.Πενήντα πέντε οι νεκροί από τη γρίπη

 Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον ιό της γρίπης με τις υγειονομικές υπηρεσίες να έχουν τεθεί σε συναγερμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 55 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού και 64 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Συνολικά έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 181 άτομα.

Το ΚΕΕΛΝΠΟ στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φετινής εποχικής γρίπης, η οποία χαρακτηρίζεται από την κυκλοφορία του στελέχους H1N1pdm2009, κρίνει απαραίτητη τη δωρεάν χορήγηση αντιϊκών φαρμάκων από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο στέλεχος χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα σοβαρή νόσο ακόμη και σε νεαρά κατά τα άλλα υγιή άτομα.

.Διαβιβάστηκε στη Βουλή το αίτημα της άρσης ασυλίας 16 βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το αίτημα άρσης της ασυλίας δεκαέξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με τις κατηγορίες της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, (Ελένη Ζαρούλια, Νίκος Κούζηλος, Μιχάλης Αρβανίτης- Αβράμης, Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Δημήτρης Κουκούτσης και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος) και της κατοχής πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης (Ν. Μιχαλολιάκος, Η. Κασιδιάρης, Ν. Μίχος, Ιω. Λαγός, Γ. Γερμενής, Στ. Μπούκουρας).

Επίσης ο Χρήστος Παππάς κατηγορείται για παραβιάσεις των νόμων 495, 2168, 3944 που αφορούν την απλή οπλοκατοχή (μαζί με τους Ν. Μιχαλολιάκο, Ν. Μίχο και Ιω. Λαγό), αλλά και για παράβαση του νόμου περί προστασίας της πολιτιστικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς (ν.3028/2003). 

Επίσης ο Ν. Μίχος κατηγορείται και για παράβαση διάταξης περί διάθεσης και διακίνησης ναρκωτικών (άρθρο 21 παρ. 1 του ν.4139/2013).

Υπενθυμίζεται πως και για τους άλλους δύο από τους συνολικά 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Ηλ. Παναγιώταρο και Παν. Ηλιόπουλο) έχει γίνει ήδη άρση της ασυλίας.

.Τζ. Σόρος: Οι Γερμανοί και ο Σόιμπλε τα έκαναν μαντάρα στην Ελλάδα

 «Οι Γερμανοί και ο Σόιμπλε έκαναν μαντάρα τη διάσωση της Ελλάδας», δηλώνει ο ουγγροαμερικανός μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος και υποστηρίζει ότι, εάν το Βερολίνο δεν αλλάξει στάση, το ευρώ μπορεί να σωθεί μόνο με την αποχώρηση της Γερμανίας από την ευρωζώνη. Χαρακτηρίζει την Άγγελα Μέρκελ ως «χαρισματική πολιτικό», η οποία όμως δεν έχει αντιληφθεί ότι το ευρώ είναι το μέσο και όχι ο σκοπός και καταλογίζει ευθύνες στη Γερμανία, η οποία, όπως λέει, θα έπρεπε να χρηματοδοτήσει ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ.

Σε αποσπάσματα από το βιβλίο του, «Στοιχηματίζοντας υπέρ της Ευρώπης», το οποίο αποτελεί συνέντευξη με τον συντάκτη του περιοδικού «Der Spiegel» Γκρέγκορ-Πέτερ Σμιτς, που δημοσιεύονται ενόψει της κυκλοφορίας του βιβλίου τη Δευτέρα στην οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», ο κ. Σόρος ασκεί δριμεία κριτική στην κυρία Μέρκελ για τις επιλογές της από το ξέσπασμα της κρίσης. 

«Δεν έχει αντιληφθεί ότι το ευρώ είναι το μέσο και όχι ο σκοπός», υποστηρίζει και προσθέτει ότι, σε αντίθεση με τους Αμερικανούς, που μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, επικεντρώθηκαν στην ανασυγκρότηση της Ευρώπης και ήταν διατεθειμένοι, όχι να ξεχάσουν, αλλά να συγχωρέσουν τις αμαρτίες του παρελθόντος, «η Γερμανία φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για κυρώσεις και ποινές, χωρίς να προσφέρει στην Ευρώπη ένα θετικό όραμα, όπως έκαναν τότε οι Αμερικανοί στην περίπτωση της Γερμανίας».

