.Επιστολή του κ. Χριστιά Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Ζωγραφου

Φίλες και φίλοι,
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Πολίτες της πόλης μας που με εμπιστεύονται επί σειρά ετών να τους εκπροσωπώ στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας και έχοντας την πεποίθηση ότι ο αγώνας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στο τόπο μας είναι μια συνεχής και επίπονη διαδικασία που πρέπει να εξελίσσεται και να βελτιώνεται, προχωρώ στην δημιουργία ενός Νέου Δημοτικού Πολιτικού Φορέα με τον διακριτικό τίτλο ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
Ο φορέας αυτός που θα συσταθεί επίσημα μετά τις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές έχει ως στόχο να βρεθεί δίπλα στο πολίτη και να αποτελέσει φορέα σύνθεσης ιδεών, προτάσεων και απόψεων, τις οποίες θα καταθέτει με εμπεριστατωμένο και συντεταγμένο τρόπο στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.
Φιλοδοξία μου είναι ο φορέας αυτός να γίνει ο κρίκος που θα συνδέει τον πολίτη με τον Δήμο, να συμβάλει στο Δημοτικό έργο με τις προτάσεις και ιδέες του, αλλά και με την άσκηση δημιουργικής κριτικής και ελέγχου στη Διοίκηση που θα προκύψει από το εκλογικό αποτέλεσμα.
Ο φορέας αυτός στο προσεχές διάστημα με τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειές του, θα δώσει δείγμα γραφής στους πολίτες, έτσι ώστε να είναι σε θέση στο τέλος της νέας δημοτικής θητείας να διεκδικήσει με αξιώσεις την ψήφο των Δημοτών ως Δημοτική Παράταξη, στηριζόμενη στο έργο που θα έχει παράγει, κοιτώντας στα μάτια τους Δημότες, έχοντας τη δυνατότητα να δώσει αξιόπιστες ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στα αιτήματα της κοινωνίας του αύριο.
Με σεβασμό στο πρόσωπο του Δημάρχου και στις προσπάθειες που έγιναν σε μια δύσκολη για τον τόπο και την αυτοδιοίκηση περίοδο και με ευθύνη απέναντι στους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους που με τίμησαν, θα εξακολουθήσω να ασκώ στο ακέραιο τα καθήκοντα του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου όπως αυτά μου ανατέθηκαν.
                           ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α. ΧΡΙΣΤΙΑΣ

      Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζωγράφου”

.Η «ξεχασμένη» φυματίωση επανεμφανίζεται απειλητικά στην Ελλάδα

Η «ξεχασμένη» μετά τη δεκαετία του ΄90 φυματίωση επανεμφανίζεται απειλητικά στη χώρα μας. Μάλιστα το 4% των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι το ανθεκτικό ή πολυανθεκτικό είδος της νόσου, τη στιγμή που στις χώρες της ΕΕ ο μέσος όρος είναι 1%. 

Στις δύο Πνευμονολογικές Κλινικές του νοσοκομείου Παπανικολάου ενώ παλαιότερα εμφανίζονταν δύο με τρία κρούσματα το χρόνο σήμερα σε κάθε εφημερία εμφανίζονται μέχρι και δύο με τρία νέα κρούσματα φυματίωσης δηλαδή περίπου 80-90 το χρόνο, 

αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης 
Πνευμονοπαθειών και Επαγγελματικών Παθήσεων Θώρακος καθηγητής Κωνσταντίνος Ζαρογουλίδης. Η φυματίωση, σύμφωνα με τον ίδιον, μπορεί να προσβάλει τους πάντες, χωρίς να κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε επώνυμους, ανώνυμους, εργαζόμενους και άνεργους.

 Το 2013 σε χειρουργική Κλινική του Παπανικολάου διαπιστώθηκε μόλυνση δύο μελών του προσωπικού με φυματίωση από νοσηλευόμενο ασθενή που έπασχε από ενεργό νόσο μη διαγνωσμένη μέχρι τότε. Οι εργαζόμενοι που μολύνθηκαν, χωρίς να νοσήσουν, έλαβαν αντιφυματική αγωγή για διάστημα δύο μηνών.

