.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...Από την εκδήλωση-αφιέρωμα στο Δημήτρη Μπέη στο δήμο Ζωγράφου

.Αποχώρηση ΔΗΜ.ΑΡ. ή απόσυρση των υπουργών και παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Ανυποχώρητος στο θέμα της ΕΡΤ εμφανίζεται ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Το ερώτημα πλέον είναι αν η Δημοκρατική Αριστερά θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση ή θα αποσύρει τους υπουργούς δίνοντας όμως ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση.

Ο Φ. Κουβέλης «χρέωσε» στον Α.Σαμαρά την κρίση τονίζοντας ότι με την απόφαση να κλείσει την ΕΡΤ με ΠΝΠ ουσιαστικά ήταν «επιλογή άρνησης» της συνλειτουργίας της κυβέρνησης

.Σαμαράς: Κανείς δε θέλει εκλογές και ακυβερνησία, να πιάσουν τόπο οι θυσίες του λαού

Την ανάγκη απρόσκοπτης συνέχισης του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης τόνισε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εξηγώντας τα σημεία στα οποία υπήρξε διαφωνία για το θέμα της ΕΡΤ με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη. Κατέστησε δε σαφές ότι υπήρξε συμφωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη δημόσια τηλεόραση.

«Υπήρξε συμφωνία χτες για την αποκατάσταση της ΕΡΤ, διαχειριστής της οποίας είναι ο υπουργός Οικονομικών, με τρίμηνες συμβάσεις για όλους τους απαραίτητους απολυμένους για να λειτουργήσουν όλες οι συχνότητες. Απόψε δέχτηκα αυτός ο αριθμός να φτάσει και τις 2000», είπε ο πρωθυπουργός.

«Σήμερα ο Φώτης Κουβέλης εμφανίστηκε έξω από τη λογική της λύσης που χτες αποδέχτηκε. Επανήλθε στη θέση του να επαναλειτουργήσει η καταργημένη ΕΡΤ, χωρίς καμία ελπίδα να αλλάξει κάτι», πρόσθεσε.

«Κανείς δεν θέλει εκλογές αυτή τη στιγμή αλλά και κανείς δεν θέλει ακυβερνησία και στασιμότητα. Κλείσαμε ένα χρόνο ως κυβέρνηση, μας μένουν άλλα τρία. Θα τα εξαντλήσουμε για το καλό του ελληνικού λαού», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

«Εκείνο που τώρα προέχει είναι να συνεχιστεί το έργο της κυβέρνησης να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού. Οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να προχωρήσουν επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος», ανέφερε, επίσης, ο πρωθυπουργός.

«Θα προχωρήσω όπως και να έχει. Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας», σημείωσε. 

.«Δεν θέλει ο κόσμος πρόωρες εκλογές»

Να μην κάνει το βήμα εξόδου από την κυβέρνηση κάλεσε τον Φώτη Κουβέλη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του πριν τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, μετά την κρίσιμη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. 

«Θέλουμε η ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει στην επαναθεμελίωση της κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας κρίσιμη την κατάσταση για την χώρα και την οικονομία. 

«Πριν από 15 μέρες βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα τεράστιο θεσμικό πρόβλημα λόγω της ατυχούς πρωτοβουλίας της ΝΔ να διακόψει τη λειτουργία της ΕΡΤ, να μαυρίσει την οθόνη και να προκαλέσει ένα μεγάλο πρόβλημα στη χώρα», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για «αποκατάσταση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών». 
«Οι έλληνες πολίτες ένιωσαν να προσβάλλεται η έννομη τάξη», συμπλήρωσε. 

«Έχει ανοίξει ζήτημα για την ίδια την υπόσταση και την προοπτική της κυβέρνησης, ζήτημα πολιτικής σταθερότητας εν μέσω κρίσης», είπε. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «εχουν γίνει βήματα προσέγγισης και κινήσεις επανόρθωσης. Δεν μας ικανοποιούν πλήρως, αποδέχεται όμως ο πρωθυπουργός, την άμεση επαναλειτουργία των εκπομπών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε όλες τις συχνότητες και την άμεση επαναπρόσληψη περίπου 2.000 εργαζομένων με ειδική μέριμνα και για τα μουσικά σύνολα.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «επαναθεμελίωση της κυβερνητικής συνεργασίας», αλλά και για «θεσμική ισοτιμία των κυβερνητικών εταίρων». 

«Η κυβέρνηση», είπε, «πρέπει να έχει ορίζοντα τετραετίας. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δεχθεί το a la carte. Θέλουμε να λειτουργούν συντονιστικά όργανα των τριών κομμάτων με απόλυτη σοβαρότητα.»

Και συνέχισε: «Το ερώτημα είναι εάν η προτεραιότητα είναι οι πρόωρες εκλογές ή όχι. Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές και ξέρει πως είναι άλλο οι δημοσκοπήσεις και άλλο η δυναμική της δημοκρατικής παράταξης. Σεβόμαστε τον πολίτη, την χώρα, δεν θέλει ο κόσμος εκλογές. Θέλει κυβέρνηση που να λειτουργεί σωστά».

Διερωτήθηκε δε, αν «θα βοηθήσει τους εργαζόμενους η διάλυση της βουλής», αν «θα τους ξαναοδηγήσει στη δουλειά τους ή σε μία πολύμηνη καθυστέρηση;». «Τρύπες στο νερό για κερδίσουμε φευγαλέες εντυπώσεις δεν κάναμε, δεν κάνουμε», υπογράμμισε.

Ανέφερε, τέλος, ότι θα ενημερώσει για τις εξελίξεις τα όργανα του ΠΑΣΟΚ. 

.Ανυποχώρητος ο Φώτης Κουβέλης

Ανυποχώρητος στο θέμα της ΕΡΤ εμφανίζεται ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Το ερώτημα πλέον είναι αν η Δημοκρατική Αριστερά θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση ή θα αποσύρει τους υπουργούς δίνοντας όμως ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση.

Ο Φ. Κουβέλης «χρέωσε» στον Α.Σαμαρά την κρίση τονίζοντας ότι με την απόφαση να κλείσει την ΕΡΤ με ΠΝΠ ουσιαστικά ήταν «επιλογή άρνησης» της συνλειτουργίας της κυβέρνησης

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.