.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ.

Σας ενημερώνουμε,  ότι το κολυμβητήριο
θα παραμείνει ανοικτό με ΔΩΡΕΑΝ ΧΡΗΣΗ
για τους Κατοίκους – Δημότες  Ζωγράφου
από 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 έως και 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
αφού φυσικά προσκομίσουν τις απαραίτητες ιατρικές βεβαιώσεις.

Το υπόλοιπο διάστημα έως 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
το κολυμβητήριο θα παραμείνει κλειστό για λόγους συντήρησης.  
το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού
                                                                                                      

.Μόνιμο φοροενοίκιο στα ακίνητα -Ποιοι θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη...

Δεν έχουν τέλος τα χτυπήματα που δέχονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων, αφού από το 2014 θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα και φοροενοίκιο. Συγκεκριμένα 5.569.000 ιδιοκτήτες κατοικιών, γραφείων, και καταστημάτων θα πληρώνουν εφ' όρου ζωής ένα...
νέο μόνιμο φόρο, ο οποίος δημιουργείται βάσει μία νέας διευρυμένης φορολογικής κλίμακας με 33 ξεχωριστούς συντελεστές.

Πρόκειται για ένα φοροενοίκιο, το οποίο θα διαμορφώνεται ανάλογα με την περιοχή όπου βρίσκονται τα σπίτια, τα γραφεία και τα καταστήματα, καθώς θα υπάρχουν διαφορετικές τιμές ζώνης. Παράλληλα φόρος αναμένεται να μπει και στα αγροτεμάχια και οι κατ' επάγγελμα αγρότες θα πληρώσουν από 1 έως 3 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ οι υπόλοιποι θα επιβαρυνθούν με το διπλάσιο ποσό

Σύμφωνα με το «Βήμα» η κλίμακα θα διαμορφώνεται μετά από το συνυπολογισμό του χαρατσιού και του Φόρο Ακίνητης Περιουσίας που ισχύει τα τελευταία χρόνια με αφορολόγητο ατομικής περιουσίας 200.000 ευρώ, ωστόσο ακόμη εκκρεμεί η αποστολή των εκκαθαριστικών 2011, 2012 και 2013 για να εισπραχθεί.

Ποιοι θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και ποιοι θα ανασάνουν

Βέβαια υπάρχουν και οι τυχεροί, οι οποίοι θα πληρώσουν μειωμένο φόρο, αφού τα ακίνητα τους βρίσκονται σε χαμηλή τιμή ζώνης. Συγκεκριμένα μειωμένο φόρο περίπου κατά 21% θα πληρώσουν όσοι έχουν ακίνητα σε περιοχές με χαμηλή τιμή ζώνης, ως 750 ευρώ ανά τετραγωνικό. 

Μικρότερες μειώσεις θα έχουν όσων τα ακίνητα βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης από 750 έως 2.000 ευρώ. Ωστόσο οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 2.000 ευρώ θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού θα δουν αύξηση της φορολογίας και επομένως το φοροενοίκιο που θα πρέπει να πληρώσουν θα είναι υψηλό.

Τι αλλάζει με τα αγροτεμάχια

Φόρος αναμένεται να μπει και στα αγροτεμάχια και οι κατ' επάγγελμα αγρότες θα πληρώσουν από 1 έως 3 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ οι υπόλοιποι θα επιβαρυνθούν με το διπλάσιο ποσό. Παράλληλα όσοι διαθέτουν ακίνητα σε εκτός σχεδίου περιοχές, η οποίες θεωρούνται ακριβές, η φορολογία θα είναι πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με αυτή των αγροτών.

Τι πλήρωναν και τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

.Προκαλεί και πάλι η Χ.Α.

