.Ανοικτή επιστολή υποψηφίου Δημάρχου Αντώνη Πέττα

«Συμπολίτισσες και συμπολίτες, Στη δίνη της ιστορικής κρίσης που βιώνει ο τόπος μας, είμαστε υποχρεωμένοι πιο πολύ παρά ποτέ να ενεργοποιηθούμε όλοι στην κατεύθυνση της προόδου με επίκεντρο τον άνθρωπο , προσδίδοντας μια διαφορετική ταυτότητα στην τοπική μας κοινωνία . Έχοντας πίστη και όραμα ,να προσφέρουμε εγγύηση για το μέλλον και την ποιότητα ζωής των παιδιών μας. Βασιζόμενοι σε αρχές και αξίες, να μετατρέψουμε το αίσθημα οργής και αγανάκτησης σε δύναμη δημιουργίας, Κάνοντας τα όνειρα μας στόχο, μαζί να τα κατακτήσουμε. Αγαπητές Ζωγραφιώτισσες και Ζωγραφιώτες, Με την επιστολή μο... περισσότερα »

.Αποχώρησε απο την παράταξη του δημάρχου Κ. Καλλίρη,ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Διονυσόπουλος

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. *Δημήτρης Διονυσόπουλος* με την παρακάτω επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου και στο Δήμαρχο Ζωγράφου κ.*Κ. Καλλίρη *ανακοίνωσε επισήμως την αποχώρησή του απο την παράταξη "Ζωγράφου αύριο". 

"Με την παρούσα επιστολή- δήλωση σας ενημερώνω ότι ανεξαρτητοποιούμαι από την Δημοτική Παράταξη Ζωγράφου αύριο και παραμενω ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, συνεχίζοντας να στηρίζω οιαδήποτε πρόταση, έχοντας πάντα, ως αρχή και προτεραιότητα, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας

.«Η επικήρυξη των 4.000.000 ευρώ μοιράζεται ισόποσα»

 Στο 1.000.000 ευρώ για κάθε περίπτωση καθορίζεται η συνολική επικήρυξη των 4.000.000 ευρώ που εξέδωσε η κυβέρνηση για τους τρομοκράτες, όπως διευκρινίζεται στην κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ειδικότερα, τα 4.000.000 της χρηματικής αμοιβής μοιράζονται ισόποσα σε αυτούς που θα δώσουν πληροφορίες από τις οποίες θα συλληφθούν: Ο Χριστόδουλος Ξηρός, 56 ετών, ο Νίκος Μαζιώτης, 43 ετών, η Παναγιώτα Ρούπα, 45 ετών και οι άγνωστοι δράστες της διπλής δολοφονίας έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Η Αστυνομία έδωσε για μια ακόμα φορά στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες των τριών καταζητουμένων και κάνει έκκληση, όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 1014 και 10414 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ctu@hellenicpolice.gr της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

.Χώρα ενοικιαστών η Γερμανία

 Χώρα ενοικιαστών και όχι ιδιοκτητών είναι η Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, με τα ενοίκια στο Βερολίνο να αυξάνονται με σχεδόν διπλάσιο ρυθμό από οπουδήποτε αλλού στη χώρα.

 Ενδεικτικά, στο Βερολίνο η ιδιοκτησία φθάνει στο 15,6%, ενώ στο Αμβούργο στο 24,1% και στο 45,6% σε εθνικό επίπεδο. Η μέση τιμή ενοικίου στη γερμανική πρωτεύουσα είναι 10,52 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, όταν στο Μόναχο είναι 15,81, στο Αμβούργο 11,72 και στη Φραγκφούρτη 13,11 ευρώ.

.Συναντήσεις Ευ. Βενιζέλου στο περιθώριο της ειρηνευτικής συνόδου για τη Συρία

Σειρά επαφών με υψηλόβαθμους αξιωματούχους είχε νωρίτερα, σήμερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο περιθώριο της Ειρηνευτικής Συνόδου Γενεύη ΙΙ για τη Συρία, που πραγματοποιείται στο Μοντρέ της Ελβετίας.

Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε συνάντηση με τον γγ του Αραβικού Συνδέσμου, Ναμπίλ Αλ Αράμπι (Nabil Al Araby), ο οποίος τον ευχαρίστησε για την Κοινή Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών Ευρωπαϊκής Ένωσης- Αραβικού Συνδέσμου, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 10 Ιουνίου 2014, και θα είναι μία από τις σημαντικότερες συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια του γεύματος, συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του, Γουάνγκ Γι (Wang Yi), και λαμβάνοντας υπόψη το κινεζικό ενδιαφέρον για την επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά, τον κάλεσε να επισκεφθεί την Ελλάδα.

.Η ΕΕ προειδοποίησε την Ουκρανία για «πιθανές δράσεις» μετά τα τελευταία βίαια επεισόδια

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε σήμερα «το σοκ της» για τα τελευταία βίαια επεισόδια στην Ουκρανία, ενώ προειδοποίησε το Κίεβο με «πιθανές δράσεις» και με «επιπτώσεις στις σχέσεις της» με τη χώρα.

«Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη χρήση βίας και τα επεισόδια», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, προσθέτοντας ότι η ΕΕ «θα εξετάσει πιθανές δράσεις και επιπτώσεις για τις σχέσεις μας με αυτή τη χώρα».
Ο Μπαρόζο εκτίμησε ότι είναι «πρώιμο να πούμε» ποιες θα μπορούσαν να είναι οι δράσεις αυτές, οι οποίες θα πρέπει να «αποφασιστούν συνολικά» από την ΕΕ.

Εξάλλου και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε σήμερα την «πολύ έντονη ανησυχία» του για τις «όλο και πιο βίαιες συγκρούσεις» στην Ουκρανία, αλλά και την υιοθέτηση από την κυβέρνηση της χώρας νόμων που περιορίζουν «τις ελευθερίες της έκφρασης και της συνάθροισης», δήλωσε η Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ, εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης.

.«Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα διαρκέσουν όσο πρέπει»

 «Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα διαρκέσουν όσο πρέπει» δήλωσε ο υπουργός οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, για την οικονομική διακυβέρνηση και το ευρωπαϊκό εξάμηνο.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών παρέπεμψε σε πρόσφατη ομιλία του κ. Ντάισελμπλουμ στο ολλανδικό κοινοβούλιο, 

κατά την οποία αναγνώρισε ότι υπάρχει μεγάλη πρόοδος στην Ελλάδα, ότι έχουν τηρηθεί όλα τα προαπαιτούμενα του Δεκεμβρίου, αλλά σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες.

Συνεχίζοντας, ο Γ. Στουρνάρας, δήλωσε τα εξής: «Αυτές τις εκκρεμότητες κουβεντιάζουμε με την τρόικα, είμαστε στο τέλος του προγράμματος. Είναι δύσκολη αυτή η αξιολόγηση. Ως ελληνική κυβέρνηση προσπαθούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τον ελληνικό λαό. Γι΄αυτό οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα κρατήσουν όσο πρέπει. Στο τέλος θα έχουμε συμφωνία»

.Με διαμαρτυρία στις κατά τόπους εφορίες, την Παρασκευή, ξεκινούν κινητοποιήσεις αγρότες της Β. Ελλάδας

Με ήπιες κινητοποιήσεις ξεκινά η διαμαρτυρία μερίδας Βορειοελλαδιτών αγροτών ενάντια στην υποχρέωση τήρησης, από τη φετινή χρονιά, βιβλίων εσόδων- εξόδων, ενώ φαίνονται αποφασισμένοι να εντείνουν τη στάσης τους, εάν δεν βρεθεί η "χρυσή τομή", όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωποί τους.

