.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ...Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα: «Η σπουδαιότητα των Παιδικών Εμβολιασμών»

Ο ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ και το
ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ – ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

διοργανώνουν:
Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα
Η σπουδαιότητα των Παιδικών Εμβολιασμών
Οι απαραίτητοι εμβολιασμοί για το παιδί σας 

την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013, ώρα 17:00
στον Παιδικό Σταθμό Ζωγράφου (πρώην ΙΒΣΑ)
Κρίνων 24, Ζωγράφου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

.Αντιμνημονιακοί (και) μπαταχτσήδες

Ένα παλιό αξίωμα λέει ότι όσο περισσότερο κάποιος έχει λερωμένη τη φωλιά του, τόσο περισσότερο κραυγάζει. Είτε για να ξεχαστεί η κόπρος είτε για να πουλήσει το νέο προϊόν που λανσάρει. Τα τελευταία τριάμισι χρόνια η δημόσια συζήτηση διεξάγεται πάνω στο δίπολο «μνημονιακοί-αντιμνημονιακοί». Ας προσπαθήσουμε να το δούμε στην πράξη, γιατί με τη θεωρητικολογία δεν βγαίνει άκρη. Ο καθένας είναι (ή δηλώνει ότι είναι) αυτό που θέλει. Εκεί που καθένας δοκιμάζεται είναι στην καθημερινή πρακτική, στη δουλειά του, στην επιχείρησή του. Οι μνημονιακοί εργοδότες εκμεταλλεύονται, φυσικά, τους μνη... περισσότερα »

.Η Φίνος Φιλμ αποσύρει τις ταινίες της από το YouTube

H Φίνος Φιλμ αποσύρει από το YouTube όλες τις ταινίες της Χρυσής Εποχής του Ελληνικού Κινηματογράφου, προκειμένου να δώσει τέλος σε μια «άτοπη, άσκοπη και χρονοβόρα κόντρα», όπως αναφέρει με τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών και Πνευματικών Δικαιωμάτων.

Η Finos Film ανακοίνωσε σήμερα τα εξής:

«Η Finos Film, στο πλαίσιο της ψηφιακής της στρατηγικής, αποφάσισε πριν τρεις μήνες σε συνεργασία με τις Αττικές Εκδόσεις και τη Google να ανεβάσει στο YouTube ολόκληρες τις ταινίες της. 

Με αυτήν την κίνηση, αφενός μεν η εταιρία ήθελε να προστατεύσει τα περιουσιακά της στοιχεία από την πειρατεία (δεδομένου ότι σχεδόν το σύνολο των ταινιών είχε ανέβει παράνομα στο YouTube), αφετέρου δε να δώσει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό κυρίως της νέας γενιάς, καθώς και της ομογένειας, να γνωρίσει τον καλό παλιό Ελληνικό Κινηματογράφο, έχοντας πρόσβαση στις διαχρονικά αγαπημένες του ταινίες, οι οποίες αποτελούν ανεκτίμητης αξίας πολιτιστική κληρονομιά του τόπου».

«Στην πορεία, προέκυψαν παράλογες διεκδικήσεις πνευματικών δικαιωμάτων από τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών και Πνευματικών Δικαιωμάτων (ηθοποιοί, σκηνοθέτες και σεναριογράφοι), τα οποία ήταν εντελώς δυσανάλογα και υπέρογκα με τα προσδοκώμενα και δημιουργηθέντα έσοδα».

»Σε ένδειξη καλής θελήσεως η εταιρία αποφάσισε, στις αρχές Οκτωβρίου, να αντικαταστήσει τις ταινίες με αποσπάσματα και να τροφοδοτεί το κανάλι με αφιερώματα, τα οποία θα ψυχαγωγούσαν το κοινό, το οποίο από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας του καναλιού αγκάλιασε με θέρμη αυτήν την προσπάθεια».

»Σήμερα, η Finos Film αντιμετωπίζει εκ νέου παράλογες και υπέρογκες οικονομικές απαιτήσεις από τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών και Πνευματικών Δικαιωμάτων ακόμα και για την προβολή ολιγόλεπτων αποσπασμάτων στο YouTube, με αποτέλεσμα να αναγκάζουν την εταιρεία να διακόψει κάθε προβολή τους».

