Συνεδριάζει την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου

Με τρέχοντα θέματα και συγκρότηση Επιτροπών, συνεδριάζει την Πέμπτη στις 8:30 μ.μ., το Δημοτικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα: *ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 

1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την παροχή ή μη στοιχείων για τον επανέλεγχο μετατροπής συμβάσεων εργαζομένων σε αορίστου χρόνου (άρθ. 4 Ν. 4250/2014). 

2. Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου. 
3. Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ Μουσείο Γουναρόπουλου. 
4. Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΑΞΙΑΔΗΖ ΑΕ ΟΤΑ. 5. Ορισμός επιτροπής τροποποίηση... περισσότερα »

.Σαμαράς: Δεν απαιτείται νέο πακέτο βοήθειας

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το πρόγραμμα σταθεροποίησης και την προοπτική του» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά το γεύμα εργασίας που του παρέθεσε στην Καγκελαρία η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η Ελλάδα «πέτυχε στόχους νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν». 

«Πέτυχε», είπε, «πρωτογενές πλεόνασμα το 2013 και θα έχει και το 2014. Βγήκαμε στις αγορές δύο χρόνια νωρίτερα από το πρόγραμμα, ενώ κι οι αποδόσεις των ομολόγων πηγαίνουν καλά, που δείχνει ότι οι αγορές εμπιστεύονται τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Επίσης (η Ελλάδα) πέτυχε να ανακε... περισσότερα »

.Πρεμιέρα με νίκες για Ολυμπιακό και Ατρόμητο στη β' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της Παναχαϊκής στο Παμπελοποννησιακό στάδιο σε αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας. Το μοναδικό τέρμα του αγώνα σημείωσε με αυτογκόλ ο Κάργας στο 74΄. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε τον αγώνα η Παναχαϊκή μετά την αποβολή του Άλμπι με δεύτερη κίτρινη στο 60΄. 

Υπό το βλέμμα του Ρικάρντο Σα Πίντο ο Ατρόμητος επικράτησε 1-0 του Ηρακλή Ψαχνών στην Εύβοια, στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία του 5ου ομιλου για το Κύπελλο Ελλάδας. 

Ο 41χρονος Πορτογάλος τεχνικός, βρέθηκε στις κερκίδες του γηπέδου των Ψαχνών και παρακολούθησε τις προσπάθειες του Ατρομήτου, με τη διοίκηση του οποίου αναμένεται να δώσει τα «χέρια» μέσα στις επόμενες ώρες ώστε να καλυφθεί το κενό που άφησε η αποχώρηση του Γιώργου Παράσχου. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 75ο λεπτό ο Κούρος με βολέ έξω από την περιοχή.

Ισόπαλος 1-1 έληξε ο αγώνας του Καυτανζογλείου ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Λεβαδειακό, στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Ηρακλής άνοιξε το σκορ στο 9ο λεπτό με τον Σιατραβάνη, ενώ για τον Λεβαδειακό ισοφάρισε με δυνατό σουτ ο Μπορνταγκαράι στο 59΄. Στο 86΄ ο Περόνε έστειλε με σουτ την μπάλα στα δίχτυα του Πρζιρόφσκι, ωστόσο ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης και η αποβολή του Ρομάνο με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης

.Φέτος γιορτάζει ο Χρόνος, στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Σε παραπάνω από 100 σημεία σε όλη την Ελλάδα ο Χρόνος θα γιορτάσει στις 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου.
Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού (27-28 Σεπτεμβρίου) η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία είναι ελεύθερη. 

Η Παρασκευή, 26/9 είναι αφιερωμένη κυρίως στα σχολεία.
Πώς γεννήθηκε ο κόσμος, ποια ήταν η αρχή του και πώς αυτή προκλήθηκε; Ο άνθρωπος στην αρχή προσπάθησε με μύθους να δώσει μια λογική ή υπερφυσική εξήγηση σε ένα υπαρξιακό, όσο και φυσικό ερώτημα. 

Έτσι, έδωσε στον Χρόνο πολλά πρόσωπα και καταρχήν μια σειρά από ιστορίες. Ιστορίες για την αρχή και το τέλος του κόσμου, την αιώνια νεότητα, την περιοδικότητα των μεταβολών που αυτός προκαλεί.

Ο Χρόνος έγινε όμως και αντικείμενο της Επιστήμης. Ο σκοπός και πάλι ο ίδιος: η ερμηνεία του κόσμου. Αναζητώντας το «σωματίδιο του Θεού» στο υπέρτατο πείραμα του CERN, Επιστήμη και Μεταφυσική φανερώνουν τον κοινό τους στόχο, την αναζήτηση της φύσης του κόσμου, ξεκινώντας από την αρχή, το σημείο μηδέν.

Η πρόσκληση αυτή επαναλαμβάνεται μέσα από τον πολιτιστικό θεσμό πανευρωπαϊκής εμβέλειας (συντονίζεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης) για δέκατη ένατη συνεχή χρονιά, αλλάζοντας θέμα στην Ελλάδα κάθε δύο χρόνια.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο κάθε Σεπτέμβρη το ραντεβού δίνεται σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία ή μνημεία που συνήθως δεν βρίσκονται στους πρώτους προορισμούς των πολιτιστικών διαδρομών ή που οι εκδηλώσεις μας προτείνουν να τους προσεγγίσουμε κάτω από μια άλλη οπτική.

