.Δημιουργία 12.000 θέσεων εργασίας για «ευάλωτες» κοινωνικές ομάδες

Σε δημόσια πρόσκληση για τη δημιουργία «αναπτυξιακών συμπράξεων» προχώρησε το υπουργείο Εργασίας.
Η πρόσκληση έχει τίτλο «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας».

Στις αναπτυξιακές συμπράξεις θα συμμετάσχουν εταιρείες από το δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα με στόχο τη δημιουργία δομών στήριξης λειτουργίας και ανάπτυξης κοινωνικών επιχειρήσεων σε τοπικό επίπεδο, τη διάχυση της ιδέας της κοινωνικής οικονομίας και την εδραίωσή της μέσω μόνιμων δικτύων συνεργασίας και τοπικών συμφωνιών.

Συνολικά, αναμένεται να ωφεληθούν 12.000 ωφελούμενοι, άνδρες και γυναίκες, που ανήκουν στις «ευάλωτες» και «ειδικές» ομάδες του πληθυσμού. Από το σύνολο των ωφελουμένων, οι 6.489 θα είναι υποψήφιοι κοινωνικοί επιχειρηματίες και οι 6.000 θα είναι κοινωνικοί επιχειρηματίες με επιχειρήσεις που ήδη υφίστανται.


Ο προϋπολογισμός της δράσης, ανέρχεται σε 19.466.000.00 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση, 2014-2020».

.Αντιπαράθεση Αδ. Γεωργιάδη - Γ. Σταθάκη για το κλίμα στις αγορές

Αλληλοκατηγορούνται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις αγορές. Οι αγορές άλλαξαν στάση μετά το δημοσίευμα του Bloomberg που μετέδωσε τη δημοσκόπηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 6,5 μονάδες και ανέλυε την πολιτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστήριξε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Αδωνις Γεωργιαδης. 

«Δυστυχώς οι αγορές από δω και πέρα δεν ακούνε μόνο τον Σαμαρά, άκουνε και τον Τσίπρα. Όταν άκουνε όλες αυτές τις παλαβομάρες ότι θα ξηλώσουν τα πάντα αν έλθουν στην εξουσία τι περιμένετε να κάνουν οι αγορές;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης. 

Απαντώντας, στον ίδιο σταθμό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης υποστήριξε πως «η κυβέρνηση βιάστηκε να φτιάξει έναν δικό της οδικό χάρτη εξόδου από το ΔΝΤ. Αυτό όμως δεν το ασπάζεται και η άλλη πλευρά». 


.Στο «φως» η Περσεφόνη

Η αρπαγή της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, παρουσία του ψυχοπομπού Ερμή, είναι η εικόνα που αναπαριστά το ψηφιδωτό μεγέθους 4,5μΧ3, το οποίο αποκαλύφθηκε στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης, όπως έγινε γνωστό κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, στο Μουσείο της Αμφίπολης. Η γυναικεία μορφή φορά λευκό χιτώνα και έχει υψωμένο το αριστερό της χέρι. 

Οι επιχώσεις αφαιρέθηκαν από τον λόφο κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών εργασιών οι οποίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Για τα νέα ευρήματα στον τύμβο Καστά, για τις εικασίες σχετικά με την ταυτότητα του νεκρού αλλά και για την πορεί... περισσότερα »

.«Βιώσιμο το ελληνικό χρέος με μεταρρυθμίσεις»

«Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά» εάν η Ελλάδα είναι έτοιμη να σταθεί μόνη της στις αγορές, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού στήριξης ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, τονίζοντας ότι θα πρέπει πρώτα να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της νέας αξιολόγησης από την τρόικα, αλλά και της δοκιμασίας αντοχής των τραπεζών. 

Πρόσθεσε ότι κατά τη γνώμη του η ευρωζώνη θα αντιμετωπίσει θετικά το ενδεχόμενο να έχει η Ελλάδα μια συμφωνία για προληπτική πιστωτική γραμμή που θα συνοδεύει τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες. Επιπλέον χαρακτήρισε περιορισμένη την ανάγκη για ελάφρυνση του χρέους, καθώς η εξυπηρέτησή του ετησίως είναι πολύ χαμηλή παρά το  ότι η αναλογία του προς το ΑΕΠ είναι πολύ υψηλή.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει το κούρεμα στο οποίο υποβάλλονται τα ελληνικά ομόλογα που κατατίθενται ως ενέχυρο για την χορήγηση ρευστότητας αντικατοπτρίζει την βελτίωση της θέσης τους στην αγορά κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, αναφέρει γραπτή δήλωση του εκπροσώπου της Φραγκφούρτης. 

Κατά την ίδια δήλωση, η απόφαση υπόκειται στην εκπλήρωση των προϋποθέσεων για την άρση των κατωτάτων ορίων πιστοληπτικής αξιολόγησης και δεν αποτελεί αντίδραση στην ένταση που παρατηρείται τελευταία στην αγορά. 

Πτώση, αν και μικρότερη αυτής των προηγούμενων ημερών, σημείωσε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών ο οποίος έκλεισε σήμερα στις 869,16 μονάδες, μειωμένος κατα 2,22%, με τον όγκο συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 231,99 εκατομμύρια - στο φόντο και της συνεχιζόμενης αναταραχής στις αγορές διεθνώς.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.