.Συνέντευξη υποψηφίου Δημάρχου Ζωγράφου, Αντώνη Πέττα, στην εφημερίδα Το Σκονάκι

Με κυρίαρχο στόχο την απεμπλοκή από τα κομματικά γρανάζια και τους μηχανισμούς που πνίγουν κάθε νέα προσπάθεια, ώστε να απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις της Τοπικής κοινωνίας και καταθέτοντας ένα νέο πρότυπο λειτουργίας του δήμου, επανέρχεται στη Τοπική πολιτική σκηνή ο κ. Αντώνης Πέττας. 

Στην ανοικτή επιστολή του προς τους δημότες ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά για δήμαρχος Ζωγράφου, εξηγεί ότι η απόφασή του αυτή καθορίστηκε από τη θερμή παρότρυνση, την εμπιστοσύνη και υποστήριξη ανθρώπων που έχουν επιδείξει σημαντικό έργο στη τοπική κοινωνία αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του... περισσότερα »

.Από τον Άγιο Γεώργιο ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα ο Κρανιώτης

Τον προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Αρχιμανδρίτη Βενέδικτο επισκέφθηκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΔΕΖ Κος Κρανιώτης Χαράλαμπος προκειμένου να πάρει την ευλογία του Αγίου Γεωργίου.

Κατά την επίσκεψή του υπήρξε ανταλλαγή απόψεων με τον Αρχιμανδρίτη ο οποίος στο τέλος της επίσκεψης του ευχήθηκε καλή δύναμη στον αγώνα του, καθώς και καλή επιτυχία μιας και ο Κος Κρανιώτης είναι και ενορίτης του Αγίου Γεωργίου.

.ΠΑΣΟΚ: Πηνελόπη χωρίς Τηλέμαχο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΗΣ 
Την Πηνελόπη πολιορκού­σανε 40 μνηστήρες. Ο αριθμός των μνηστήρων για τις πολύφερνες της εποχής μας ανάλογος με την προίκα τους. Αρα, mutatis mutandis η πολύφερνος των προσεχών εκλογικών αναμετρήσεων είναι το ΠΑΣΟΚ. Απόδειξη; 

Οι μνηστήρες που την πολιορκούν. Μέτρησα οκτώ: οι «75», οι «58», κι ακολουθούν: Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Παναγιωτακόπουλος, Λοβέρδος, Δράση, Φόρουμ... Μήπως ξέχασα κανέναν; Παραδοξολογία; Οχι.* Παράδοξο; Ναι. Ενα από τα πολλά παράδοξα του πιο μπερδεμένου πολιτικού τοπίου από τη μεταπολίτευση. Δεύτερο παράδοξο: το ΠΑΣΟΚ, με μονοψήφια ποσοστά... περισσότερα »

.Εκατοντάδες τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας

Σε εκατοντάδες, ανέρχονται τα τρακτέρ από Λάρισα και από Καρδίτσα τα οποία έχουν φθάσει στον κόμβο Νίκαιας επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, μετά από μία μακρά διαδικασία μετακίνησης που ξεκίνησε από το πρωί, ενώ η προσέλευση συνεχίζεται .

Μάλιστα σημειώθηκαν ήδη και οι πρώτες εντάσεις μεταξύ αγροτών και των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται από νωρίς στο σημείο, έχοντας αποκλείσει την πρόσβαση προς την ΠΑΘΕ και έχοντας λάβει μέτρα φύλαξης και των παράδρομων, που οδηγούν σε αυτήν. 

Η ένταση σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα όταν ομάδα αγροτών επιχείρησε να καταλάβει το οδόστρωμα της Εθνικής οδού και οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας και περιορισμένη ρίψη χημικών.

.Δεν εκδίδεται στην Ελλάδα ο Άγγελος Φιλιππίδης

Ελεύθερος αφέθηκε από το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Άγγελος Φιλιππίδης.
Το δικαστήριο έκρινε ότι ο κ. Φιλιππίδης δεν μπορεί να εκδοθεί στην Ελλάδα, γιατί «δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής συνθήκης περί εκδόσεων».

Νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η διαδικασία εκδόσεως θα συνεχισθεί και ο κ. Φιλιππίδης θα κληθεί να παρουσιασθεί εκ νέου στο δικαστήριο, σε ημερομηνία που θα ορισθεί, όταν ολοκληρωθεί η κατάθεση στο τουρκικό δικαστήριο των στοιχείων που χρειάζονται για την έκδοση.