.Κάθειρξη 10 ετών στον Μάκη Ψωμιάδη για την υπόθεση υπεξαίρεσης της ΑΕΚ

Ποινή κάθειρξης 10 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον επιχειρηματία Μάκη Ψωμιάδη που κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση υπεξαίρεσης ποσού περίπου 22 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ την περίοδο που είχε τον έλεγχο της ΠΑΕ.

Μετά από πολύμηνη διαδικασία το δικαστήριο εξέδωσε χθες την ετυμηγορία του για την υπόθεση της ΑΕΚ καταδικάζοντας, πλην του βασικού κατηγορούμενου και τους τρεις από τους τέσσερις συγκατηγορουμένους του. Το δικαστήριο απάλλαξε τον κατηγορούμενο, πρώην πρόεδρο της ομάδας, Χαρίλαο Π. Ψωμιάδη.

Για τους υπόλοιπους συγκατηγορουμένους του Μάκη Ψωμιάδη τις εξής ποινές:

Στον Χαρίλαο Γ. Ψωμιάδη, πρώην Διευθύνων Σύμβουλο, φυλάκιση 5 ετών, στην λογίστρια Φιλιώ Γεωργίου φυλάκιση 4 ετών και στον Αντώνη Κατσαρό, εργολάβο, κάθειρξη 8 ετών. 

Στους δύο πρώτους, η ποινή των οποίων είναι με αναστολή και εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Ο εμφανιζόμενος ως εργολάβος Αντώνης Κατσαρός,που φυγοδικούσε όταν ξεκίνησε η δίκη και συνελήφθη πρόσφατα, οδηγήθηκε στην φυλακή καθώς το δικαστήριο δεν έδωσε αναστολή στην έφεση του.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της άμεσης συνέργειας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

.Η Ελλάδα βγαίνει και επίσημα στις αγορές

Το πρώτο βήμα για την έξοδο του Δημοσίου στις αγορές έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης. Το «σήμα» για 5ετη ομολογιακή έκδοση «αναφοράς-benchmarking» σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο, δόθηκε όπως επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. Η συναλλαγή αναμένεται να τιμολογηθεί και να λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον

Το ποσό της έκδοσης θα ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες σε τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ. Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει αύριο στο Λονδίνο όπου οι δύο ανάδοχες τράπεζες η J P Morgan και η Deutsche Bank θα ανακοινώσουν το άνοιγμα του βιβλίου των προσφορών (book bulding).

 Η διάρκεια που θα έχει η όλη διαδικασία θα εξαρτηθεί από την προσέλευση των επενδυτών. Στη περίπτωση που καταγραφεί αυξημένο ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα το ποσό της έκδοσης να υπερκαλυφθεί σε σημαντικό βαθμό, είναι πιθανόν το βιβλίο να κλείσει εντός της ημέρας, οπότε και θα ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα της δημοπρασίας.

 Η όλη διαδικασία είναι ανταγωνιστική που σημαίνει ότι θα ικανοποιηθούν κατά προτεραιότητα οι προσφορές αυτές των επενδυτών οι οποίες συνοδεύονται από το χαμηλότερο επιτόκιο. Στόχος είναι το μέσο σταθμικό επίπεδο του επιτοκίου να διαμορφωθεί σε όσο το δυνατόν πιο χαμηλά επίπεδα.

Στην περίπτωση που η έκδοση υπερκαλυφθεί με επιτόκιο που θα θεωρείται συμφέρον για το Ελληνικό Δημόσιο είναι πιθανόν το ποσό που θα αντληθεί από τις αγορές να ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ, αγγίζοντας τα 3 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αναλυτών η απόδοση των πενταετών ομολόγων θα κυμαίνεται στο 5% με 5,25%.

.Στουρνάρας: Διαφαίνονται πολύ θετικές εξελίξεις

Τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ενημέρωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, για τις εξελίξεις όσον αφορά στην προσπάθεια εξόδου της χώρας στις αγορές. Ο υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, έκανε λόγο για πολύ θετικές εξελίξεις που διαφαίνονται, τονίζοντας πως περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές αύριο με το κλείσιμο του βιβλίου των αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο το πρωί στις 11.00 θα ανοίξει το βιβλίο των προσφορών με την Αθήνα να θέλει να αντλήσει ένα ποσό της τάξης των 2,5 με 3 εκατομμυρίων ευρώ και ήδη πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ θέλουν τις προσφορές να έχουν ξεπεράσει τα 16 δισ. 