«Από την ημέρα που ξέσπασε η κρίση και παρά λίγο να χρεοκοπήσει η Ελλάδα και άλλες νοτιευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία πήρε πάνω της τόσα βάρη όσα καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Από την άλλη πλευρά, η Άγγελα Μέρκελ αντιδρά όσο κανένας άλλος στο ενδεχόμενο να στηρίξει άμεσα τη νότια Ευρώπη, παρά την ύφεση και την τρομακτική υπερχρέωση της. 

.Αντ. Σαμαράς: Το ΝΑΤΟ συμβάλλει στη σταθερότητα

 «Οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία δείχνουν τη μεγάλη σημασία που έχει ένας Οργανισμός που προσφέρει σταθερότητα και ασφάλεια όπως το ΝΑΤΟ» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.  

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη ότι με τον γενικό γραμματέα αντάλλαξαν απόψεις για όλα τα ζητήματα, ενόψει της συνοδού του Οργανισμού στην Ουαλία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ πρόσθεσε ότι συζήτησαν για την ολοκλήρωση της αποστολής στο Αφγανιστάν. 

Θέλουμε σταθερότητα και ασφάλεια αλλά οι συνθήκες είναι δύσκολες επισήμανε ο πρωθυπουργός.  «Ο θεσμικός μηχανισμός πρέπει να είναι πάντα ενεργοποιημένος και έτσι θα επιτευχθεί και η συνεργασία με το Ισραήλ» σημείωσε ο κ. Σαμαράς.
Ο κ. Ράσμουσεν, από την πλευρά του, καταδίκασε την αιματοχυσία στην Ουκρανίας. «Καλώ όλα τα μέλη να σταματήσουν το σπιράλ της βίας» τόνισε ο κ. Ράσμουσεν και πρόσθεσε: «η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει ευθύνη να διασφαλίσει ότι δεν θα εμπλακεί ο στρατός. Ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε είναι ο διάλογος».

.Ιράν: Τουλάχιστον 80 εκτελέσεις το 2014

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχουν ήδη εκτελεστεί από τις ιρανικές αρχές από τις αρχές του 2014, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία δημοσίευσε σήμερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος ανέφερε ότι ανησυχεί έντονα για αυτή την «κορύφωση».
«Είμαστε βαθιά ανήσυχοι για αυτή την αξιοσημείωτη κορύφωση των εκτελέσεων στο Ιράν από την αρχή της χρονιάς. Σε μόλις κάτι περισσότερο από επτά εβδομάδες, τουλάχιστον 80 πρόσωπα έχουν εκτελεστεί. Ορισμένες αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι ο πραγματικός αριθμός ενδέχεται να ανέρχεται σε 95» εκτελεσθέντες, δήλωσε μια εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η Ραβίνα Σαμντασάνι, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.
Η πλειονότητα των εκτελέσεων σχετίζονται με αδικήματα τα οποία αφορούν τα ναρκωτικά, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Αυτό σημαίνει ότι η εσχάτη των ποινών όπως επιβάλλεται δεν ανταποκρίνεται στο πρότυπο της επιβολής της για «πιο σοβαρά εγκλήματα», όπως αυτά προσδιορίζονται από το διεθνές δίκαιο, σημείωσε η Σαμντασάνι.
Εξάλλου, όπως είπε η ίδια, ένας ορισμένος αριθμός ανθρώπων εκτελείται μυστικά, ενώ τουλάχιστον επτά πρόσωπα έχουν εκτελεστεί σε δημόσια θέα φέτος.
«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για την εκτέλεση (. . .) εν κρυπτώ του Χάντι Ρασέντι και του Χάσεμ Σαμπάνι Αμούρι, αμφότερων μελών της αραβικής κοινότητας Αχβάζ», επισήμανε.
«Οι δύο άνδρες είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για αποστασία (μοχαρέμπ), διότι διέφθειραν (μοφσίντ φιλ-αρζ) και διότι ενήργησαν εναντίον της εθνικής ασφάλειας», σημείωσε η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας.

