.Κατά 200.000 μειώθηκε ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων την τελευταία τετραετία

Κατά 200.000 και πλέον έχει μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων την τελευταία τετραετία, ενώ η ετήσια μισθολογική δαπάνη έχει μειωθεί κατά περίπου οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας σήμερα τη μεταρρυθμιστική ατζέντα 2014-2015 της ελληνικής δημόσιας διοίκησης στο Ζάππειο. 

Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΟΟΣΑ και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης, «περνάμε πλέον από την επίτευξη ποσοτικών στόχων στην εκπλήρωση ποιοτικών μεταρρυθμίσεων, σε μια ατζέντα που θέτουμε εμείς».

Όσον αφορά τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης, επιτυγχάνεται -είπε- μέσα από τους νέους οργανισμούς των υπουργείων. «Εντός των ημερών θα αποσταλούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων για τους νέους οργανισμούς» σημείωσε.

.Ο Φαήλος Κρανιδιώτης ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, ανακοίνωσε ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες παρακολούθησε ένα «εμετικό, συκοφαντικό παιχνίδι» με στόχο τον ίδιο, την παράταξη και τον πρόεδρό της, με επίκεντρο την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για την Ευρωβουλή «λες και δεν είναι οι ψηφοφόροι, ο λαός που θα αποφασίσει ποιος θα εκλεγεί και ποιος όχι».

«Η αντζέντα που παίζουν οι ιδεολογικοί μας αντίπαλοι είναι η ταύτιση κάθε εθνικής φωνής με τον φασισμό, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά και η επιβολή, ξανά, των γνωστών ενοχών στην παράταξη για ζητήματα που ποτέ δεν μας αφορούσαν ούτε μας αφορούν» τόνισε, σημειώνοντας ότι κάθε πολιτική που αφορά στην ασφάλεια των πολιτών, στην καταστολή της λαθρομετανάστευσης, βαφτίζεται «ακροδεξιά», αν και, όπως επισημαίνει, «είναι απλώς λογική και αναγκαία για τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα

.Σημαντική αύξηση των επισκέψεων σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, το 2013

Σημαντική αύξηση του αριθμού των επισκέψεων στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, διαπιστώνουν οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό γιατροί, οι οποίοι την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν διαπραγμάτευση με τον ΕΟΠΥΥ για τις νέες συμβάσεις τους.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, ότι μετά από επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δ. Κοντό, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι την προσεχή εβδομάδα ξεκινά επίσημα η διαπραγμάτευση μεταξύ της ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ και της επιτροπής διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, με σκοπό τον καθορισμό των όρων της νέας σύμβασης των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Οι γιατροί σημειώνουν ότι παρά τις ελλείψεις σε συμβεβλημένους ιατρούς και την ύπαρξη του πλαφόν των 200 επισκέψεων, το 2013 πραγματοποιήθηκαν 9.236.337 επισκέψεις σε συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς, αύξηση κατά 11,7% σε σχέση με το 2012.

.«Οι επενδυτές είναι σε εγρήγορση σχετικά με την έκδοση ελληνικού ομολόγου»

Η αγορά είναι σε εγρήγορση σχετικά με μία έκδοση ελληνικού ομολόγου, ενδεχομένως ακόμη και αυτή την εβδομάδα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερς, ενώ σημειώνει ότι οι επενδυτές πιθανόν θα αγνοήσουν ότι ο οίκος Moody's ανέβαλε την Παρασκευή την αναμενόμενη αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας.

Το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει ότι οι προθεσμιακές τιμές των γερμανικών και ιταλικών ομολόγων αυξήθηκαν σήμερα το πρωί, καθώς για τους επενδυτές βάρυνε η πιθανότητα υλοποίησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εφέτος ενός προγράμματος αγορών περιουσιακών στοιχείων για τη στήριξη της οικονομίας της Ευρωζώνης. 

Οι δεκαετείς γερμανικοί τίτλοι και τα άλλα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης έκαναν ισχυρό ράλι την Παρασκευή, μετά από δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας ότι η ΕΚΤ έχει αναλύσει τις συνέπειες της αγοράς περιουσιακών στοιχείων ύψους 1 τρισ. ευρώ για την απόκρουση του αποπληθωρισμού. 

Το δημοσίευμα αυτό ήρθε μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας ομοφωνούν πως η αγορά περιουσιακών στοιχείων, γνωστή και ως ποσοτική χαλάρωση, μπορεί να είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση ενός για μεγάλο διάστημα πολύ χαμηλού πληθωρισμού.

