.Πρόθεση παραίτησης εκδήλωσαν οι Δήμαρχοι

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν φαίνεται να αμφισβητούνται,έντονος είναι πλέον ο προβληματισμός ανάμεσα στους αιρετούς και δη ανάμεσα στους Δημάρχους, όχι για το αν θα συμπορευτούν με τους απεργούς εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση, αφού αυτό είναι πλέον δεδομένο, αλλά για το αν θα προβούν σε υλοποίηση παλαιότερης πρότασης για παραίτηση τόσο των ιδίων όσο και του συνόλου των δημοτικών συμβουλίων.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες αυτό που έχει ήδη αποφασιστεί είναι το κλείσιμο των Δήμων τουλάχιστον για Δευτέρα και Τρίτη 15 και 16 Ιουλίου αντίστοιχα ενώ μένει να κλειδώσει τόσο η απόφαση για παραίτηση των αιρετών όσο και ο χρόνος υλοποίησής της ανάλογα με τις εξελίξεις και τις κυβερνητικές αποφάσεις.
Τέλος , οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι υπέρ της πρότασης για παραίτηση από το αξίωμά τους συγκαταλέγονται ανάμεσα σε άλλους ο Δήμαρχος Ρόδου κος Κουσουρνάς, η Δήμαρχος Βέροιας κα Ουσουλτζόγλου , ο Δήμαρχος Αμαλιάδας κος Λυμπέρης, ο Δήμαρχος Ζωγράφου κος Καλλίρης και ο Δήμαρχος Κομοτηνής κος Πετρίδης . 
Οι προαναφερθέντες  θεωρούν ότι η μαζική παραίτησή των αιρετών αποτελεί σημαντικό μέτρο πίεσης  για την αντιμετώπιση των κυβερνητικών αποφάσεων στην αυτοδιοίκηση.
Είναι γεγονός ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται από την πλευρά των αιρετών και των εργαζομένων για δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική στην τοπική αυτοδιοίκηση φαίνεται να ευδοκιμεί γεγονός που καθιστά το «έργο της κυβέρνησης» ακόμη πιο δύσκολο.
Το βέβαιο είναι ότι και το Καλοκαίρι αλλά και το Φθινόπωρο θα είναι ιδιαίτερα θερμά και θα γίνονται ακόμη θερμότερα όσο αιρετοί και εργαζόμενοι κινούνται στην ίδια τροχιά. 
www.Alliapopsi.gr 

.Ανακοίνωση του Δημάρχου Ζωγράφου Κωνσταντίνου Καλλίρη για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης

*Η βαθιά και παρατεταμένη ύφεση οδηγεί σε κοινωνική κρίση με απρόβλεπτες διαστάσεις. Ολόκληρες ομάδες πληθυσμού πλήττονται γεγονός που προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στο σύνολο της κοινωνίας. Παράλληλα θεσμοί και θεσμικές κατακτήσεις ετών αμφισβητούνται και τελικά καταργούνται.* *

Ένας κορυφαίος θεσμός, η τοπική αυτοδιοίκηση, με τις πρόσφατες αποφάσεις απομείωσης του ανθρώπινου δυναμικού της, με την κατάργηση υπηρεσιών μεγάλης κοινωνικής οφέλειας και προστασίας των πολιτών, όπως αυτές της δημοτικης αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, οδηγείται βαθμιαία σε ακύρωση του κοινωνικού χαρ...περισσότερα »

.Ποιες διακοπές;

Σχόλια Σπύρος Σεραφείμ  

Άλλες χρονιές -και υπό άλλες οικονομικές συνθήκες- θα μετρούσες ημέρες για να φύγεις για τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Όμως, το σωτήριον έτος 2013, δεν έχεις λεφτά. 

Ναι, σίγουρα, θα το έχεις ακούσει, «δε χρειάζονται χρήματα, απαραίτητα, για να πας διακοπές», «η διάθεση μετράει», «παντού μπορείς να περάσεις καλά, αν υπάρχει όρεξη για ξεκούραση» και άλλα τέτοια. 

Αυτά ίσως να τα ασπαζόσουν κι εσύ κάποτε, ασχέτως εάν δεν τα εφάρμοσες ποτέ, όπως -πιθανώς- και οι υπόλοιποι που χρησιμοποιούσαν την ίδια «κασέτα». Ή μπορεί και να τα έκανες, αλλά έχεις μεγαλώσ...περισσότερα »

.Οι Έλληνες περιμένουν υπομονετικά να βράσουν!

«Αν ρίξεις έναν βάτραχο σε νερό που βράζει θα πηδήξει αμέσως έξω. Αν όμως ζεστάνεις το νερό σιγά σιγά τότε ο βάτραχος θα περιμένει υπομονετικά να βράσει μέχρι θανάτου». Με αυτό τον παραλληλισμό επιχειρεί να εξηγήσει η εφημερίδα New York Times την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα, την οποία παρομοιάζει με καζάνι που βράζει. 