»Δυστυχώς όταν λείπουν οι στοιχειώδεις απαραίτητες γνώσεις που αφορούν τη νέα εποχή της ψηφιακής πραγματικότητας και των κανόνων που τη διέπουν, αλλά αντιθέτως κυριαρχεί η νοοτροπία της στείρας εισπρακτικής λογικής σε σχέση με την πραγματική οικονομία, τότε δύο επιλογές υπάρχουν. 

Είτε να συμμετέχουμε σε μία άτοπη, άσκοπη και χρονοβόρα «κόντρα» με αυτούς τους φορείς, είτε να μην αφήσουμε κανέναν να παίζει με την υπόσταση της εταιρίας. Επιλέγουμε το δεύτερο, έστω κι αν στερούμε στο κοινό τη δυνατότητα της ψυχαγωγίας μέσα από τα αποσπάσματα των ταινιών της».

.ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΥΨΟΥΣ 6 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ...

Πρόστιμα ύψους περίπου 6 εκατ. ευρώ για αδήλωτη εργασία επιβλήθηκαν από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως το τέλος Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός ΕργασίαςΓιάννης Βρούτσης...

Ειδικότερα, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του επιχειρησιακού σχεδίου «Άρτεμις», έκανε γνωστό ότι στο διάστημα 15 Σεπτεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου 2013, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 3.931 επιχειρήσεις.
Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας 371 επιχειρήσεις, βρέθηκαν να απασχολούν αδήλωτους εργαζόμενους (ποσοστό 9,44%).

Σε σύνολο 18.974 εργαζομένων στις επιχειρήσεις που διενεργήθηκαν έλεγχοι, εντοπίστηκαν 583 αδήλωτοι εργαζόμενοι (ποσοστό 3,07%), ενώ τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, αποκλειστικά για την αδήλωτη εργασία ανέρχονται στο ποσό των 5.967.319 € 

Επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η «Εργάνη» Σεπτεμβρίου παρουσίασε το μεγαλύτερο ισοζύγιο προσλήψεων-63.212 τον αριθμό-όχι μόνο για όλο το 2013 αλλά σε σχέση με τα τελευταία 10 χρόνια, αποτυπώνοντας το πολύ μεγάλο ποσοστό συμμόρφωσης των εργοδοτών.
Παράλληλα, τον ίδιο μήνα για πρώτη φορά μετά από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια πτώσης, παρουσίασαν αύξηση τα έσοδα του ΙΚΑ.

Ο κ. Βρούτσης γνωστοποίησε επίσης ότι στις 5 Δεκεμβρίου σε ειδική εκδήλωση, θα παρουσιαστούν και θα δουν το φως της δημοσιότητας, για πρώτη φορά, αναλυτικά και με απόλυτη ακρίβεια, τα στοιχεία της ιδιωτικής μισθωτής οικονομίας, όπως αυτά απορρέουν από το σύστημα «Εργάνη», καθώς ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική καταγραφή όλων των εργαζομένων και των επιχειρήσεων της χώρας.

.ΠΑΣΟΚ: Συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών

Τις «κόκκινες γραμμές» του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, επικαιροποίησαν οι βουλευτές του κόμματος, κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών στη Βουλή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι ο προϋπολογισμός του 2013 αποτυπώνει τα αποτελέσματα της πολιτικής που έχει στηρίξει από το 2009 και μετά το κόμμα, και η οποία οδηγεί σήμερα στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος. Επιπλέον, οι ίδιες πηγές επαναβεβαιώνουν την προσήλωση της Κυβέρνησης στην υλοποίηση διαρθρωτικών παρεμβάσεων. 

.Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κύρια δύναμη αλλαγής στην Ευρώπη, δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κύρια δύναμη αλλαγής στην Ευρώπη και επιδιώκει να συμμετάσχει αποφασιστικά στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών εξελίξεων, δεν επιθυμεί τον ρόλο των αγανακτισμένων θεατών, αλλά των αποφασιστικών πρωταγωνιστών, τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό δίκτυο ενημέρωσης EurActiv.gr και EurActiv.com, εν όψει του Συνεδρίου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις 13-15 Δεκεμβρίου 2013 στη Μαδρίτη, για την επικύρωση της υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει η Ευρωπαϊκή Αριστερά να καταγραφεί στη συνείδηση και την προτίμηση των πολιτών της Ευρώπης ως αυτό που πραγματικά είναι: το μοναδικό πραγματικό αντίπαλο δέος και η μόνη εναλλακτική κυβερνητική λύση στο νεοφιλελευθερισμό.