.I. Στουρνάρας: Η Ελλάδα δεν βιάζεται να βγει στις αγορές

Το μήνυμα ότι η χώρα δεν βιάζεται να βγει στις αγορές, καθώς οι χρηματοδοτικές ανάγκες είναι καλυμμένες για ένα έτος, και πως δεν πρόκειται να το κάνει εσπευσμένα για πολιτικούς λόγους, έστειλε ο υπουργός Οικονομικών  Ι. Στουρνάρας, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5. 

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι στόχοι επιτυγχάνονται, ωστόσο δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Σε ό,τι αφορά τις προσωπικές μελλοντικές κινήσεις του, δεν άνοιξε τα χαρτιά του. «Οι στόχοι που είχα θέσει έχουν επιτευχθεί. Ξεκινά νέος κύκλος για μένα» περιορίστηκε να δηλώσει, σημειώνεται στην ιστοσελίδα του μέσου.

.«Είναι σημαντικό να μας αποτιμήσουν οι αγορές για να κλείσουν στόματα»

«Η χώρα τώρα σηκώνεται μετά από 5 χρόνια βαριάς κρίσης και δύσκολων περιστάσεων που έζησαν και ζουν ακόμα σε μεγάλο βαθμό οι Ελληνίδες και οι Έλληνες», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε συνάντηση των επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων της Ελιάς-Δημοκρατικής Παράταξης, με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές και τη συμμετοχή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και τις εκλογικές επιτροπές του ΠΑΣΟΚ, της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα και των κινήσεων. 
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι αυτή την περίοδο η χώρα «αγωνίζεται να ολοκληρώσει δύσ...περισσότερα »

.Ξεκίνησε στην Ινδία η μεγαλύτερη εκλογική διαδικασία στον κόσμο

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 7:00 τοπική ώρα στην Ινδία η μεγαλύτερη εκλογική διαδικασία που έχει πραγματοποιηθεί στον κόσμο, όπου 815 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να αναδείξουν τη νέα κυβέρνηση της χώρας, που κατά πάσα πιθανότητα θα συγκροτηθεί από έναν συνασπισμό κομμάτων με επικεφαλής το ινδουιστικό εθνικιστικό κόμμα. 

Ηλκιωμένες γυναίκες με σάρι και νεαροί με τζιν παντελόνια συγκεντρώθηκαν έξω από ένα αθλητικό κέντρο, που μετατράπηκε σε εκλογικό κέντρο, νωρίς σήμερα το πρωί προτού ξεκινήσει η ψηφοφορία στο κρατίδιο Ντεμπρουγκάρ, που μαζί με το Άσαμ είναι τα δύο μικρά κρατίδια στα βορειοανατολικά της χώρας, κοντά στην Μιανμάρ, από τα οποία ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία.

Η ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί σε εννέα στάδια σε διάστημα πέντε εβδομάδων, θα συνεχιστεί στα παγωμένα οροπέδια των Ιμαλαΐων, στις δυτικές ερημικές περιοχές και στον τροπικό νότο και θα ολοκληρωθεί στις 12 Μαΐου, όταν θα ψηφίσουν οι πυκνοκατοικημένες βόρειες πεδινές περιοχές. Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στις 16 Μαΐου.

.Υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά ο Μώραλης...Ολυμπιακό χρώμα θα έχουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου

Τελικά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν θα διεκδικήσει στις προσεχείς εκλογές τη δημαρχία Πειραιά. Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου δεν θα έχουν… ολυμπιακό χρώμα. 

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Σωκράτη Κόκκαλη στους «ερυθρόλευκους», ενώ τον ίδιο ρόλο έχει και σήμερα, στο πλευρό του νυν προέδρου, από τότε που απέκτησε την ομάδα ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Ο Πειραιάς πρωταγωνίστησε στη ζωή μου. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, εργάστηκα και εργάζομαι στον Πειραιά και μέσα από την 20έτη διαδρομή μου στον Ολυμπιακό γνώρισα την πόλη, τις γειτονιές, τους ανθρώπους αλλά και τα προβλήματα τους» αναφέρει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

«Μοιράζομαι κοινούς προβληματισμούς με την πλειοψηφία των Πειραιωτών αλλά και με σημαντικούς ανθρώπους που αγαπούν τον Πειραιά για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας. Γι αυτό αποφάσισα να διεκδικήσω τη θέση του Δημάρχου Πειραιά. Με αγάπη και πάθος, με σχέδιο και γνώση όλοι μαζί να δουλέψουμε για να οικοδομήσουμε τον Πειραιά της ανάπτυξης και της ευημερίας για όλους» τονίζει ο κ. Μώραλης και καλεί «όλους και όλες να βαδίσουν μαζί ενώνοντας δυνάμεις».

Να σημειωθεί τέλος ότι ο κ. Μώραλης είχε κάνει σαφές στο παρελθόν ότι θα τερματίσει τη θητεία του στην θέση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας με τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.