.Εκδήλωση μνήμης για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση του Γρήγορη Λαμπράκη.

 
 Ο Δήμος Ζωγράφου, η Περιφέρεια Αττικής και το Ίδρυμα Γρηγόρης Λαμπράκης οργανώνουν την Κυριακή 25 Νοεμβρίου ολοήμερη  εκδήλωση μνήμης , με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του αγωνιστή της Ειρήνης και της Δημοκρατίας, Γρηγόρη Λαμπράκη.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει συμβολική σκυταλοδρομία 4.300 μέτρων, έκθεση ζωγραφικής από μαθητές δημοτικών σχολείων του Ζωγράφου, προβολή οπτικοακουστικού υλικού, ομιλίες και μουσικό πρόγραμμα και θα είναι αφιερωμένη στην ειρήνη , τη δημοκρατία την αλληλεγγύη, την ευγενή άμιλλα. Τις αξίες, δηλαδή, στις οποίες αφιέρωσε τη ζωή του ο Γρηγόρης Λαμπράκης, ο άνθρωπος, ο καταξιωμένος γιατρός, ο αθλητής.


 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΠΡΩΙ: Ώρα 10:00: Γήπεδο Σωτήρης Πέτρουλας.
            Αφετηρία διαδρομής  με την συμμετοχή μαθητών,
            εκπαιδευτικών, αθλητικών σωματείων, πολιτιστικών
            και εθνικοτοπικών φορέων της περιοχής μας.
            Τιμούμε τον Γρ. Λαμπράκη, διασχίζοντας όλα τα
            δημοτικά διαμερίσματα και μεταφέρουμε το μήνυμα
            της ειρήνης με ένα κλαδί ελιάς το οποίο θα καταλήξει
            στο δημοτικό στάδιο Γρηγόρης Λαμπράκης περίπου
            στις 11:30, όπου θα ακολουθήσει μικρή τελετή.    

Απόγευμα: Κινηματογράφος ‘ ΑΛΕΚΑ ’ Ώρα: 19:00

Έκθεση μαθητών δημοτικών σχολείων Ζωγράφου αφιερωμένη στην ειρήνη.

● Προβολή οπτικοαουστικού υλικού από την ζωή και την δράση του Γρηγόρη Λαμπράκη

● Παρεμβάσεις από: Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού,
   Δήμαρχο Ζωγράφου Κώστα Καλλίρη,
   συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό,
   και τον πρόεδρο του Ιδρύματος Γρ. Λαμπράκη, τον γιο του    Γρηγόρη, στο πρόσωπο του οποίου ο Δήμαρχος Ζωγράφου θα τιμήσει τον αγωνιστή πατέρα του.

● Απαγγελία ποιημάτων από μαθητές δημοτικών σχολείων Ζωγράφου.

● Μουσικό αφιέρωμα -Αφήγηση : Τάκης Χρυσικάκος    




.Μετατρέπουν την Ελλάδα σε τριτοκοσμική χώρα


Πρόκειται για φιάσκο. Πρωτίστως ευρωπαϊκό φιάσκο. Η Ευρώπη δεν μπορεί να συμφωνήσει με το ΔΝΤ σε μια, κάποιου τύπου, λύση για το ελληνικό πρόβλημα.

Η Ευρώπη που έβαλε επικυρίαρχο στα οικονομικά της το ΔΝΤ μέσω του προβλήματος Ελλάδα, που άφησε, πριν τρία χρόνια, το εύκολα τότε αντιμετωπίσιμο ελληνικό πρόβλημα στα χέρια των αγορών, η Ευρώπη που χρησιμοποίησε την Ελλάδα για να λύσει αφενός τις δικές της αντιθέσεις και αφετέρου τα μικροκομματικά προβλήματα των ηγετών της βρίσκεται τώρα σε αδιέξοδο.

Η χθεσινή αδυναμία να ληφθούν αποφάσεις στο Εurogroup κατέδειξε με τον πιο κραυγαλέο τρόπο ότι η Ευρώπη δέσμια των λαθών και της ολιγωρίας της, σέρνεται πίσω από τους διεθνείς τοκογλύφους που δυστυχώς καθορίζουν το μέλλον της.

Η Ευρώπη με επικεφαλής την Γερμανία και με την ουσιαστική ανοχή όλων των υπολοίπων υποθήκευσε το μέλλον της. Το πρόβλημα πια δεν είναι η Ελλάδα που μπορεί να πάρει ή να μη πάρει τη δόση, που μπορεί ή δεν μπορεί να διαχειριστεί το χρέος της. Το πρόβλημα είναι ότι μέσω της Ελλάδας οι μικρόνοες ηγέτες της Ευρώπης άνοιξαν τις πύλες της κόλασης για ολόκληρη την ήπειρο και εξακολουθούν να την κρατούν ανοιχτή.