.Βελτίωση στο οικονομικό κλίμα τον Ιανουάριο αλλά και επιδείνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα από εκείνα του Δεκεμβρίου κινήθηκε τον Ιανουάριο ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα και διαμορφώθηκε στις 92,6 (από 91,4) μονάδες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Από τους επιμέρους τομείς, σημειώνεται βελτίωση στις επιχειρηματικές προσδοκίες ιδιαίτερα σε λιανικό εμπόριο, υπηρεσίες και κατασκευές, όμως η καταναλωτική εμπιστοσύνη διορθώνει την άνοδο της εορταστικής περιόδου. 

Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, ο δείκτης κλίματος κινείται με μικρές διακυμάνσεις τους τελευταίους 6-7 μήνες, καθώς υπάρχει η αίσθηση αναμονής για τις ευρύτερες οικονομικές εξελίξεις. Πολίτες και επιχειρήσεις έχουν προσαρμόσει τις προσδοκίες τους σε νέα επίπεδα, με τον βαθμό απαισιοδοξίας να έχει αμβλυνθεί, αλλά και με τον συνολικό δείκτη να μην ενισχύεται σημαντικά. Αν και ιστορικά έχει παρατηρηθεί ότι τους μήνες πριν από εκλογικές διαδικασίες το οικονομικό κλίμα τείνει να βελτιώνεται, καθώς δημιουργούνται προσδοκίες οικονομικής ανάκαμψης, ο χαρακτήρας των προγραμματισμένων για τον Μάιο εκλογών ενδεχομένως να μην επιτρέψει ισχυροποίηση των προσδοκιών.

.Αισιοδοξία για νίκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εκφράζουν οι Ρ. Δούρου, Ευ. Αποστόλου και Ό. Γεροβασίλη

Αισιοδοξία για την έκβαση του εκλογικού αγώνα τους εκφράζουν, με τις πρώτες δηλώσεις τους, οι υποψήφιοι περιφερειάρχες του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική Ρένα Δούρου, στη Στερεά Ελλάδα Βαγγέλης Αποστόλου και στην Ήπειρο Όλγα Γεροβασίλη.

Η κ. Δούρου εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι «οι αυτοδιοικητικές εκλογές, γενικά, και οι εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής, ειδικότερα, είναι η αρχή του τέλους των πολιτικών του μνημονίου». 

«Οι εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής καθώς και στις υπόλοιπες περιφέρειες και τους δήμους στέλνουν μήνυμα ελπίδας, μήνυμα συστράτευσης όλων όσοι και όσες πιστεύουν ότι ο τόπος χρειάζεται ανάπτυξη, απασχόληση, κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη» σημειώνει και προσθέτει: «Τον στόχο αυτό, μεγάλο και δύσκολο αλλά αδιαπραγμάτευτο, θα τον υπηρετήσουμε όλοι μαζί. Χωρίς εκπτώσεις. Χωρίς υποχωρήσεις. Με συνέπεια. Και με αίσθηση των ευθυνών. 

Για να λάβει η κυβέρνηση του καταστροφικού μνημονίου το σαφές μήνυμα της κοινωνίας: ό,τι κι αν κάνει, ό,τι μεθοδεύσεις κι αν επιχειρήσει, όπως με τις ημερομηνίες των αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν θα έχει το αποτέλεσμα που ελπίζει. Την παράταση της παραμονής της στην εξουσία. Τα παιχνίδια τέλος».

.Διάσωση ή ... καταστροφή μνημείων στη Θεσσαλονίκη;

Πόλη- θύμα των ντόπιων και ξένων επήλυδων (ξένων και ντόπιων στρατιωτών, πολεμικών συρράξεων, προσφύγων, γεωστρατηγικών, οικονομικών, εργολαβικών συμφερόντων), ιστορικά διαμελισμένη, πολλαπλά καταχωμένη, η Θεσσαλονίκη επιμένει επί αιώνες να κυοφορεί την ιστορία της παρά τις κατά καιρούς βίαιες επεμβάσεις εναντίον της.   

