."Τουλάχιστον 1300 νεκροί από τις επιθέσεις με χημικά στη Συρία"

Περισσότεροι από 1.300 είναι οι νεκροί από τις επιθέσεις με χημικά αέρια που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κοντά στη Δαμασκό, υποστηρίζει ο αντιπολιτευόμενος Συριακός Εθνικός Συνασπισμός.

"Η σιωπή της διεθνούς κοινότητας και η απροθυμία των ΗΠΑ σκοτώνουν τον συριακό λαό. Η σφαγή αυτή δίνει τη "χαριστική βολή" στις προσπάθειες για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης στη Συρία, δήλωσε ο Ζορζ Σάμπρα, εκ των ηγετικών στελεχών της αντιπολίτευσης.

Οι συριακές αρχές διαψεύδουν τις καταγγελίες των ακτιβιστών της αντιπολίτευσης ότι ο στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα στις επιχειρήσεις αυτές.

Η Γαλλία, η Βρετανία, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες, ζήτησαν να συγκληθεί κατεπειγόντως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ώστε να εξετάσει την κατάσταση στη Συρία.

Αντίθετα, η Ρωσία, η στενότερη σύμμαχος του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, υποστήριξε ότι οι καταγγελίες περί χρήσης χημικών όπλων από τις συριακές αρχές στα προάστια της Δαμασκού ήταν "μια πρόκληση σχεδιασμένη εκ των προτέρων".

Πηγές της συριακής αντιπολίτευσης "είχαν ήδη αναφέρει τις τελευταίες ημέρες ότι το καθεστώς χρησιμοποιούσε χημικά όπλα, κατηγορίες οι οποίες δεν έχουν επαληθευτεί" σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ενώ τα μέσα ενημέρωσης της ευρύτερης περιοχής που "έχουν πάρει θέση" υπέρ της μίας πλευράς, είχαν ξεκινήσει μια "επιθετική εκστρατεία πληροφόρησης".

"Όλα αυτά μας οδηγούν στη σκέψη ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι για άλλη μία φορά με μια πρόκληση σχεδιασμένη εκ των προτέρων", προστίθεται στην ανακοίνωση.

.Για "κλιμάκωση των αντιλαϊκών μέτρων" κάνει λόγο το ΚΚΕ

«Και οι δυο απαντήσεις στο δίλημμα νέο δάνειο για την Ελλάδα ή νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, οδηγούν σε κλιμάκωση των αντιλαϊκών μέτρων. Η αντιπαράθεση γύρω από αυτό το ζήτημα, που γίνεται μεταξύ τμημάτων του κεφαλαίου και ιμπεριαλιστικών κέντρων, αφορά τα δικά τους συμφέροντα για το ποιος θα βγει πιο κερδισμένος από την κρίση» υπογραμμίζει το ΚΚΕ με σχόλιό του «για τις συζητήσεις σχετικά με το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα».

«Ο ελληνικός λαός έχει μία επιλογή: Να απορρίψει όλους αυτούς τους σχεδιασμούς και να γυρίσει την πλάτη στα πολιτικά κόμματα, που τον καλούν να στρατευθεί με τη μία ή την άλλη επιλογή του κεφαλαίου» αναφέρει το σχόλιο του κόμματος καλώντας τον λαό σε συμπόρευση με το ΚΚΕ και ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας «με στόχο τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με εργατική-λαϊκή εξουσία».

.Ξεκίνησε η μεταφορά ασθενών από νοσοκομεία που αλλάζουν χρήση

 Έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κινητικότητας των υπαλλήλων στα νοσοκομεία της Αθήνας, Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Σπηλιοπούλειο και Ειδικών Παθήσεων, Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων και «Παναγιά» στη Θεσσαλονίκη και η αλλαγή χρήσης τους, καθώς και η μεταφορά των ασθενών σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Από σήμερα το πρωί, οκτώ συντονιστές του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) βρίσκονται στα παραπάνω νοσοκομεία, προκειμένου να καταγράψουν τους νοσηλευόμενους ασθενείς και να δρομολογήσουν τη μεταφορά τους σε άλλες κλινικές.

Από αύριο, τα συγκεκριμένα νοσοκομεία δεν θα συμμετέχουν στις εφημερίες, ενώ αλλάζει και το σύστημα εφημεριών, καθώς έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα εφημερεύουν όλα τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου σε 24ωρη βάση κάθε τρεις εργάσιμες ημέρες, ενώ στις εφημερίες θα συμμετάσχουν και τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στο μέτρο της κινητικότητας. 