Έτσι, κατά τους Times της Νέας Υόρκης η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι σαν τον βάτραχο που βράζει, εξαιρετικά αποδυναμωμένη από τις πελατειακές σχέσεις και την κατάχρηση εξουσίας, πληγωμένη από τα πέντε χρόνια της ύφεσης και της λιτότητας και πια σε μεγάλ...περισσότερα »

.Οι οικονομικοί εισαγγελείς ζήτησαν τη δίωξη Διώτη και Καπελέρη για την λίστα Λαγκάρντ

Νέες εξελίξεις παράλληλα με τη συζήτηση στη Βουλή του γνωστου θέματος της διαχείρισης της λίστας Λαγκάρντ προκειμένου να αποφασιστεί η παραπομπή ή όχι του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με τους μη πολιτικά εμπλεκόμενους να αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις.

Σύμφωνα με «τα Νέα», οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης έδωσαν παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης η οποία αφορά τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Διώτη και Γιάννη Καπελέρη, ενώ η έρευνα για τα συγγενικά πρόσωπα του Παπακωνσταντίνου συνεχίζεται προκειμένου να αξιολογηθεί ποινικά ο ρόλος τους στην υπόθεση.

Ειδικότερα, οι εισαγγελικοί λειτουργοί ζητούν να κινηθεί δίωξη σε βάρος του Γιαννη Διώτη για απιστία και υπεξαγωγή εγγράφων, ενώ για τον Γιάννη Καπελέρη ζητούν δίωξη για απιστία.

Αντίθετα, οι εισαγγελικοί λειτουργοί αρχειοθέτησαν τη δικογραφία για την πρώην συνεργάτιδα του Διώτη, Γαλάτεια Μανέ, για την οποία δεν προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινης πράξης.

.Απολύτως ικανοποιημένη η Αριστερή Πλατφόρμα του Λαφαζάνη από το 30% στο συνέδριο

Την απόλυτη ικανοποίησή τους για το ποσοστό της τάξης του 30% που συγκέντρωσε η λίστα της στην ψηφοφορία του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Σε σχετική τους δήλωση χαρακτηρίζουν πολύ θετικό το ποσοστό και επισημαίνουν ότι «αυτό καταδεικνύει εμπιστοσύνη προς την «Αριστερή Πλατφόρμα» και επιβεβαιώνει τη μεγάλη και ανοδική απήχηση που συναντούν οι θέσεις και οι εναλλακτικές προτάσεις της όχι μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε όλη την Αριστερά και τον κόσμο της και ευρύτερα στην κοινωνία.»

Παράλληλα, δηλώνουν ότι «η «Αριστερή Πλατφόρμα» βεβαιώνει ότι μετά το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμη από καλύτερες θέσεις να ενισχύσει τις προσπάθειές της για την ενότητα και την ριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και για τη συνεργασία και συμπαράταξη όλων των αριστερών δυνάμεων, κατευθύνσεις που συνιστούν την εγγύηση για την προοδευτική ανατροπή στη χώρα και μια κυβέρνηση της Αριστεράς, η οποία, στηριγμένη στους μεγάλους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, ανοίγοντας νέους προοδευτικούς και σοσιαλιστικούς ορίζοντες».

.Βόμβα Ανδρέα Λοβέρδου: Τα αδικήματα Παπακωνσταντίνου έχουν παραγραφεί – Δεν μπορεί να διωχθεί

Ο ανεξάρτητος βουλευτής και επικεφαλής του κόμματος Συμφωνία για Νέα Ελλάδα Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια συζήτησης του πορίσματος για τη λίστα Λαγκάρντ επισήμανε ότι τα όποια αδικήματα έχει διαπράξει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Θα μιλήσω ως νομικός και όχι ως πολιτικός επισήμανε ο πρώην υπουργός τονίζοντας ότι η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να παραπέμψει τον κ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο καθώς με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών η διπλή εκλογική αναμέτρηση του 2012 σήμανε και την παραγραφή της υπόθεσης. 

Και εξέφρασε την αντίθεσή του με το γεγονός ότι στο πόρισμα της πλειοψηφίας υπάρχει ειδικό κεφάλαιο που επιχειρεί να απαντήσει σε αυτό.
Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε τη λύπη του γιατί η επιτροπή δεν ανακάλυψε ποιος αφαίρεσε τα ονόματα των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου από την αρχική λίστα.

