.Σεμινάρια Γονιών με παιδιά στο Δημοτικό – Αιτήσεις συμμετοχής έως 24 Νοεμβρίου

Τα σεμινάρια δίνουν τη δυνατότητα στους γονείς να συζητήσουν για θέματα και δυσκολίες που προκύπτουν καθημερινά με τα παιδιά τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε θέματα που τους απασχολούν σχετικά με το γονεϊκό ρόλο. 

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται με βιωματικό τρόπο, δηλαδή οι γονείς δεν είναι ακροατές μα μέλη μιας ομάδας που συμμετέχουν ενεργά και ανταλλάσσουν σκέψεις, βιώματα και συναισθήματα. Οι θεματικοί άξονες που θα κινηθούν οι συναντήσεις είναι οι εξής: · Η σπουδαιότητα της ουσιαστικής επικοινωνίας στα πλαίσια της οικογένειας. · ...περισσότερα »

.Η «συνεννόηση» και ο «μουντζούρης»

*Ενα ελάχιστο* πεδίο συνεννόησης και συναίνεσης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων μιας χώρας και κυρίως μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης είναι πάντα αναγκαίο και ωφέλιμο. Ιδίως σε συνθήκες κρίσης. *Δυστυχώς* όμως, για να δημιουργηθεί ένα τέτοιο περιβάλλον, χρειάζεται «καλλιέργεια» σ' έναν ευρύτερο χρόνο, και όχι κομματικές τακτικές συνεχών «μετωπικών συγκρούσεων». 

Με τις «θεωρίες των άκρων» και των «τρομοκρατών» από τη μια και των «ακροδεξιών και χουντικών» από την άλλη, τη στιγμή που υπάρχει η ανάγκη της συναίνεσης και της συνεργασίας είναι όλοι ανέτοιμοι για κάτι τέτοιο, ενώ τα...περισσότερα »

.Σε αναβάθμιση του αξιόχρεου ομολόγων της Ελλάδας μπορεί να οδηγήσει η πρόταση της Moody's για αύξηση της «οροφής κινδύνου χώρας»

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's Investors Service προτείνει την αύξηση της «οροφής κινδύνου» για τις χώρες της Ευρωζώνης με χαμηλότερο αξιόχρεο, αναφέροντας τον μειωμένο κίνδυνο εξόδου τους από την Ευρωζώνη, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερς.

Η πρόταση αυτή, αν εφαρμοσθεί, θα μπορούσε να αυξήσει το αξιόχρεο για τα καλυμμένα ομόλογα (covered bonds) και τα τιτλοποιημένα δάνεια (asset backed securities, ABS) που εκδίδουν χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης - όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα που το αξιόχρεό της δεν έχει επενδυτική διαβάθμιση.

Αυτό, σημειώνεται στο δημοσίευμα, θα ήταν καλό νέο για την αγορά τέτοιων τίτλων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η οποία επιδιώκει να διοχετεύσει 1 τρισ. ευρώ στην εύθραυστη οικονομία της Ευρωζώνης και προτιμά να έχει στο χαρτοφυλάκιό της στοιχεία ενεργητικού με υψηλότερο αξιόχρεο.

.Πρόστιμο 270.000 ευρώ για κακοποίηση ζώων

Ιλιγγιώδες πρόστιμο, ύψους 270.000 ευρώ, βεβαιώθηκε σε 67χρονο Λαρισαίο, από την πρώην Δημοτική Αστυνομία Λάρισας που, έπειτα από καταγγελία συμπολίτη του, κατηγορείται για τη θανάτωση 8 νεογέννητων κουταβιών και την κακοποίηση ενός ακόμη σκύλου.

Στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Λαρισαίων, συνήθως ύστερα από καταγγελίες φιλοζωικών οργανώσεων, βεβαιώνονται τακτικά σε πολίτες, διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα για διάφορες παραβάσεις σύμφωνα με το νόμου.

Ωστόσο, η περίπτωση του 67χρονου μάλλον δεν έχει προηγούμενο, αφού τού επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 30.000 ευρώ «για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό» οπότε το συνολικό πρόστιμο για τα 9 σκυλιά φθάνει το παραπάνω ποσό.

