.Επιχειρηματίας χρωστούσε 8 εκατ. στο δημόσιο


Έναν 66χρονο επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο εμπορίας υγρών καυσίμων, συνέλαβαν οι Αρχές σήμερα στην Πάτρα, για οφειλές προς το δημόσιου συνολικού ύψους 8.088.281,81 ευρώ.

Επίσης συνελήφθη σήμερα στην Πάτρα ένας ακόμη επιχειρηματίας για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.

Πρόκειται για έναν 56χρονο ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο εμπορίας επίπλων, ενώ το ύψος των οφειλών του προς το Δημόσιο ανέρχεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, στα 386.824,18 ευρώ.

Και οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

.Δεκτή η τροπολογία για τους ιμάμηδες


Δεκτή έκανε, στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, την τροπολογία για τον διορισμό των ιμάμηδων, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε και την άρνηση τόσο της ΔΗΜΑΡ να την στηρίξει και τη δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζιοσμάν ότι δεν θα την στηρίξει. 
Έκκληση να είναι όλοι προσεκτικοί στα λόγια τους, απηύθυνε από τη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με αιχμή την σφοδρή αντιπαράθεση που σημειώθηκε και τους βαρείς χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν ειδικώς από την Χρυσή Αυγή, κατά του βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν, με αφορμή την τροπολογία για τους ιεροδιδάσκαλους στις τρεις Μουφτείες της Θράκης, που θα μπορούν να διδάξουν το Κοράνιο σε δημόσια σχολεία στη Θράκη. 
«Η κυβέρνηση δεν υφίσταται πίεση για την τροπολογία για τους ιμάμηδες», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου επιχειρώντας να υποβαθμίσει τις ενδοκυβερνητικές κόντρες και παρέπεμψε στον υπουργό για το εάν τελικά θα κάνει δεκτή την τροπολογία. 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζιοσμάν τόνισε ότι η τροπολογία θα κάνει τεράστια ζημιά και ξεκαθάρισε ότι δεν θα την ψηφίσει. 

Έντονη ήταν η αντίδραση του Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ του θύμισε ότι εκπροσωπεί τους Έλληνες πολίτες της Ροδόπης και πρέπει να συντάσσεται με την στρατηγική του κόμματος. 

Εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ η Μαρία Ρεπούση σημείωσε ότι το κόμμα της διαφωνεί με την τροπολογία γιατί όπως είπε παρεμβαίνει στα εσωτερικά μιας θρησκείας.

.Τρεις κάλπες τη Πέμπτη


Τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες για κάθε πρόταση με κάλπες αντίστοιχες με τον αριθμό των προσώπων που προτείνονται για την προανακριτική επιτροπή, δηλαδή 7 στο σύνολο, αποφάσισε να εισηγηθεί η Διάσκεψη των Προέδρων στην Ολομέλεια του σώματος που θα κληθεί τη Πέμπτη να αποφασίσει επί της διαδικασίας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει στις δύο από τις 3 ψηφοφορίες, από τη ΝΔ διαρρέεται ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησης των βουλευτών της, ενώ η ΔΗΜΑΡ θα αποφασίσει αύριο στις 9 το πρωί σε έκτακτη κοινοβουλευτική ομάδα τη στάση που θα τηρήσει στις δυο  ψηφοφορίες.
Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένει σε 4 κάλπες όσες δηλαδή και τα πρόσωπα, προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας  προς τον πρόεδρο της βουλής, Ευάγγελο Μειμαράκη λέγοντας ότι καταλύεται η κοινοβουλευτική διαδικασία και αίρεται η μυστικότητα της ψήφου.
Σύμφωνα με μια πρώτη συμφωνία μεταξύ των κομμάτων η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 6 το απόγευμα, μιας και η διαδικασία των ψηφοφοριών εκτιμάται ότι θα κρατήσει περίπου 6 ώρες.  

.Μικρογεύματα σε 250.000 μαθητές δημοτικών σχολείων


Από το τέλος Φεβρουαρίου θα διατίθεται καθημερινά σε 250.000 μαθητές δημοτικών σχολείων σε όλη την Επικράτεια μικρό γεύμα ενός φρούτου, ενός γάλακτος και ενός τοστ, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας,  Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Μιλώντας στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για την οργάνωση και λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, 
ο κ. Αρβανιτόπουλος ενημέρωσε ότι εξασφαλίστηκαν από κοινοτικούς πόρους 60 εκατ. ευρώ τα οποία θα διατεθούν για την καταπολέμηση του υποσιτισμού στα σχολεία.

«Είχα δεσμευτεί ότι θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύση στο θέμα του υποσιτισμού με έναν τρόπο που να μην δημιουργεί κοινωνικές διακρίσεις» ανέφερε. 

.ΠΑΣΟΚ: Τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες επί των προτάσεων των κομμάτων


Πρόταση να διεξαχθούν τρεις ξεχωριστές διαδοχικές ψηφοφορίες επί των τριών προτάσεων των κομμάτων συζητά να καταθέσει αύριο στην Ολομέλεια το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, πρώτα θα γίνει η ψηφοφορία επί της πρότασης της συγκυβέρνησης, με μία κάλπη, καθώς ζητείται η άσκηση δίωξης μόνο κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Στη συνέχεια και αφού όλοι οι βουλευτές θα έχουν ψηφίσει την πρώτη πρόταση, θα τεθεί προς ψηφοφορία η δεύτερη πρόταση, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν θα στηθούν δύο κάλπες, καθώς η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζητά την άσκηση δίωξης τόσο κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου όσο και κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Μόλις ολοκληρωθεί και αυτή η ψηφοφορία θα ακολουθήσει η τρίτη ψηφοφορία επί της κοινής πρότασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής. Σε αυτήν θα στηθούν τέσσερις κάλπες καθώς τα δύο κόμματα ζητούν επί πλέον την άσκηση δίωξης και των πρώην πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου.

Να σημειωθεί ότι αν η πλειοψηφία αποφασίσει να υπερισχύσει αυτή η πρόταση δεν μπορεί να επιβληθεί στους βουλευτές να συμμετάσχουν σε όλες τις ψηφοφορίες.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.