.Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ άντεξε και εγγυήθηκε την πολιτική σταθερότητα


Τις εργασίες του 9ου συντακτικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ άνοιξε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστηρίζοντας πως δεν πρόκειται για ένα συνέδριο κομματικό, αλλά για ένα εθνικό και πολιτικό γεγονός, το οποίο απευθύνεται όχι μόνο στους οργανωμένους αλλά στο σύνολο της κοινωνίας.

«Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης, ότι σήμερα που αρχίζει το συνέδριο, η κοινωνία, ο λαός, ο πολίτης είναι εδώ παρών, με τις αγωνίες και τις προτεραιότητες του. Σε αυτόν απευθυνόμαστε» είπε ο Βενιζέλος, τονίζοντας ότι αυτό το συνέδριο αποτελεί τυπική ολοκλήρωση της διαδικασίας συγκρότησης του ΠΑΣΟΚ που άρχισε στις 18 Μαρτίου του 2012. 

«Αυτός ο χρόνος πέρασε με κομμένη ανάσα λόγω των διπλών εκλογών, διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης και διαπραγματεύσεων με τους εταίρους» είπε ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος υποστήριξε ότι «παρά την ήττα στις εκλογές και παρά την μειωμένη κοινοβουλευτική δύναμη, το ΠΑΣΟΚ άντεξε και εγγυήθηκε τις εξελίξεις και την πολιτική σταθερότητα με μεγάλο κόστος».

Ιδιαίτερη αίσθηση όμως προκάλεσε η τοποθέτηση του ότι «δεν σώσαμε την χώρα», διότι όπως είπε «η χώρα σώζεται όταν οι πολίτες το νιώθουν». Ο κ.Βενιζέλος έσπευσε να χαιρετήσει τα μέλη του ΠΑΣΟΚ της προηγούμενης κυβέρνησης που σήκωσαν το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Με την ομιλία του κ.Βενιζέλου ανοίγουν οι εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θεωρείται ως ένα από τα πλέον κρίσιμα στην ιστορία του κόμματος. Κατόπιν της ομιλίας του κ.Βενιζέλου θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου θα ολοκληρωθεί με την εκλογή της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής και με τις ομιλίες των συνέδρων. 

Η αυριανή ημέρα αναμένεται να είναι και η πιο ενδιαφέρουσα καθώς πέρα από την παρουσίαση των θέσεων της ομάδας καταστατικού, εκτιμάται ότι θα υπάρξουν και οι τοποθετήσεις ιστορικών στελεχών του κόμματος, οι οποίοι μεταξύ άλλων θα ζητούν αλλαγή πορείας για το ΠΑΣΟΚ με αναθεώρηση ακόμα και της στάσης του για συμμετοχή στην κυβέρνηση. 

Θα ακολουθήσει η δευτερολογία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ενώ την Κυριακή θα γίνει η ψηφοφορία για την εκλογή κεντρικού οργάνου.

Από τις εργασίες του συνεδρίου θα απουσιάζει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός, Κ.Σημίτης ενώ ο Γ.Παπανδρέου θα δώσει το «παρών» στη δεύτερη μέρα των εργασιών. 

Υπενθυμίζεται πως ο κ.Σημίτης ενημέρωσε τον κ.Βενιζέλο πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο συνέδριο, του ευχήθηκε καλή επιτυχία εκφράζοντας παράλληλα την προθυμία του να συμβάλει στην κοινή προσπάθεια ενός ουσιαστικού ρεύματος ανανέωσης.

Μηνύματα για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έστειλαν ξένοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ.Σουλτς, ο πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών του Ευρωκοινοβουλίου Χ.Σβόμποντα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σ.Στανίσεφ, καθώς και οι επικεφαλής από τα σοσιαλιστικά κόμματα της Γερμανίας, της Πορτογαλίας, της Σουηδίας και της Βουλγαρίας.

. «Το πιο πιθανό να πάμε σε νέο μνημόνιο μετά τις γερμανικές εκλογές»


Το πιο πιθανό είναι ότι μετά τις εκλογές στη Γερμανία θα πάμε σε ένα νέο Μνημόνιο, είπε ο βουλευτής και υπεύθυνος προγράμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ, Γιάννης Δραγασάκης, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε στη Θεσσαλονίκη με προέδρους Επιμελητηρίων και εκπροσώπους των επιχειρηματιών, των εμπόρων, των βιοτεχνών και των επαγγελματιών.