Πολλοί είναι εκείνοι οι αγρότες στη Β. Ελλάδα που τηρούν στάση αναμονής ενόψει διαβουλεύσεων που επιδιώκουν με ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης, ενώ αύριο εκπρόσωποι των αγροτών από όλη την Ελλάδα έχουν δώσει "ραντεβού" στην Αθήνα προκειμένου να καθορίσουν με ακρίβεια τη στάση τους.

Ωστόσο, όσοι συμμετείχαν στη συνάντηση της Λάρισας, την περασμένη Κυριακή, εμφανίζονται αποφασισμένοι να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις, "ζεσταίνοντας τις μηχανές των τρακτέρ τους προκειμένου να βγουν άμεσα στον δρόμο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Κώστας Τσαούκας από την Πέλλα.

Αύριο, αγρότες του νομού θα συνεδριάσουν στη Σκύδρα, με μοναδικό θέμα την τήρηση βιβλίων εσόδων- εξόδων και για την Παρασκευή καλούν σε κινητοποίηση στην εφορία της Έδεσσας, την οποία και δεν αποκλείεται να καταλάβουν συμβολικά, σύμφωνα με τον κ. Τσαούσκα.

Επιπλέον, όπως ο ίδιος ανέφερε, ήδη σε ορισμένα χωριά τα τρακτέρ βρίσκονται στις πλατείες, έτοιμα να συμμετάσχουν στα μπλόκα που αναμένεται να στηθούν στο επόμενο διάστημα

..Αυξήθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, σύμφωνα με τη Eurostat

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας (χρέος της Γενικής Κυβέρνησης) ήταν αυξημένο κατά 341 εκατ. ευρώ στο τέλος του τρίτου τριμήνου 2013, σε σχέση με το τέλος του δεύτερου τριμήνου και διαμορφώθηκε στα 317,31 δισ. ευρώ, από 317 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

Ως ποσοστό του ΑΕΠ, το χρέος αυξήθηκε στο 171,8% από 168,8% στο τέλος του δεύτερου τριμήνου (σ.σ.: η αύξηση αυτή αντανακλά ουσιαστικά τη μείωση του ελληνικού ΑΕΠ στο ίδιο διάστημα).

.Εντάθηκαν οι συγκρούσεις στο κέντρο του Κιέβου

Εντάθηκαν οι συγκρούσεις στο κέντρο του Κιέβου ανάμεσα στους διαδηλωτές της αντιπολίτευσης που επιτίθενται με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας που απαντούν κάνοντας χρήση σφαιρών από καουτσούκ και βομβίδων κρότου-λάμψης. 

Οι συγκρούσεις επικεντρώνονται στον δρόμο που οδηγεί στο ουκρανικό Κοινοβούλιο, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε παράταξη, ενώ οι διαδηλωτές έχουν οχυρωθεί πίσω από αστυνομικά οχήματα που πυρπολήθηκαν τις τέσσερις τελευταίες ημέρες κατά τις οποίες αναζωπυρώθηκαν οι συγκρούσεις στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Μικόλα Αζάροφ δήλωσε πριν από λίγη ώρα ότι οι "τρομοκράτες" απειλούν τη ζωή των απλών πολιτών στο Κίεβο και προειδοποίησε ότι οι "εγκληματικές" ενέργειες των διαδηλωτών θα τιμωρηθούν.

.Επικήρυξη μαμούθ 4 εκατ. για Ξηρό-Μαζιώτη και λοιπούς τρομοκράτες

Προκήρυξη χρηματικής αμοιβής 4 εκατομμυρίων ευρώ για τη σύλληψη των καταζητούμενων Χριστόδουλου Ξηρού, Νικόλαου Μαζιώτη, Παναγιώτας Ρούπα και των δραστών που συμμετείχαν σε δύο ανθρωποκτονίες και έναν σοβαρό τραυματισμό την 01.11.2013 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση, του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή τεσσάρων εκατομμυρίων (4.000.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες, που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και σύλ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.