.ΟΙ πρώτοι υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Αντώνη Πέττα....ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ανταποκρινόμενοι στην ανοιχτή επιστολή του Ανεξάρτητου Υπ. Δημάρχου Ζωγράφου κ. Αντώνη Πέττα , εμείς, δημότες της πόλης μας, εκφράζουμε την ανοιχτή και δημόσια ανταπόκρισή μας στο κάλεσμα που έχει απευθύνει. Η δημιουργία μιας πολυσυλλεκτικής,  αυτοδιοικητικής παράταξης που θα περικλείει δυνάμεις της κοινωνίας και ανθρώπους από κάθε πολιτικό ή κοινωνικό χώρο της πόλης αποτελεί για εμάς μονόδρομο στη κατεύθυνση της λύσης των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα της ζωής μας. Μαζί με τον Αντώνη, δημιουργούμε ένα ... περισσότερα »

.Βαρθολομαίος: Να καλλιεργήσουμε πνεύμα αλληλεγγύης

 «Θρησκεία και περιβάλλον» είναι το θέμα που ανέπτυξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Καθολικό Ινστιτούτο Παρισίων, με την ευκαιρία αναγόρευσής του ως επίσημου διδάκτορα.

«Δυστυχώς έχουμε παγιδευτεί σε τυραννικούς κύκλους που δημιουργήθηκαν από την ανάγκη για συνεχή αύξηση της παραγωγικότητας και της προσφοράς των καταναλωτικών αγαθών. Αυτό που χρειάζεται είναι μια ριζική αλλαγή στην πολιτική και την οικονομία. 

Μια αλλαγή που να τονίζει τη μοναδική και θεμελιώδη αξία του ατόμου, βάζοντας ένα ανθρώπινο πρόσωπο στις έννοιες της απασχόλησης και παραγωγικότητας. Είναι επιτακτική ανάγκη επομένως και είναι και καθήκον μας, να καλλιεργήσουμε στην κοινωνία μας ένα πνεύμα αλληλεγγύης», υπογράμμισε ο κ. Βαρθολομαίος.

.«Η αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ εξάγεται πλέον και στην Ευρώπη» δηλώνει ο Γ. Κουμουτσάκος

Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει για το τι πραγματικά ειπώθηκε, και τι όχι, στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας με τους συντάκτες της Έκθεσης για τον ρόλο και τις εργασίες της τρόικας, κ.κ. Ότμαρ Κάρας και Λιέμ Χοάνγκ-Νγκοκ, στο Στρασβούργο, στις 11 Δεκεμβρίου 2013, ο ευρωβουλευτής ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, τόνισε:

«Είναι κοινό μυστικό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι στη συνάντηση εκείνη, η "συμβολή" του κ. Τσίπρα περιορίστηκε στην κατάθεση ενός κειμένου καταγραφής των συνεπειών της πολιτικής της Τρόικα. 

Στις επανειλημμένες ερωτήσεις του κ. Κάρας για το εάν υπάρχουν και ποιές είναι οι συγκεκριμένες προτάσεις του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε τη γνωστή βολική τακτική: "η σιωπή μου προς απάντησή σου". Καμία απάντηση, καμία συγκεκριμένη πρόταση.

Tότε αφωνία. Τώρα φωνασκίες.

Η αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ εξάγεται πλέον και στην Ευρώπη».

.Αυξητική η τάση κυκλοφορίας του ιού της γρίπης στην Ελλάδα

Ο ιός της γρίπης βρίσκεται σε φάση αυξημένης δραστηριότητας στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Παστέρ. Το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης Νοτίου Ελλάδος, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι κατά την τρέχουσα πέμπτη εβδομάδα εργαστηριακής επιτήρησης του ιού, έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό δειγμάτων από ασθενείς με γριπώδη συνδρομή, πολλά από τα οποία είναι θετικά για τον ιό.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως επισημαίνεται, η Βουλγαρία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία αναφέρουν αυξημένη δραστηριότητα, ενώ όλες οι άλλες χώρες παρουσιάζουν χαμηλή δραστηριότητα

