.Στουρνάρας, ανήσυχος: Κλείστε γρήγορα τη διαπραγμάτευση

«Να κλείσει γρήγορα τη διαπραγμάτευση» κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κατά την ομιλία του στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας. 

«Η ανάκαμψη είναι εύθραυστη και δεν επιτρέπεται εφησυχασμός», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας στην αρχή της ομιλίας τον τονίζοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν επαρκή κεφαλαιακή βάση, αλλά χρειάζονται ρευστότητα προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την οικονομική ανάπτυξη. 

Οσον αφορά την άρση αποδοχής των ελληνικών ομολόγων απ' την ΕΚΤ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ανέφερε ότι δεν δημιούργησε προβλήματα ...περισσότερα »

.Το περιουσιολόγιο στη «μάχη» κατά της φοροδιαφυγής

Το περιουσιολόγιο για όλους τους φορολογούμενους που θα ενεργοποιηθεί μέχρι τον Ιούνιο, καθώς και το ηλεκτρονικό "μάτι" της εφορίας, όχι μόνο για τις καταθέσεις, αλλά και για τα δάνεια και τις χρηματιστηριακές συναλλαγές θα είναι δύο από τα νέα όπλα της Γενικής Γραμματείας Εσόδων στη "μάχη" για τη φοροδιαφυγή το 2015.

 Το Επιχειρησιακό Σχέδιο Ελέγχων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το 2015 που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα προβλέπει ότι το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών, που παρακολουθεί σήμερα την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των φορολογούμ... περισσότερα »

.Αλ. Τσίπρας: Θα προχωρήσουμε γρήγορα σε σαρωτικές μεταρρυθμίσεις

 Η κυβέρνηση θα δώσει καθημερινή μάχη τους επόμενους τέσσερις μήνες, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ όπου έγινε εκτενής συζήτηση για τη νέα συμφωνία-γέφυρα και τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με ανεπίσημο σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι στόχοι της μάχης που θα δώσει η κυβέρνηση είναι:

«-Να προχωρήσουμε γοργά στις σαρωτικές μεταρρυθμίσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης
-να υλοποιήσουμε τη λαϊκή εντολή για άσκηση της διακυβέρνησης της χώρας, ξεκινώντας το ξήλωμα του καθεστώτος του μνημονίου και των εκπροσώπων του στον κρατικό μηχανισμό.

-να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε την πλατειά και πρωτοφανή λαϊκή ενότητα, υλοποιώντας τον βασικό κορμό των δεσμεύσεών μας στα λαϊκά στρώματα
-να αξιοποιήσουμε τη γεωπολιτική δυναμική της χώρας στη διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης».

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να εκλεγεί νέος γραμματέας και νέα 11μελής ΠΓ στην προσεχή συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος, πιθανότατα τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Τα μέλη της ΠΓ αναμένεται να μειωθούν. Ο τελικός αριθμός θα αποφασιστεί από την Κεντρική Επιτροπή.

.Nein στο ...«Nein» της Bild

Να σταματήσει άμεσα την «ανθελληνική εκστρατεία» της ζητάει με ανακοίνωσή της από την BILD η Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (DJV), επισημαίνοντας ότι η πρωτοβουλία της «selfie του Όχι» υπερβαίνει τα όρια της πολιτικής εκστρατείας.

Η DJV αναφέρεται στον σημερινό πηχυαίο τίτλο «Όχι» και το κάλεσμα προς τους αναγνώστες να φωτογραφηθούν με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και να αποστείλουν την φωτογραφία στην BILD, ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας στο γερμανικό Κοινοβούλιο για την παράταση του ελληνικού προγράμματος.

«Η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης σε σχέση με την Ελλάδα μπορεί σε κάποιους να αρέσει και κάποιοι να την απορρίπτουν. Μια εκστρατεία, όμως, η οποία θέλει να επηρεάσει άμεσα τις πολιτικές αποφάσεις, δεν εμπίπτει στην περιγεγραμμένη αποστολή της δημοσιογραφίας. 

Το γεγονός ότι τα λαϊκά ΜΜΕ υιοθετούν μια διαφορετική γλώσσα και ένα άλλο δημοσιογραφικό στιλ, είναι φυσικό. Η πρωτοβουλία, όμως, της Bild με την "selfie" ξεπερνάει τα όρια της πολιτικής εκστρατείας» αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μίχαελ Κόνκεν.

.Εurostat: Μειώθηκε κατά 14% ο ελάχιστος μισθός στην Ελλάδα το 2015

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ όπου ο ονομαστικός ακαθάριστος ελάχιστος μισθός μειώθηκε το 2015 σε σχέση με το 2008, από 794 σε 684 ευρώ, δηλαδή κατά -14%, σύμφωνα με στοιχεία της Εurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. 

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες μνημονιακές χώρες στην Πορτογαλία ο ελάχιστος μισθός αυξήθηκε κατά 19% (από 497 σε 589 ευρώ) και στην Ιρλανδία παρέμεινε αμέταβλητος στα 1.462 ευρώ την ίδια περίοδο.

.CNBC: Η φυγή εγκεφάλων είναι η πραγματική τραγωδία για την Ελλάδα

«Η πραγματική τραγωδία για την Ελλάδα, η οποία παραβλέπεται από πολλούς οικονομολόγους, είναι η φυγή εγκεφάλων» αναφέρεται σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNBC. 

Όπως σημειώνεται, «τα στατιστικά στοιχεία για το άρθρο προέρχονται από την έρευνα του καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και συγγραφέα Λόη Λαμπριανίδη.

«Οι μισοί από τους 160.000 με 180.000 αποφοίτους πανεπιστημίων που έχουν φύγει από την Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, είναι κάτοχοι διδακτορικού» όπως σημειώνεται. 

Επιπλέον, αντλούνται στατιστικά στοιχεία από την έρευνα της Endeavor Greece και τη σχετική έκθεσή της, «σύμφωνα με την οποία, 200.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ελλάδα από την αρχή της κρίσης, πριν από πέντε χρόνια». 

Όπως τονίζεται, «ένα από τα πλέον ανησυχητικά στοιχεία είναι ότι η τάση για μετανάστευση δεν έχει υποχωρήσει, ενώ το 46% των Ελλήνων που ζουν στη χώρα σκοπεύουν να εγκατασταθούν στο εξωτερικό».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.