Να σημειωθεί ότι μετά την μυστική ψηφοφορία που θεωρείται βέβαιο ότι θα παραπέμψει τον κ. Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να συνεδριάσει το δικαστικό συμβούλιο που τελικά θα αποφασίσει αν υφίσταται ή όχι το θέμα της παραγραφής,

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον μια ακόμη φορά στο παρελθόν, στην υπόθεση Βατοπαιδίου το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο είχε αποφασίσει ότι η υπόθεση είχε παραγραφεί και σταμάτησε την ποινική δίωξη, παρά την παραπεμπτική απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής.

.Η Ελλάδα, «σταρ» του φετινού καλοκαιριού για τους Γερμανούς τουρίστες

«Η Ελλάδα είναι ο μεγάλος νικητής της θερινής σεζόν», δηλώνει ο εκπρόσωπος της ταξιδιωτικής εταιρείας «Thomas Cook» Ματίας Μπράντες και επισημαίνει ότι η χώρα έχει ανακάμψει από την κρίση της προηγούμενης χρονιάς και εμφανίζει ανοδικές τάσεις - τουλάχιστον στον τουριστικό τομέα.

Η εφημερίδα «Die Welt», σε άρθρο της για τον ελληνικό τουρισμό, αναφέρει ότι οι Γερμανοί ταξιδεύουν περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν και σημειώνει ενδεικτικά ότι τα γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία διαπιστώνουν ήδη αύξηση 18% για τις κρατήσεις που αφορούν τον Οκτώβριο.
 «Ο σταρ πάντως για φέτος είναι η Ελλάδα, που σε ορισμένα γραφεία πέτυχε αύξηση του τζίρου έως και 30%», σημειώνει η εφημερίδα και αναφέρει ότι οι Γερμανοί ταξιδεύουν πλέον περισσότερο, ενώ οι ταραχές στην Αίγυπτο αποτρέπουν τους τουρίστες οι οποίοι στρέφονται σε άλλους προορισμούς.

.«Να συμβάλουν οι τράπεζες στην ανάκαμψη της οικονομίας»

Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση του πρωθυπουργού, με το προεδρείο του ΤΧΣ, τους διοικητές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και το οικονομικό επιτελείο.

Στην ατζέντα, βρέθηκαν τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν, την επόμενη μέρα της ανακεφαλαιοποίησης, για το τραπεζικό σύστημα, με τον Αντώνη Σαμαρά να τονίζει πως οι τράπεζες θα πρέπει να συμβάλουν οριστικά στην ενίσχυση της ρευστότητας και στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε, παράλληλα, να εξεταστούν οι προϋποθέσεις για μείωση των επιτοκίων για την ανακούφιση των δανειοληπτών.

Οι τραπεζίτες, με τη σειρά τους, ζήτησαν η αναδιοργάνωση του τραπεζικού συστήματος να γίνει με σταθερά βήματα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, από την πλευρά της Alpha Bank o Γιάννης Κωστόπουλος, της Εθνικής ο Γιώργος Ζανιάς, της Eurobank o Χρήστος Μεγάλου και της Τράπεζας Πειραιώς ο Μιχάλης Σάλλας.

Στο τέλος Ιουλίου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τα σχέδιά της, για την περαιτέρω θωράκιση και ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος.

Εξάλλου, τ
ην Πέμπτη στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρου Βενιάμη με τον πρωθυπουργό, παρουσία των υπουργών Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μ. Βαρβιτσιώτη και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σημερινή συνάντηση αναβλήθηκε για διαδικαστικούς λόγους και φόρτο εργασίας.

.Αποφασίζει η Βουλή για την παραπομπή ή μη του Γ. Παπακωνσταντίνου

Με τις ομιλίες των εισηγητών ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. 

Ανοίγοντας τη συνεδρίαση ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Καλαντζής ενημέρωσε τους βουλευτές ότι ο πρώην υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου έχει δηλώσει πως θα κάνει χρήση του δικαιώματος να προσέλθει στη συζήτηση και να λάβει το λόγο. 

Η συζήτηση ολοκληρώνεται στις έντεκα το βράδυ, οπότε και θα ξεκινήσει η μυστική ψηφοφορία επί της πρότασης κατηγορίας σε βάρος του πρώην υπουργού. 

."Ντοπέ" ο Τάισον Γκέι

 Νέα «σκιά» στον παγκόσμιο αθλητισμό έριξε ο Τάισον Γκέι, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών!

Ο Αμερικανός σπρίντερ, ο ταχύτερος άνθρωπος του κόσμου τη φετινή σεζόν στα 100μ., ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός σε αντιντόπινγκ έλεγχο τον περασμένο Μάιο και απέσυρε τη συμμετοχή του από το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, τον Αύγουστο, στη Μόσχα.
Εξάλλου, θετικοί σε χρήση απαγορευμένων ουσιών βρέθηκαν ο Τζαμαϊκανός πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 100μ, Ασάφα Πάουελ και η συμπατριώτισσά του, ασημένια Ολυμπιονίκης στα 4Χ100, Σερόν Σίμπσον.

