.Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ανοιχτή Επιστολή

Προς τους Επαγγελματίες-Καταστηματάρχες
Χώρων Εστίασης, Ψυχαγωγίας και
Υγειονομικού Ενδιαφέροντος


Κυρίες και Κύριοι,

     Σας γνωρίζουμε ότι ο ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), σχεδίασε ένα νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού, με σκοπό να αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες αποβλήτων γυάλινης συσκευασίας, οι οποίες, χωρίς την οργανωμένη αποκομιδή καταλήγουν συχνά στα κοινά απορρίμματα.
     Η διαδικασία ξεκίνησε με την τοποθέτηση ειδικών κωδώνων-συλλεκτών απόθεσης γυάλινων συσκευασιών, στο πλαίσιο δημιουργίας ενός ρεύματος συλλογής για τα απόβλητα συσκευασίας σε ειδικούς επιλεγμένους χώρους, σε δημοτικά σημεία ενδιαφέροντος.
     Θεωρούμε απαραίτητη την συνεργασία σας, διότι ουσιαστικός παράγοντας για την επιτυχία του προγράμματος, είναι να συμμετέχουν αξιόπιστα οι επιχειρήσεις του κλάδου Εστίασης, Ψυχαγωγίας και Τουρισμού ώστε να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
      Αυτή η προσπάθεια που έχει στόχο την καθαριότητα και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, δεν θα αποδώσει εάν δεν γίνει συνειδητή η κοινωνική συνευθύνη και η αλλαγή του τρόπου σκέψης στην διαχείριση του αστικού τοπίου, του δημόσιου χώρου και των απορριμμάτων από τους δημότες και τους επαγγελματίες μέσα από τις καθημερινές τους δραστηριότητες.
      Σε αυτή την συνεργασία προς το κοινό συμφέρον προσβλέπουμε και προς αυτό θα σας παρασχεθεί κάθε σχετική δυνατότητα για την εφαρμογή του προγράμματος.


                                     Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
   ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

                                        ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

.Ο Νίκος Ζήγρας εξαπέλυσε επίθεση στον Άκη Τσοχατζόπουλο

Σήκω και πες την αλήθεια βρε ηλίθιε...».

Με αυτή τη φράση ο Νίκος Ζήγρας απευθύνθηκε στον Άκη Τσοχατζόπουλο κατά την απολογία του, με τον πρώην υπουργό να μην σηκώνει το «γάντι».

Κατά την απολογία του ο κ. Ζήγρας επέμεινε και σήμερα πως πίσω από τις off shore εταιρίες, τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις μίζες βρίσκονταν ο Άκης.

Αφιερωμένη στη Βίκυ η απολογία Άκη


Ολοκληρωτικά αφιερωμένη στη σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη, ήταν η δεύτερη απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος δεν ανέφερε λέξη για την κόρη του Αρετή.

Απηύθυνε νέα να αποφυλακίσουν οι δικαστές τη σύζυγο του, η οποία κατά τον ίδιο είναι θύμα της υπόθεσης.

«Η δίωξη που υπέστη η γυναίκα μου και μητέρα ενός ανηλίκου παιδιού είναι θλιβερή, παράνομη και καταχρηστική. Η φυλάκιση της που είναι προκαταβολή ποινής έχει τραγικές συνέπειες σε ανθρώπινο επίπεδο. Κατέστρεψε μια οικογένεια και ο γιος μας τον εξόρισαν στο Ζέλι», τόνισε.

Στη συνέχεια η λογίστρια Φράσω Λαμπροπούλου υποστήριξε ότι δέχθηκε πιέσεις από συγκατηγορούμενους της.

«Ήρθα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Οχι να καταδικάσω άλλους κατηγορούμενους. Θλίβομαι και αγανακτώ για τα θέματα που τέθηκαν από τον Τσοχατζόπουλο. Τον διευκόλυνα για να κρυφτεί πίσω από την εταιρεία Νόμπιλις, μέσω της οποίας αγοράστηκε η Διονυσίου Αρεοπαγίτου».

«Αν με ρωτήσετε ποιος ήταν πίσω από την εταιρεία Norris, απαντώ ότι ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος», επεσήμανε ο Νίκος Καρατζάς, ιδιοκτήτης του «Ιανού». 

Ο Νίκος Καρατζάς καίει τον πρώην υπουργό, και ισχυρίζεται προς το δικαστήριο ότι εξαπατήθηκε, καθώς ποτέ «δεν ήλθε σε επαφή με κανέναν άλλον».

«Δεν είχα άλλους συνομιλητές, ούτε οι Ελβετοί διαχειριστές της εταιρείας, ούτε ο εφοπλιστής Τσάκας, εμφανίστηκαν ποτέ μπροστά μου», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Καρατζάς. 

«Αναλογιστείτε ότι είμαστε στο 2005, περίοδο ευδαιμονίας και αισιοδοξίας. Οι εφοπλιστές μπαίνουν παντού, σε ομίλους, media, νέες δραστηριότητες. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος είναι πρώην υπουργός Ανάπτυξης και επί σειρά ετών "νούμερο δύο" στη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν υπήρχε καμία υποψία. Ακόμη και μετά το 2009, οπότε και ονομαστικοποιήθηκαν οι μετοχές του "Ιανού", αντιμετώπιζα μια ενοχλημένη και επιθετική συμπεριφορά από πλευράς του, κάθε φορά που ζητούσα να έρθω σε επαφή με την εφοπλιστική οικογένεια».

Ο Νίκος Καρατζάς δέχθηκε το σφυροκόπημα του δικαστηρίου, ειδικά για το πως δεν έκανε αγωγή εναντίον του Ακη Τσοχατζόπουλο, παρά μόνον κατά του Νίκου Ζήγρα (τον οποίο δεν γνώριζε, όπως υποστήριξε), όταν έμαθε την αλήθεια.

