.Πρόσθετος φόρος και πρόστιμα για εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις

Πρόσθετους φόρους και πρόστιμα θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι που δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος εντός της προθεσμίας που έληξε χθες. Οι επιβαρύνσεις για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις διευκρινίζονται σε εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων κας Αικατερίνης Σαββαϊδου. 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο σε περίπτωση μη υποβολής φορολογικής δήλωσης, ο πρόσθετος φόρος υπολογίζεται από την επόμενη ημέρα από την ημερομηνία κατά την οποία έληξε η κατά νόμο προθεσμία υποβολής της δήλωσης.

Ειδικότερα, διευκρινίζεται ότι στις εκπρόθεσμες δηλώσεις οικονομικού έτους 2014 που θα υποβληθούν μετά τις 14/7/2014, θα επιβληθεί:

- πρόσθετος φόρος 1% επί του οφειλούμενου με τη δήλωση φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης, με αφετηρία υπολογισμού την 15η Ιουλίου 2014.
- για τις περιπτώσεις που δεν προβλέπεται η επιβολή πρόσθετου φόρου ή δεν προκύπτει ποσό φόρου για καταβολή, επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.

Με την παράταση των 14 ημερών που δόθηκε εκτιμάται ότι το 99% περίπου των φορολογούμενων υπέβαλαν εμπρόθεσμα την φορολογική τους δήλωση.

.Στο 15% απομειώνεται ο αριθμός των μετεξεταστέων της Α' Λυκείου

Σε ποσοστό περίπου 15% απομειώνεται ο αριθμός των μαθητών της Α' Λυκείου που παραπέμπονται σε επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο βάσει της τελικής ρύθμισης που προώθησε ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, για τις προαγωγικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με την τροπολογία, που ψηφίστηκε από τη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, και στην οποία ενσωματώθηκε νομοτεχνική βελτίωση του υφυπουργού, όταν κάποιος μαθητής έχει επιτύχει γενικό βαθμό ίσο ή ανώτερο του δέκα και έχει επιτύχει βαθμό τουλάχιστον οκτώ σε έναν ή δυο κλάδους των μαθημάτων «Ελληνική γλώσσα» ή «Μαθηματικά» 

και ταυτόχρονα έχει επιτύχει Μ.Ο. κλάδων ίσο ή ανώτερο του δώδεκα και πέντε δέκατα (12,5), ο οποίος προκύπτει από την προφορική και γραπτή βαθμολογία στους κλάδους των μαθημάτων «Ελληνική γλώσσα», «Μαθηματικά» και «Φυσικές επιστήμες», τότε δεν παραπέμπεται στους παραπάνω κλάδους μαθημάτων και προάγεται.

Χωρίς τη νέα ρύθμιση το ποσοστό των μετεξεταστέων θα ήταν περίπου 23%.

.Ζ. Κ. Γιούνκερ: Πρέπει να αναμορφώσουμε τη λειτουργία της τρόικας

Θα πρέπει να αναμορφώσουμε τη λειτουργία της τρόικας στις χώρες που βρίσκονται σε καθεστώς δημοσιονομικής προσαρμογής, για να καταστεί η λειτουργία της πιο δημοκρατική, τόνισε στην εισαγωγική ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Εκθέτοντας τις προγραμματικές του θέσεις, ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει να ξανασκεφθούμε το μέσον τρόικα» από τη λειτουργία της οποίας λείπει, σύμφωνα με την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου, η δημοκρατική νομιμοποίηση.

«Ελπίζω να μην χρειασθεί ξανά να μπει κάποια χώρα σε καθεστώς δημοσιονομικής προσαρμογής στο μέλλον, αλλά θα ήθελα, σ' αυτή την περίπτωση, να ξέρω εκ των προτέρων, τι επιπτώσεις θα έχουν στις ζωές των ανθρώπων, οι εφαρμογές των προγραμμάτων προσαρμογής» τόνισε.

Ο κ. Γιούνκερ υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει την αρχή της ελεύθερης διακίνησης των εργαζομένων στην ΕΕ και υποστήριξε ότι, ως πρόεδρος της Κομισιόν, θα επανεξετάσει την Κοινοτική Οδηγία για την απόσπαση των εργαζομένων προκειμένου, όπως τόνισε, να καταπολεμηθεί το κοινωνικό ντάμπινγκ στην Ευρώπη.

Επίσης, τάχθηκε υπέρ της ολοκλήρωσης της συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ για το ελεύθερο εμπόριο.

Για το ευρώ υποστήριξε ότι δεν διαιρεί την Ευρώπη αλλά την ενώνει και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει ειδικός προϋπολογισμός για τις χώρες της Ευρωζώνης.

.Δέκα νεκροί από εκτροχιασμό συρμού στο μετρό της Μόσχας

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίσθηκαν κατά τον εκτροχιασμό συρμού του μετρό της Μόσχας ανάμεσα σε δύο σταθμούς της «μπλε γραμμής». Οι τραυματίες μεταφέρονται με φορεία στην επιφάνεια και ελικόπτερα μεταφέρουν τους σοβαρότερα τραυματισμένους σε νοσοκομεία.  