Σε ερώτηση σχετικά με το μήνυμα από το ΔΝΤ για αύξηση των φορολογικών εσόδων προκειμένου να μην χρειαστεί νέα μείωση σε μισθούς και συντάξεις, ο κ. Δραγασάκης απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει τέτοιου είδους δέσμευση απέναντι στην Τρόικα και σημείωσε: «Έχουν αναλάβει δεσμεύσεις, ότι αν έχουμε υστέρηση στα έσοδα, τότε θα πάρουν νέα μέτρα. Τα έχουν υπογράψει όλα αυτά. Και είναι και θέμα κοινής λογικής, μια οικονομία με ύφεση 4%, 5%, 7%, τι έσοδα να εισπράξει; 

Διότι τώρα δεν είναι όπως πριν 3 χρόνια που έτρεχε χρήμα στην αγορά. Τότε δεν έκαναν τίποτε και τώρα διαπιστώνουν ότι οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί είναι διαλυμένοι. Τώρα το ανακάλυψαν; Επομένως, όλο αυτό το κλίμα είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Όχι μόνο ότι μπορεί να οδηγήσει σε νέα μέτρα, αλλά κυρίως διότι τα νέα μέτρα, εφόσον είναι της ίδιας λογικής, θα επιτείνουν το πρόβλημα. Είμαστε μέσα στον φαύλο κύκλο».

Όσον αφορά το χρόνο που πιθανολογεί ότι μπορεί να υπάρξουν νέα μέτρα, επισήμανε: «Δεν μπορούμε να τα προσδιορίσουμε χρονικά, διότι παίζεται κι ένα πολιτικό παιγνίδι. Ότι πρέπει να είμαστε όλοι "προσοχή" μέχρι να γίνουν οι εκλογές της κ. Μέρκελ κι επομένως μπορεί να γίνουν κάποιοι μικροελιγμοί για να κερδίσουν λίγο χρόνο. Κι αυτή η αναμονή, που γίνεται για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, μπορεί να είναι μοιραία για τη δική μας οικονομία».

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων ο κ. Δραγασάκης είπε ότι δεν υπάρχει μαγικός τρόπος με τον οποίο να μεταβούμε από την κατάρρευση της οικονομίας, που ζούμε σήμερα, στην ανάκαμψη και ανάπτυξη και παρατήρησε: «Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τα αιτήματα των φορέων της πόλης. Δυστυχώς αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι αυτή η πολιτική κάθε μέρα που περνάει συσσωρεύει και νέα προβλήματα. 

Εμείς βλέπουμε και άμεσους κινδύνους και μακροπρόθεσμους και ακριβώς γι αυτό προσπαθούμε να διαμορφώνουμε τις θέσεις μας και για το πρώτο διάστημα και για πιο πέρα, μέσα από ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης το οποίο έχουμε επεξεργαστεί και το οποίο δουλεύουμε ακόμα. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα με αυτή την πολιτική».

Οι εκπρόσωποι των φορέων τον ενημέρωσαν για τα μεγάλα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη από την οικονομική κρίση. Όπως είπαν ένα στα τρία καταστήματα κλείνει, ρευστότητα δεν υπάρχει, αντιμετωπίζουν δυσκολίες από το φορολογικό και το ασφαλιστικό καθεστώς και η ανεργία είναι σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που δίνει η Στατιστική Υπηρεσία.

Στις 6.30 το απόγευμα ο κ. Δραγασάκης θα παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο "Ποια έξοδος; Από ποια κρίση; Με ποιες δυνάμεις;" στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

. Δεν τίθεται θέμα απολύσεων στο Δημόσιο


Δεν τίθεται θέμα απολύσεων στο Δημόσιο τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη σύσκεψη του κυβερνητικού συμβουλίου Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου, θέλοντας προφανώς να κλείσει τα σενάρια που κυκλοφορούν.

Στην ίδια λογική κινήθηκε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Α. Μανιτάκης, ο οποίος επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου εγκρίθηκαν οι εκθέσεις αξιολόγησης έξι υπουργείων, που προβλέπουν αλλαγές στις δομές και τη λειτουργία τους, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων.

Σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, εγκρίθηκαν οι αλλαγές στα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Υγείας, Ναυτιλίας & Αιγαίου, Τουρισμού και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, καθώς και στην πρώην Γενική Γραμματεία Τύπου.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη, τώρα θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση της υλοποίησης όλων αυτών που προβλέπονται, με σαφή περιγραφή των θέσεων και των αρμοδιοτήτων, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα μέσα στον επόμενο μήνα.

.Αλ. Τσίπρας: Ανησυχία για την κατάσταση στον χώρο της υγείας


Την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας γενικότερα και τον τομέα του φαρμάκου ειδικότερα, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή συνάντησή του με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας και τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για την εικόνα αυτή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας επισήμανε μεταξύ άλλων ότι οι  μνημονιακές πολιτικές έχουν οδηγήσει το χώρο της υγείας και του φαρμάκου σε αδιέξοδο και πρόσθεσε ότι η κατάσταση χαρακτηρίζεται από ελλείψεις φαρμάκων, συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή των ασθενών για την προμήθεια των φαρμάκων τους και απίστευτη ταλαιπωρία ειδικά για να βρουν τα ακριβά και μοναδικά φάρμακα που τα έχουν άμεση ανάγκη.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, είπε ο κ. Τσίπρας επειδή ακολουθεί με την καθοδήγηση της τρόικας μια πολιτική συνεχούς και ανεξέλεγκτου περιορισμού των δαπανών για το φάρμακο, προχωράει σε αδιαφανείς μεθόδους τιμολόγησης, με συνεχή λάθη που δεν διορθώνονται. 

