.Ορκωμοσία Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου

Το Σάββατο  30 Αυγούστου και ώρα 13.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Ζωγράφου (Μπισκίνη 1, 3ος όροφος) η τελετή ορκωμοσίας της  Δημάρχου Τίνας Καφατσάκη, και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου που αναδείχθηκε από τις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014.

Την  Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου τη διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου παραλαμβάνει τυπικά η νέα δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη.

Την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, δηλαδή στις 7/9/14, πραγματοποιείται η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

.Δηλώσεις Βενιζέλου από την Ιταλία

Στην ανάγκη "να φύγουμε από την ένταση στις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία" και υπέρ μιας λύσης "η οποία να είναι σύμφωνη και με τη διεθνή νομιμότητα αλλά και με τις απαιτήσεις και τις αγωνίες των πολιτών της Ουκρανίας" αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος συμμετέχει στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, το οποίο διεξάγεται στο Μιλάνο. 

Σε δήλωσή του, ο κ. Βενιζέλος, μεταξύ των άλλων υπογράμμισε ότι «είναι μία από τις περιόδους, αυτή που ζούμε, γεμάτη από προβλήματα και στην Ανατολική και στη Νότια Γειτονία της Ε... περισσότερα »

.Ορκίστηκε το νέο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων

 Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, καθώς ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους που ορκίστηκαν ήταν ο προφυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης και άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Έξω από το Γκάζι, όπου έγινε η τελετή, υπήρχαν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής, ενώ λίγο πιο μακριά, στην Ιερά Οδό, πραγματοποιείται αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Λίγο πριν από την έναρξη της τελετής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος προσπάθησε να εισέλθει στην αίθουσα χωρίς να έχει πρόσκληση. Τελικώς, δεν του επετράπη η είσοδος και περιορίστηκε στην αίθουσα όπου βρίσκονταν οι συνοδοί.

Σημειώνεται ότι η δημοτική παράταξη του δημάρχου Γιώργου Καμίνη και οι αριστερές παρατάξεις ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο, και οι υπόλοιπες με θρησκευτικό όρκο.

.Η αρχαία Αμφίπολη και η μακρά διαδρομή των αρχαιοκάπηλων στην περιοχή

26.04.1956, Αμφίπολη: "Άρχισαν συστηματικές ανασκαφές στην Αμφίπολη σ' ένα μεγάλο νεκροταφείο για να προστατευτεί η περιοχή από την αρχαιοκαπηλία. Πήρα την απόφαση να αρχίσω, παρά τις αδυναμίες, για να διασωθεί το καταπληκτικό πλήθος των κτερισμάτων. Ο τόπος ήταν γεμάτος σκάμματα και τομείς αρχαιοκαπήλων". 

Έτσι περιγράφει, στο ημερολόγιό του, ο αρχαιολόγος Δημήτρης Λαζαρίδης την αναγκαιότητα της έναρξης ανασκαφών στην Αμφίπολη και την προστασία της περιοχής από την Αρχαιολογική Εταιρεία, προκειμένου να χαρακτηριστεί άμεσα τότε, αρχαιολογικός χώρος, έτσι ώστε να βάλει "φρένο" στους αρχαιοκάπηλους, που πρόλαβαν πριν από αυτόν να ξεκινήσουν τις "εκσκαφές" και να συλήσουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

«...Στην Αμφίπολη ήρθαμε με την οικογένειά μου, όταν ήμουν επτά ετών» θα θυμηθεί ο 82χρονος, σήμερα, Κ.Ε. που εξιστορεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πώς μπήκε ο ίδιος στο "βασίλειο" της (παράνομης) συλλογής αρχαίων αντικειμένων, που αφθονούσαν, όχι μόνο στους αρχαιολογικός χώρους της Αμφίπολης, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Η ζωή του ανθρώπου που έχουμε απέναντί μας, θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα. Ακόμα και σήμερα, στα βαθιά γηρατειά, η καρδιά του "χορεύει" κάτω από το στήθος, όταν μιλάει για το παρελθόν και τις (παράνομες) ανασκαφικές δραστηριότητές του.

Έφτασε για να σκάψει, από τις Σέρρες μέχρι και στις Μυκήνες, ενώ -όπως λέει, γελώντας- στη Βεργίνα έσκαψε πριν από τον Μανόλη Ανδρόνικό...

.Τέλος Οκτωβρίου οι αναλογιστικές μελέτες για τα ασφαλιστικά ταμεία

Τόσο το εργασιακό, όσο και το ασφαλιστικό, θα βρίσκονται στην ατζέντα των συζητήσεων του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με τους επικεφαλής της τρόικας, την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι.

Αυτό ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Εργασίας, αμέσως μετά τη σύσκεψη προετοιμασίας, στο υπουργείο Οικονομικών, του κ. Βρούτση, με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, χαρακτηρίζοντας, πάντως, τα δύο συγκεκριμένα «μέτωπα» ως «διαχρονικά». 

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον ίδιο παράγοντα, «στο υπουργείο Εργασίας έχουμε ολοκληρώσει. Είμαστε πάντα έτοιμοι. Δεν υπάρχει πρόβλημα». Δεν θέλησε, όμως, να μπει σε λεπτομέρειες, ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση εμμένει στην αύξηση σε 100, των δόσεων για τις ασφαλιστικές εισφορές.

Ο συγκεκριμένος παράγοντας ανέφερε, παράλληλα, ότι στο τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να είναι έτοιμες οι αναλογιστικές μελέτες για τα ασφαλιστικά ταμεία (αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση), ενώ στο τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να είναι έτοιμη η μελέτη του ΚΕΠΕ για τη διοικητική ενοποίηση των ταμείων.