.Α. Τσίπρας: Ξεκινάμε τη μεγάλη και νικηφόρα πορεία

«Το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα, έναν ιστορικό σταθμό για την Aριστερά και τη δημοκρατία», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και την επανεκλογή του στο «τιμόνι» του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 74%.

«Τρεισήμισι χιλιάδες σύνεδροι από όλη την Ελλάδα έβαλαν τη σφραγίδα τους στη γέννηση του καινούργιου. Με ανοιχτό και ζωντανό δημοκρατικό διάλογο. Με καθαρές αποφάσεις. Κάναμε το ιστορικό βήμα. 

Από αύριο, με το νέο μας Κόμμα, όλες και όλοι μαζί, πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ, ξεκινάμε τη μεγάλη και νικηφόρα πορεία. Για να σταματήσουμε την κοινωνική καταστροφή και να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα.

.Επί Δημαρχίας Καζακου…το μεγάλο φαγοπότι της εφημερίδας ΣΚΟΝΑΚΙ...???

*Το κείμενο που αναρτήθηκε στο zo2.gr και αποτελούσε ένα σχόλιο στη δημοσιογραφία όπως τη καταλαβαίνει το Σκονάκι. Ματαίως περιμέναμε κάποια απάντηση, για όνομα του Θεού, όχι απολογητική, άλλωστε σε ποιον να απολογηθεί η Ελένη Βλάχου του Ζωγράφου, αλλά βρε αδερφέ κάτι του στυλ διαμαρτυρία, εξήγηση, κάτι τέλος πάντων. 

Όμως εκείνες τις μέρες το toskonaki.blogspot.com ασχολούνταν με εξαφανίσεις σκύλων στα Ιλίσια και βέβαια κάποιες βδομάδες αργότερα όταν έβγαλε το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας της το ξέχασε εντελώς. Εμείς όμως όχι Ελένη.* Στην Ελλάδα των μνημονίων το φαινόμενο των... περισσότερα »

.«Δεν θα χρειαστούν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς-συντάξεις ή νέοι φόροι»

Διαβεβαιώσεις ότι δε θα χρειαστούν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ή νέους φόρους για το όποιο δημοσιονομικό κενό δημιουργηθεί για το 2015-2016 έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

«Η έμφαση θα είναι σε διαρθρωτικές παρεμβάσεις που μειώνουν το κόστος του κράτους χωρίς να μειωθεί η ποιότητα των δημοσίων υπηρεσιών» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το ύψος του κενού θα φανεί μετά το καλοκαίρι σημειώνοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών διαφωνεί με την άποψη της τρόικας ότι το κενό θα είναι 2% του ΑΕΠ.

«Έως τον Ιούλιο του 2014 επαρκούν τα χρήματα του πακέτου βοήθειας», σημείωσε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι «για το υπόλοιπο της περιόδου, είμαι βέβαιος ότι εταίροι μας θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για επαρκή χρηματοδότηση, όσο και εμείς τηρούμε τις δικές μας».

Σημείωσε ταυτόχρονα ότι όταν επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα στη γενική κυβέρνηση όπως προβλέπει και η απόφαση του eurogroup «θα τεθεί το θέμα της μείωσης του χρέους».

Σε ότι αφορά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση υπογραμμίζει πως «το σκεπτικό μας είναι να εφαρμοστεί τους τελευταίους μήνες της χρονιάς σε πιλοτική βάση, και αν πετύχει, θα γίνει μόνιμο. Για να πετύχει το μέτρο, η μείωση του ΦΠΑ πρέπει να περάσει αμέσως στις τιμές , αλλιώς δεν θα υπάρξει τόνωση της κατανάλωσης που μπορεί να καλύψει την απώλεια εσόδων από τη μείωση του συντελεστή».

.Ηλεκτρονική κάρτα σε όλα τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Ηλεκτρονική κάρτα εγκαθιστά το υπουργείο Παιδείας σε όλα τα σχολεία από το Σεπτέμβριο για να ελέγχει την παρουσία των εκπαιδευτικών. «Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια θα γνωρίζει το υπουργείο Παιδείας ποιός εργάζεται, που και πόσο» δηλώνει στο Εθνος της Κυριακής ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος αναφέρει ότι οι περιπτώσεις εκπαιδευτικών εκτός τάξης είναι πολύ λίγες και δεν μπορούν να στιγματίζουν τους Έλληνες εκπαιδευτικούς. 