Με τον τρόπο που επιβάλλει την αναγραφή της δραστικής ουσίας, πρόσθεσε, στρώνει το έδαφος για μονοπωλιακές καταστάσεις, υπονομεύοντας την παραγωγική βάση της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας.

.Στο 27% η ανεργία τον Νοέμβριο


Στο 27% του ενεργού πληθυσμού αυξήθηκε η ανεργία στην Eλλάδα τον Νοέμβριο του 2012 από 26,6% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat. 

Όπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, η μέση ανεργία στην ευρωζώνη κυμάνθηκε τον Ιανουάριο του 2013 στο 11,9% σημειώνοντας μικρή αύξηση σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2012 (11,8%), ενώ στο σύνολο της ΕΕ αυξήθηκε την ίδια περίοδο από 10,7% σε 10,8%.

Αναφορικά με τις επιμέρους επιδόσεις της Ελλάδας, το Νοέμβριο του 2012 το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24%, στις γυναίκες 31,1% και στους νέους κάτω των 25 ετών 59,4%. Και στις τρεις κατηγορίες ανέργων η Ελλάδα είχε τις χειρότερες επιδόσεις στην ΕΕ.

.Αλλάζουν οι όροι του διαμετακομιστικού εμπορίου μέσω Πειραιά


Μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες, που θα αλλάξει τα μεταφορικά δεδομένα της χώρας, μετατρέποντας τον Πειραιά σε βασικό κόμβο διακίνησης προϊόντων στη νοτιοανατολική Ευρώπη, υπογράφηκε στις εγκαταστάσεις της COSCO, μεταξύ της Hewlett-Packard της COSCO και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και υπουργών της κυβέρνησης.

Η συμφωνία προβλέπει, τα προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας HP να διανέμονται, θαλάσσια με πλοία από την Ασία στο terminal της Cosco, και σιδηροδρομικά προς την κεντρική και ανατολική Ευρώπη από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ως ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την υπογραφή της συμφωνίας.

«Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί όχημα ισχυρής ανάπτυξης για όλα την Ελλάδα» τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα, με τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού με το Θριάσιο ολοκληρώνει στρατηγικά δίκτυα και υποδομές που απελευθερώνουν επενδύσεις.

«Τέτοιες επενδύσεις βοηθούν τον τόπο μας και αντιμετωπίζουν την ανεργία, που παραμένει προτεραιότητα. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις» ανέφερε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πως το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν ανάλογες κινήσεις οι οποίες θα οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.


Η εφοδιαστική και μεταφορική ικανότητα της Hewlett-Packard ανέρχεται σε 50 δισ. δολάρια εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό αφορούν δραστηριότητες στην Ευρώπη, Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή.

Η επιλογή του λιμανιού του Πειραιά από την COSCO και τη Hewlett-Packard μπορεί να επιφέρει αύξηση του τοπικού φορτίου έως και 50%, ενώ θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας καθώς δεν θα είναι λίγες οι εταιρείες που θα επιλέξουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της αμερικανικής εταιρείας και να φέρουν την έδρα τους στην Ελλάδα η να δημιουργήσουν γραφεία.

.«Μέθυσαν» τους Γερμανούς τα κρασιά της Κρήτης


Το χρυσό μετάλλιο στις προτιμήσεις των Γερμανών κέρδισαν τα κρασιά της Κρήτης που πέτυχαν σημαντικότατες διακρίσεις στον διαγωνισμό Greek Wine Awards 2013, που πραγματοποιήθηκε στο Bad Durkheim, της Γερμανίας, καθώς απέσπασαν 21 μετάλλια για την ποιότητα και την παρουσία τους.

Όπως επισημάνθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε οινοποιείο των Χανίων για τις βραβευμένες ετικέτες, τα κρασιά της Κρήτης απέδειξαν ότι κατέχουν υψηλές θέσεις στις προτιμήσεις αφού συνδυάζουν την ποιότητα και τις ανταγωνιστικές τιμές.

Ο πρόεδρος του δικτύου οινοποιών Κρήτης Νίκος Μηλιαράκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την κρητική παρουσία στον διαγωνισμό: «Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ο κρητικός αμπελώνας έχει κάνει σημαντικά άλματα. 

Αυτό όμως πρέπει να το προωθήσουμε προς τα έξω για να το μάθει περισσότερος κόσμος. Έτσι, η πρωτοβουλία που είχε παρθεί για να δουλέψουμε συλλογικά σαν ομάδα οινοποιών σε επίπεδο Κρήτης, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, ήταν το εργαλείο ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε αυτό τον σκοπό», τόνισε χαρακτηριστικά.

 Τα μετάλλια που κατακτήθηκαν συνολικά, από τα οινοποιεία της Κρήτης, έχουν ως εξής:
 Ερυθρά κρασιά: Ένα μεγάλο χρυσό, τρία χρυσά, έξι ασημένια.
Λευκά κρασιά: Ένα χρυσό, έξι ασημένια και δύο χάλκινα.
Ροζέ κρασιά: Ένα χρυσό.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.