.H ομολογία του Στουρνάρα

Σχόλια Γιάνης Βαρουφάκης 
Στις 16 Νοεμβρίου 2012, σε άρθρο στο protagon με τον προκλητικό τίτλο ΕΛΛΑΣ-ΔΝΤ-Συμμαχία, είχα μεταφέρει το ενδιαφέρον του ΔΝΤ για μια στρατηγική συμμαχία με την ελληνική κυβέρνηση με στόχο το γενναίο κούρεμα του ελληνικού δημόσιου χρέους. Επρόκειτο για πληροφορίες που μου μετέφεραν άνθρωποι του ΔΝΤ σε συνάντηση στην Ουάσινγκτον. 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με διέψευσε ζωντανά στον «τηλεοπτικό αέρα» και προσέθεσε ότι «αυτά είναι ζητήματα μεταξύ των δανειστών μας». Κι όμως: Το ΔΝΤ, για έναν χρόνο τουλάχιστον, έτεινε χείρα βοήθειας προς την ελληνική κυβέρνησ... περισσότερα »

.Νικηφόρο πέρασμα του Παναθηναϊκού από τη Βιτόρια

Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα με τη Λαμποράλ Κούτσα και πέρασε νικηφόρα από τη Βιτόρια, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις στη φάση των «16».

Οι «πράσινοι» επικράτησαν 72-64, έχοντας κορυφαίο τον Στεφάν Λάσμε με 20 πόντους και άξιο συμπαρταστάτη τον Δημήτρη Διαμαντίδη με 12 πόντους και 9 ασίστ.

.Οι μισοί από τους εκλεγμένους στο Κογκρέσο είναι εκατομμυριούχοι

 Για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, οι μισοί από τους γερουσιαστές στο Κογκρέσο είναι εκατομμυριούχοι και ανήκουν στις τάξεις τόσο του Ρεπουμπλικανικού, όσο και του Δημοκρατικού Κόμματος, καταδεικνύει η ανάλυση μιας οργάνωσης που μελετά την επίδραση του χρήματος στην πολιτική.

Τουλάχιστον οι 268 από τους 534 γερουσιαστές της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας είχαν καθαρό εισόδημα της τάξης του 1 εκατομμυρίου δολαρίων ή ανώτερο το 2012, το χρόνο αναφοράς για τις φορολογικές δηλώσεις εισοδημάτων του 2013, με μέσο εισόδημα 1.008.767 δολάρια, δείχνει η έκθεση του Centre for Responsive Politics, μιας ανεξάρτητης μη κερδοσκοπικής ερευνητικής ομάδας με έδρα την Ουάσιγκτον, στον ιστότοπό της OpenSecrets.org.

Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί βρίσκονται σχεδόν στην ίδια οικονομική κατάσταση, με τους Δημοκρατικούς να διατηρούν ένα ελαφρύ προβάδισμα καθώς το μέσο εισόδημά τους κυμαίνεται περί το 1,04 εκατ. δολάρια έναντι 1 εκατομμυρίου των Ρεπουμπλικάνων. 

.Π. Κουκουλόπουλος: Κεντρικό πρόβλημα η διαδικασία εξυγίανσης των τραπεζών

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει, αν χρειαστεί, να πάρει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε ειδικά αυτές οι δίκες που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος να ολοκληρωθούν γρήγορα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρης Κουκουλόπουλος, αναφορικά με τις εξελίξεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
  
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει με έμφαση ότι «οι θεσμοί στην Ελλάδα λειτουργούν και λειτουργούν με έναν τρόπο που όλο και περισσότερο είναι εναρμονισμένος με τις απαιτήσεις της κοινωνίας και των πολιτών».

«Η διαδικασία εξυγίανσης των τραπεζών είναι το κεντρικό οικονομικό και πολιτικό πρόβλημα της χώρας» τονίζει ο κ. Κουκουλόπουλος.
  
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τονίζει επίσης ότι «το κεντρικό πρόβλημα της πραγματικής οικονομίας και το κεντρικό πολιτικό πρόβλημα της χώρας, είναι το πρόβλημα ρευστότητας. 

Η ρευστότητα δεν υπάρχει πουθενά και οι τράπεζες δεν μπορούν να ανοίξουν περπατησιά σε αυτό τον κρίσιμο τομέα όσο είναι κολλημένες από ανάλογες υποθέσεις, και δεν αναφέρομαι ποινικά. 

Είναι μεγάλα τα βαρίδια που έχουμε και πρέπει να βρεθεί τρόπος να αναδιαρθρωθούν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και τώρα είναι η ώρα, γιατί τώρα οι τράπεζες όλες είναι σε ποσοστά πάνω από 85% σε χέρια του Δημοσίου».

.Κατατέθηκε η τροπολογία για αύξηση 5 λεπτών του ευρώ σε τσιγάρα και καπνό

Την κατάργηση της καταβολής του ποσού των 25 ευρώ από ασθενείς για την εισαγωγή τους σε νοσοκομεία του ΕΣΥ και ταυτόχρονα την αύξηση κατά 5 λεπτά της τιμής τσιγάρων και καπνού, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Η τροπολογία κατατέθηκε στο αγροτικό πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η νέα ρύθμιση, με την αύξηση των 5 λεπτών σε τσιγάρα και καπνά, που κατατίθεται ως ισοδύναμο μέτρο για την κατάργηση των 25 ευρώ της οικονομικής επιβάρυνσης που θα είχαν οι ασθενείς, έχει τις υπογραφές των υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

.Η ξηρασία απειλεί τη νότια Ευρώπη και φυσικά την Ελλάδα

Έως το τέλος του αιώνα, οι ξηρασίες στην Ευρώπη θα έχουν γίνει πολύ πιο συχνές και παρατεταμένες εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και της ολοένα αυξημένης κατανάλωσης (και σπατάλης) του νερού. Αυτό επισημαίνει μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, σε μια χρονική συγκυρία που η προσοχή του κοινού είναι μάλλον στραμμένη στην αντίθετη όψη του νομίσματος, στις θύελλες και στην επέλαση του κρύου.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το πρόβλημα της ξηρασίας, κατά τις επόμενες δεκαετίες, θα είναι πιο έντονο στις χώρες της νότιας Ευρώπης και της Βαλκανικής και ασφαλώς αφορά άμεσα την Ελλάδα. 

.Πλούσιος ο θεατρικός Γενάρης στην Αθήνα

Μαζί με τη νέα χρονιά τουλάχιστον 20 θέατρα ετοιμάζονται να σηκώσουν και πάλι την αυλαία τους μέσα στον Ιανουάριο. Οι σκηνές της πόλης θα υποδεχθούν μια σειρά από καινούργιες παραστάσεις, με έργα σημαντικά, ενδιαφέρουσες διανομές και νέες σκηνοθετικές προτάσεις, αποδεικνύοντας ότι το θέατρο στην Αθήνα, εν μέσω κρίσης, ανθεί, διεκδικώντας ολοένα και ευρύτερο κοινό και κρατώντας σε εγρήγορση τους θεατρόφιλους. Το ΑΠΕ- ΜΠΕ επέλεξε ορισμένες από τις πιο αντιπροσωπευτικές πρεμιέρες και τις παρουσιάζει.

«Φάουστ» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Τρία χρόνια μετά την τελετή των εγκαινίων της, σε δική του σύλληψη και σκηνοθεσία, ο Μιχαήλ Μαρμαρινός επιστρέφει στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης και, για πρώτη φορά, καταπιάνεται με τον αρχετυπικό μύθο της νεότερης ευρωπαϊκής σκέψης, αυτόν του Φάουστ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.