.Μήνυμα Βαρθολομαίου για την Ουκρανία


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος καλεί τους δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες και κάθε Αρχή στην Ουκρανία, να εργαστούν για την ειρήνη και τους υπενθυμίζει την ευθύνη τους για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

«Δεν υπάρχει περιθώριο για βία και αιματοκύλισμα σε ένα δημοκρατικό έθνος του 21ου αιώνα», σημειώνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

«Αισθανόμαστε ότι οι αδελφοί και οι αδελφές μας στην Ουκρανία είναι σάρκα και αίμα μας», τονίζει και καταδικάζει τα βίαια επεισόδια ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές, τα οποία προκάλεσαν την απώλεια της ζωής αθώων ανθρώπων.

«Την επαύριο των εορτασμών για τα 1025 χρόνια από τη βάπτιση των Ρος του Κιέβου από τους προκατόχους μας της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, είμαστε υποχρεωμένοι, στο όνομα του πολιτισμού και της ελευθερίας που δόθηκε από τον Θεό σε όλους τους ανθρώπους ως θείο δώρο, να καταδικάσουμε τη σημερινή βαρβαρότητα και να επιμείνουμε για μια ειρηνική και λογική λύση στα εσωτερικά προβλήματα της Ουκρανίας προς όφελος του λαού της και εις δόξαν Θεού» καταλήγει ο κ. Βαρθολομαίος, στο μήνυμά του προς τον λαό της Ουκρανίας.

.G20 για την ανάπτυξη

Η ομάδα των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών (G-20) θα αναλάβει «συγκεκριμένες δράσεις» για να ενισχύσει την ανάπτυξη, ενώ στηρίζει την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής στις αναπτυγμένες οικονομίες, αναφέρει ένα σχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος που θα εκδοθεί την Κυριακή, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
«Δεσμευόμαστε να προωθήσουμε νέα μέτρα για να αυξήσουμε σημαντικά τον παγκόσμιο ρυθμό ανάπτυξης, διατηρώντας παράλληλα τη δημοσιονομική βιωσιμότητα. Αναγνωρίζουμε ότι τα πλαίσια χαλαρής νομισματικής πολιτικής στις αναπτυγμένες οικονομίες πρέπει να ομαλοποιηθούν εν ευθέτω χρόνω, μαζί με την ενίσχυση της ανάπτυξης», αναφέρει το σχέδιο ανακοινωθέντος της συνόδου των υπουργών οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών της G-20 που συνεδριάζουν σήμερα και αύριο στο Σίδνεϊ.
Η Αυστραλία, που φιλοξενεί τη σύνοδο της G-20, πιέζει να τεθεί ένας στόχος για την ανάπτυξη, μία ιδέα που βρήκε στήριξη από το ΔΝΤ και τη Βρετανία και αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη από τη Γερμανία. Το σχέδιο αναφέρεται σε ανάλυση, σύμφωνα με την οποία με φιλόδοξες πολιτικές θα μπορούσε να αυξηθεί το συνολικό ΑΕΠ «τουλάχιστον κατά 2%» περισσότερο την επόμενη πενταετία σε σχέση με ό,τι αναμένεται με βάση το σημερινό πλαίσιο.
Το ανακοινωθέν, το οποίο μπορεί να αλλάξει πριν από την επίσημη έκδοσή του την 23η Φεβρουαρίου, αναφέρει ότι η αστάθεια των αγορών ενδέχεται να πλήξει την ανάπτυξη. Επαναλαμβάνει τη δέσμευση των ηγετών της G-20 ότι οι κεντρικές τράπεζες τους θα διαμορφώσουν προσεκτικά και θα επικοινωνήσουν με σαφήνεια τα πλαίσια της νομισματικής πολιτικής τους. 
Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι η πρωταρχική αντίδραση των χωρών της G-20 στην αστάθεια αυτή είναι να ενισχύσουν τα πλαίσια άσκησης των εγχώριων πολιτικών τους. Το ανακοινωθέν καλωσορίζει τις πρόσφατες ενδείξεις βελτίωσης της παγκόσμιας οικονομίας και σημειώνει ότι «κάποιοι βασικοί δευτερογενείς κίνδυνοι έχουν μειωθεί». 
Παρά ταύτα, αναφέρει ότι «η παγκόσμια οικονομία απέχει πολύ από την επίτευξη ισχυρής, βιώσιμης και ισόρροπης ανάπτυξης» και προσθέτει ότι «η πρόσφατη αστάθεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τα τρωτά σημεία που παραμένουν σε κάποιες οικονομίες τονίζουν ότι παραμένουν σημαντικοί κίνδυνοι που πρέπει να αντιμετωπιστούν».

