.Οι Ανεξάρτητοι ΕΛΛΗΝΕΣ στηρίζουν τον υποψήφιο δήμαρχο Αντώνη Πέττα


.Απόκριες στου Ζωγράφου ξανά..

Οι απόκριες ήρθαν ξανά και ο Δήμος μας «ντύνεται» στα αποκριάτικα, «οπλίζεται» με κέφι , χαρά και αντοχή για ατέλειωτο ξεφάντωμα και «ξεχύνεται» στους δρόμους και στις πλατείες, για να χαρίσει στους δημότες του στιγμές ξεγνοιασιάς, ανεμελιάς και γνήσιου αποκριάτικου γλεντιού. Απόκριες στου Ζωγράφου ξανά και από 19 Φεβρουαρίου ως και 3 Μαρτίου, το Ν.Π.Δ.Δ εμπνέεται, σχεδιάζει και παρουσιάζει στο «κοινό» του μια σειρά αποκριάτικων εκδηλώσεων, που θα δώσουν χρώμα και αισιοδοξία στην καθημερινοτητά μας. Ξυλοπόδαροι, κλόουν, ισορροπιστές, τραγουδιστές, ανιματέρ, μουσικοί και βέβαια πολύχ... περισσότερα »

.ΚΕΔΕ: «Θέλουμε αναλυτικά τα ονόματα και τις παραβάσεις των Δημάρχων»

Με αφορμή τη δημοσίευση της Έκθεσης της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, για το έτος 2013, η ΚΕΔΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Πάγια θέση μας είναι η απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και των ανθρώπων που υπηρετούν τον θεσμό.
Ο τρόπος όμως με τον οποίο δημοσιεύονται τα στοιχεία, αλλά και ο χρόνος - σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές - θίγουν βάναυσα και συλλήβδην όλους τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για το λόγο αυτόν η ΚΕΔΕ ζητάει πρώτον, να δημοσιευτούν άμεσα όλα τα ονόματα των αιρετών που περιλαμβάνονται στη «λίστα Νικολούδη» και δεύτερον, το είδος της παράβασης για την οποία κάθε αιρετός έχει  συμπεριληφθεί στην εν λόγω έκθεση».

.Αναλαμβάνει δράση η Υπηρεσία Ασφαλείας στην Ουκρανία

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ξεκινήσει μια «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση σε όλη τη χώρα με στόχο ριζοσπαστικές οργανώσεις τις οποίες θεωρεί υπεύθυνες για την επανάληψη των βίαιων επεισοδίων που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 26 άνθρωποι στο Κίεβο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, περισσότερα από 1.500 πυροβόλα όπλα και 100.000 πυρομαχικά «έχουν πέσει στα χέρια εγκληματιών» από την Τρίτη και η Ουκρανία βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με «συγκεκριμένες τρομοκρατικές ενέργειες».
Την Τρίτη, στις σφοδρές συγκρούσεις που ξέσπασαν στο κέντρο του Κιέβου μεταξύ αστυνομικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 26 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 10 αστυνομικοί.

Οι πληροφορίες που φτάνουν από διάφορες περιοχές, ιδίως της δυτικής Ουκρανίας, αναφέρουν ότι ομάδες που στηρίζουν το αντικυβερνητικό κίνημα του Κιέβου έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους δημόσια κτίρια.

.Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την υποψηφιότητα Καμίνη

Τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, «για να συνεχίσει το δημιουργικό του έργο», εξέφρασε ο γραμματέας της ΚΠΕ του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, έπειτα από συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο της Αθήνας. Από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι «εμείς πορευόμαστε, ενώνοντας δυνάμεις» και ευχαρίστησε τον κ. Ανδρουλάκη για την πρωτοβουλία του να συναντηθούν και να στηρίξει τον αγώνα του.

.«Κούρεμα» χρέους και μείωση επιτοκίων με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, προτείνει για την Ελλάδα το Ινστιτούτο DIW

Υπέρ ενός συνδυασμού λύσεων με νέο «κούρεμα» και μείωση των επιτοκίων των ελληνικών δανείων με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, τάσσεται ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) Μαρσέλ Φράτσερ.

«Χρειαζόμαστε έναν συνδυασμό, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματά της», δηλώνει ο κ. Φράτσερ σε συνέντευξή του προς την Saarbr?cker Zeitung και θεωρεί αδικαιολόγητους του φόβους ότι με αυτές τις λύσεις θα μπορούσαν να χαθούν χρήματα Γερμανών φορολογουμένων.