Τον Σεπτέμβριο σημειώνει θα προωθηθούν οι μετατάξεις 4.933 εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Προαναγγέλει αλλαγές για τους αποσπασμένους στο υπουργείο και τα Δημόσια ΙΕΚ καθώς όπως σημειώνει, «έχουν επιλεγεί χωρίς κριτήρια».
 
Διαβεβαιώνει ότι παρά την κατάργηση ειδικότητων των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ οι 13.165 μαθητές της σχολικής χρονιάς 2012-2013 που έχουν επιλέξει αυτές τις ειδκότητες «θα ολοκληρώσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους».

.Και όμως, υπάρχει λύση

Σχόλια Σταύρος Θεοδωράκης * 
Η πτώση της ΕΡΤ απ' τα νεοδημοκρατικά πυρά σήμανε ταυτόχρονα και το γκρέμισμα του μεγαλύτερου νεοελληνικού μύθου. Ότι τα προβλήματα μπορούν να συσσωρεύονται, να συσσωρεύονται, να συσσωρεύονται και κανείς να μην κάνει τίποτα. Ή, μάλλον, όλοι να κάνουν τα στραβά μάτια. 

Η ΕΡΤ έχει χάσει πολλές ευκαιρίες εξυγίανσης. Η τελευταία ήταν με τον Ηλία Μόσιαλο. Δύο εθνικά κανάλια, συγχωνεύσεις στα περιφερειακά ραδιόφωνα, κλείσιμο της «Ραδιοτηλεόρασης» και, βέβαια, «ατομική αξιολόγηση και δραστική μείωση του προσωπικού». 
Όλοι, όμως, ήταν αντίθετοι. Οι αριστεροί... περισσότερα »

.97χρονη γιαγιά είναι επιλαχούσα για πρόσληψη, χωρίς να κάνει αίτηση!

*Μια γιαγιά, η Κωνστάντω Καραγιάννη , από το Καρυώτι Παραμυθιάς, γεννημένη το 1915, δηλαδή ηλικίας 97 χρόνων, είναι επιλαχούσα για πρόσληψη σε θέσεις... κοινωφελούς εργασίας πεντάμηνης διάρκειας. * * * *Απίστευτο δεν είναι; Και μάλιστα, χωρίς να κάνει αίτηση. Θα μου πείτε ότι έχει όλα τα προσόντα... 

Συνδυάζει εμπειρία και νεανικότητα! Κάνουμε πλάκα, γιατί μάλλον για γέλια είναι το θέμα. * * * *Ενδεχομένως και για κλάματα. 
Κατατάχθηκε στους πρώτους επιλαχόντες, με αύξοντα αριθμό 257. Ένα και αυτό από τα κωμικοτραγικά του ελληνικού δημοσίου. Βέβαια δεν έγινε σκόπιμα, αλλά από λάθος. Ωσ...περισσότερα »

.Αυτά που τάισαν την οργή

*Σχόλια **Κώστας Γιαννακίδης * 
Σε ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα υπάρχουν μόλις δύο αριθμοί: το 23% του ΦΠΑ στην εστίαση και το 30% «καπέλο» στην τιμή του φυσικού αερίου. 
Μέχρι εκεί. Θα πείτε ότι στο συνέδριο ενός κόμματος τα συνθήματα πρέπει πάντα να είναι περισσότερα από τους αριθμούς. Όμως μία χώρα υποφέρει επειδή δεν βγαίνουν τα νούμερα. 

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν εξήγησε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, αποκαθιστώντας το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και την κοινωνική συνοχή. Έδειξε τον προορισμό, αλλά δεν περιέγραψε τη διαδρομή. Χάραξε το περίγραμμα, αλλά απέφυγε ...περισσότερα »

.Η καλή μέρα από την διάθεση εισιτηρίων φαίνεται

Η αρχή έγινε. Η ΑΕΚ μπορεί να υποβιβάστηκε στην Football League 2 αλλά όπως όλα δείχνουν μπορεί όλο αυτή η περιπέτεια να της βγει σε καλό. Αρχικά, είναι το γήπεδο. Η Νέα Φιλαδέλφεια θα αποκτήσει ξανά ζωή και μάλιστα σε «κιτρινόμαυρο» φόντο. Για να γίνει όλο αυτό εκτός της βοήθειας και της στήριξης του έργου από τον Δημήτρη Μελισσανίδη χρειάζεται και η βοήθεια του κόσμου.

Οι φίλοι της Ένωσης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του «Τίγρη» από την πρώτη μέρα διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας και έδειξαν την διάθεση τους να στηρίξουν τη νέα προσπάθεια που γίνεται.

Κάτι που θα βοηθήσει την ΑΕΚ είναι και η φανέλα με την οποία θα αγωνίζεται την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει αναλάβει και αυτή την ευθύνη. 

