.Μεϊμαράκης: «Η ανάπτυξη έγινε ύφεση και τα πρωτογενή πλεονάσματα ελλείματα»

Mε το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα συναντήθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης.* 

Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε «γόνιμη» τη συζήτηση με τον Διοικητή, τον οποίο και χαρακτήρισε «θεματοφύλακα της σταθερότητας της οικονομίας» και επεσήμανε πως στα τέλη του 2014 η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα είχαν σταθεροποιηθεί. 

«Όλοι αισθάνονταν την ασφάλεια, όμως δυστυχώς το πρώτο εξάμηνο του 2015 καταγράφονται πολύ μεγάλα προβλήματα, που αν υπήρχε διαχείριση με σύνεση, και σωφροσύνη δεν θα είχαν παρουσιαστεί», είπε ο κ. Μεϊμαράκης, επσημαίνοντας πως η ανάπτυξη έγι... περισσότερα »

.Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λαϊκή εντολή να αλυσοδέσει τη χώρα με μνημόνιο

«Όχι απλώς δεν ήμασταν προετοιμασμένοι, αλλά δεν διανοηθήκαμε ποτέ ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση της αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρει μέσα σε 14 ημέρες, τρία απανωτά κατεπείγοντα για συζήτηση και ψήφιση σε λιγότερο από 24 ώρες, να προετοιμάζεται να φέρει το χειρότερο μνημόνιο στη μνημονιακή ιστορία, 

να αναγκάζεται να προσκαλεί την τρόικα ως νέα τετραμερή και να κατηγορείται για παιδιαρίσματα όποιος προσπαθεί να διαφυλάξει τη δημοκρατική διαδικασία», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι ιστορική επιταγή η Αριστερά να... περισσότερα »

.FT: Γιατί το ΔΝΤ δεν μπορεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα

To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν μπορεί να συμμετάσχει τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Αυτό φαίνεται να αποφάσισε αργά χθες το βράδυ το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου και αποτυπώνεται σε έγγραφο που περιήλθε στους Financial Times. 

Σύμφωνα με την αποκάλυψη της βρετανικής εφημερίδας, το ΔΝΤ αποφάσισε να συμμετάσχει στη διαδικασία εκπόνησης του νέου προγράμματος (σ.σ. γεγονός που επιβεβαιώνεται και απο την έλευση στην Αθήνα της εκπροσώπου του Ντ. Βεσκουλέσκου), όμως όπως επισημαίνεται στο έγγραφο δεν μπορεί να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση της χώρας. Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στις συζητ... περισσότερα »

.Βαλαβάνη κατά συντρόφων που δεν τη στήριξαν για την υπόθεση με τις 200.000 ευρώ της μητέρας της: Μόνο η Ζωή με υπερασπίστηκε

Στην προσωπική της υπόθεση για το δημοσίευμα που ήθελε τη μητέρα της να έχει προβεί σε ανάληψη χρημάτων προτού επιβληθούν τα capital controls, αναφέρεθηκε η Νάντια Βαλαβάνη από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

 Όπως η ίδια είπε, «παραιτήθηκα από τη Δευτέρα που το πρωθυπουργικό αεροσκάφος επέστρεφε, πριν από την ερώτηση Αυγενάκη» και ανέφερε ότι δεν υπήρχε περίπτωση οποιοσδήποτε από την κυβέρνηση να ήξερε για capital controls πριν την Παρασκευή, που έκλεισαν οι τράπεζες. 

«Ενημερωθήκαμε όλοι όσοι έπρεπε το απόγευμα της Κυριακής που ακολούθησε» είπε και πρόσθεσε: «Αυτά είν... περισσότερα »

.«Επαναστάτης» Στρατούλης: Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μην ψηφιστεί το τρίτο Μνημόνιο

Την αντίθεσή του με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές για το τρίτο Μνημόνιο, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.
«Θα κάνω κάθε προσπάθεια για να απεγκλωβιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ το ταχύτερο δυνατό από τα μνημόνιο, να μην υπογράψουμε το τρίτο μνημόνιο και να επανέλθει η κυβέρνηση στη ρότα των προεκλογικών της δεσμεύσεων», δήλωσε ο κ. Στρατούλης, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρώην υπουργός και μέλος της Αριστερής Πτέρυγας, πρόσθεσε παράλληλα ότι θα «συζητήσουμε με νηφαλιότητα και ψυχραιμία» και απέφυγε να σχολιάσει το περιεχόμενο της χθεσινής συνέντευξης του Πρωθυπουργού «στο κόκκινο».

.Financial Times: Ίσως τον Ιανουάριο του 2016 το τέλος των capital controls

*Yπό όρους, τα capital controls, θα μπορούσαν να αρθούν τον Ιανουάριο του 2016, αναφέρουν σήμερα οι Financial Times*. 

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα η κυβέρνηση και οι Eυρωπαίοι εταίροι πρέπει να βάλουν στην άκρη την πικρία των έξι τελευταίων μηνών γιατί χωρίς μια επίπονη προσπάθεια για την οικοδόμηση μιας αμοιβαίας εμπιστοσύνης το σχέδιο μεταρρυθμίσεων δεν θα έχει πιθανότητα επιτυχίας. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα αργά ή γρήγορα ο Τσίπρας και οι πρώην σύντροφοί του στην Αριστερή Πλατφορμα θα πρέπει να πάρουν διαφορετικούς πολιτικούς δρόμου και με αυτή την προοπτική κατά νου ο πρωθυπουργ... περισσότερα »

.Handelsblatt: Αμφιβολίες εάν ο Τσίπρας θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ

*Στο στόχαστρο του γερμανικού τύπου συνεχίζει να βρίσκεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και η υπόθεση που τον θέλει να ετοίμαζε την επιστροφή της χώρας στη δραχμή.* 

«Δεν απαγορεύεται ένας έλληνας υπουργός Οικονομικών (…) να σκέφτεται εναλλακτικές επιλογές ως προς το ευρώ» σημειώνει o σχολιαστής στην εφημερίδα Die Welt, ωστόσο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι 

«Δεν επρόκειτο για εξάσκηση αλλά για διπλή κατάχρηση εμπιστοσύνης: απέναντι στους έλληνες ψηφοφόρους και απέναντι στους θεσμούς, που επένδυσαν ατελείωτα χρήματα και ενέργεια και πρέπει να συνεχίσουν να επενδύουν γι... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.