.Διαφωνούν οι ευρωβουλευτές για τις προτάσεις Αλ. Τσίπρα

Διάσταση παρατηρήθηκε μεταξύ των δύο ευρωβουλευτών Ότμαρ Κάρας και Χοάμ Νγκόκ που βρίσκονται στην Αθήνα για τη διερεύνηση του ρόλου της τρόικας, ως προς την εκτίμησή τους για τη συνάντηση που είχαν με τον κ. Τσίπρα στο Στρασβούργο, στη συνέντευξη που έδωσαν σήμερα στα γραφεία του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Δεν υπάρχει καμιά αντίφαση ούτε διόρθωση σε σχέση με χθες, δήλωσε ο αυστριακός ευρωβουλευτής του ΕΛΚ κ. Κάρας μετά από παρατήρηση του παρευρισκομένου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, ότι ο κ. Κάρας ανασκεύασε και διόρθωσε τη χθεσινή δήλωσή του. 

Ωστόσο, αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κάρας είπε ότι μας έδωσε ένα κείμενο και τη στήριξή του στο έργο μας. Πρόθεσή μου δεν είναι να ερμηνεύσω ή να αξιολογήσω το έργο του κ. Τσίπρα είπε ο κ. Κάρας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο γάλλος σοσιαλιστής κ. Νγκόκ είπε ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήρθε στο Στρασβούργο χωρίς πρόταση, αλλά με κείμενο που αναφέρεται ως "ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης", το οποίο συμπεριλαμβάνουμε στο θεματολόγιο της έκθεσής μας και μάλιστα αφορά τα σημεία 17 και 18 για τις κοινωνικές επιπτώσεις της πολιτικής της τρόικας στην Ελλάδα.

.Αντετοκούνμπο: Πρώτη σεζόν και... All Star Game

Ενθουσιασμένος που η πρώτη σεζόν του στο ΝΒΑ θα συνδυαστεί με συμμετοχή στον αγώνα των ελπίδων «Rising Stars Challenge» στο περιθώρειο του "All Star Weekend" στη Νέα Ορλεάνη (14-16 Φεβρουαρίου) δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο αγώνας «Rising Stars Challenge» που προηγείται πάντα χρονικά του αγώνα των All Star, γίνεται ανάμεσα στους «
rookies» και τους «sophomores», δηλαδή τους πρωτοεμφανιζόμενους στο ΝΒΑ και αυτούς που αγωνίζονται για δεύτερη χρονιά στο -κατά πολλούς- κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.

.«Ο κ. Τσίπρας μας παρουσίασε λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση και πολιτικές προτάσεις εγγράφως»

 «Ο κ. Τσίπρας μας παρουσίασε λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση και πολιτικές προτάσεις εγγράφως», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα από το γραφείο του στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών, Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ και συνεισηγητής της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ.) για το ρόλο της τρόικας στις χώρες του Μνημονίου.
 Ο Γάλλος ευρωβουλευτής στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο ίδιος και ο συνεισηγητής της έκθεσης για την Τρόικα, Ότμαρ Κάρας, συναντήθηκαν με τον αρχηγό της Ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 11 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο. 

"Σε αυτήν την παραγωγική συνάντηση, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι στηρίζει την έρευνα και καλωσόρισε την εμπλοκή του Ε.Κ. στα πεπραγμένα της Τρόικας. Ο κ. Τσίπρας , μας παρουσίασε μια λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση, καθώς και πολιτικές προτάσεις, εγγράφως. Διάβασα προσεκτικά αυτό το έγγραφο, το οποίο μαζί με άλλα στοιχεία που λάβαμε, μας βοήθησε να κατανοήσουμε την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. 

Ως εκ τούτου, καλωσορίζω την συνεργασία μου με τον Αλέξη Τσίπρα στην έρευνα που διεξάγουμε και ανυπομονώ να παρουσιάσω μία ισορροπημένη και κατανοητή έκθεση για το ρόλο και τις δράσεις της Τρόικας, με βάση τα στοιχεία που συλλέξαμε από την επίσκεψή μας στην Αθήνα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ

.Αποκλεισμό των εισόδων της χώρας, προαναγγέλλουν οι αυτοκινητιστές φορτηγών

Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι αυτοκινητιστές φορτηγών εάν δεν ξεκινήσουν άμεσα οι έλεγχοι στα ξένα φορτηγά στις εισόδους της χώρας, αλλά και σε όλο το εθνικό δίκτυο.
Η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι «με την ανοχή της Πολιτείας οι ξένοι αυτοκινητιστές κανιβαλίζουν εις βάρος τους και κάθε ημέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη, αφού παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας «κλέβουν» τη δουλειά των Ελλήνων με αποτέλεσμα η ανεργία στον κλάδο να καλπάζει να ανέρχεται πλέον σε ποσοστά που αγγίζουν ακόμη και το 60%».

«Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο» επισημαίνουν οι αυτοκινητιστές και κατηγορούν την Πολιτεία ότι συνεχίζει να μοιράζει υποσχέσεις αλλά να μην κάνει τίποτε.

.Deutsche Welle: Αναγκαίο ένα δεύτερο «κούρεμα» του χρέους

 «Παρά την όποια πρόοδο σε δημοσιονομικό επίπεδο, η Ελλάδα δεν φαίνεται να μπορεί να εξέλθει από την παγίδα του χρέους χωρίς ένα νέο "κούρεμα"» σύμφωνα με διαδικτυακό δημοσίευμα της Deutsche Welle, που φέρει τίτλο: «Αναγκαίο ένα δεύτερο κούρεμα του χρέους». 
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «το θέμα ενός νέου haircut όμως παραμένει ταμπού». 
Όπως επισημαίνεται, «οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης εξακολουθούν να περιμένουν την αξιολόγηση της τρόικας για να αποδεσμεύσουν την επόμενη δόση και η τριμερής αναμένει από την πλευρά της αξιόπιστα στοιχεία από την Αθήνα για να δώσει το δικό της πράσινο φως. Τα στοιχεία που καταφθάνουν στα κλιμάκια από την ελληνική πρωτεύουσα όμως είναι συχνά αντικρουόμενα.

Στο ίδιο δημοσίευμα παρατίθενται εκτιμήσεις οικονομολόγων και πρώην στελέχους της ευρωπαϊκής «Ομάδας Δράσης» και σημειώνεται ότι «όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα -σχολιάζουν αναλυτές- μεσοπρόθεσμα η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στο δυσβάσταχτο βάρος του χρέους της.

Όπως υπογραμμίζει και ο Γενς Μπάστιαν, οικονομολόγος και πρώην μέλος της Task Force της Κομισιόν για την Ελλάδα, «το μερίδιο του χρέους στο ΑΕΠ αυξάνεται. Συνολικά αυξάνεται το μέγεθος του χρέους και η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα -εκεί έγκειται η ανησυχία μου- να αποπληρώσει τα χρέη αυτά με τις δικές της δυνάμεις».

.O Πούτιν πιέζει το Κίεβο απειλώντας με διακοπή της οικονομικής βοήθειας

Η Ρωσία προειδοποίησε το Κίεβο ότι είναι πιθανόν να υπαναχωρήσει στη συμφωνία για την οικονομική στήριξη της Ουκρανίας. Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτον έκανε γνωστό ότι «θα περιμένει τον σχηματισμό της νέας ουκρανικής κυβέρνησης» για να αποφασίσει εάν θα τεθούν σε ισχύ οι συμφωνίες που έχουν συναφθεί τον Δεκέμβριο για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία. Η Μόσχα έχει ήδη καταβάλει 3 δισεκατομμύρια στην Ουκρανία, η οποία βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας. 

H ουκρανική αντιπολίτευση αρνήθηκε να υποστηρίξει τον νόμο περί αμνηστίας που υιοθέτησε χθες το βράδυ το ουκρανικό κοινοβούλιο και ανακοίνωσε ότι οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται.

.ΣΥΡΙΖΑ: Να ζητήσει συγγνώμη ο Κάρας

Δημόσια συγγνώμη από τον ευρωβουλευτή Ότμαρ Κάρας, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, με νέα ανακοίνωσή του, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεσή του με τον Αυστριακό ευρωβουλευτή, που επέκρινε χθες τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, Αλέξη Τσίπρα, ότι κατά τη συνάντησή τους στο Στρασβούργο δεν παρουσίασε προτάσεις για την έξοδο από την κρίση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο κ. Κάρας μπορεί να μην έχει το σθένος να «αναιρέσει» όσα συκοφαντικά είπε για τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, ουσιαστικά, όμως, παραδέχεται, όπως και ο έτερος συνεισηγητής της επιτροπής για το ρόλο της τρόικας, ότι του παραδόθηκαν οι αναλυτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση.

Ο κ. Κάρας οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, ο ίδιος και αυτοί που τον επικαλέσθηκαν, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.