.«Αδειάζει» τον Μητρόπουλο το Μαξίμου: Και υπογραφή Βαρουφάκη έχει η συμφωνία και στη Βουλή θα έρθει

Η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή για συζήτηση την παράταση της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι εκεί θα καταδειχθεί πως καμία δέσμευση δεν υπάρχει και απλά δίνεται ο χρόνος για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Παράλληλα κάνουν λόγο για μία συμφωνία που ακύρωσε το email Χαρδούβελη θέτοντας μια εθνική μεταρρυθμιστική ατζέντα, φωτογραφίζοντας μεταξύ άλλων και τον Αλέξη Μητρόπουλο, που μιλούσε για ανυπόγραφη συμφωνία στο Eurogroup.
Σημειωτέον ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει το πρωί σε εκπομπή του Mega «Η συμφωνία στο Eurogroup είναι ανυπόγραφη και δεν κυρώθηκε από την Βουλή».

.Ένοχος για πλημμέλημα ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Ένοχος για το αδίκημα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου, καθώς έκανε μεν την λαθροχειρία στη «λίστα Λαγκάρντ» και αφαίρεσε τα ονόματα τριών συγγενικών του προσώπων (εξαδέλφες), κρίθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αλλά έπεσε στα μαλακά, καθώς το κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα.
Αντίθετα, για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας, ο πρώην υπουργός κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο αθώος.
Την απόφαση, μετά από 13 μέρες ακροαματικής διαδικασίας, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Νικόλαος Πάσσος.
Ειδικότερα, το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε καταρχάς ότι δεν συντρέχει περίπτωση εξάλειψης αξιόποινου, ενώ σε ό,τι αφορά την πράξη της νόθευσης, έκρινε κατά πλειοψηφία ότι ο πρώην υπουργός είναι ένοχος για το αδίκημα της νόθευσης σε βαθμό πλημμελήματος (τρία μέλη του δικαστηρίου είχαν την άποψη ότι πρέπει να κριθεί ένοχος για το συγκεκριμένο αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος).

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου με την πράξη της νόθευσης ο πρώην υπουργός είχε σκοπό να διαφυλάξει τη πολιτική του υπόσταση.

.Επιστολή Ντάισελμπλουμ στον EFSF για την επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα - Τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group την Τετάρτη για το θέμα

Κοινοτικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αύριο θα συνεδριάσει η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (Eurogroup Working Group), μέσω τηλεδιάσκεψης, κατά την οποία θα συζητηθεί το αίτημα του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για την επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Οι ίδιες κοινοτικές πηγές σημείωναν ότι για να εγκριθεί το αίτημα του ΤΧΣ, χρειάζεται ομοφωνία.

Εξάλλου, εκπρόσωπος Τύπου του EFSF επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ζήτησε από τον EFSF να εξετάσει το αίτημα του ΤΧΣ για την επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ και να τον ενημερώσει. 

Παράλληλα, ο κ. Ντάισελμπλουμ ζήτησε από τον επικεφαλής του Eurogroup Working Group, Τόμας Βίζερ, να επιληφθεί επί του θέματος αυτού, σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναφέρει ο ίδιος εκπρόσωπος του EFSF.

.Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ: Είναι καλό που έπεσαν οι τόνοι

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «ο τόνος στις γερμανοελληνικές συνομιλίες τις τελευταίες ημέρες έχει αλλάξει σημαντικά, έχει βελτιωθεί σημαντικά», εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

«Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι αυτό δεν είναι ακόμη η λύση για τα προβλήματα οικονομικής πολιτικής τα οποία πρέπει να ξεπεραστούν. Αλλά είναι αναμφίβολα μια προϋπόθεση ώστε τις επόμενες ημέρες να μπούμε σε σοβαρές συζητήσεις μεταξύ μας», τόνισε ο κ. Σταϊνμάγερ και εξέφρασε την ελπίδα οι δύο επ...περισσότερα »

.Συντριβή Airbus στις νότιες Άλπεις με 148 επιβάτες

Ένα επιβατικό αεροπλάνο Airbus Α320 της γερμανικής εταιρείας χαμηλού κόστους Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa, συνετρίβη σήμερα στη νότια Γαλλία ενώ εκτελούσε απευθείας πτήση από την Βαρκελώνη στο Ντίσελντορφ, έγινε γνωστό από την αστυνομία και αξιωματούχους της πολιτικής αεροπορίας.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 142 ως 150 άνθρωποι. 
Από τη γαλλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοινώθηκε πως μετέφερε 142 επιβάτες, και εξαμελές πλήρωμα. 

Ο πρωθυπουργός και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέφρασαν φόβους ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

«Τα αίτια της συντριβής είναι προς το παρόν άγνωστα» δήλωσε ακόμη στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Βαλς. Πρόσθεσε πως ενεργοποίησε τον υπουργικό πυρήνα για την αντιμετώπιση κρίσεων και έστειλε τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ στον τόπο του δυστυχήματος.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως συντρίμμια του Airbus βρέθηκαν κοντά στο χωριό Μπαρσελονέτ, περίπου 100 χλμ. βορείως της Νίκαιας.

To Α320 που συνετρίβη ήταν ηλικίας 24 ετών και περιλαμβανόταν από το 1991 στον στόλο της Germanwings, σύμφωνα με την ηλεκτρονική τράπεζα πληροφοριών airfleets.net.

.Ν. Βαλαβάνη: Μέχρι τον Μάιο θα αντικατασταθεί ο ΕΝΦΙΑ

Από την Παρασκευή που μπήκε σε εφαρμογή η ρύθμιση - εξπρές για τις οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο, μπαίνουν καθημερινά στα κρατικά ταμεία 18 με 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μόνο χθες οι εισπράξεις έφτασαν στα 50 εκατ. ευρώ, σημείωσε η Νάντια Βαλαβάνη, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Η αναπληρώτρια υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση παράτασης της ρύθμισης.

Ο ΕΝΦΙΑ, όπως είπε, θα αντικατασταθεί με τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να προηγηθεί η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών. Για τον σκοπό αυτόν συγκροτείται ειδική επιτροπή, η οποία θα ορίσει την αξία τόσο της ιδιωτικής, όσο και της δημόσιας περιουσίας. Η διαδικασία είπε η κ. Βαλαβάνη θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο.

Σχετικά με το καθεστώς εξαίρεσης του ΦΠΑ στα νησιά, τόνισε ότι το θέμα βρίσκεται υπό συζήτηση και ότι δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση.

Απέκλεισε την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, τονίζοντας τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα που έχουν υπάρξει από τις προηγούμενες αυξήσεις. Φάνηκε να αποκλείει αύξηση του ΦΠΑ στα τσιγάρα και τα ποτά, λέγοντας ότι υπάρχει θέμα ειδικά στα τσιγάρα, όπου οι ειδικοί φόροι φθάνουν στο 88%.

«Το φορολογικό σύστημα δεν είναι δίκαιο και είναι και ταξικό» σχολίασε για το υφιστάμενο φορολογικό σύστημα, τονίζοντας την υπερφορολόγηση των φτωχότερων στρωμάτων και συμπλήρωσε: «Αν δεν το αλλάξουμε δεν έχουμε λόγο ύπαρξης ως κυβέρνηση».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.