«Τι θέλετε να μας παραστήσετε; Οτι είστε αφελής;», τον ρώτησε ο πρόεδρος κ. Χρήστος Κατσιάνης, αναφερόμενος στις εμπλοκές και τις καθυστερήσεις στην επαφή με την εφοπλιστική οικογένεια. 

«Καλά, αυτοί οι άνθρωποι, οι εφοπλιστές, δεν είχαν έναν δικηγόρο; Δεν ήταν περίεργο να μην παρουσιαστεί ένας δικηγόρος; Δεν είστε τυχαία εδώ κ. Καρατζά, ούτε από φάρσα, όπως έχετε πει»

."Διάθεση μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος για κοινωνική πολιτική"

Έως το 70% από την υπέρβαση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος της Γενικής Κυβέρνησης, μπορεί να διατίθεται από την επόμενη χρονιά από την κυβέρνηση, προκειμένου να στηρίξει -σε μη μόνιμη βάση-, πολιτικές που έχουν στόχο να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Στον αντίποδα, τουλάχιστον 30% της υπέρβασης του στόχου, θα αφιερώνεται στην αποπληρωμή του χρέους.

   Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, σε απάντηση δηλώσεων του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου, ο οποίος, από τη Θεσσαλονίκη, είχε χαρακτηρίσει «κοροϊδία» τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι από το πρωτογενές πλεόνασμα που θα προκύψει, το 70% αυτού θα διατεθεί για την ενίσχυση των συνταξιούχων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, το μεγαλύτερο μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα πάει σε τόκους και χρεολύσια.

   Προς επίρρωση των λόγων του, το υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει στη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, του Δεκεμβρίου 2012 (MOU σελίδα 200, παράγραφος 2.5.2.2 iii).

   Παράλληλα, όμως, το υπουργείο σπεύδει να επισημάνει ότι όλα αυτά θα υλοποιηθούν υπό την προϋπόθεση τήρησης των δημοσιονομικών στόχων, ήτοι της αυστηρής τήρησης των Μνημονίων. 

."Είναι νωρίς για να μιλήσουμε για νέο πρόγραμμα βοήθειας"

«Είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για νέο πρόγραμμα βοήθειας της χώρας» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ ότι «η Ελλάδα μετά το τέλος του προγράμματος το '14 δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές και ως εκ τούτου είναι σχεδόν αυτονόητο ότι θα υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα μετά το τέλος του» .

 «Έχουμε ακόμα ένα χρόνο μπροστά μας. Τον Ιούλιο του 2014, θα τεθεί το ζήτημα» είπε ο κ. Στουρνάρας.

 Σε ερώτηση ότι είναι μια απαισιόδοξη πρόβλεψη, πάντως, γιατί εμείς μιλάμε για έξοδο στις αγορές την άνοιξη του ΄14, ο κ. Στουρνάρας απάντησε:

 «Θα το δούμε. Είπαμε ότι θα γίνει ή το ένα ή το άλλο. Έχουμε ακόμα ένα χρόνο γερό. Είναι αρκετός χρόνος».

 Τέλος, για το θέμα της αμυντικής βιομηχανίας ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «την επόμενη εβδομάδα και σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς θα απαντήσουμε».

.Σταθεροποίηση της αγοράς εργασίας και μείωση του ρυθμού αύξησης της ανεργίας

Το καλύτερο οκτάμηνο από την έναρξη της κρίσης και τον καλύτερο Αύγουστο της δεκαετίας, δείχνουν τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας, που καταγράφουν σε ζωντανό χρόνο τις ροές απασχόλησης στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, στο οκτάμηνο Ιανουάριος- Αύγουστος 2013 δημιουργήθηκαν 102.580 νέες θέσεις εργασίας ενώ, τον Αύγουστο δημιουργήθηκαν 10.969 νέες θέσεις εργασίας. 

«Τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος "Εργάνη" για τον μήνα Αύγουστο -τα οποία μου παρέδωσαν χθες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας- επιβεβαιώνουν, για μια ακόμη φορά, την εκτίμηση ότι οι αυξητικοί ρυθμοί της ανεργίας ανακόπτονται και η αγορά εργασίας εισέρχεται σε φάση σταθεροποίησης» δήλωσε, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

.Η έκθεση βιβλίου επιστρέφει στον τόπο του... θριάμβου της, το Πεδίον του Άρεως

Η μεγάλη γιορτή βιβλίου, ο καταξιωμένος θεσμός στα δρώμενα της πόλης των Αθηνών, που οργανώνει για περισσότερα από τριάντα χρόνια ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου, επιστρέφει έπειτα από έντεκα χρόνια, στον χώρο όπου ξεκίνησε, στο Πεδίον του Άρεως. 

Το 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, και παρά την οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων, καθώς και την είσοδο του ηλεκτρονικού βιβλίου, θα φιλοξενήσει περίπου 150 εκδοτικούς οίκους.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τη Unicef και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και τελεί υπό την Αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Την εικαστική φροντίδα του φεστιβάλ, όπου ο εκδοτικός κόσμος θα παρουσιάσει τη σύγχρονη βιβλιοπαραγωγή, ανέλαβε ο ζωγράφος Δημήτρης Γέρος.

Εξάλλου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί πληθώρα εκδηλώσεων και μεταξύ άλλων, η παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Κουντούρη «UTOPIA», η παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Πέτρου «Actors» και το θεατρικό αναλόγιο με τίτλο «Στο Άσπρο Μαύρο», με αποσπάσματα από τα «Μονόπρακτα» του Χάρολντ Πίντερ, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ηριδανός.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.