.« Μποναμάς» Σγουρού στους πολίτες του Ζωγράφου

Ένα ακόμη σημαντικό έργο δρομολόγησε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός , για το Δήμο Ζωγράφου. Το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε, σε πρόσφατη συνεδρίασή του, την εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση του έργου: «Διαχείριση Υδάτινων Πόρων και Προστασία – Ανάδειξη Χώρων Πρασίνου και Αναψυχής στο Δήμο Ζωγράφου», συνολικού προϋπολογισμού 1,23 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο , με παρεμβάσεις αναβάθμισης σ΄όλους τους χώρους πρασίνου της πόλης κ.α Με μεγάλη ικανοποίηση ο δήμαρχος Ζωγράφου κ. Κώστας Καλλίρης και η Διοίκηση του δήμου ανακοινώνουν την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακ... περισσότερα »

.ΕΕ: Παράνομο το δημοψήφισμα στην Κριμαία

 «Παράνομο» χαρακτηρίζουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ που συνεδρίασαν σήμερα στις Βρυξέλλες, επιβάλλοντας παράλληλα κυρώσεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων που θεωρούνται υπεύθυνα για τη διεξαγωγή του.
Συγκεκριμένα, στα συμπεράσματα του Συμβουλίου, οι υπουργοί εξωτερικών της ΕΕ καταδικάζουν τη διεξαγωγή του «παράνομου» δημοψηφίσματος της 16ης Μαρτίου στην Κριμαία, τονίζοντας ότι αποτελεί «σαφή παραβίαση του Ουκρανικού Συντάγματος».

«Η ΕΕ δεν αναγνωρίζει ούτε το παράνομο δημοψήφισμα ούτε το αποτέλεσμά του», υπογραμμίζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, τονίζοντας ότι το δημοψήφισμα διεξήχθη υπό συνθήκες εκφοβισμού των πολιτών και των δημοσιογράφων και με την παρουσία ένοπλων στρατιωτών. 

Επισημαίνουν, επίσης, ότι παρεμποδίζεται η πρόσβαση των αντιπροσώπων των Ηνωμένων Εθνών και του ΟΑΣΕ στην Κριμαία, οι οποίοι προσκλήθηκαν από την κυβέρνηση της Ουκρανίας. «Η ΕΕ αποδοκιμάζει τις περαιτέρω αρνητικές εξελίξεις, οι οποίες παραβιάζουν σαφώς την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», αναφέρεται στα συμπεράσματα.

Συνεχίζοντας, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ υπενθυμίζουν ότι στις 6 Μαρτίου οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ κάλεσαν την Ουκρανία και τη Ρωσία να ξεκινήσουν μεταξύ τους διαπραγματεύσεις.

 Όπως σημειώνουν, το Συμβούλιο αποφάσισε, «ελλείψει αποτελέσματος», να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων στην Ουκρανία και στη Ρωσία που θεωρούνται υπεύθυνα για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία και των οποίων οι ενέργειες υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας. Στις κυρώσεις περιλαμβάνονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των προσώπων αυτών.

.Ιερέας εξαπατούσε άνεργους, τάζοντάς τους δουλειά

Το υστέρημα από τουλάχιστον 166 άνεργους, στους οποίους έταζε δουλειά στην εγχώρια αλλά και την ευρωπαϊκή αγορά, απομυζούσε σπείρα απατεώνων, «εγκέφαλος» της οποίας φέρεται -κατά την Αστυνομία- ένας 30χρονος ιερέας.

Το κέρδος που αποκόμισε η σπείρα εκτιμάται ότι ξεπερνάει τις 78.000 ευρώ, ποσό που κατατίθετο από τα ανυποψίαστα θύματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή εταιρείες μεταφοράς χρημάτων, προκειμένου να προχωρήσει η υποτιθέμενη διαδικασία εύρεσης εργασίας.
 
Ήδη, συνελήφθη ο 30χρονος ιερωμένος, ο οποίος χειροτονήθηκε τον περασμένο Αύγουστο και λειτουργούσε σε ιερό ναό στην περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, όπως επίσης κι ένας 45χρονος άεργος, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται κι ένας 40χρονος δικηγόρος που δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Παρουσιάζοντας την υπόθεση, ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Αθηναγόρας Παζαρλής δήλωσε ότι ο 30χρονος κατηγορούμενος ως «διευθύνων» της σπείρας έχει συλληφθεί τον Αύγουστο του 2008 για παρόμοιες πράξεις, με το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε κατά την τότε δράση του να ξεπερνάει τις 132.000 ευρώ, ενώ είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ενόψει του ποινικού δικαστηρίου.