Η δόση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, η μετατροπή της Ελλάδας σε τριτοκοσμική χώρα δεν αφορά μόνο τους Έλληνες, η κοινωνική ιδεολογική και πολιτική σήψη δεν αφορά μόνο την Αθήνα. Σε λίγο θα χτυπά και τη πόρτα του Βερολίνου.

Δε γνωρίζουμε αν τελικά αύριο στη σύνοδο κορυφής ή την Δευτέρα στο Εurogroup θα κουκουλώσουν την αδυναμία της ΕΕ να δράσει δίνοντας μισή ή ολόκληρη τη δόση στην Ελλάδα, αν θα συμφωνήσουν τελικά σε κάποιου τύπου κούρεμα του ελληνικού χρέους. Το βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη απλώς παίρνουν παράταση...

.Κοινές θέσεις για τον προϋπολογισμό αναζητούν Παρίσι-Βερολίνο


Το Παρίσι και το Βερολίνο είναι, ακόμα, σε φάση αναζήτησης ενδεχόμενων κοινών θέσεων, αναφορικά με το Πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο (2014-2020), δήλωσε ανώνυμα αργά σήμερα στο Γαλλικό πρακτορείο μια γαλλική πηγή προσκείμενη στη σχετική διαπραγμάτευση, επιβεβαιώνοντας ταυτοχρόνως "την κατ'ιδίαν συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ", νωρίτερα σήμερα στις Βρυξέλλες.

Επίσης τόνισε η ίδια πηγή ότι, "η γαλλική πλευρά δεν προτίθεται να υπαναχωρήσει στην άρνησή της να περικοπούν περισσότερο οι κοινοτική πόροι για την "κοινή αγροτική πολιτική, την ΚΑΠ. Οι Γερμανοί κατανοούν, απλά, τη σπουδαιότητα για εμάς αυτού του ζητήματος, χωρίς όμως να μάς παρέχουν στήριξη".

Στο μεταξύ, την αναγκαιότητα επιπλέον περικοπών σε ό,τι αφορά την ΚΑΠ, «συνολικού ύψους ως και 50 δισ.ευρώ (επιπλέον εκείνων που προτείνει ο πρόεδρος βαν Ρομπάι)» εγείρει το Λονδίνο, εισπράττοντας «την κατανόηση, για το αίτημά του αυτό, εκ μέρους των αντιπροσωπειών της Φινλανδίας, της Ολλανδίας και της Σουηδίας», μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο.

Το Λονδίνο προσδοκά επίσης ότι, «και η Γερμανία θα ευθυγραμμιστεί τελικά», όπως ανέφερε η ίδια γαλλική πηγή.

Πάντως, η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ υπογράμμισε καθώς προσήλθε στο διήμερο Ευρωπαϊκό συμβούλιο ότι, «η χώρα της θα φροντίσει, πρωτίστως, τα δικά της συμφέροντα» κατά τη διήμερη σύνοδο κορυφής ΕΕ.

Την ίδια ώρα, ο γάλλος πρόεδρος Ολάντ επισήμανε ότι «η χώρα του, μαζί με την Γερμανία, θα ήταν δυνατόν και αυτή τη φορά να συνεργαστούν, ώστε να καταστεί εφικτή λύση συμβιβαστικού χαρακτήρα».

.Εξασφάλισε την πρόκριση στους "16" της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός


Επίδειξη δύναμης, η οποία άρχισε από το δεύτερο δεκάλεπτο, πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Αναντολού Εφές, εξασφαλίζοντας με την 5η νίκη του στον 3ο όμιλο και μαθηματικά την πρόκρισή στους «16» της Ευρωλίγκας. 

Οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας επικράτησαν 75-53 των Τούρκων στο ΣΕΦ, για την 7η αγωνιστική, χωρίς ωστόσο να καλύψουν τη διαφορά του αγώνα στην Πόλη, όπου είχαν ηττηθεί με 26 πόντους (98-72). 