.Προϋπολογισμός 2015: Πρωτογενές πλεόνασμα 3% - Ανάπτυξη 2,9%

Πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ (5,6 δισ. ευρώ) και ρυθμό ανάπτυξης 2,9% προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2015 που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.

Πρόκειται για τον πρώτο ισοσκελισμένο προϋπολογισμό σε ό,τι αφορά το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης, ενώ η ανεργία εκτιμάται ότι θα σημειώσει νέα πτώση στο 22,6% από 24,8% εφέτος.

Το 2014 το πρωτογενές πλεόνασμα θα υπερβεί τον στόχο του 1,5% και θα ανέλθει σε 1,8% ενώ θα σημειωθεί θετικός ρυθμός μεγέθυνσης ύστερα από 6 χρόνια ύφεσης.

Παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική σταδιακής ελάφρυνσης των φορολογικών επιβαρύνσεων με μείωση των συντελεστών καθώς επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η τρόικα έχει για άλλη μια φορά διαφορετικές εκτιμήσεις και προβλέπει δημοσιονομικό κενό για το 2015. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η πραγματικοτητα, όπως οι δημοσιονομικές επιδόσεις του 2014 επιβεβαιώνει την κυβέρνηση.

.«Η Δημοκρατική Παράταξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα»

Όσον αφορά τη συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, η Δημοκρατική Παράταξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα συμφώνησαν Κ. Σημίτης και Ευ. Βενιζέλος, αναφέρει το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού

Τα κύρια θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και ιδίως τις μελλοντικές εξελίξεις στην οικονομία και τις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές της χώρες, συζήτησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν ο Κώστας Σημίτης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού.

Επίσης, όπως αναφέρεται στο δελτίο, «όσον αφορά τη συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, συμφώνησαν ότι η Δημοκρατική Παράταξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα». Επιπλέον, ο κ. Σημίτης «επισήμανε την ανάγκη να συνεχιστεί εντατικά η προσπάθεια συνεργασίας με όλες τις κινήσεις και τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη δημιουργία του αναγκαίου ισχυρού πόλου για την πολιτική σταθερότητα και το μέλλον της χώρας».

.Βενιζέλος: Πρέπει να φτιάξουμε ένα άλλο κράτος

«Αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε το ΕΣΥ, να διαμορφώσουμε την πρωτοβάθμια υγεία και να διατυπώσουμε νέους θεσμούς, όπως το εγγυημένο επίπεδο διαβίωσης», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εγκαινίασε τη νέα τρίτη πτέρυγα του νοσοκομείου του Κιλκίς. 

«Έχουμε περάσει πολύ δύσκολα τα τελευταία χρόνια κι έχει μεγάλη σημασία τώρα που βγαίνουμε από την κρίση να λειτουργούν όλες οι εγγυήσεις της κοινωνικής συνοχής, σε αξιοπρεπές και αποτελεσματικό επίπεδο», είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Όλοι κατηγορούν το κράτος για τα πάντα, αλλά,... περισσότερα »

.Κόντρα Γεωργιάδη-Λαφαζάνη: «Στροφή 180 μοιρών στον ΣΥΡΙΖΑ»-«Εκλογές εδώ και τώρα»

Για τα περιθώρια σύγκλισης της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπαρατέθηκαν, εκ νέου σήμερα στην Ολομέλεια, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη (ΣΥΡΙΖΑ) από τη μία να «διαμηνύει» 

«εκλογές εδώ και τώρα, καμία συναίνεση από την παρούσα Βουλή» και τον Άδωνι Γεωργιάδη (ΝΔ) να διαπιστώνει αλλαγή 180 μοιρών στη «βασική πολιτική γραμμή» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπό τον «φόβο» της σκληρής στάσης της τρόικας, «που συμπαρασύρει και τον ΣΥΡΙΖΑ». Την ίδια στιγμή, ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος προς τον κ. Λαφαζάνη του είπε ότι είναι «εκτός κλ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.