.Ευ. Βενιζέλος: Το στοίχημα των εκλογών είναι η κυβερνητική σταθερότητα

 Σε αυτές τις ευρωεκλογές το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν αρκεί να κερδίσει τις εντυπώσεις, πρέπει να κερδίσει τις εκλογές, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση για νέους, που διοργανώθηκε από κοινού από την «Ελιά» και το ΕΣΚ και με την παρουσία των νέων υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η σύγκρουση μεταξύ του Σοσιαλιστικού και του Λαϊκού Κόμματος στην Ευρώπη είναι μεγάλη, γιατί μεγάλες είναι και οι διαφορές αντιλήψεων των δύο κομμάτων. Αυτές οι διαφορές, πρόσθεσε, υπάρχουν και στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το γεγονός της συνεργασίας με τη ΝΔ, η οποία γίνεται στο πλαίσιο της κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας.

Στις εκλογές που έρχονται, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, πρέπει να δοθεί συνολική απάντηση στην κρίση του ευρωπαϊκού μοντέλου. Παράλληλα αναφέρθηκε στην επικίνδυνη εμφάνιση συντηρητικών ακροδεξιών και ευρωσκεπτικιστικών δυνάμεων, οι οποίες, πολλές φορές, εμφανίζονται με την προβιά του αριστερού ριζοσπαστισμού.

Το στοίχημα των εκλογών, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, είναι η σταθερότητα και έδωσε έμφαση προσθέτοντας «η κυβερνητική σταθερότητα», για την οποία ο κρίσιμος παράγοντας είναι η ενίσχυση της «Ελιάς», δηλαδή του προοδευτικού πόλου.

.ΔΝΤ: Στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 η συζήτηση για το χρέος

 Στα μέσα Μαΐου θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, ο οποίος τόνισε ότι η συζήτηση για το ελληνικό χρέος θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας χρονιάς, όταν ερωτήθηκε για το πότε θα γίνουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την Ελλάδα, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του ΔΝΤ, στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ράις καλωσόρισε την πρόοδο που σημείωσε η Ελλάδα, μετά και τη χθεσινή επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013 από τη Eurostat, ενώ υπογράμμισε την πρόσφατη έξοδο της χώρας στις αγορές.

Κατά την επικείμενη συνεδρίαση αναμένεται να εγκριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης του ΔΝΤ προς την Ελλάδα.

.Επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών, τα τελευταία 5 χρόνια, διαπιστώνουν οι Έλληνες

Επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών στην Ελλάδα βλέπει το 88% των Ελλήνων, τα τελευταία 5 χρόνια, σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση Ευρωβαρόμετρο, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και η οποία ερευνά τον τρόπο με τον οποίο η κρίση επηρέασε την ποιότητα των όρων εργασίας στην ΕΕ.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 82% των Ελλήνων θεωρεί ότι οι εργασιακές συνθήκες στην Ελλάδα είναι «κακές» (43% στην ΕΕ), ενώ μόλις το 16% θεωρεί ότι είναι «καλές» (53% στην ΕΕ). 
Μετά την Ελλάδα, τα υψηλότερα ποσοστά δυσαρέσκειας όσον αφορά τις συνθήκες εργασίες στη χώρα τους καταγράφονται στους Ούγγρους (79%), στους Ισπανούς (76%) και στους Ιταλούς (73%).

.Εκατό γιατροί ελέγχονται για υπερσυνταγογράφηση στον ΕΟΠΥΥ

Στο «δίχτυ» του συστήματος υπερσυνταγογράφησης, έπεσαν 100 γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, που, στην προσπάθεια εξορθολογισμού των δαπανών του, πραγματοποιεί συστηματικούς ελέγχους τόσο της συνταγογράφησης όσο και της ζήτησης παρακλινικών εξετάσεων, εντοπίστηκαν οι 100 πρώτοι σε δαπάνες πιστοποιημένοι και μη συμβεβλημένοι γιατροί, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013.
'
Υστερα από στατιστική επεξεργασία της Διεύθυνσης Αξιολόγησης και Διασφάλισης Ποιότητας του ΕΟΠΥΥ, διαπιστώθηκε ότι οι εκδοθείσες εντολές για παρακλινικές εξετάσεις ή θεραπευτικές πράξεις των συγκεκριμένων γιατρών υπερβαίνουν κατά πολύ το μέσο όρο της ειδικότητάς τους.

Ο ΕΟΠΥΥ έστειλε σήμερα ενημερωτικές επιστολές προς τους γιατρούς, οι οποίοι μέσα σε πέντε ημέρες από την παραλαβή της επιστολής, οφείλουν να ενημερώσουν τον Οργανισμό για τις απόψεις τους. Στις περιπτώσεις που οι εξηγήσεις των ιατρών δεν κριθούν επαρκείς, οι σχετικοί φάκελοι θα αποσταλούν στην ελεγκτική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή την ΥΠΕΔΥΦΚΑ, για περαιτέρω έλεγχο.

.Ο Βενιζέλος σε εκδήλωση της «Ελιάς» για τις ευρωεκλογές

Σε αυτές τις ευρωεκλογές το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν αρκεί να κερδίσει τις εντυπώσεις, πρέπει να κερδίσει τις εκλογές, τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση για νέους, που διοργανώθηκε από κοινού από την «Ελιά» και το ΕΣΚ και με την παρουσία των νέων υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο. 

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η σύγκρουση μεταξύ του Σοσιαλιστικού και του Λαϊκού Κόμματος στην Ευρώπη είναι μεγάλη, γιατί μεγάλες είναι και οι διαφορές αντιλήψεων των δύο κομμάτων. Αυτές οι διαφορές, πρόσθεσε, υπάρχουν και στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το γεγονός της σ...περισσότερα »

.Το Euroworking Group ενέκρινε τις δόσεις των 8,3 δισ.

Η ομάδα εργασίας του συμβουλίου των υπουργών της Ευρωζώνης (EuroWorking Group), ενέκρινε και τυπικά σήμερα την εκταμίευση τριών δόσεων προς την Ελλάδα, με την πρώτη να ανέρχεται στα 6,3 δισ. ευρώ και τις επόμενες δύο από ένα δισ. η κάθε μια.

Εκ παραλλήλου, ανάλογου χαρακτήρα συζητήσεις θα γίνουν και στο επίπεδο του ΔΝΤ, σε σχέση με την εκταμίευση της δικιάς του δόσης ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές, το κλίμα στην σημερινή συνεδρίαση ήταν ιδιαίτερα θετικό για την Ελλάδα. Η ελληνική πλευρά παρουσίασε τους βασικούς άξονες για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας επικεντρώνοντας την προσοχή της τόσο στη χρηματοδοτική πτυχή όσο και στην πτυχή της τεχνικής βοήθειας. 

Πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι αντιμετωπίζουν το θέμα αυτό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με σαφή προθυμία για την παροχή βοήθειας.

Τέλος η ελληνική πλευρά δήλωσε προς του εταίρους ότι μετά την επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, τελεί εν αναμονή αποφάσεων για την περαιτέρω ρύθμιση του ζητήματος του ελληνικού χρέους.

Η συζήτηση για το θέμα αυτό θα γίνει τους επόμενους μήνες και θα αποτελέσει αντικείμενο ενασχόλησης κατά τη διάρκεια της επόμενης επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνας.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.