.Reuters: Με… υποσχετικές η πληρωμή των εργαζομένων στο Δημόσιο. Πότε έρχονται τα IOU

Αλλεπάλληλα είναι αρνητικά μηνύματα από το εξωτερικό αναφορικά με την «τραγική» κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Σε νέο δημοσίευμα του, μετά την αποκάλυψη για τα ανεπαρκή ταμειακά διαθλεσιμα, 

το πρακτορείο Reutersαποκαλύπτει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ήδη αναλύσει ένα σενάριο με βάση το οποίο η Ελλάδα θα ξεμείνει από μετρητά και θα αρχίσει να πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους με υποσχετικές, τα λεγόμενα IOU, δημιουργώντας ένα δεύτερο εικονικό νόμισμα εντός της ευρωζώνης. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο, αξιωματούχοι στην ΕΚΤ φέρονται να ανησυχούν καθώς η Ελλάδα θα πρ... περισσότερα »

.Αποκάλυψη Reuters: Σενάριο-φωτιά της ΕΚΤ για χρεοκοπία - Πώς θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις

Το ενδεχόμενο της υιοθέτησης ενός παράλληλου νομίσματος σε ενδεχόμενο πτώχευσης φέρεται να εξέτασε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters. 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει αναλύσει ένα σενάριο με βάση το οποίο η Ελλάδα θα ξεμείνει από μετρητά και θα αρχίσει να πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους με υποσχετικές , τα λεγόμενα IOU, δημιουργώντας ένα δ*εύτερο εικονικό νόμισμα* εντός της Ευρωζώνης. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αξιωματούχοι στην ΕΚΤ φέρονται να *ανησυχούν* καθώς η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει *περίπου 1 δισ. ευρώ στο ... περισσότερα »

.Ευ Βενιζέλος: Διανοίγεται η προοπτική επανάληψης των διακοινοτικών συνομιλιών

«Με την Κυπριακή πολιτική και πολιτειακή ηγεσία και προσωπικά με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη έχουμε μακροχρόνιους δεσμούς, συνεργαζόμαστε χρόνια πάνω στο κορυφαίο εθνικό μας θέμα, έτσι είναι πάρα πολύ εύκολο για εμάς να συζητήσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις , να τις συνδέσουμε με μια προσπάθεια που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα» δήλωσε μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «διανοίγεται η προοπτική επανάληψης των διακοινοτικών συνομιλιών, στο πλαίσιο που έχει καθοριστεί και το οποίο είναι πάρα πολύ σαφές», καθώς όπως υπογράμμισε «έχει σημασία να προστατευθεί η διεθνής νομική προσωπικότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η συνέχειά της, η μία κυριαρχία και η μία ιθαγένεια».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.