.Το «φάντασμα» του Ψυχρού Πολέμου

Το μακελειό στην κεντρική πλατεία του Κιέβου αλλά και η ετερόκλητη ηγεσία της αντιπολίτευσης, όπου ήταν πλέον αισθητή η παρουσία ακροδεξιών εθνικιστών, και η αποφασιστική στάση της Μόσχας οδήγησαν τους Σταϊνμάγιερ, Φαμπιούς και Σικόρσκι να προσπαθήσουν επί της ουσίας να θέσουν υπό έλεγχο τις εξελίξεις αποτρέποντας την ηγεσία της αντιπολίτευσης από επιλογές που θα δίχαζαν τη χώρα. 

Παρά τις λοιδορίες της αμερικανικής πλευράς, που λέει σε όλους τους τόνους -με πιο χαρακτηριστικό δείγμα γραφής τη φράση «Fuck the European Union» της υφυπουργού Εξωτερικών Νούλαντ- ότι η Ε.Ε δεν στήριξε μι... περισσότερα »

.Απάτη ύψους 17.000.000 ευρώ σε βάρος του δημοσίου και επιχειρηματιών

Έξι μέλη κυκλώματος εξαπάτησης επιχειρηματιών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, είχαν συλληφθεί έως το βράδυ απόψε, σε μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη. Η ζημία που υπέστη το δημόσιο από τη δράση του κυκλώματος υπολογίζεται σε 3.000.000 ευρώ, ενώ η ζημιά των ιδιωτών υπολογίζεται σε 14.000.000 ευρώ.

H επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ λεπτομέρειες για την υπόθεση αναμένεται να ανακοινωθούν μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη του κυκλώματος προσέγγιζαν επιχειρηματιες του τουριστικού κλάδου, οι επιχειρήσεις των οποίων αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και τους υποσχόταν, με το ...αζημίωτο, «απαλλαγή» από τα χρέη που είχαν δημιουργηθεί.

Τους έπαιρναν όμως τα χρήματα και αντί να «σβήσουν» τα χρέη των επιχειρηματιών τους πρόσθεταν νέα οικονομικά προβλήματα, αφού τους άρπαζαν χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας δικηγόρος και ένας συνδικαλιστής .

.Ευ. Βενιζέλος: Πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία η επανάληψη του ψυχρού πολέμου

Στα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Ουκρανία και στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για το ουκρανικό ζήτημα, αναφέρθηκε σήμερα αναλυτικά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για τη συνάντηση που είχε με την διοίκηση της «ακμάζουσας» Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων της Ουκρανίας, προς την οποία και προς τους άλλους ομογενείς συνομιλητές του μετέφερε «την αγάπη, φροντίδα, στήριξη και αλληλεγγύη» τόσο της ελληνικής πολιτείας, όσο και του ελληνικού λαού.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο των ελληνοουκρανικών σχέσεων, τόνισε δε τη σημασία του σεβασμού των διεθνών αρχών, της εδαφικής ακεραιότητας και των υφισταμένων συνόρων. Υπογράμμισε ότι η Αθήνα διατηρεί παράλληλα και ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τη Ρωσία, με τον υπουργό Εξωτερικών της οποίας Σεργκέι Λαβρόφ είχε χτες τηλεφωνική επικοινωνία και πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητος ο διάλογος.

Η Ελλάδα και άλλες χώρες, είπε ο κ. Βενιζέλος, τάχθηκαν υπέρ της συγκρότησης ειδικής επιτροπής του ΟΑΣΕ για τα γεγονότα στην Κριμαία και την Ουκρανία, όπως και «ομάδας επαφής» για την κρίση. Πρέπει, είπε, να αποφευχθεί πάση θυσία η επανάληψη του ψυχρού πολέμου.

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με τον διαπραγματευτή της τουρκοκυπριακής κοινότητας δεν συνιστούν αναγνώριση της κατοχής και του ψευδοκράτους και γίνονται για την εξυπηρέτηση των πρωτοβουλιών της ελληνοκυπριακής πλευράς. Δεν θα μετάσχουμε ποτέ σε τετραμερή διαπραγμάτευση.

.Μαθητές δημοτικού σχολείου της Πυλαίας γεμίζουν τις τσάντες τους με... αγάπη για τους άπορους

Οι τσάντες των παιδιών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη γεμίζουν με... αγάπη και αλληλεγγύη. Οι συνολικά 400 μαθητές, φεύγοντας από τις σχολικές τους αίθουσες με τη λήξη του μαθήματος δεν έβαλαν μέσα στις σάκες μόνο τα βιβλία και τα τετράδια τους, αλλά και ένα άδειο κεσεδάκι. 

Στόχος είναι να το γεμίσουν με φαγητό από το οικογενειακό τους τραπέζι και να το επιστρέψουν και πάλι στο σχολείο, ώστε να μοιραστεί σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης και αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις βασικές τους ανάγκες.