Αντιθέτως, όπως λέει, θα πρέπει να δοθεί ένα τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα για να αποτραπεί ακριβώς αυτό το ενδεχόμενο, προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ένωση να μπορεί να συνεχίσει να ελέγχει τα βήματα προόδου της Ελλάδας και να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει κάποιο κόστος για τη Γερμανία. 

«Ένα τρίτο πρόγραμμα δεν σημαίνει "δίνουμε λεφτά και κάντε τα ό,τι θέλετε"», διευκρινίζει. «Χρήματα θα δοθούν μόνον εάν η Ελλάδα υλοποιήσει και άλλες μεταρρυθμίσεις», καταλήγει ο κ. Φράτσερ.

.Τελεσίγραφο του υπουργείου Οικονομικών στους πρατηριούχους υγρών καυσίμων

Αυστηρή διορία έως τις 31 Μαρτίου δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους πρατηριούχους υγρών καυσίμων, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διασύνδεσή τους με το σύστημα εισροών-εκροών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, τα πρατήρια υγρών καυσίμων της Α και Β φάσης ενημερώνονται, ότι:
Α) οι εγκαταστάτες-υλοποιητές λογισμικού όπως περατώσουν την υλοποίηση της διεπαφής ασφαλούς αποστολής στοιχείων εισροών-εκροών από τα πρατήρια υγρών καυσίμων προς τη ΓΓΠΣ μέχρι 3/3/2014.

Β) οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων όπως καταχωρήσουν και οριστικοποιήσουν τα δεδομένα του πρατηρίου τους στο μητρώο που τηρείται στη ΓΓΠΣ μέχρι 3/3/2014.

.Στο Παρίσι ο μεγάλος συνασπισμός της Μέρκελ για συνομιλίες με τους Γάλλους σοσιαλιστές

Η ασφάλεια στην Αφρική, η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, η προστασία δεδομένων και η ανάκαμψη της ευρωζώνης, θα είναι στην ατζέντα της συνάντησης των υπουργών των κυβερνήσεων Γαλλίας και Γερμανίας, στο Παρίσι. Η συνάντηση ανάμεσα στο μεγάλο συνασπισμό της Γερμανίδας καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ και των σοσιαλιστών του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ θα είναι η πρώτη του είδους από τότε που η Μέρκελ εξελέγη για μια τρίτη θητεία στην καγκελαρία.

Μέρκελ και Ολάντ θα δώσουν συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά τις συνομιλίες. Λίγες σημαντικές ανακοινώσεις αναμένονται, αλλά η Μέρκελ και ο Ολάντ πρόκειται να επιβεβαιώσουν την ανάπτυξη στο Μαλί 250 στρατιωτών μιας γαλλο-γερμανικής ταξιαρχίας. Η Μέρκελ, ο Ολάντ και οι υπουργοί τους θα συζητήσουν επίσης για τη συνεργασία των δυο χωρών στον τομέα της ενεργειακής έρευνας, για τη δημοσιονομική πολιτική και την ασφάλεια δεδομένων.

.Aιματηρές ταραχές στο Κίεβο

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά το ξέσπασμα των αιματηρών ταραχών στο Κίεβο που έχουν κοστίσει τη ζωή, επισήμως, σε  25 ανθρώπους, έκανε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς σε μια προφανή προσπάθεια εκτόνωσης της εξαιρετικά δραματικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, η οποία είναι στα πρόθυρα της εμφύλιας σύρραξης. 

Ο Ουκρανός πρόεδρος τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και ενώ συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των αντικαθεστωτικών διαδηλωτών στο κέντρο του Κιέβου, ανέφερε σε διάγγελμά του προς το έθνος ότι «ακόμη δεν είναι πολύ αργά για τον τερματισμό της σύγκρουσης».

Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς προέτρεψε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να αποστασιοποιηθούν από τους ακραίους ριζοσπάστες, όπως αναφέρεται στη δήλωσή του, έτσι ώστε να «μπορέσει να συνομιλήσει διαφορετικά μαζί τους».  Οι αρχές στο Κίεβο έκλεισαν το μετρό της πόλης, με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Βιτάλι Κλίτσκο να δηλώνει ότι η κίνηση αυτή έγινε για να εμποδιστούν οι διαδηλωτές να προσεγγίσουν το κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας. 

Επίσης ανακοινώθηκε ότι η κίνηση των πολιτών στο Κίεβο θα πρέπει να περιορίζεται έως τα μεσάνυχτα, ενώ κλήθηκαν οι επιχειρήσεις να μην ανοίξουν σήμερα, Τετάρτη, για λόγους ασφαλείας.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.