.Ελεύθερος με εγγύηση ο Γιάννος Παπαντωνίου

Με χρηματική εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, μετά την απολογία του για δυο πράξεις ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, η μια εκ των οποίων τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου έδωσε εξηγήσεις ενώπιον της ανακρίτριας Μερόπης Πουλάκη- Κυριακίδου για την πολυσυζητημένη υπόθεση των χρημάτων που εντοπίστηκαν μέσω της λίστας Λαγκάρντ σε λογαριασμό της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου. Πρόκειται για ποσό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ το οποίο το ζεύγος Παπαντωνίου δεν δήλωσε ως όφειλε στα περιουσιακά του στοιχεία, το 2009 και το 2010.

Εξηγήσεις για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στις πράξεις του Γιάννου Παπαντωνίου έδωσε και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου, η οποία, μετά την απολογία της, αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 50.000 ευρώ.

Ο πρώην υπουργός φέρεται να υποστήριξε, στην απολογία του, ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη του επίμαχου χρηματικού ποσού, καθώς ο τραπεζικός λογαριασμός αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του από τον προηγούμενο γάμο της. Υπογράμμισε, επίσης, ότι τα χρήματα, το 2010, επαναπατρίστηκαν και περιήλθαν στα παιδιά της συζύγου του.

.Στη Βουλή τα ρατσιστικά περιστατικά

Τις υποθέσεις με πιθανολογούμενο ρατσιστικό κίνητρο, τις διώξεις και καταδικαστικές αποφάσεις με βάση το Ν. 927/79 απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. 

Πρόκειται για στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στον Ενιαίο Μηχανισμό καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας, αλλά, όπως αναγνωρίζει ο ίδιος ο υπουργός, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, τα στοιχεία αυτά είναι περιορισμένα στον αριθμό, «επειδή η σύσταση του εν λόγω μηχανισμού είναι πρόσφατη». Σχετική ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων είχε καταθέσει ο...περισσότερα »

.Νέα στοιχεία για Χ.Α

«Την Τρίτη χτύπησα με το αμάξι έναν Πακιστανό και τον παράτησα. Την ώρα που έψαχνε στα σκουπίδια το βράδυ». Το μήνυμα αυτό, αγνώστου μέχρι στιγμής αποστολέα προς τον προσωρινά κρατούμενο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλο, περιλαμβάνεται στα νέα στοιχεία της δικογραφίας για τη δράση της οργάνωσης, τα οποία έχει συλλέξει η δικαστική έρευνα.
Το μήνυμα προς το βουλευτή, που χαρακτηρίζεται «σοκαριστικό» στο Εφετείο και ελέγχεται από τις ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, έχει ημερομηνία 2/6/2012 και αναφέρει: «Σου έστειλα ρεμίξ. Έχουμε πόλεμο. Είμαστε έτοιμοι για τη μάχη. Τα ΜΜΕ μας πολεμάνε. Αλλά εμείς όρθιοι. Την Τρίτη χτύπησα με το αμάξι έναν Πακιστανό και τον παράτησα. Την ώρα που έψαχνε στα σκουπίδια το βράδυ».
Το έργο των δυο ανακριτριών ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες οπότε και θα απολογηθούν δυο εμπλεκόμενοι στην επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη. Για την υπόθεση αυτή οι δυο δικαστικές λειτουργοί εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος ενός εκ των κατηγορουμένων ο οποίος δεν εμφανίστηκε ενώπιόν τους.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας απολογούνται συμπληρωματικά ο Γιώργος Ρουπακιάς, δράστης της δολοφονίας του Π. Φύσσα και ο συγκατηγορούμενός του, ως συνεργός, Γ. Καλαντζόγλου.
Μετά και αυτές τις συμπληρωματικές απολογίες οι ανακρίτριες θα προχωρήσουν στο τελικό στάδιο που αφορά το σκέλος της υπόθεσης που έχει σταλεί στη Βουλή για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής -
στους οποίους αποδίδονται κατά περίπτωση τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση καθώς και της παράνομης κατοχής όπλων και εκρηκτικών προς προμήθεια της εγκληματικής ομάδας- ώστε, βάσει της απόφασης του Κοινοβουλίου, οι κατηγορούμενοι να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.