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε ότι απότομη αύξηση της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος προκάλεσε τη διακοπή της πορείας του συρμού και τον εκτροχιασμό βαγονιών ανάμεσα στους σταθμούς Σλαβιάνσκι Μπουλεβάρντ και Παρκ Πομπέρι.

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν νωρίτερα ότι 20 άνθρωποι είχαν παγιδευθεί σε ένα από τα βαγόνια. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για σφάλμα χειρισμού.

.Σαράντα χρόνια από το πραξικόπημα στην Κύπρο

Η ήχηση στις 8.20 το πρωί (ώρα Ελλαδος) των σειρήνων σε όλες τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου ξύπνησαν τις μνήμες του προδοτικού πραξικοπήματος της χούντας των Αθηνών και των οργάνων της στο νησί, που άνοιξε τον δρόμο της τουρκικής εισβολής, της οποίας τις συνέπειες βιώνει ακόμη ο κυπριακός Ελληνισμός. 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από το πραξικόπημα, ο Πρόεδρος της Κυπριακή Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα παραστεί στο επίσημο μνημόσυνο για όσους έπεσαν για την προάσπιση της νομιμότητας και της δημοκρατίας. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β' θα προστεί του μνημόσυνου, ενώ τον επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής.

.Αποθεώθηκαν οι πρωταθλητές


Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία επέστρεψε στην βάση της και αποθεώθηκε από εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανούς στο Βερολίνο. Δύο ημέρες μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Βραζιλία, οι παίκτες της Γερμανίας επέστρεψαν στην χώρα τους και αποθεώθηκαν στην Πύλη του Βρανδεμβούργου.Από το αεροδρόμιο μέχρι το κέντρο του Βερολίνου οι δρόμοι γέμισαν με εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο που ήθελαν να συγχαρούν τους παίκτες του Γιοακίμ Λεβ, για την επιτυχία τους.

Καθ' όλη την διαδρομή οι παίκτες χαιρετούσαν τον κόσμο και επιδείκνυαν το βαρύτιμο τρόπαιο. Στο κέντρο του Βερολίνου είχε στηθεί γιορτή και υπολογίζεται ότι 300.000 Γερμανοί περίμεναν τους θριαμβευτές.

Οι παίκτες πήραν την θέση τους στην γιγάντια σκηνή στην πύλη "Brandenburg", το σύμβολο της ενωμένης Γερμανίας μετά το 1990, χρονιά κατά την οποία η Δ. Γερμανία κατέκτησε το Μουντιάλ.

Οι παίκτες παρουσιάστηκαν κατά ομάδες, έκαναν δηλώσεις, φώναξαν συνθήματα, τραγούδησαν, έβγαλαν φωτογραφίες και καταχειροκροτήθηκαν.

.Εξελέγη ο Γιούνκερ

Με ψήψους 422 υπέρ έναντι 250 κατά και 47 αποχές, εξελέγη από το ευρωπαικό κοινοβούλιο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ως νέος πρόεδρος της Κομισιόν.
Νωρίτερα, ο κ. Γιούνκερ είχε δηλώσει «υπερήφανος που η Ελλάδα, αυτό το μεγάλο έθνος, αυτός ο θαυμάσιος λαός, εξακολουθεί να είναι μέλος της ευρωζώνης», παρουσιάζοντας τις θέσεις του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αναφέρθηκε στις "κασάνδρες" και στους κερδοσκόπους που είχαν στοιχηματίσει στη διάλυση της ευρωζώνης, μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους στην Ευρώπη.

«Καταφέραμε να επιδιορθώσουμε εν πτήσει, ένα φλεγόμενο αεροσκάφος» είπε χαρακτηριστικά ο κ .Γιούνκερ, τονίζοντας, μ' αυτό τον τρόπο, την επιτυχή, κατά την εκτίμησή του, αντιμετώπιση της κρίσης.

'Ολοι, τόνισε, θεωρούσαν βέβαιη την αποχώρηση της Ελλάδος από το ευρώ και την ευρωζώνη. Κάναμε ότι μπορούσαμε και «εγώ προσωπικά είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα, αυτό το μεγάλο έθνος, αυτός ο θαυμάσιος λαός, εξακολουθεί να είναι μέλος της ευρωζώνης» κατέληξε
Λίγο πριν, ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ πρότεινε την εφαρμογή προγράμματος επενδύσεων ύψους 300 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας. 
"Υπάρχει ένα 29ο κράτος μέλος που δημιουργείται, το κράτος εκείνων που δεν έχουν απασχόληση...θα ήθελα αυτό το 29ο κράτος μέλος να ενσωματωθεί και πάλι στα υπόλοιπα και προτείνω ένα φιλόδοξο πρόγραμμα επενδύσεων για να γίνει αυτό εφικτό", δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

"Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, θα ήθελα την αποδέσμευση 300 δισεκατομμυρίων ευρώ για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις", είπε.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.