Σημειώνεται ότι στην ατζέντα της τρόικας για το υπουργείο Εργασίας, βρίσκονται, εκτός από τον αριθμό των δόσεων, τα «καυτά» ζητήματα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος (με βάση τις επικείμενες αναλογιστικές μελέτες), 

το εάν έχει επιτύχει η όχι το μοντέλο για τις ομαδικές απολύσεις (Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας), το δικαίωμα των εργοδοτών σε ανταπεργία, η αλλαγή στον τρόπο απόφασης για απεργία, κ.ά.

.Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης έδωσε μία μοναδική συναυλία στον υπόγειο σταθμό του μετρό

 Μια μοναδική συναυλία, «απόδειξη ότι Πολιτισμός και υποδομές μπορούν να συνυπάρξουν» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, έδωσε, σήμερα, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στον υπόγειο σταθμό «Πανεπιστήμιο» του μετρό Θεσσαλονίκης.

Υπό τους ήχους των Μότσαρτ και Ντβόρτζακ, όσοι τυχεροί κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν θέση, στην πρώτη αυτή πολιτιστική εκδήλωση που φιλοξενεί στα «σπλάχνα» του το μετρό Θεσσαλονίκης, απόλαυσαν μια καταπληκτική εμπειρία και γνώρισαν τον σταθμό αυτόν, που βρίσκεται απέναντι από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, έχει το μεγαλύτερο βάθος (φτάνει τα 35 μέτρα) και αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα και μεσοπάτωμα.

Στο μεταξύ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Χρήστος Τσίτουρας, που παρέστη στην εκδήλωση, ανέφερε ότι το έργο του Μετρό θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2017 ή αρχές του 2018.

.Ψηφίστηκε η διάταξη για τον ΕΝΦΙΑ

Ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία, με την οποία η 1η δόση για τον ΕΝΦΙΑ μπορεί να καταβληθεί εμπρόθεσμα έως την 30η Σεπτεμβρίου. 

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείου Οικονομικών, το ποσό του φόρου που έχει ήδη καταβληθεί από τους φορολογούμενους, θα συμψηφιστεί με τον συνολικά οφειλόμενο ΕΝΦΙΑ. Απομένει προς διευκρίνιση, εάν ο συμψηφισμός θα γίνει με τη δόση του Σεπτεμβρίου ή με την τελευταία δόση.

Εξάλλου, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και νέα τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ, με την οποία θα αυξάνεται σε έξι ο αριθμός των δόσεων και θα διορθωθούν τα λανθασμένα εκκαθαριστικά σημειώματα για τους 4.000 οικισμούς εκτός αντικειμενικού συστήματος. 

'Αγνωστο είναι ακόμη, εάν με τη συγκεκριμένη τροπολογία θα υπάρξουν και αλλαγές σε ό,τι αφορά στα ξενοίκιαστα ακίνητα.

Σημειώνεται, ότι με απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, οι βεβαιωμένες οφειλές ΕΝΦΙΑ δεν θα συμψηφίζονται με τυχόν επιστροφές φόρων έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

.Στα τρία εκατομμύρια ανήλθαν οι Σύροι πρόσφυγες

Τρία εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα σε γειτονικές χώρες, σε μια έξοδο η οποία άρχισε τον Μάρτιο του 2011 και δεν δείχνει σημάδια να υποχωρεί, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ. Ο αριθμός ρεκόρ του ενός εκατομμυρίου προσφύγων καταγράφηκε μέσα στο 2013, ενώ άλλοι 6,5 εκατ. άνθρωποι είναι εκτοπισμένοι μέσα στη Συρία, πράγμα που σημαίνει ότι «σχεδόν οι μισοί από το συνολικό πληθυσμό των Σύρων έχουν πλέον εξαναγκασθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να διαφύγουν για να σώσουν τη ζωή τους» προσθέτει ο παγκόσμιος οργανισμός.

«Η συριακή κρίση έχει γίνει η μεγαλύτερη ανθρωπιστική έκτακτη ανάγκη της εποχής μας, ωστόσο ο κόσμος δεν καταφέρνει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των προσφύγων και των χωρών που τους φιλοξενούν», αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντόνιο Γκουτέρες, Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. 

Η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων αυτών παραμένει σε γειτονικές χώρες, με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο Λίβανο (1,14 εκατ.), την Τουρκία (815.000) και την Ιορδανία (608.000), έγινε γνωστό από την Αρμοστεία. Περίπου 215.000 πρόσφυγες βρίσκονται στο Ιράκ και οι υπόλοιποι στην Αίγυπτο και άλλες χώρες.

.Καρέ της… ΑΕΚ

Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος είναι ουσιαστικά από σήμερα η ΑΕΚ, καθώς επικράτησε 4-0 του Φωκικού στο ΟΑΚΑ και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς που θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες στην έδρα του Φωκικού.

Με γκολ μπήκαν στα επίσημα ματς ο Κολοβέτσιος που άνοιξε το σκορ στο 24’, όπως ο Μπαρμπόσα, που έκανε το 3-0 στο 68ο λεπτό. Τα άλλα δύο τέρματα σημείωσαν οι Πλατέλλας (57’) και Ανάκογλου, που έβαλε (71’) το γκολ της βραδιάς.

Αντιστάθηκαν στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι που είχαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Γκατσέτα και κράτησαν τους «κιτρινόμαυρους» στο 1-0. Όμως στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα ανέβασε την απόδοση της και μέσα σε περίπου ένα τέταρτο πέτυχε τρία γκολ, κάνοντας… καρέ. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.