Αυτό βέβαια δεν προβληματίζει τον Ολυμπιακό στην προσπάθεια διεκδίκησης της πρώτης θέσης του ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 35-26, 59-42, 75-53

.Τσίπρας: "Η Ελλάδα κλωτσοσκούφι ανάμεσα στο ΔΝΤ και τη Γερμανία"


Νέα σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας κατά του πρωθυπουργού με δήλωσή του από την Βαρκελώνη τονίζοντας ότι «την ώρα που οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου ξεσηκώνονται και η κ. Μέρκελ δεν βρίσκει σύμμαχο ούτε στο ίδιο το γερμανικό κοινοβούλιο, βρίσκει έναν απρόσμενο υποστηριχτή στην Ευρώπη, τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του που με την στρατηγική της υποτέλειας έχει καταντήσει την Ελλάδα κλωτσοσκούφι ανάμεσα στο ΔΝΤ και τη Γερμανία».

   Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι το ΔΝΤ αρνείται να πληρώσει το κόστος ενός προγράμματος που δεν βγαίνει και η Γερμανία αρνείται να πληρώσει το πολιτικό κόστος του κουρέματος. Και τελικά, προσθέτει, αυτοί που πληρώνουν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν είναι οι Έλληνες, ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι που φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό.

   Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει, προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε για πολύ μια κυβέρνηση που στερείται σοβαρότητας να οδηγεί τη χώρα από ήττα σε ήττα, να χάνει και την τελευταία αξιοπιστία της στην Ευρώπη και τον κόσμο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι λαοί της Ευρώπης θα συνδράμουν τον ελληνικό λαό για μια μεγάλη ανατροπή».

."Δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου αν δεν επιτευχθεί συμφωνία"


Η Γερμανία θεωρεί ότι μια ενδεχόμενη αποτυχία των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφωνήσουν το λεγόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό της περιόδου 2014-20, στη σημερινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες δεν θα συνιστά "τραγωδία".

Πηγές της γερμανικής κυβέρνησης, που μίλησαν ανώνυμα στο Γερμανικό Πρακτορείο, ανέφεραν ότι υπάρχει ακόμη "λίγο περιθώριο όσον αφορά το χρονικό διάστημα" για την επίτευξη τελικής συμφωνίας.

"Δεν θα έρθει και το τέλος του κόσμου αν χρειαστούν λίγοι ακόμη μήνες για να σχηματιστούν απόψεις και για τον πολιτικό συντονισμό στις πρωτεύουσες" πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έχει προειδοποιήσει ότι αναμένονται "πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις" στη διήμερη σύνοδο κορυφής καθώς οι απόψεις που εκφράζονται απέχουν τόσο πολύ μεταξύ τους που είναι ιδιαίτερα δύσκολο να επιτευχθεί γρήγορα μια συμφωνία.

.Αποφασισμένη να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της, η ΠΟΕ- ΟΤΑ


Για εκβιασμό και ανθρωποφαγία κατηγορεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ την κυβέρνηση και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά τη χθεσινή εγκύκλιο με την οποία διευκρινίζεται ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως εάν εμπίπτουν ή όχι στις εξαιρέσεις του νόμου, εφόσον δεν αποστέλλονται στοιχεία από τις δ/νσεις προσωπικού. 

«Κανένας εκβιασμός και καμία απειλή δεν θα προκαλέσει ρήγμα στο ενωτικό και αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων», σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και δηλώνει αποφασισμένη να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της για να μην υπάρξει καμία απόλυση. 

«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουν ότι πλέον δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και η τελευταία απέλπιδα προσπάθεια της συγκυβέρνησης θα πέσει στο κενό, γιατί απλά εμείς αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στη δουλειά και στην αξιοπρέπειά μας, ενώ η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση για τους δανειστές και τους δυνάστες του λαού μας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Εξάλλου, συνεχίζονται οι καταλήψεις δημοτικών κτιρίων και δημαρχείων σε όλη τη χώρα, ενώ μέχρι αύριο αναμένεται να αποσταλούν οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των κατά τόπους Ενώσεων, προκειμένου το μεσημέρι να συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και να λάβει αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις.

.Όλι Ρεν: Τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης


Να ξεπεράσουμε τον μύθο ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα, υπογράμμισε, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν, τονίζοντας ότι πρέπει, τώρα, να λάβει το Eurogroup άμεσα μέτρα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Διακόπτοντας την ώρα των ψηφοφοριών στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Ευρωπαίος επίτροπος, σε συμφωνία με το προεδρείο, παρουσιάστηκε αιφνίδια στην αίθουσα της Ολομέλειας και έκανε δηλώσεις, σχετικά με την κατάσταση των διαπραγματεύσεων της τρόικας με την Ελλάδα.

Η Ελλάδα έκανε ό,τι έπρεπε, τώρα είναι η ώρα των Ευρωπαίων να κάνουν αυτό που τους αναλογεί, είπε χαρακτηριστικά ο Όλι Ρεν.

Απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές, ζήτησε την πολιτική τους στήριξη, για να διευκολυνθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος βοήθειας.

Αναφερόμενος στην πορεία των έως σήμερα διαπραγματεύσεων μεταξύ τρόικας και Ελλάδας, ο Όλι Ρεν σημείωσε πως διαπιστώσαμε ότι έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος στο θέμα της Ελλάδας, αν και δεν καταλήξαμε σε οριστική συμφωνία.

.Αλήθειες και μύθοι για τη χορτοφαγία


«Αν τα σφαγεία είχαν γυάλινους τοίχους όλοι θα γίνονταν χορτοφάγοι» έχει πει ένας διάσημος χορτοφάγος, τοπρώην «σκαθάρι», Πολ Μακάρτνεϊ. Και πράγματι είναι πολλοί εκείνοι, των οποίων η αγάπη για τα ζώα, τους έκανε να σταματήσουν να τρώνε κρέας.
Είκοσι έξι χρόνια δεν τρώει κρέας η 45χρονη Σόφι, καταστηματάρχης στο κέντρο της Αθήνας, που άρχισε τη χορτοφαγία από την υπερβολική αγάπη της στα ζώα. Στη δίαιτά της περιλαμβάνονται τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια τρώει και ψάρι. 

Όπως δηλώνει στο ΑΜΠΕ δεν έχει αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα υγείας και οι πρόσφατες εξετάσεις αίματος που έκανε έδειξαν ότι δεν έχει κάποιες ελλείψεις. 

Όσο για το αν είναι περιορισμένες οι επιλογές της σε πιάτα, λόγω της απουσίας κρέατος από τη διατροφή της, η ίδια λέει ότι η ελληνική κουζίνα και η μεσογειακή διατροφή έχουν τόση ποικιλία σε 
συνταγές χωρίς κρέας που δεν ένιωσε ποτέ μονοτονία.

Στην Ελλάδα, πολλοί είναι και οι νέοι που ακολουθούν χορτοφαγική δίαιτα, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ η διαιτολόγος - διατροφολόγος, επιστημονική συνεργάτης του MedNutrition, Μαρία Ζερβού, που επισημαίνει ότι αυτή η στροφή προς τη χορτοφαγική ή φυτοφαγική δίαιτα εμπεριέχει σε μεγάλο βαθμό και την περιβαλλοντολογική συνείδηση, που έχει εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια.

Η χορτοφαγία είναι είδος διατροφής από την οποία έχει αποκλειστεί η κατανάλωση κρέατος, πουλερικών και των υποπροϊόντων τους. Στις πιο αυστηρές μορφές της αποκλείονται τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αυγά.

Στον αντίποδα, ο ενδοκρινολόγος- διαβητολόγος, Χρήστος Μπέης, υποστηρίζει ότι πρόκειται για ελλιπή διατροφή η χορτοφαγία, καθώς δεν περιλαμβάνει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, όπως είναι οι ζωικές και δεν επαρκεί για την πρόσληψη όλων των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων. 

Από τις πιο σημαντικές συνέπειες που μπορεί να έχει στον ανθρώπινο οργανισμό, λέει ότι είναι η έλλειψη σιδήρου και η έλλειψη Β12, μεγάλης σημασίας για το νευρικό σύστημα. «Δεν είναι κακή διατροφή, αλλά δεν είναι πλήρης και σίγουρα δεν μπορούν να την ακολουθήσουν όλοι», υπογραμμίζει ο κ. Μπέης.

.Ισχυρή έκρηξη σε σπίτι δικαστικού στο Χαλάνδρι


Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα σε διώροφη οικία, που διαμένει η πρόεδρος Εφετών, Παρασκευή Καλαϊτζή, στην οδό Κουντουριωτών 11 στο Χαλάνδρι.
'Αγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του γκαράζ, που βρίσκεται στην αυλή του διώροφου, στον πρώτο όροφο του οποίου διαμένει η πρόεδρος Εφετών.

Απο την έκρηξη, η οποία ακούστηκε σε μεγάλη ακτίνα, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο σπίτι, ενώ έσπασαν τζάμια και σε γύρω σπίτια. Πυροτεχνουργοί της αστυνομίας περισυνέλεξαν στοιχεία από τον τόπο της έκρηξης τα οποία θα εξεταστούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ, για το ποιοι βρίσκονται πίσω από τη βομβιστική επίθεση στρέφονται κυρίως σε υποθέσεις που έχει ασχοληθεί ως δικαστικός η κ. Καλαϊτζή, μεταξύ των οποίων είναι και η υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.
Την προανάκριση για την επίθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.