.Αντιπροτάσεις ΠΑΣΟΚ για τα εργασιακά


Τις αντιπροτάσεις του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τη δικαιότερη κατανομή των περικοπών, το φορολογικό, αλλά και τα εργασιακά συζήτησαν απόψε ο πρόεδρος με τα στελέχη του κινήματος σε σύσκεψη στην Ιπποκράτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών κλιμάκια του κινήματος αναμένεται να έχουν συναντήσεις με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, προκειμένου ο κ. Βενιζέλος να έχει ξεκάθαρη άποψη για το που βρίσκεται η διαπραγμάτευση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζουν ότι η όποια συμφωνία πρέπει να είναι προϊόν ομοφωνίας μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων.

.Επανεμφάνιση ελονοσίας και φυματίωσης στην Ελλάδα



Το ξένο πρακτορείο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν φτάνει που η χώρα μας είναι εξαντλημένη και καταχρεωμένη, αλλά έχει να αντιμετωπίσει και ασθένειες όπως π.χ. ο Δάγκειος Πύρετος, και η ελονοσία.

Ο αριθμός μάλιστα των νεκρών από τον ιό του Δυτικού Νείλου που μεταδίδεται από τσίμπημα κουνουπιών ανήλθε σύμφωνα με στοιχεία του Οκτωβρίου τους 16.

«Σημάδι των καιρών σύμφωνα με το Reuters ότι "Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα", μια παγκόσμια ιατρική φιλανθρωπική ομάδα που συνήθως αγωνίζονται για τις ζωές μωρών στην Αφρική τώρα είναι απασχολημένοι με το να προσφέρουν υπηρεσίες σε άπορους άνεργους και ανασφάλιστους Έλληνες που έχουν ξεμείνει χωρίς πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη της χώρας

."Η ανασύσταση της Κεντροαριστεράς δεν μπορεί να γίνει με το σημερινό ΠΑΣΟΚ"


Tην εκτίμηση ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ επισκέφθηκε την Ελλάδα ενόψει εκλογών, καθώς «η γερμανική πολιτική θα έχει ως κεντρικό της διακύβευμα την Ελλάδα», έκανε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΑΘΗΝΑ 9,84 και πρόσθεσε ότι «αυτό δεν γίνεται γιατί μας αγαπούν ή μας μισούσαν μέχρι τώρα. 

Είναι γιατί πλέον το κεντρικό ζήτημα θα είναι η Ευρώπη και πάνω σε αυτό θα χτιστεί η νέα γερμανική πολιτική». 

Ο πρώην υπουργός άφησε αιχμές για τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «η κεντροαριστερά σήμερα, έχει χάσει -δυστυχώς -  ένα πολύ μεγάλο μέρος του εκλογικού της ακροατηρίου το οποίο μετακινήθηκε κυρίως προς το ΣΥΡΙΖΑ. 

Έχει πρόβλημα κοινωνικών συμμαχιών και κενό εκπροσώπησης. Έχουν γίνει σημαντικά, στρατηγικού χαρακτήρα λάθη, τα οποία έχουν οδηγήσει σε στρατηγικό αδιέξοδο».
Προχώρησε δε περισσότερο λέγοντας πως η ανασύσταση της Κεντροαρσιτεράς δεν μπορεί να γίνει με το σημερινό ΠΑΣΟΚ.

.Ένας στους πέντε Ισπανούς ζει κάτω από το όριο της φτώχειας


Ένας στους πέντε Ισπανούς ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας (INE).

Σύμφωνα με την INE, το 21,1% των 47 εκατομμυρίων κατοίκων της Ισπανίας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή με λιγότερα από 7.355 ευρώ το χρόνο.

Το φετινό ποσοστό εμφανίζεται ελαφρά μειωμένο σε σχέση με πέρυσι οπότε είχε αγγίξει το 21,8%. Η μικρή αυτή βελτίωση φαίνεται να οφείλεται στην αύξηση των ηλικιωμένων, οι συντάξεις των οποίων αποτελούν ένα σχετικά σταθερό εισόδημα, εκτιμά η INE.

.FT: "Τελεσίγραφο" Μέρκελ προς Κάμερον για τον προϋπολογισμό της ΕΕ


Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ προτίθεται να απειλήσει τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον με ματαίωση της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής του Νοεμβρίου, αν επιμείνει στις θέσεις του σχετικά με τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.

"Η Γερμανία σκοπεύει να προειδοποιήσει τη Βρετανία ότι θα επιδιώξει την ματαίωση της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής του επόμενου μήνα, εάν ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επιμείνει να ασκήσει βέτο επί οποιασδήποτε συμφωνίας επί του προϋπολογισμού της ΕΕ προβλέπει οτιδήποτε άλλο εκτός του παγώματος των δαπανών", αναφέρεται στο δημοσίευμα που επικαλείται πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις.

"Η κα Μέρκελ προσπαθεί να πείσει τον κ. Κάμερον να υποστηρίξει μία γερμανική συμβιβαστική λύση που θέτει ως ανώτατο όριο δαπανών το 1% του ΑΕΠ της Ενωσης", σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι είναι έτοιμος να θέσει βέτο στο σχέδιο του προϋπολογισμού για την περίοδο 2014-2020 της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εάν αυτό περιλαμβάνει απαράδεκτες αυξήσεις δαπανών, αφήνοντας να διαφανεί η προοπτική μακροχρόνιων και δύσκολων διαπραγματεύσεων κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνόδου κορυφής στις 22 και 23 Νομεβρίου.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.