Γ. Φίσερ: Η Ελλάδα νεκροθάφτης της γερμανικής λιτότητας

«Η Ελλάδα νεκροθάφτης της γερμανικής λιτότητας» είναι ο τίτλος εκτενούς άρθρου του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας και αντιπροέδρου από το 1998 ως το 2005, Γιόσκα Φίσερ, το οποίο δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της οικονομικής εφημερίδας του Βελγίου L' Echo. Στην εισαγωγή του άρθρου ο Γ. Φίσερ αναφέρει τα εξής: 

«Πρόσφατα, οι πολιτικοί και οι Γερμανοί δημοσιογράφοι διαβεβαίωναν ότι η κρίση του ευρώ είχε παρέλθει. Έλεγαν ότι η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση άντεξαν στην καταιγίδα. »Γνωρίζουμε τώρα ότι επρόκειτο περί λανθασμένης εκτίμησης, μιας ακόμη στην εξελισσόμενη κρίσ...περισσότερα »

.Τα σχέδια της κυβέρνησης για πρώτη κατοικία και «κόκκινα» δάνεια

Νέο πλαίσιο που θα ρυθμίζει συνολικά το θέμα των «κόκκινων» δανείων για υπερχρεωμένους καταναλωτές και επιχειρήσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες θα προχωρήσει στη νομοθέτηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς για τουλάχιστον τρεις μήνες προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος να ετοιμαστεί το συνολικό πλαίσιο. 

Η παράταση με νόμο στην προστασία της πρώτης κατοικίας χαρακτηρίζεται από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη ως πρώτη προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση και οι πληροφορίες από το υπουργείο θέλουν να δοθεί η παράταση μόλις ξεκιν... περισσότερα »

.Δ. Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παραδεχθεί την ύπαρξη προγράμματος σε συμφωνία με τους δανειστές

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα (ΚΟ) του ΚΚΕ, στηριζόμενη στη δουλειά όλου του κόμματος και αισθανόμενη το βάρος της ευθύνης τής ανταπόκρισης στο βασικό καθήκον ισχυροποίησης της εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης μέσα κι έξω από την Βουλή, 
θα συμβάλει στο να δυναμώσουν οι αγώνες ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους, τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, την ΕΕ, τις συμφωνίες και τους ελέγχους της σε επιμέρους κράτη, θα αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη δύναμη που έδωσε ο λαός στο ΚΚΕ 

στην κατεύθυνση ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος και θα διεκδικήσει την απόσπαση των όποιων δυνατών κατακτήσεων για τα λαϊκά στρώματα και άμεσων μέτρων ανακούφισής τους», ανάφερε ο γγ του ΚΚΕ και βουλευτής Β' Αθήνας, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι ο πραγματικός αντίπαλος «τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο» δεν έφυγε με την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑνΕλ, αλλά «είναι εδώ πιο έτοιμος και εξοπλισμένος να αξιοποιήσει την κυβερνητική εναλλαγή, για νέα προνόμια, για μια καπιταλιστική ανάκαμψη».

Ανέφερε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παραδεχθεί την ύπαρξη προγράμματος, την επόμενη μέρα σε συμφωνία με τους δανειστές, το οποίο θα περιέχει αντιλαϊκούς όρους, και χαρακτήρισε δευτερεύον ζήτημα, που δεν αλλάζει την «ζοφερή για τον λαό πραγματικότητα», την ονομασία του προγράμματος και το αν τον έλεγχο θα τον ασκούν οι «υπάλληλοι» ή τα «αφεντικά».

.Πέρα από τους χλιδάτους ουρανοξύστες, η Νέα Υόρκη κατέχει το ρεκόρ με τους 60.000 αστέγους

H Νέα Υόρκη είναι γνωστή για τους πολυεκατομμυριούχους της και τους πολυτελείς ουρανοξύστες της με τα εξωφρενικά ενοίκια. Ωστόσο η μεγαλύτερη αμερικανική πόλη μόλις κατέρριψε επίσης ένα νέο ρεκόρ, αυτό των 60.000 αστέγων.

«Αυτή τη νύχτα, 60.352 άνθρωποι θα κοιμηθούν στα καταφύγια της πόλης» ανάμεσά τους περισσότερα από 25.000 παιδιά, ανακοίνωσε ο Συνασπισμός για τους Άστεγους στην ιστοσελίδα του.
Ο αριθμός των αστέγων έχει αυξηθεί κατά 11% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2014, όταν ανερχόταν σε 53.615 άτομα που φιλοξενούνταν από την πόλη.

Οι οικογένειες αποτελούν τα τέσσερα πέμπτα του πληθυσμού των αστέγων.

.Συναντήσεις του πρωθυπουργού με Ζ. Κ. Γιούνκερ και Φρ. Ολάντ

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος συναντάται με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Παρίσι για συνομιλίες με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. «Πρέπει να γίνει ένας κοινός αγώνας με ίδιες αξίες και ευθύνη για να μπορέσει η νέα γενιά να ξαναβρεί την ελπίδα. 

Θέλουμε τον αναγκαίο χρόνο για ένα σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας με σαρωτικές μεταρρυθμίσεις. Διότι στην Ελλάδα δεν πληρώνουν φόρους οι πλούσιοι και υπάρχει πελατειακό κράτος και διαφθορά» τόνισε ο πρωθυπουργός, από τη Ρώμη, κατά τη συνάντησή του με τον Ιταλό...περισσότερα »

.«Στροφή προς την υπευθυνότητα» βλέπει ο Βενιζέλος

«Μετά από πολλές περιφερειακού χαρακτήρα κινήσεις, επικοινωνιακές, η κυβέρνηση πλησιάζει, σιγά-σιγά, στον πυρήνα των προβλημάτων και της πραγματικής διαπραγμάτευσης. 

Αναφέρομαι στις συναντήσεις με τον κ. Ντράγκι, τον κ. Γιούνκερ και κυρίως τις συναντήσεις με τη γερμανική κυβέρνηση πριν πάμε στο Eurogroup που είναι το αρμόδιο όργανο. Γίνεται η στροφή. 

Η στροφή προς την υπευθυνότητα και την εθνική στρατηγική που υπηρετήσαμε με κόστος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. «Βέβαια προεκλογικά άλλα... περισσότερα »

.«Η Ελλάδα ρισκάρει τη θέση της στο ΝΑΤΟ»

Τη θέση της στο ΝΑΤΟ ρισκάρει η Ελλάδα με την προσέγγιση προς τη Ρωσία, εκτιμά η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και ζητά από την Ελλάδα σαφήνεια. Τονίζει δε ότι «όποιος ζητά αλληλεγγύη, πρέπει και να φέρεται αλληλέγγυα». 

Η κυρία Φον Ντερ Λάιεν, σε συνέντευξή της η οποία θα δημοσιευθεί αύριο στη «Sueddeutsche Zeitung» ενόψει της συνάντησης των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «παρ’ όλες τις διαφωνίες για οικονομικά και κοινωνικά θέματα, η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να διακινδυνεύσει την εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία της σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας, η οποία αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια δεκαετιών». 

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας ζητά από την Ελλάδα να τοποθετηθεί και επισημαίνει: «Μπορούμε στην καθημερινότητα να συζητάμε για το πώς θα διαμορφώσουμε τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη. Δεν πρέπει όμως να υπάρχει αμφιβολία για το ότι συμφωνούμε στις βασικές αξίες», για να καταλήξει: «Όποιος ζητά αλληλεγγύη, πρέπει και να συμπεριφέρεται αλληλέγγυα».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.