.'Ολι Ρεν: Ενα τρίτο πρόγραμμα στήριξης δεν είναι η μόνη επιλογή για την Ελλάδα

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων 'Ολι Ρεν δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειασθεί και τρίτο πρόγραμμα στήριξης, αλλά οι διεθνείς δανειστές της χώρας εξετάζουν και άλλα ενδεχόμενα για τη συνέχιση του προγράμματος, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της φινλανδικής εφημερίδας Helsingin Sanomat που φιλοξενεί τις δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου.
Μετά την αξιολόγηση της πορείας του προγράμματος στήριξης το φθινόπωρο από την τρόικα των διεθνών δανειστών, "τότε θα επανεξετάσουμε πιθανούς τρόπους για τη συνέχιση και τη χρηματοδότηση του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας.

 Για παράδειγμα, η βιωσιμότητα του χρέους μπορεί να βελτιωθεί με την παράταση του χρόνου αποπληρωμής" δήλωσε ο Ολι Ρεν σύμφωνα με τη φινλανδική εφημερίδα.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο, τα σημαντικότερο θέμα είναι η ικανότητα της Ελλάδας να εφαρμόσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος στήριξης, καθώς και η ικανότητά της να εξασφαλίσει δημοσιονομικό πλεόνασμα.

.Στην ουρά έως και 2,5 χρόνια για επιστροφές ΦΠΑ!

Ακόμη και δυόμισι χρόνια μπορεί να περιμένουν ορισμένες επιχειρήσεις για να λάβουν επιστροφές ΦΠΑ από το Δημόσιο.

Παρά το γεγονός ότι ο μέσος χρόνος αναμονής έχει μειωθεί, αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 10.625 αιτήσεις στις 120 εφορίες σε όλη την Ελλάδα.

Μάλιστα, 6 στις 10 εξακολουθούν να μην έχουν πληρωθεί.

Πόσο, όμως, περιμένουν οι δικαιούχοι να πάρουν τα χρήματά τους;

Στις αρχές του μήνα, η μέση αναμονή μειώθηκε κατά 116 μέρες - από τις 550 στις 434 -, υπάρχουν όμως αυτή τη στιγμή περιπτώσεις, 4.733 τον αριθμό, όπου ξεπερνά τους 4 μήνες. Δεν έλειψαν υποθέσεις, που οι επιχειρήσεις περίμεναν στο ακουστικό τους έως και 877 μέρες - δηλαδή 2,5 χρόνια -, ενώ το συντομότερο διάστημα ήταν 43 μέρες.

Πιο αναλυτικά, τα στοιχεία του οικονομικού επιτελείου δείχνουν ότι :

-Οι 6.331 απλήρωτες αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ αντιστοιχούν σε ποσά συνολικού ύψους 1,04 δισ. ευρώ.

-Οι αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ με αναμονή μεγαλύτερη των 120 ημερών (4 μηνών) φθάνουν τις 4.733, δηλαδή καλύπτουν το 44,5% του συνόλου των αιτήσεων.

- Στις 101 από τις 120 Δ.Ο.Υ. της χώρας ο μέσος χρόνος αναμονής για την διεκπεραίωση αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ υπερβαίνει τις 120 μέρες (τους 4 μήνες) και φθάνει μέχρι και τις 877 μέρες, δηλαδή τα 2 έτη και τους 5 μήνες.

-Τα μεγαλύτερα ποσά επιστροφών ΦΠΑ οφείλει η Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. Αθηνών, (357 εκατ. ευρώ σε 647 δικαιούχους). Ο μέσος χρόνος αναμονής για την διεκπεραίωση των εκκρεμών αιτήσεων έχει φθάσει εκεί τις 491 ημέρες.

-Μεγάλα ποσά επιστροφών ΦΠΑ εκκρεμούν και στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (337 εκατ. ευρώ σε 452 δικαιούχους με μέσο χρόνο αναμονής τις 486 ημέρες).

.Συνάντηση Άσμουσεν-Βενιζέλου αύριο

Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Βαγγέλη Βενιζέλο συναντάται αύριο ο Γιεργκ Άσμουσεν, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που επισκέπτεται από σήμερα την Αθήνα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η συνάντηση θα γίνει στις 10:30 στο υπουργείο. 

Ο κ. Άσμουσεν έρχεται σήμερα στην Αθήνα για συνομιλίες σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρωζώνη. 

Στις 15:00 θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ενώ θα δει επίσης τον Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Γιώργο Ζανιά, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γεώργιο Προβόπουλο αλλά και επιχειρηματικούς παράγοντες.

.«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας θα πέσει στο κενό»

Με βολές εκατέρωθεν συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική επιχείρηση στο Πολυτεχνείο.

«Οι τελευταίοι που μπορούν να μιλάνε για νομιμότητα είναι εκείνοι που εισβάλλουν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα εν πλήρει αγνοία των πανεπιστημιακών αρχών, παραβιάζοντας ακόμα και το νόμο που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.

«Η προσπάθειά της κυβέρνησης να καλλιεργήσει ένα γενικευμένο κλίμα τρομοκρατίας και να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τα νέα της μνημονιακά σχέδια, θα πέσει στο κενό», καταλήγει η ανακοίνωση.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.