.Κορέα: συνάντηση διαιρεμένων οικογενειών

Βορειοκορεατικές και Νοτιοκορεατικές οικογένειες, διαιρεμένες από την εποχή του Πολέμου της Κορέας στη δεκαετία του 1950, συναντήθηκαν και πάλι σήμερα στο πλαίσιο της πιο πρόσφατης από μια σειρά τέτοιων συναντήσεων, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Ογδόντα δύο επιλεγμένοι Νοτιοκορεάτες, συνοδευόμενοι από 58 μέλη οικογενειών, είδαν 180 συγγενείς τους από το Βορρά στο θέρετρο Μάουντ Κουμγκάνγκ της Βόρειας Κορέας, μετέδωσε το Yonhap.
Μέλη οικογενειών που είχαν συναντηθεί αρχικά χθες, Πέμπτη, συναντήθηκαν και πάλι σήμερα στα δωμάτια του ξενοδοχείου τους στο θέρετρο. Επρόκειτο να γευματίσουν μαζί στο ξενοδοχείο και να συναντηθούν αργότερα σε μια αίθουσα συνεδρίων.
Ένας 91χρονος άνδρας και μια 84χρονη γυναίκα από τη Νότια Κορέα που είχαν συμμετάσχει στην επανένωση των οικογενειών αφού μεταφέρθηκαν ως εκεί με ασθνοφόρα, επέστρεψαν το πρωί στα σπίτια τους επειδή παρουσίασαν προβλήματα υγείας.
Μετά τον πρώτο γύρο των συναντήσεων, 88 Βορειοκορεάτες επιλεγμένοι από την Πιονγκγιάνγκ πρόκειται να έχουν τις δικές τους συναντήσεις στο Κουμγκάνγκ, από την Κυριακή ως την Τρίτη, με 361 συγγενείς τους από το Νότο.
Οι επανενώσεις οικογενειών είναι ένα ευαίσθητο και φορτισμένο συναισθηματικά θέμα για τις δύο χώρες. Η διασυνοριακή επαφή μέσω επιστολών, ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή τηλεφωνικών κλήσεων είναι συνήθως αδύνατη.
Οι πρώτες συναντήσεις είχαν γίνει το 1985 και αρκετές περισσότερες από το 2000 ως το 2010. Καμιά ωστόσο δεν είχε πραγματοποιηθεί από τον Οκτώβριο του έτους εκείνου.

.«Θέλουμε σταθερότητα και ασφάλεια»

«Θέλουμε σταθερότητα και ασφάλεια», τόνισε στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Α. Ράσμουσεν. 

«Η ασφάλεια των κρατών μελών του ΝΑΤΟ συνδέεται με κινδύνους πέρα από την ΕΕ», είπε ο κ. Σαμαράς τονίζοντας ότι «η συμμαχία αντιπροσωπεύει μια κοινότητα δημοκρατικών αξιών».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη: «Χαίρομαι ότι οι προϋποθέσεις πάντοτε δημιουργούν την ανάγκη ένταξης των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών. Χαίρομαι που το ΝΑΤΟ διαρκώς έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζει δομές άμυνας και ασφάλειας για το καλό της ευρύτερης περιοχής».

Στο τέλος των δηλώσεών του ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Ράσμουσεν και τον καλωσόρισε στην Αθήνα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.