.Ο Ομπάμα αδειάζει τον Τσίπρα: Συνεχίστε με την Τρόικα κάντε μεταρρυθμίσεις

Στροφή προς την πλευρά των δανειστών κάνουν και οι ΗΠΑ, όπως προκύπτει από τις συναντήσεις που είχε ο Αμερικανός πρέσβης την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό, αλλά και υπουργούς της κυβέρνησης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει να συνεργάζεται με τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ και να συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. 

Η ανακοίνωση της πρεσβείας αναφέρει ότι «Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να κάνει διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να παραμείνει στον δρόμο της δημοσιονομικής σύνεσης». Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Ν... περισσότερα »

.«Πρώτος στόχος, η συμφωνία σε ένα πρόγραμμα-γέφυρα»

Η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί σταθερές τις θέσεις της και τον σχεδιασμό της στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, τονίζοντας ότι αρχικός στόχος είναι η συμφωνία σε ένα πρόγραμμα-γέφυρα που θα διασφαλίσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου μέχρι τη σύναψη οριστικής συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους και στη συνέχεια θα κατατεθούν οι οριστικές ελληνικές προτάσεις. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Αθήνα θεωρεί ότι για να φτάσουμε σε επιτυχές αποτέλεσμα και για τις δύο πλευρές, θα πρέπει να δοθεί χρόνος στη διαπραγμάτευση. Το πρόγραμμα-γέφυρα, σημειώνουν, δεν είναι ένα νέο Μνημόνιο, με όρους, αξιολογήσεις κ.λπ., αλλά μια επίσημη αποτύπωση της βούλησης όλων των πλευρών για διαπραγμάτευση χωρίς πιέσεις και εκβιασμούς. 

Αν υπάρξει αυτή η αρχική συμφωνία, στη συνέχεια θα κατατεθούν οι οριστικές ελληνικές προτάσεις που θα περιλαμβάνουν ένα νέο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, που θα αποτυπώνει τους στόχους της κυβέρνησης για τα δημόσια οικονομικά τα επόμενα 3-4 χρόνια (ύψος πλεονάσματος, διάρθρωση εσόδων - δαπανών κ.λπ.) και πάνω στο οποίο θα στηριχτούν οι προϋπολογισμοί της επόμενης τετραετίας. 

Επίσης, η κυβέρνηση θα υποβάλει ένα νέο εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, το οποίο, εκτός των άλλων, θα περιλαμβάνει και μέτρα που δεν τόλμησαν -και δεν ήθελαν- να εφαρμόσουν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη φοροδιαφυγή, στη διαφθορά και στις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, που θα εμπεδώνουν μια νέα σχέση κράτους-οικονομίας, κράτους-κοινωνίας.

.Το Βερολίνο ζητάει από την Αθήνα να υποβάλει προτάσεις μέχρι το Eurogroup

Το Βερολίνο ζητάει από την Αθήνα να υποβάλει προτάσεις μέχρι την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup την Τετάρτη, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Μέχρι τότε, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει μια πρόταση για το πώς πρέπει να συνεχισθούν τα πράγματα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Μάρτιν Γέγκερ στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Πριν από την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup την Τετάρτη, μια συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Είκοσι (G20) θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη.

«Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται φυσικά στην επίσημη ημερήσια διάταξη, αλλά μπορεί κανείς πιθανόν να περιμένει ότι η Ελλάδα θα παίξει έναν ρόλο στις διμερείς συναντήσεις» στο περιθώριο της συνόδου, εκτιμά ο Γέγκερ.

.Εκκένωση οικισμών εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων στον Έβρο

Στην έδρα του δήμου Σουφλίου μεταφέρονται, αυτή την ώρα, με λεωφορεία, κάτοικοι των Λαγυνών, που εκκενώθηκε, καθώς έσπασαν τα αναχώματα στην κοίτη του ποταμού Έβρου και τα νερά, με μεγάλη ορμή, μπήκαν στον οικισμό και άρχισαν να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Τα τεχνικά συνεργεία καταβάλουν προσπάθειες, με την κατασκευή αναχωμάτων, ώστε να εμποδίσουν την είσοδο των νερών. 

Προληπτική εκκένωση αποφασίστηκε και στον οικισμό Πόρο του Δημοτικού διαμερίσματος Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, καθώς τα νερά του ποταμού κατευθύνονται με μεγάλη ορμή προς τον οικισμό και υπάρχει κίνδυνος να μην αντέξουν τα αναχώματα.

.Την Κυριακή αρχίζει η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις

Τα αποτελέσματα των επισκέψεων του πρωθυπουργού σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και η προετοιμασία για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που θα αρχίσουν την Κυριακή και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη με την ψηφοφορία, απασχόλησαν το Κυβερνητικό Συμβούλιο που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας αποτίμησε ως θετικά τα αποτελέσματα των επισκέψεών του σε Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία και Κύπρο, ενώ κατά την συνεδρίαση έγινε αναφορά στην απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται ελληνικά ομόλογα. Εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για κίνηση ... περισσότερα »

.Η φαρμακερή ατάκα της Ζωής στον Αλέξη με αποδέκτη το Σαμαρά

Δεν πέρασε απαρατήρητη η πρώτη ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου με αφορμή την εκλογή της στο προεδρείο της Βουλής. Μάλιστα φρόντισε να ρίξει ένα καρφί στον Αλέξη Τσίπρα, το οποίο είχε αποδέκτη τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και όλους τους υπουργούς. 

Κατά την πρώτη της ομιλία η κ. Κωνσταντοπούλου, τόνισε πως αποτελεί δέσμευσή της να επανέλθει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως πρώτος ο πρωθυπουργός θα δώσει το παράδειγμα. 

Κοιτάζοντας προς τον Αλέξη Τσίπρα και με ένα ελαφρύ χαμόγελο η κ. Κωνσταντοπούλου είπε: «Στη Βουλή πρέπει να λειτουργήσει ο κοινοβ... περισσότερα »

.Βαρουφάκης: Η Ελλάδα θα ανταπεξέλθει στις πιέσεις

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ερωτηθείς, λίγο πριν από τη συνάντηση με τους αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, εάν η χώρα «θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις πιέσεις». 

Η συγκεκριμένη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Νταλίπ Σάιν και την επικεφαλής του Γραφείου Ευρώπης και Ευρασίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, Λία Μπούζις, ολοκληρώθηκε πριν λίγο. Αμέσως μετά, ο κ. Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Ν... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.