.Φύλο συκής για την Προεδρία

Αν υπάρχει ένα και μοναδικό επιχείρημα για μια πιθανή υποψηφιότητα Φώτη Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας αυτό έχει να κάνει με την αποφυγή των εκλογών, την αγορά χρόνου και την ακύρωση των εκλογικών σχεδιασμών του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα αλλά ότι ενώνει και συνθέτει, ότι τα έχει όλα και συμφέρει απλώς εκθέτουν όσους τα λενε χωρίς να τα πιστεύουν. 

Αν τελικά επιλεγεί ο ΦΚ πρέπει να ανάψει μια λαμπάδα στον Αλέξη Τσίπρα. Συνεχίζοντας ο τελευταίος μια αρνητική παράδοση συνδέει την εκλογή Προέδρου με τις εκλογές. Αντί να συμβάλει σε λύση ενωτική και αξιοκρατική αγνοεί τη ratio legis του ... περισσότερα »

.Πανηγυρισμοί στη Γάζα για την εκεχειρία

Οι σειρήνες της αεράμυνας συνέχισαν να ηχούν σήμερα στο νότιο Ισραήλ, ακόμη και μετά την έναρξη της εκεχειρίας μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας.
Μια εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ότι ο στρατός ελέγχει αν ρουκέτες έχουν πλήξει το έδαφος του Ισραήλ.
Από την άλλη, στη Λωρίδα της Γάζας χιλιάδες Παλαιστίνιοι γιορτάζουν στους δρόμους την επίτευξη μόνιμης εκεχειρίας, έπειτα από 50 ημέρες εχθροπραξιών που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 2.130 Παλαιστίνιους.
Πυροβολισμοί σε ένδειξη χαράς ηχούν στην πόλη της Γάζας, ενώ από τα τεμένη ακούγονται προσευχές.
Αιγύπτιοι και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι η εκεχειρία τέθηκε σε ισχύ στις 19:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). 
  Ένας εκπρόσωπος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι μαχητές πέτυχαν μια νίκη έναντι του Ισραήλ.  
«Η ένοπλη αντίστασή μας κατάφερε που οι αραβικοί στρατοί απέτυχαν να καταφέρουν» δήλωσε ο Σάμι Άμπου Ζούχρι.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι «αυτός ο πολιορκημένος, αδύναμος λαός νίκησε τον ισχυρότερο. . . στρατό στη Μέση Ανατολή και κατέστρεψε τη δύναμη αποτροπής του εχθρού και τον μύθο του στρατού που δεν μπορεί ποτέ να νικηθεί».

.Η Εκκλησία ανακοίνωσε ότι στηρίζει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Τη στήριξή της στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο εκφράζει η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

«Η γενική άποψη του Μακαριωτάτου Προέδρου και των Συνοδικών Αρχιερέων και η εκτίμηση αυτών περί των επιδιωκομένων σκοπών του Νομοσχεδίου είναι ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης και όλων ανεξαιρέτως των προσώπων ή ομάδων προσώπων, 

τα οποία προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική καταγωγή και ευρίσκονται εντός των ορίων της χώρας μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΔΙΣ ζητάει τέλος να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο και η άρνηση «των γενοκτονιών σε βάρος των Ελλήνων Ποντίων και των Χριστιανών της Μικράς Ασίας», ενώ «αναμένει την υλοποίηση της σχετικής πρόσφατης διαβεβαιώσεως του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης προς αυτή την κατεύθυνση».

.Ευ. Βενιζέλος: «Όλα υπό έλεγχο»

«Όλα υπό έλεγχο» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους.
Σε ερωτήσεις αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Βενιζέλος παρέπεμψε στις κυβερνητικές ανακοινώσεις και την τροπολογία που θα κατατεθεί. 

Σημείωσε δε, ότι τα γενικότερα θέματα που αφορούν τη φορολογική πολιτική θα τα δει η κυβέρνηση με αφορμή τις συζητήσεις στο Παρίσι και τον σχεδιασμό. 

Σχετικά με το εάν η κυβέρνηση, ενόψει της συνάντησης στο Παρίσι, επιμένει στην πολιτική των φορολεαφρύνσεων, απάντησε: «ότι έχουμε πει, ότι έχω πει, όπως τα έχουμε πει κατά καιρούς».

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.
 Αύριο το απόγευμα, θα υπάρξει νέα συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευ. Βενιζέλο και τους υπουργούς που θα μεταβούν στο Παρίσι για τις συνομιλίες με την τρόικα, όπου θα καθοριστεί η στάση που θα κρατήσει η Αθήνα στις διαπραγματεύσεις.

.Στην αγορά από τον Σεπτέμβριο, οι τηλεοράσεις με κυρτές οθόνες

Η κορεατική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών LG ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσει στην αγορά τηλεοράσεις υπερ-υψηλής ανάλυσης με κυρτές οθόνες. 
Όπως γνωστοποίησε η LG, οι τηλεοράσεις 65 ιντσών θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη, τη Νότια Κορέα και τη Βόρεια Αμερική.

Πρόκειται για την πρώτη παγκόσμια κυκλοφορία τηλεοράσεων που συνδυάζουν κυρτές οθόνες (OLED panels) με τεχνολογία υπερ-υψηλής ανάλυσης (4K ultra-high resolution). 

Το κόστος απόκτησης των νέων υπερσύγχρονων τηλεοράσεων ανέρχεται στα 11.765 δολάρια, δηλαδή 8.900 ευρώ. Η τιμή είναι αρκετά υψηλή, δεδομένου ότι αυτήν τη στιγμή στην αγορά κυκλοφορούν μοντέλα της LG με τεχνολογία 4K LED, τα οποία κοστίζουν δύο και τρεις φορές λιγότερα χρήματα.

.Τέσσερις σκόπελοι μέχρι το «τανγκό» στο Παρίσι με την τρόικα

Τέσσερα χρονικά ορόσημα θα προηγηθούν της νέας μεγάλης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, η οποία, με τα έως τώρα δεδομένα, προσδιορίζεται για το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και χωρίς, προς το παρόν, να έχει ορισθεί χρονοδιάγραμμα λήξης των διαπραγματεύσεων. 

Με βάση τον προγραμματισμό, οι τέσσερις κομβικές ημερομηνίες έχουν ως εξής: - Το προσεχές Σάββατο θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με νέο δεδομένο την πρόσφατη παραίτηση της κυβέρνησης στη Γαλλία. - Στις 2- 4 Σεπτεμβρίου, θα υπάρξει μια πρώτη συνάντηση της ελληνικής πλευράς με του... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.