Κλειστή -με απόφαση της τροχαίας- η Δηλιγιάννη από το ύψος της οδού Ανδρομάχης, στο ρεύμα προς πλατεία Αττικής, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η διανομή ρατσιστικού συσσιτίου της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία του κόμματος, αντί της πλατείας Αττικής.
Πριν από λίγο ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασσιδιάρης απαγόρευσε στις κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών να τραβούν κοντινά πλάνα στα πρόσωπα των πολιτών και είπε ότι αυτό θα γίνεται με κάμερες του κόμματος.
 Είχε προηγηθεί η απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, σύμφωνα με την οποία, δεν επιτρέπονται για λόγους δημόσιας ασφάλειας ως τα μεσάνυχτα οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις ή πορείες στους δρόμους γύρω από τη συγκεκριμένη πλατεία. 
Για την άμεση αντίδραση της πολιτείας είχε προϊδεάσει με σκληρή δήλωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, τονίζοντας ότι «ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, οι φιλέσπλαχνοι νεοναζί θα κληθούν να εξαντλήσουν αλλού τον φιλανθρωπικό τους οίστρο».
Μέσω του Αθήνα 9.84, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης δήλωσε πως «η πείνα δεν έχει διαβατήριο» και χαρακτήρισε πολιτικά απαράδεκτη τη διαμονή τροφίμων μόνο σε Έλληνες, γιατί προάγει έμπρακτα - όπως είπε - το ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Ο δήμαρχος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στο θέμα της νομιμότητας σημειώνοντας πως οι άνθρωποι αυτοί επιμένουν να μην ζητούν άδεια από το δήμο.
Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ

Ενέργεια που τιμά την τοπική αυτοδιοίκηση, χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την απόφαση του Δήμου Αθηναίων να μην επιτρέψει τη διενέργεια εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής.
«Η Χρυσή Αυγή είναι επικίνδυνη για τη δημόσια τάξη και για την ασφάλεια των πολιτών. Επιλέγει την ημέρα που θυμόμαστε την αποκατάσταση της δημοκρατίας για να στείλει το δικό της φιλοχουντικό μήνυμα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. 

ΔΗΜΑΡ για συσσίτιο Χρυσής Αυγής

«Τα συσσίτια μίσους δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά», αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά, σχετικά με το συσσίτιο της Χρυσής Αυγής. 

«Οι προκλήσεις της ξεπερνούν κάθε όριο, καθώς σε καθημερινή βάση το ναζιστικό μόρφωμα με τις πράξεις του και τη ρητορική του καλλιεργεί το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία», τονίζει η Δημοκρατική Αριστερά και  εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. 

.Προς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας από το 2014

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας με αποτέλεσμα να αρθεί έστω και μερικώς η απαγόρευση αυτή από το 2014.

Σημειώνεται πως αύριο, Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει την έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στην οποία αναμένεται να εμπεριέχεται η αναφορά για άρση της απαγόρευσης που ισχύει σήμερα για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, από την 1η Ιανουαρίου του 2014.

Ο αρμόδιος υπουργός Κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι στη διαπραγμάτευση που θα γίνει με την τρόικα θα εξαντληθούν τα περιθώρια, προκειμένου να βρεθεί μια κοινωνικά δίκαιη λύση. Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υπουργός, η τρόικα έχει τις απόψεις της και η κυβέρνηση τις δικές της.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς σημείωσε ότι οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν έγκαιρα και όχι πυροσβεστικά την τελευταία στιγμή.

.«Οι νεοναζί να εξαντλήσουν αλλού το "φιλανθρωπικό" τους οίστρο»

Για «έμπρακτη ειρωνεία προς τη χειμαζόμενη από την κρίση ελληνική κοινωνία» κάνει λόγο, αναφερόμενος στη σημερινή διανομή τροφίμων και ρούχων που θέλει να κάνει η Χρυσή Αυγή, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

«Η προαναγγελία συγκέντρωσης στην πρωτεύουσα σήμερα από το θλιβερό νεοελληνικό κακέκτυπο του ναζιστικού ολοκληρωτισμού, με την προσχηματική επίκληση διανομής τροφίμων, συνιστά έμπρακτη ειρωνεία προς τη χειμαζόμενη από την κρίση ελληνική κοινωνία, ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. 
Οι «φιλεύσπλαχνοι» νεοναζί θα κληθούν να εξαντλήσουν αλλού τον «φιλανθρωπικό» τους οίστρο» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργό

.Μόνον για 2.000 εργαζομένους συζητά τη διαθεσιμότητα το υπ. Παιδείας

«Η οριζόντια περικοπή αφορούσε αριθμούς οι οποίοι ήταν εξωπραγματικοί για το υπουργείο Παιδείας, διότι απλά θα διέλυαν το εκπαιδευτικό σύστημα. Εμείς με το σχέδιο αξιολόγησης δομών και διαδικασιών και των κεντρικών υπηρεσιών, καταλήξαμε και αποδείξαμε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στην τρόικα, ότι οι άνθρωποι που μπορεί να συζητηθεί να τεθούν σε διαθεσιμότητα, δεν γίνεται να υπερβαίνουν τις 2.000», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84». 

Όπως ανέφερε έχει εγκριθεί το «staffing plan» και «οι 151.000 εκπαιδευτικοί σήμερα έχουν διασφαλίσει την εργασία τους και απρόσκοπτα μπορούν να αφοσιωθούν στο έργο τους. Είναι προσωπική μου δέσμευση, αλλά και της κυβέρνησης, πλέον».

.«Οικονομικότερος και ανεξάρτητος θα είναι ο νέος φορέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης»

Σαφώς μικρότερο κόστος και λιγότερους εργαζόμενους θα έχει ο νέος φορέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ο οποίος θα είναι απαλλαγμένος από τη μέχρι τώρα πολιτική πατρωνία, σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Παντελή Καψή. 

"Η σύνδεση κυβέρνησης και δημοσιογράφων θα σταματήσει", διαβεβαιώνει ο κ. Καψής σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel" και  παραδέχεται ότι το νέο πρόγραμμα εκπέμπεται από την έδρα του υπουργείου του, επισημαίνοντας ότι ο λόγος της μυστικότητας είναι ότι "ορισμένοι συνδικαλιστές θέλουν να μας βγάλουν την πρίζα".

.«Ανάγκη εθνικής συνταγματικής και θεσμικής συναίνεσης»

Την ανάγκη διαμόρφωσης «μιας μεγάλης εθνικής συνταγματικής και θεσμικής συναίνεσης» τονίζει ο αντιπρόεδρος  της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την Αναθεώρησης του Συντάγματος, που οργάνωσε το ΙΣΤΑΜΕ.

«Τη μεταπολίτευση μπορούμε να την τιμήσουμε ουσιαστικά, αν διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις μιας μεγάλης εθνικής  συνταγματικής και θεσμικής συναίνεσης, ώστε να φτάσουμε σε ένα νέο κράτος, κανονικό, στην υπηρεσία του πολίτη, του δημοσίου συμφέροντος και της ανάπτυξης» σημειώνει ο κ. Βενιζέλος.

.Χ. Θεοχάρης: Δεν υπάρχει το ενδεχόμενο νέας παράτασης στις δηλώσεις

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για όλους τους φορολογούμενους στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

«Δεν λέμε ότι δεν εξετάζουμε καθημερινά την κατάσταση σε σχέση με αντικειμενικές δυσκολίες, όπως προβλήματα ενδεχόμενα που μπορούν να εμφανιστούν στο σύστημα, αλλά για την ώρα βλέπουμε ότι και η ροή είναι ικανοποιητική και το σύστημα αντέχει, οπότε δεν σκεφτόμαστε καθόλου την παράταση. 

Σε κάθε περίπτωση εφέτος θα είμαστε πολύ πιο αυστηροί και πολύ πιο φειδωλοί με τις παρατάσεις», σημειώνει ο κ. Θεοχάρης

Αναφερόμενος στις εκτιμήσεις ότι η τρόικα είναι αυτή που διαφωνεί με τις παρατάσεις στην υποβολή των δηλώσεων, ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων τονίζει ότι «όλα τα θέματα που επηρεάζουν δημοσιονομικά τη χώρα ξέρετε πολύ καλά ότι συζητούνται με τους εταίρους μας ,αλλά τις τελικές αποφάσεις, εάν υπάρξουν πραγματικές, αντικειμενικές, δυσκολίες θα τις λάβουμε εμείς».

