.Άμεση και άνευ όρων εκεχειρία ζήτησε ο ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα στη Νέα Υόρκη υιοθέτησε ομόφωνη δήλωση που καλεί σε «άμεση και άνευ όρων ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Γάζα. Το Συμβούλιο καλεί το Ισραήλ και τη Χαμάς να παρατείνουν την εκεχειρία καθ' όλη τη διάρκεια της μουσουλμανικής γιορτής Αϊντ του τέλους του Ραμαζανιού «και πέραν αυτής». 

Από την αρχή του πολέμου, περί τους 1.030 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. Τρεις στους τέσσερις νεκρούς είναι άμαχοι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Η έκκληση του ΟΗΕ για εκεχειρία παραμελεί τις ανάγκες του ...περισσότερα »

.Στο εδώλιο στέλνει ο εισαγγελέας τον Παπακωνσταντίνου

Το εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, στον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, δείχνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. 

Ο εισαγγελικός λειτουργός με πρόταση του προς το Δικαστικό Συμβούλιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τα κακουργήματα της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης εγγράφου και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος , καθώς και η εξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης, ως συ... περισσότερα »

.Επιχείρηση σε όλη την Ελλάδα κατά της παιδικής πορνογραφίας

Στη σύλληψη ενός ατόμου και στον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος τεσσάρων ακόμα για παιδική πορνογραφία προχώρησαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, μετά από στοχευμένες έρευνες που πραγματοποίησαν σε πανελλαδικό επίπεδο. 

Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Zeppelin» διενεργήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου, μέσω του ειδικού λογισμικού προγράμματος CPS (Child Protection System), οι οποίες στόχευαν στον εντοπισμό περιπτώσεων ανταλλαγής σεσημασμένων αρχείων πορνογραφίας... περισσότερα »

.Από 1ης Αυγούστου τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων

 Από 1ης Αυγούστου ξεκινά η ανάρτηση στο ΤΑΧΙS net  των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) που σημαίνει ότι στις 31 Αυγούστου θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου. Οριστικές αποφάσεις για τον αριθμό των δόσεων καταβολής του φόρου δεν έχουν ακόμη ληφθεί από το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι να ολοκληρωθεί σε 5 δόσεις ως και το τέλος του έτους.

    Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους φορολογούμενους να σπεύσουν να υποβάλλουν τις δηλώσεις Ε9 μέχρι και την Τετάρτη 30 Ιουλίου, στις 11 πμ. Το υπουργείο προειδοποιεί ότι μετά την προθεσμία αυτή δεν θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 για το έτος 2014.  Προσωρινές δηλώσεις οι οποίες δεν θα οριστικοποιηθούν μέχρι τότε, θα διαγραφούν.

.Αντ. Σαμαράς: «Είμαστε μαζί»

Το Κυπριακό βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Ο κ. Σαμαράς, μετά την ενημέρωση που είχε από τον κ. Αναστασιάδη, δήλωσε ότι δεν υπάρχει σημαντική προσέγγιση ανάμεσα στις δυο πλευρές, αλλά επιβεβαίωση εκ διαμέτρου αντίθετων απόψεων που αφορούν μεταξύ άλλων το κοινοτικό κεκτημένο ή τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. 

«Όποια και να είναι η στάση της άλλης πλευράς, δεν πρόκειται να κάμψει τον κοινό μας στόχο να τερματιστεί η παράνομη στρατιωτική κατοχή και να βρεθεί λύση λειτουργική, δίκαιη, βιώσιμη, αμοιβαία αποδεκτή με βάση τον ΟΗΕ» συνέχισε ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της Κύπρου για επίλυση του Κυπριακού. «Είμαστε μαζί» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Κύπριος Πρόεδρος ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη στήριξη και αναφέρθηκε στην άρνηση της τουρκικής πλευράς να ανταποκριθεί σε όσα έχει δεσμευτεί. «Από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση έχουμε αποφασίσει ότι η επιλογή του διαλόγου είναι η ορθοτέρα», επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος σημείωσε την παρουσία Ελλάδας και Κύπρου στην ΕΕ και την αξιοποίηση της ευρωπαϊκής διάστασης του κυπριακού.