Ο «Τίγρης» πήρε την απόφαση να ντύνει την ομάδα η Puma, πετυχαίνοντας την καλύτερη δυνατή συμφωνία. Αυτή θα έχει ισχύ για ένα χρόνο όπως ανακοίνωσε και η ΑΕΚ και μάλιστα το υλικό θα βρεθεί στα χέρια των μελών της ΑΕΚ απευθείας από τη Γερμανία. 

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η φανέλα που θα έχει η ΑΕΚ στη Γ' Εθνική θα έχει αρκετές παραπομπές με τις εμφανίσεις που οι παίκτες της «Ένωσης» φορούσαν τη δεκαετία του 1990, οπότε και κατακτούσαν τίτλους. 

.Ν. Βούτσης: Θέλουμε μαζικό, πολυτασικό, ριζοσπαστικό κόμμα

«Βρισκόμαστε σε συνθήκες διευρυμένου ταξικού πολέμου που ξεκινά από γεγονότα που ορισμένοι τα θεωρούν μικρές λεπτομέρειες όπως τη Βίλλα Αμαλία ή την προφυλάκιση του Κώστα Σακκά και οδηγεί σε πολιτικές και κοινωνικές συγκρούσεις την άλλη εβδομάδα καθώς και σε σοβαρές πολιτικές εξελίξεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης είπε ότι «είμαστε στοχοποιημένοι και ως ΣΥΡΙΖΑ και ως άτομα», σημειώνοντας ότι «είμαστε περήφανοι που ανήκουμε σε αυτό το κόμμα». Kαι πρόσθεσε πως «στον πόλεμο του κ. Σαμαρά θα αντισταθούμε και θα τους σταματήσουμε μαζί με τον λαό».

«Την αφήγηση της νέας μεταπολίτευσης θα τη γράψουμε εμείς και θα τη σφραγίσει ο λαός μας και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης» υπογράμμισε.

Ο κ. Βούτσης επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε στο στόχαστρο γιατί ξέρουν πως κάθε αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών θα τους πάει στο περιθώριο και θα φέρει τον λαό στην εξουσία».

Στην ομιλία του ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αφού σημείωσε ότι «θέλουμε ένα μαζικό, πολυτασικό, ριζοσπαστικό και ταυτόχρονα ανοικτό κόμμα ισότιμων μελών», πρόσθεσε πως «όταν θέλουμε να δώσουμε νικηφόρα αυτόν τον πόλεμο, συνιστά σπατάλη δυνάμεων η ύπαρξη αναχωμάτων και τα ερωτήματα «μήπως κινδυνεύσουμε», «μήπως ενσωματωθούμε», συμπληρώνοντας ότι «τα αναχώματα δεν μας χρειάζονται». «Εκείνο που μας χρειάζεται είναι να πυκνώσουμε τις γραμμές μας απέναντι στον αντίπαλο για να εμπνεύσουμε τον λαό μας» κατέληξε ο κ. Βούτσης.

.«Εμένα η Χρυσή Αυγή μου φέρεται με το σεις και με το σας»

«Εμένα η Χρυσή Αυγή μου φέρεται με το σεις και με το σας» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη θέλοντας να δικαιολογήσει το «πηγαδάκι» που έστησε με τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλ. Παναγιώταρο στη διάρκεια της πολύ σοβαρής συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών για το πολυνομοσχέδιο.

«Διατηρούν φιλικές σχέσεις μαζί μου, όταν μου μιλούν έχουν μια ευγένεια απέναντί μου. Τι θέλετε δηλαδή, να παίζω ξύλο; Εγώ ομιλώ με όλους στη Βουλή», είπε σύμφωνα με το «Βηματοδότη».

Μάλιστα δύο φορές που συνάντησε τυχαία ο Ν. Μιχαλολιάκος την κυρία Μπακογιάννη στη Βουλή, μετά τη χειραψία, ακολούθησε υπόκλιση και... χειροφίλημα.

.Η χώρα χρειάζεται διαρθρωτικές αλλαγές, ανέφερε ο Ευ. Βενιζέλος από τα Χανιά

Η χώρα χρειάζεται διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, τόνισε απόψε σε ομιλία του στα Χανιά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη της συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, ενός εθνικού διαλόγου και ενός πλαισίου ευρύτερης πολιτικής συναίνεσης. «Να οργανώσουμε το εθνικό μέτωπο να διαπραγματευτούμε όλοι απέναντι στους εταίρους και πιστωτές μας, να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις της εθνικής ενότητας και της κοινωνικής συναίνεσης», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και περιγράφοντας τους βασικούς άξονες της Εθνικής Στρατηγικής, όπως την χαρακτήρισε, αναφέρθηκε στο τρίπτυχο που πρέπει να εφαρμοστεί, λέγοντας: «Όχι σε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές, ναι στις μεταρρυθμίσεις και στις ριζοσπαστικές τομές».

Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα συνέβησαν κατά την διήμερη παρουσία του στην Κρήτη. «Οι παραδοσιακές αξίες της κρητικής φιλοξενίας έχουν αμφισβητηθεί τις τελευταίες ημέρες. Και έχουν αμφισβητηθεί με τρόπο προκλητικό και φασίζοντα. 

Γιατί αυτό που συνέβη από χθες στο Ηράκλειο μέχρι και σήμερα στο Ρέθυμνο και στα Χανιά είναι προκλητικό και υβριστικό για τους δημοκρατικούς θεσμούς για την πολιτική δεοντολογία για το επίπεδο του πολιτικού πολιτισμού. Είναι απαράδεκτο η αξιωματική αντιπολίτευση, μια κοινοβουλευτική πολιτική δύναμη όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με διάφορες εξωκοινοβουλευτικές ομάδες να οργανώνουν αντισυγκεντρώσεις, δηλαδή να υιοθετεί και να εφαρμόζει μια πρακτική φασιστική, ακροδεξιά που ήταν γνωστή στη χώρα μας την δεκαετία του ?60. 

Αν νομίζουν ότι έτσι θα παρεμποδίσουν τον πολιτικό μας λόγο, ή θα παρεμποδίσουν την πολιτική σκέψη ενός λαού που ταλαιπωρείται, υφίσταται θυσίες και ταπεινώσεις, αλλά είναι σοφός και ώριμος, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Αν νομίζουν ότι έτσι θα αντιμετωπίσουν τον ανυπέρβλητο εσωτερικό τους διχασμό ανάμεσα σε μια αντίληψη που είναι σε γενικές γραμμές και μια αντίληψη που στην πραγματικότητα ταυτίζεται με την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, κάνουν επίσης λάθος. 

Και αν πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό θα συγκαλύψουν ετερόκλητα σχήματα τερατογεννέσεις και αστειότητες που προτείνουν για το μέλλον της χώρας, όπως η κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων και θα κρύψουν την εξ? αντικειμένου ταύτιση τους με ορισμένες θέσεις της Χρυσής Αυγής, με την οποία συμπαρατάσσονται στο ετερόκλητο αντιμνημονιακό αντιπολιτευτικό μέτωπο κάνουν επίσης λάθος» είπε χαρακτηριστικά.

.Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η ΔΕΑ δεν θα αυτοδιαλυθεί, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Αντ.Νταβανέλος

Η συνιστώσα Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ) δεν θα αυτοδιαλυθεί, επεσήμανε ο επικεφαλής της Αντώνης Νταβανέλος, μιλώντας στο 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Νταβανέλος εξέφρασε την έκπληξή του για τους υψηλούς τόνους ορισμένων στο συνέδριο και άσκησε κριτική σε στελέχη που το προηγούμενο διάστημα άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις πλην της Χρυσής Αυγής. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά «άλλο κυβέρνηση της Αριστεράς, και άλλο κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά».
 Στη συνέχεια ανέφερε πως «συμφωνώ με τον Γ. Βούτση ότι είμαστε σε πόλεμο και δεν περισσεύει κανείς», αλλά συμπλήρωσε πως «το δυσάρεστο είναι ότι αυτή η δήλωση έρχεται μετά το τελεσίγραφο "έχετε μια βδομάδα να αυτοδιαλυθείτε"».

.Επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε κοντά στο Παρίσι, "πολλοί νεκροί"

Μια επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε το απόγευμα κοντά στο Παρίσι, στο Μπρετινί-σιρ-Ορζ, και υπάρχουν "πολλοί νεκροί", σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία.

Η εφημερίδα Λε Παριζιάν έκανε λόγο για τουλάχιστον οκτώ νεκρούς, όμως οι γαλλικές αρχές δεν έχουν ακόμη δώσει κάποιον ακριβή απολογισμό των θυμάτων από το σιδηροδρομικό αυτό δυστύχημα.

Ο συρμός εκτελούσε δρομολόγιο από τη Λιμόζ στο Παρίσι. Νωρίτερα, η νομαρχία της Εσόν είχε κάνει λόγο για "πολυάριθμα θύματα".

.Αθ. Σκορδάς: «Υπάρχει πάντα ένας φόβος απέναντι στο καινούργιο και την αλλαγή»

«Έγνοια μας είναι πώς θα περιορίσουμε τα λουκέτα στα μικρά καταστήματα και πώς θα αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας» τονίζει ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, αναφερόμενος στη δυνατότητα λειτουργίας των μικρών εμπορικών καταστημάτων έως και 52 Κυριακές τον χρόνο.