.39 χρόνια μετά: Ποιος θα αποκαταστήσει τη Δημοκρατία;

Σήμερα συμπληρώνονται 39 χρόνια από τη μέρα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έδωσε μόνος του το «νενομισμένο όρκο» και ανέλαβε πρωθυπουργός της Ελλάδας, βάζοντας τέλος στη χούντα που κατέρρεε κάτω από το βάρος της στρατιωτικής ήττας από τους Τούρκους στην Κύπρο.
Ευτυχώς το πολιτικό σύστημα διαθέτει την ελάχιστη ευφυΐα για να μην κάνει χαρές και πανηγύρια. Κανονικά δεν θα έπρεπε ούτε ανακοινώσεις να κάνουν τα κόμματα, ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να απευθύνει διάγγελμα. 

Διότι στην πραγματικότητα, 39 χρόνια μετά τα ξημερώματα της 24ης Ιουλίου 1974, δεν μπορούμε στην Ελλάδα να μιλάμε για Δημοκρατία.
Δημοκρατία δεν είναι ο πολίτης να εμφανίζεται ως «γκεστ – σταρ» και να ψηφίζει κάθε τέσσερα χρόνια.
Δημοκρατία είναι το πολίτευμα στο οποίο ο πολίτης να μπορεί να συμμετέχει στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν την ίδια τη ζωή του.

Δημοκρατία δεν είναι να έχουν το ελεύθερο να τσακώνονται ο Καμίνης με τη Χρυσή Αυγή για το που και πως θα μοιραστούν τρόφιμα και ρούχα.
Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που εξασφαλίζει στους πολίτες του την αξιοπρέπεια να σιτίζονται και να ντύνονται χωρίς φιλανθρωπικές προσφορές.
Δημοκρατία δεν είναι να επενδύεις τους κόπους σου και να δουλεύεις όλη μέρα, για να έρχεται μετά το κράτος να σε καταληστεύει με την υπερφορολόγηση και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Δημοκρατία είναι το πολίτευμα στο οποίο αυτός που 
δουλεύει σκληρά αμείβεται ανάλογα.
Δημοκρατία δεν είναι να μην μπορείς ούτε να πτωχεύσεις και να απειλείται κάθε νοικοκύρης άνθρωπος να βρεθεί στη φυλακή μαζί με λήσταρχους και δολοφόνους.
Δημοκρατία είναι το πολίτευμα το οποίο αναγνωρίζει στους πολίτες του το δικαίωμα σε μια δεύτερη ευκαιρία.

Δημοκρατία δεν είναι οι δημόσιοι λειτουργοί του κράτους να τα’ χουν όλα γραμμένα «εκεί που δεν πιάνει μελάνι» και να νοιάζονται μόνο για υπερωρίες, «γρηγορόσημα» και μίζες.
Δημοκρατία είναι το πολίτευμα το οποίο επιβάλλει στους δημόσιους λειτουργούς του κράτους την αρχή «η διοίκηση δουλεύει για το πολίτη και όχι ο πολίτης για τη διοίκηση».

Δημοκρατία δεν είναι η Αθήνα να μοιάζει – μέσα στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν – με έρημη, κατακτημένη πόλη επειδή ήρθε ο Υπουργός Οικονομικών μιας χώρας, υποτίθεται φίλης, συμμάχου και εταίρου.

Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που εγγυάται και προασπίζεται την εθνική κυριαρχία. Διότι όταν δεν αποφασίζεις εσύ και σου λένε οι άλλοι τι θα κάνεις, τότε δεν υπάρχει Δημοκρατία. Τόσο απλά.

Το ερώτημα συνεπώς είναι: Ποιος θα αποκαταστήσει τη Δημοκρατία;

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.