.Η βιομηχανική πολιτική στο επίκεντρο της κυβερνητικής δραστηριότητας

Η βιομηχανική πολιτική τίθεται στο επίκεντρο της κυβερνητικής δραστηριότητας αυτή την εβδομάδα, στο πλαίσιο της προσπάθειας διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Αύριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί ευρεία διυπουργική σύσκεψη για τα θέματα της βιομηχανίας, υπό τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά 

στο Μέγαρο Μαξίμου με συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών και του προέδρου του ΣΕΒ Θ. Φέσσα, ενώ για την Πέμπτη έχει προγραμματισθεί συνεδρίαση της Διϋπουργικής Επιτροπής για τη βιομηχανία υπό τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ν. Δένδια.

Στην ατζέντα των συναντήσεων αναμένεται να τεθούν, μεταξύ άλλων, το ενεργειακό κόστος, η διευκόλυνση της ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων, καθώς και η διαχείριση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων.

.Ανοίγει ο δρόμος για μικρότερες και ελαφρότερες μπαταρίες με μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση

Ύστερα από προσπάθειες πολλών ετών και αλλεπάλληλες αποτυχίες, Αμερικανοί ερευνητές πέτυχαν επιτέλους αυτό που θεωρείτο το «άγιο δισκοπότηρο» στο πεδίο των μπαταριών: τη δημιουργία μιας ανόδου (αρνητικού πόλου) μπαταρίας από καθαρό λίθιο. 

Το επίτευγμα αναμένεται να αυξήσει στο μέλλον δραστικά την αποτελεσματικότητα των μπαταριών, οδηγώντας σε ακόμη μικρότερες και ελαφρότερες μπαταρίες με μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση τόσο για φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, όσο επίσης και για ηλεκτρικά οχήματα.

.Συμφωνία για λήψη νέων μέτρων σε βάρος της Ρωσίας

Οι ηγέτες της Γαλλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Ιταλίας συμφώνησαν σήμερα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας στη λήψη περαιτέρω μέτρων σε βάρος της Ρωσίας λόγω της κρίσης στην Ουκρανίας, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία της Γαλλίας.

Οι πέντε ηγέτες —ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι— 

εξέφρασαν τη λύπη τους για το γεγονός ότι η Μόσχα δεν ασκεί πιέσεις στους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία ώστε αυτοί να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ούτε λαμβάνει μέτρα για να γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας, ανέφερε η ανακοίνωση των Ηλυσίων Πεδίων.

Επίσης, διεμήνυσαν πως θα συνεχίσουν να παρακολουθούν εάν και κατά πόσον η Ρωσία παρέχει άμεση στρατιωτική βοήθεια στους αυτονομιστές, προσέθεσε η ανακοίνωση του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Υπό αυτές τις συνθήκες οι πέντε αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να υιοθετήσουν νέα μέτρα εναντίον της Ρωσίας», σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή.

.«Το ασφαλιστικό αποτελεί αιτία πολέμου»

«Oι εξελίξεις στο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα αφορούν όλο τον λαό, ανεξαρτήτως ηλικίας. Δεν αφορά μόνο σε συντάξεις, αλλά την ίδια την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία του λαού μας. Ετοιμάζονται να ρίξουν νέο τσεκούρι στις παροχές ασφάλισης, υγείας, σύνταξης. 

Πάνε για πλήρη κατάργηση όλων των συνταξιοδοτήσεων για ηλικίες κάτω των 62 ετών, πράγμα που σημαίνει αύξηση των ορίων ηλικίας. 

Συζητείται, για παράδειγμα, η θέσπιση νέας μείωσης των συντάξεων, λόγω πρόωρης εξόδου. Τα έχουν γκρεμίσει όλα, θέλουν τώρα να ολοκληρώσουν την κατεδάφιση» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει από τώρα να ετοιμαστεί ώστε να αντιμετωπίσει και να εμποδίσει αυτές τις εξελίξεις από τον Σεπτέμβρη. Το ασφαλιστικό αποτελεί πραγματικά αιτία πολέμου» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.