.Οι προτάσεις της Ομάδας Δράσης για την ελληνική οικονομία

Εξακολουθεί να είναι ευαίσθητη η κατάσταση στην ελληνική οικονομία με τη χρηματοδότηση να παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα, όπως προκύπτει από την κοινή έκθεση της Ομάδας Δράσης με τη συνεργασία των ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ και Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων. 

Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης υπογράμμισε στην ομιλία του, σήμερα σε σχετική εκδήλωση, ότι η έκθεση περιλαμβάνει 50 συστάσεις που θα έπρεπε να ενταχθούν στο επιχειρηματικό πρόγραμμα της κυβέρνησης εκ των οποίων οι 12 χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα επείγουσες «καθώς εξακολουθεί να είναι ευαίσθητη η κατάσταση». 

Ο Χ. Ράιχενμπαχ είπε ότι η πρόσβαση σε μέτρα χρηματοδότησης και οι συνθήκες χρηματοδότησης είναι θέματα τα οποία συζητά πάνω από δύο χρόνια, «αλλά δυστυχώς οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες». Έχουν μειωθεί κατά 50% οι δανειοδοτήσεις και τα επιτόκια παραμένουν υψηλά και μάλιστα είναι τα υψηλότερα από οπουδήποτε αλλού στην ΕΕ και οι απαιτήσεις παροχής ασφαλειών είναι τεράστιες για τις ΜμΕ». 

Ο ίδιος σημείωσε ότι πολύ μεγάλη συμβολή για τη νέα προγραμματική περίοδο μπορεί να έχουν τα διαθρωτικά ταμεία στο θέμα της χρηματοδότησης. Υπογράμμισε, επίσης, ότι είναι απαραίτητος ο διυπουργικός συντονισμός με την καθοδήγηση του επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής για τις ΜμΕ της ΕΕ.

Εξάλλου, ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας υπογράμμισε ότι το υπάρχον μοντέλο της ελληνικής οικονομίας δεν είναι διατηρήσιμο και ότι η χώρα χρειάζεται περισσότερες επιχειρήσεις και όχι περισσότερους δημόσιους υπαλλήλους αλλά ικανότερο δημόσιο τομέα. Ο υπουργός γνωστοποίησε επίσης ότι πριν το τέλος του έτους θα έχει αλλάξει το πτωχευτικό δίκαιο για επιχειρήσεις και ιδιώτες

.Το τροπικό λαγόψαρο απειλεί τα νερά του Αιγαίου

Ένα τροπικό ψάρι, το λαγόψαρο, το οποίο έχει «τρυπώσει» στην Ανατολική Μεσόγειο, αποτελεί όλο και μεγαλύτερη απειλή για τα θαλάσσια οικοσυστήματα όλης της Μεσογειακής λεκάνης, εφόσον συνεχιστεί η επέκτασή του, κάτι πολύ πιθανό να συμβεί λόγω της κλιματικής αλλαγής, η οποία κάνει όλο και πιο ζεστά τα νερά του Αιγαίου και γενικότερα της Μεσογείου. Αυτό προειδοποιεί μία νέα διεθνής επιστημονική έρευνα, που μελέτησε τις επιπτώσεις του λαγόψαρου σε πάνω από 1.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

Οι ερευνητές, μεταξύ των οποίων Έλληνες και Τούρκοι επιστήμονες, με επικεφαλής την δρα Ανδριάνα Βέργες του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας και τη δρα Φιόνα Τομάς του Μεσογειακού Ινστιτούτου Προωθημένων Μελετών της Ισπανίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό οικολογίας "Journal of Ecology", μελέτησαν την επίδραση δύο ειδών λαγόψαρου που έχουν κυριαρχήσει στα νερά του Αιγαίου, στα οποία διείσδυσαν μέσω της διώρυγας του Σουέζ.

Τα «δάση» φυκιών της ανατολικής Μεσογείου έχουν υποστεί μεγάλη αποψίλωση, σύμφωνα με την έρευνα. Η επίπτωση αυτή είναι ανησυχητική, επειδή η υποθαλάσσια βλάστηση παρέχει τροφή και καταφύγιο σε εκατοντάδες θαλάσσια είδη, επιτελώντας έναν ζωτικό ρόλο, ανάλογο με αυτόν των δασών της ξηράς.

.Οι αμερικανοί βομβάρδισαν για πρώτη φορά θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

Ο αμερικανικός στρατός σε συνεργασία με συμμαχικές του δυνάμεις, βομβάρδισε θέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο. Αυτές οι αεροπορικές επιχειρήσεις σηματοδοτούν την έναρξη μιας νέας πολύ πιο περίπλοκης μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους 

καθώς για πρώτη φορά από την έναρξη των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών κατά των τζιχαντιστών βομβαρδίζονται θέσεις τους σε συριακό έδαφος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου στις αεροπορικές επιδρομές εκτός των αμερικανών πήραν μέρος και δυνάμεις από κράτη που απαρτίζουν τον διεθνή συνασπισμ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.