.Το 96,6% στην Κριμαία ψήφισε υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία

Η ένωση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας με τη Ρωσία εγκρίθηκε από το 96,6% των ψηφισάντων στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες Κυριακή, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο φιλορώσος πρωθυπουργός Σεργκέι Αξιόνοφ μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.
«Οριστικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος 96,6% υπέρ!», έγραψε ο Αξιόνοφ. 

Εν τω μεταξύ, το κοινοβούλιο της Κριμαίας πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα για να εγκρίνει επισήμως την υποψηφιότητα της Κριμαίας για ένωση με τη Ρωσία, βάσει του δημοψηφίσματος αυτού, το οποίο θεωρείται παράνομο από το Κίεβο και τη Δύση.

.Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Νέα συνάντηση με την τρόικα έχει αυτή την ώρα ο Υπουργός Οικονομικών. Ανοιχτό παραμένει το θέμα των ομαδικών απολύσεων, των απολύσεων στο δημόσιο το 2015, της διανομής του πρωτογενούς πλεονάσματος, και οι παρεμβάσεις στην αγορά, βάσει της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, για το θέμα των ομαδικών απολύσεων κυβέρνηση και τρόικα βρίσκονται αρκετά κοντά σε συμφωνία. 
«Έχουμε φτάσει κοντά. Δεν γνωρίζω αν θα τελειώσουμε σήμερα αλλά αυτό προσπαθούμε» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού, Χρήστου Σταϊκούρα. 

.Διάταγμα για την ανεξαρτησία της Κριμαίας υπέγραψε ο Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα ένα διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζει την περιοχή της Κριμαίας ως ανεξάρτητο κράτος, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

«Λαμβάνοντας υπ' όψη την έκφραση της βούλησης των λαών της Κριμαίας κατά το πανκριμαϊκό Δημοψήφισμα, που έλαβε χώρα την 16η Μαρτίου 2014, αναγνωρίζεται η Δημοκρατία της Κριμαίας, στην οποία η πόλη της Σεβαστούπολης έχει ειδικό καθεστώς, ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος. Το παρόν διάταγμα τίθεται σε ισχύ από την ημέρα της υπογραφής του», αναφέρεται στο κείμενο του διατάγματος, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Ιντερφάξ.

.Σκότωσε τον πατέρα και την αδελφή του και αυτοκτόνησε

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Ιεράπετρας η οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε σε σπίτι στο κέντρο της πόλης με τραγική κατάληξη 3 νεκρούς

Όπως αναφέρει το cretalive.gr και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ένας 53χρονος άνδρας, φαρμακοποιός στο επάγγελμα, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα του, 75 ετών και την 42χρονη αδελφή του και στη συνέχεια, όταν κατάλαβε τι είχε κάνει έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και έβαλε τέλος στην ζωή του. Η μητέρα του, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έλειπε από το σπίτι εκείνη την ώρα.

Οι πυροβολισμοί έγιναν αντιληπτοί στη γειτονιά, και περίοικοι έσπευσαν να δουν τι συμβαίνει, ενώ ενημερώθηκε και η αστυνομία. Οι πληροφορίες θέλουν τα θύματα να έχουν πυροβοληθεί από όπλο 'συλλόγου'...

«Υπάρχει σκηνή δράματος και δεν έχουν μεταφερθεί ακόμη στο νοσοκομείο» είπε νωρίτερα στο CRETALIVE αυτόπτης μάρτυρας.

Τις πληροφορίες για τους νεκρούς επιβεβαιώνει στο cretalive και ο Διοικητής του νοσοκομείου Ιεράπετρας , ο οποίος επισημαίνει ότι έχουν πυροβοληθεί στο κεφάλι. 'Αμεσα το νοσοκομείο τέθηκε σε ετοιμότητα, ωστόσο για τους τρεις ανθρώπους ήταν ήδη αργά...

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.