Πρόκειται για μια δράση, που ονομάστηκε «Ένα πιάτο την εβδομάδα» και αποτελεί πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας. «Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να βάλουμε τα παιδιά σε αυτή τη διαδικασία της προσφοράς και ελπίζω πως είναι η αρχή να το πράξουν και άλλα σχολεία» δήλωσε στο ΑΠΕ?ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Τάσος Κοκόγιας.

.Αναδίπλωση του Κρεμλίνου σχετικά με τις απειλές για «κραχ» της αμερικανικής οικονομίας

Η Ρωσία θα εκμηδενίσει την οικονομική της εξάρτηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, εάν η Ουάσινγκτον επιβάλει κυρώσεις εναντίον της εξαιτίας της κατάστασης στην Ουκρανία, γεγονός που θα οδηγήσει σε «κραχ» του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, προειδοποίησε σήμερα ο Σεργκέι Γκλαζίεφ, σύμβουλος του Κρεμλίνου.

Πηγή του Κρεμλίνου ωστόσο δήλωσε λίγη ώρα αργότερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti ότι ο κ. Γκλαζίεφ εξέφρασε μία προσωπική του άποψη και ότι οι δηλώσεις του δεν απηχούν την επίσημη θέση του Κρεμλίνου.

.Η Σιγκαπούρη είναι η ακριβότερη πόλη στον κόσμο

Η Σιγκαπούρη είναι η ακριβότερη πόλη στον κόσμο για να ζει κάποιος το 2014 καθώς βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις 131 πόλεις ανά τον κόσμο με το ακριβότερο κόστος διαβίωσης, σύμφωνα με την Economist Intelligence Unit (EIU). 
Το ισχυρό νόμισμα της νησιωτικής αυτής πόλης κράτους σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος συντήρησης των αυτοκινήτων και τους όλο και πιο υψηλούς λογαριασμούς κοινής ωφέλειας έχουν συμβάλει στο να φθάσει η Σιγκαπούρη στην κορυφή της λίστας, όπως επισημαίνει το BBC.

Η Σιγκαπούρη είναι επίσης και η ακριβότερη πόλη για να αγοράσει κάποιος ρούχα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Πέρυσι, την πρώτη θέση κατείχε το Τόκιο. Άλλες πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα με τις ακριβότερες πόλεις για να ζει κάποιος είναι: Παρίσι, Όσλο, Ζυρίχη και Σίδνεϊ, ενώ το Τόκιο έπεσε στην έκτη θέση.

.Πούτιν: Έσχατη λύση η χρήση στρατιωτικής ισχύος στην Κριμαία

«Αντισυνταγματικό πραξικόπημα» και «ένοπλη κατάληψη της εξουσίας» χαρακτηρίζει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, τα γεγονότα που οδήγησαν στην ανατροπή του Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς. 

«Η χώρα βυθίστηκε στο χάος», τόνισε για την Ουκρανία, παρότι, όπως είπε, ο Γιανουκόβιτς είχε συμφωνήσει σε όλα όσα ζητούσε η αντιπολίτευση. 

Είπε μάλιστα πως είναι ακόμα ο νόμιμος ηγέτης της χώρας, παρότι παρέδωσε την εξουσία, και πως θα είχε δολοφονηθεί εάν είχε παραμείνει στη χώρα του. Ο ουκρανικός λαός ήθελε αλλαγή, αλλά η αλλαγή εκτός του νόμιμου πλαισίου δεν μπορεί να ενθαρρυνθεί, πρόσθεσε σημειώνοντας πως η Ρωσία δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματά εκλογών στην Ουκρανία εάν αυτές διεξαχθούν υπό τις σημερινές συνθήκες «τρομοκρατίας».

Για την Κριμαία ο Πούτιν είπε πως η Ρωσία δεν θα προκαλέσει αποσχιστικές κινήσεις στην περιοχή και πως οι ένοπλες ομάδες που ανέλαβαν την εξουσία είναι «τοπικές δυνάμεις σε αυτοάμυνα» και όχι Ρώσοι στρατιώτες. 

Ερωτηθείς κατά την διάρκεια της πρώτης του συνέντευξης Τύπου για τις εξελίξεις στην Ουκρανία μετά την ανατροπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς εάν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιχειρούν στην Κριμαία, ο Πούτιν απάντησε: «όχι, δεν συνεισφέρουν. Είναι οι τοπικές δυνάμεις αυτοάμυνας» αυτές οι οποίες έχουν αποκλείσει τις βάσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Ωστόσο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πριν από λίγο ότι η κίνηση των ενόπλων ένοπλων δυνάμεων στην Κριμαία ήταν σωστή και ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στην κατάσχεση όπλων και εκρηκτικών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση στρατιωτικής ισχύος στην Κριμαία, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως δεν υπάρχει τώρα τέτοια ανάγκη, ωστόσο η Ρωσία διαθέτει αυτή την επιλογή, έστω και ως έσχατη λύση. Σημείωσε επίσης πως η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όλες τις επιλογές της αν υπάρξει ανομία στην ανατολική Ουκρανία. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.