.Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για 17 μεγαλοκαταθέτες

Τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων 17 φυσικών προσώπων έχει διατάξει ως τώρα ο οικονομικός εισαγγελέας, με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουν προκύψει από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) κατά τους ελέγχους που πραγματοποιεί σε μεγαλοκαταθέτες. 

Οι έλεγχοι αφορούν συνολικά 49 φυσικά πρόσωπα και στηρίζονται σε στοιχεία από τις κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών της περιόδου 2000-2012. Όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, πρόκειται για τα πρώτα στοιχεία ελέγχων που διενεργούνται από το ΚΕΦΟΜΕΠ στο πλαίσιο υλοποίησης του στρα... περισσότερα »

.Γ. Βαρουφάκης: Δεν θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις

«Οι 100 δόσεις θα γίνουν, αλλά υπάρχουν κάποιες πολύ καλές ιδέες από οργανισμούς όπως ο ΟΟΣΑ για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει ακόμα πιο έξυπνο αυτό το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στον ραδιοσταθμό Real. 

Ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά» αν και σημείωσε ότι θα γίνουν μικροαλλαγές στον ΦΠΑ χωρίς να μπορεί, όπως είπε, αυτήν τη στιγμή να τις αποσαφηνίσει.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, να μειωθούν συντάξεις και μισθοί τόνισε: «Η απάντηση είναι και στα τρία "όχ... περισσότερα »

.Άγγ. Μέρκελ: Σημείο αφετηρίας η συμφωνία με την Ελλάδα, αλλά πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά

Ως «σημείο αφετηρίας» περιέγραψε τη συμφωνία παράτασης του ελληνικού προγράμματος βοήθειας η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και επεσήμανε ότι και οι δύο πλευρές αποδείχθηκαν διατεθειμένες να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις, ενώ «μένουν ακόμη να γίνουν πολλά».

«Καλωσορίζω το γεγονός ότι βρήκαμε ένα σημείο αφετηρίας για διαπραγματεύσεις με τη νέα κυβέρνηση. Έχουμε ωστόσο ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας. 

Αυτό είναι πάντως ικανοποιητικό, αν σκεφτεί κανείς τι συζητούσαμε πριν από λίγες εβδομάδες» δήλωσε η κ. Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τον Σουηδό ομόλογό της Στέφαν Λέφβεν και πρόσθεσε: «Τις τελευταίες ημέρες κατορθώσαμε να δείξουμε ότι είμαστε όλοι ικανοί για συμβιβασμούς, κάτι το οποίο δεν θα πρέπει να υποτιμάται, αν και απέχει από το να αποτελεί τη λύση για όλα». 

Η καγκελάριος επισήμανε ακόμη τη σημασία του γεγονότος ότι «η Ελλάδα συμφώνησε να επεκτείνει το υπάρχον πρόγραμμα διάσωσης» ενώ διευκρίνισε ότι δεν έχει ψευδαισθήσεις πως ο δρόμος που απομένει είναι απαιτητικός, αλλά, όπως είπε, «αξίζει τον κόπο, διότι πρόκειται για το ευρώ».

.Κατατέθηκε από το ΚΚΕ η πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων

Κατατέθηκε, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, η πρόταση νόμου «Κατάργηση των Μνημονίων, των Μεσοπρόθεσμών Πλαισίων Δημοσιονομικής Στρατηγικής και των Εφαρμοστικών τους Νόμων- Καταγγελία των Δανειακών Συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των Μνημονίων».

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης νόμου, «το ΚΚΕ, συνεπές στην πολιτική του και τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση, για μια ακόμη φορά καταθέτει πρόταση νόμου για την ακύρωση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που ψήφισαν στη Βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχικά και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εν συνεχεία. Με την ίδια πρόταση νόμου, το ΚΚΕ ζητά την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων που βασίζονται στις δανειακές συμβάσεις και στα μνημόνια, των λεγόμενων εφαρμοστικών νόμων».

Όλα αυτά τα μέτρα, αναφέρει επίσης το ΚΚΕ, «εκπορεύονται από την στρατηγική της ΕΕ, τη στρατηγική του κεφαλαίου για να φορτωθούν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Είναι μέτρα που προωθούνται σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, ανεξάρτητα από το χρέος και τα ελλείμματα. 

Επομένως, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και τα κόμματα εκείνα που διακηρύσσουν τη δέσμευσή τους για τήρηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, επί της ουσίας αφήνουν άθικτο το αντεργατικό-αντιλαϊκό οπλοστάσιο».

.Ζαν Κλοντ Τρισέ: Ενδεχόμενο Grexit παραμένει το ίδιο επικίνδυνο σήμερα για την Ευρωζώνη

Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν σήμερα το ίδιο επικίνδυνη για την Ευρωζώνη όσο θα ήταν και στο αποκορύφωμα της κρίσης χρέους, προειδοποίησε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν Κλοντ Τρισέ, με συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times. Το Grexit θα ήταν «ένα απόλυτο δράμα για τους Έλληνες και θα ήταν, επίσης, φυσικά ένα μεγάλο σοκ για την υπόλοιπη Ευρώπη» τόνισε ο Τρισέ.

Η δήλωσή του αυτή, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, αποτελεί σαφή απάντηση στους ισχυρισμούς ορισμένων οικονομολόγων ότι ένα Grexit θα ήταν πιο εύκολα διαχειρίσιμο σήμερα απ' ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Τρισέ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ΕΚΤ όταν ξέσπασε η δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας το 2010. 

Αναφερόμενος στη σημερινή ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Τρισέ υποστήριξε ότι θα διασφαλίσει τελικά μία συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας, η οποία θα είναι «πλήρως συμβατή με την παραμονή στην Ευρωζώνη» προσθέτοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο ότι είναι πολύ σημαντικό να έχει τη σφραγίδα της Ευρώπης σε ένα πρόγραμμα που θα εμπνέει εμπιστοσύνη, επειδή η υλοποίηση των υπεσχημένων απαιτεί να εμπνέεις εμπιστοσύνη».

.Βενιζέλος σε Κωνσταντοπούλου: Συντελείτε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα

Δεύτερο επεισόδιο μεταξύ της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, σημειώθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής που θέμα είχε την αίτηση άρσης ασυλίας του κ. Γεωργιάδη. 

Τα αίματα άναψαν μετά την παρέμβαση της κα Κωνσταντοπούλου η οποία ζήτησε την αναβολή της διαδικασίας, επικαλούμενη το γεγονός ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν έλαβαν άδεια να συμμετέχουν και να ψηφίσουν, κάτι που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Βενιζέλος είχε εξαπ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.