Νέα- πολλοστή αλλά και μέγιστης σημασίας για το παρελθόν αλλά και το παρόν και το μέλλον της πόλης, αφορμή για τις παραπάνω διαπιστώσεις υπήρξε η χρονίζουσα υπόθεση που αφορά στη διατήρηση, διάσωση και ανάδειξη των μνημείων που εντοπίστηκαν κατά τις ανασκαφές για τη διάνοιξη του μετρό της πόλης στη διασταύρωση των οδών Εγνατία και Βενιζέλου. 

 «Σώζοντας τα μνημεία στη Θεσσαλονίκη» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης- διάλεξης, της πρώτης επίσημης που διοργάνωσε το νεοσυσταθέν σωματείο "ΦΙΛΟΙ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ", χθες (Κυριακή), με ομιλήτρια τη διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου της Θεσσαλονίκης Πολυξένη Αδάμ- Βελένη.  

Αν και ο τίτλος της εισήγησης παρέπεμπε στο ευοίωνο της διάσωσης των μνημείων και της ιστορίας, το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου της αναφερόταν στο..."καταστρέφοντας τα μνημεία στη Θεσσαλονίκη". 

Κατά τη διάρκεια των οκταετών μέχρι σήμερα ανασκαφικών εργασιών της στους σταθμούς του Μετρό της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν 104.000(!) κινητά αρχαιολογικά ευρήματα (νομίσματα, αγγεία, λυχνάρια, κοσμήματα από χρυσό, χαλκό, άργυρο, κεραμικά, γυάλινα κ.ά.) που εντόπισαν οι αρχαιολόγοι της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. 

Μικρότερος κατά πολύ είναι ο αριθμός- όχι όμως και η επιστημονική και ιστορική σημασία- των ευρημάτων από τους ελληνιστικούς χρόνους.

.Από τον ίδιο εστιακό χώρο, ο νέος σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Ο σεισμός προήλθε από τον ίδιο εστιακό χώρο, 12 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά του Αργοστολίου, δήλωσε η διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Δήμητρα Σαχπάζη. «Μιλάμε για την ίδια σεισμογενή περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς» ανέφερε και εκτίμησε ότι αναμένει τις επόμενες ημέρες και άλλους σεισμούς, ακόμη και του ιδίου μεγέθους, από την ίδια περιοχή, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενεργοποίησης της περιοχής που είχε προκαλέσει τον σεισμό του 1953. 'Ολα τα μελετάμε, υπογράμμισε η κ. Σαχπάζη. 

Σε σχέση με τις διαφορετικές μετρήσεις που κάνουν κάποια ινστιτούτα, όπως το Ευρωμεσογειακό, που τον εμφανίζει μεγέθους 6,1 διευκρίνισε ότι όλα τα ινστιτούτα κάνουν τις μελέτες τους. 

Αν δειτε όλους του σεισμούς που έχουν σημειωθεί στη χώρα, επισήμανε, υπάρχει απόκλιση στις μετρήσεις ανάμεσα στα ινστιτούτα, ακόμη και κατά 0,5 Ρίχτερ, αλλά και διαφορετικά επίκεντρα ακόμη και 50 χιλιόμετρα. Σημασία έχει ότι προέρχεται από την ίδια σεισμογενή περιοχή. 

Για «κομμάτι της ίδιας ακολουθίας» με τον σεισμό της περασμένης Κυριακής έκανε λόγο ο καθηγητης σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζαχος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διευκρινίζοντας ότι το επίκεντρο του σεισμού είναι επάνω στις ακτές της Κεφαλονιάς, λίγο πιο βόρεια και δυτικά του προηγούμενου, αλλά προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο.

«Είναι ένας σεισμός της ίδιας τάξεως με τον προηγούμενο» δήλωσε στο ΑΠΕ  - ΜΠΕ ο καθηγητής σεισμολογίας Κωνσταντίνος Μακρόπουλος ο οποίος σημείωσε ότι θα καταπονήσει πολύ τα κτίρια του νησιού. 

Ιδιαίτερα αισθητός έγινε  ο σεισμός στην Δυτική Ελλάδα . Σύμφωνα με πληροφορίες, η σεισμική δόνηση ξύπνησε τους κατοίκους σε Πάτρα, Αμαλιάδα, Μεσολόγγι, Πύργο, Κάτω Αχαΐα, Ναύπακτο και άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.