 «Υπάρχει πάντα ένας φόβος απέναντι στο καινούργιο και την αλλαγή» σημειώνει ο κ. Σκορδάς, μιλώντας για τις αντιδράσεις μερίδας του εμπορικού κόσμου. «Θυμίζω ότι και όταν συζητήθηκε η πεζοδρόμηση της οδού Βουκουρεστίου, υπήρξαν πολλοί εμπορικοί σύλλογοι που θεωρούσαν ότι δεν θα μπορεί ο πελάτης να φτάνει με το αυτοκίνητό του στο μαγαζί και γι αυτό θα μπει λουκέτο στα μαγαζιά. 

Η ζωή απέδειξε ότι, αντιθέτως, η πεζοδρόμηση ευνόησε τον κύκλο εργασιών των καταστημάτων και γι αυτό τα επόμενα χρόνια το αίτημα ήταν για περισσότερες πεζοδρομήσεις. Άρα η δική μας άποψη είναι ότι ο φόβος για το καινούργιο είναι αυτό που πολλές φορές προσδιορίζει μια συντηρητική άποψη για αυτό το θέμα.

 Όπως έδειξε και η μελέτη του ΟΟΣΑ σε 30 χώρες στην Ευρώπη η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων είχε θετικές επιπτώσεις και στον κύκλο εργασιών και στην πτώση των τιμών και στην αύξηση της απασχόλησης. 

Άρα, δεν νομίζω ότι κάτι το οποίο αποδεικνύνεται μέσα από μια επιστημονική έρευνα μπορεί να το αμφισβητεί ο φόβος και η προκατάληψη».

.B. Σόιμπλε: «Μοναδική παράσταση» ήταν το ελληνικό «κούρεμα»

Μοναδική παράσταση», χαρακτηρίζει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που έχει ήδη γίνει, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τονίζει ότι περαιτέρω στήριξη για την Ελλάδα θα εξετασθεί, εάν το πρόγραμμα, στο τέλος του 2014, έχει υλοποιηθεί πλήρως. Αναγνωρίζει, πάντως, ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο στον τομέα της ανταγωνιστικότητας και της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος αναμένεται στην Αθήνα την επόμενη Πέμπτη, απαντά αρνητικά στην ερώτηση σχετικά με ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε απώλεια της εμπιστοσύνης των επενδυτών, συνολικά για την Ευρωζώνη. «Το κούρεμα χρέους ήταν μια μοναδική παράσταση. 

Πάνω σε αυτό υπάρχει συναίνεση στην Ευρώπη. Όποιος το κλονίσει αυτό, θα πρέπει να γνωρίζει τι κάνει: κανένας επενδυτής δεν θα αγόραζε πλέον ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα» δηλώνει και υπενθυμίζει ότι «το ισχύον πρόγραμμα βοήθειας τρέχει ως το 2014».

Σε ερώτηση της Bild αν μπορεί να εγγυηθεί στους Γερμανούς πολίτες ότι και μετά τις εκλογές δεν θα χρειαστεί «να ξεγράψουν γερμανικό χρήμα για την Ελλάδα», ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περιορίζεται να απαντήσει ως εξής: «Εγγυώμαι ότι θα κάνω το παν ώστε το πρόγραμμα να είναι επιτυχές. Οι πρώτες επιτυχίες ήδη φαίνονται. Η Ελλάδα έχει ξεκινήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Η χώρα γίνεται πάλι πιο ανταγωνιστική και εξυγιαίνει τα δημοσιονομικά της».

.Tράπεζες και ανεργία των νέων, οι σημαντικότερες απειλές για την Ευρωζώνη

Η κακή «υγεία» του τραπεζικού τομέα και η ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών αποτελούν τις δύο σοβαρότερες απειλές για την προοπτική της Ευρωζώνης, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς σε δείγμα οικονομολόγων.

Σε μια ανάλογη έρευνα που είχε διεξαγάγει το ίδιο πρακτορείο σε δείγμα 40 και πλέον οικονομολόγων-αναλυτών, είχε εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η οικονομία βρισκόταν σε τέλμα το διάστημα από τον Απρίλιο ως και τον Ιούνιο.
Αυτό θα σήμαινε τουλάχιστον ότι η Ευρωζώνη βγήκε από την ύφεση που διαρκεί από τα τέλη του 2011, όμως η πλειονότητα των οικονομολόγων δεν αναμένει παρά οριακή ανάπτυξη μεσομακροπρόθεσμα, που δεν αναμένει ότι θα υπερβεί το 0,3% ως το 2015 το νωρίτερο.

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν στην έρευνα, υπάρχουν σοβαροί λόγοι που η Ευρωζώνη θα υπολείπεται των σημαντικότερων ανταγωνιστών της τα επόμενα χρόνια ακόμη κι αν υποτεθεί ότι η κρίση χρέους δεν θα αναζωπυρωθεί.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.