«Είμαστε η κύρια δύναμη αλλαγής στην Ευρώπη. Είμαστε η κύρια ελπίδα απέναντι στον κίνδυνο της παγίδευσης των λαών στη μακροχρόνια υφεσιακή λιτότητα», τονίζει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει ότι το κόμμα του υποστηρίζει την άμεση ακύρωση των Μνημονίων, τον τερματισμό της λιτότητας και τη συντονισμένη αναθέρμανση των οικονομιών της Ευρωζώνης.

.Παρέμβαση εισαγγελέα για τις πλημμύρες στη Ρόδο

Συνεχίζονται και σήμερα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, οι έρευνες για τον καθηγητή Αγγλικών η τύχη του οποίου αγνοείται από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου της Κρεμαστής. Οι έρευνες, τόσο στην κοίτη του χειμάρρου, όσο και στη θαλάσσια περιοχή της Κρεμαστής, συνεχίζονται από όλες τις υπηρεσίες για τον 53χρονο.

Για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο των τριών ανθρώπων και για τις ζημιές που προκλήθηκαν, υπήρξε σήμερα παρέμβαση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου Κ. Μπούτσικου, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Πριν από λίγη ώρα ξεκίνησε και πάλι να βρέχει στο νησί της Ρόδου, χωρίς πάντως να έχουν προκληθεί προβλήματα. Ήδη, από χθες το βράδυ οι υπηρεσίες βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή ύστερα και από ευρεία σύσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή και του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γρηγοράκου.

Από σήμερα επίσης, ξεκίνησε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον δήμο Ρόδου η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσαν οι πλημμύρες σε σπίτια και επιχειρήσεις. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το κόστος ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

.Θετικότερη του αναμενομένου η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού κατά το δεκάμηνο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου

Θετικότερη του αναμενομένου υπήρξε η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού κατά το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το δεκάμηνο Ιανουαρίου? Οκτωβρίου 2013, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 2,958 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 12,258 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και στόχου για έλλειμμα 8,726 δισ. ευρώ.

Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 2,590 δισ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 1,139 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2012 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 3,036 δισ. ευρώ.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 42,95 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,310 δισ. ευρώ ή 5,7% έναντι του στόχου του δεκαμήνου 2013 (40,640 δισ. ευρώ).

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 38,937 δισ. ευρώ, 1,847 δισ. ευρώ ή 5,0%, υψηλότερα έναντι του στόχου του δεκαμήνου (37,090 δισ. ευρώ)

.Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου

Τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα, πέφτουν από χθες στις ορεινές περιοχές του Νομού Ιωαννίνων, καθώς χιονίζει στο Ζαγόρι, στις περιοχές του Βραδέτου, της Λάιστας, του Βρυσοχωρίου και στην Κόνιτσα στα χωριά Φούρκα και Αετομηλίτσα. Επίσης, χιονόπτωση σημειώνεται από χθες και στο χιονοδρομικό κέντρο του Ανηλίου.
Η κακοκαιρία πλήτει την Ήπειρο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, παρά τις πρωτοφανείς ποσότητες νερού από τις βροχοπτώσεις. Στο οδικό δίκτυο σημειώνονται πτώσεις λίθων και απαιτείται αυξημένη προσοχή από τους οδηγούς.

 Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο προειδοποιώντας για επιδείνωση του καιρού, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας, τις επόμενες ώρες σήμερα και αύριο.

.Για τις 12 Δεκεμβρίου διακόπηκε η δίκη του Τάσου Μαντέλη

Για τις 12 Δεκεμβρίου, διακόπηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη και των συγκατηγορουμένων του, για την υπόθεση του χρηματικού ποσού που είχε λάβει από τη ΖΗΜΕΝΣ. Η δίκη, διεκόπη λόγω κωλύματος συνηγόρων υπεράσπισης και αφού προηγουμένων το δικαστήριο με ανάλογη εισαγγελική πρόταση απέρριψε αιτήματα αναβολής που υποβλήθηκαν.

Στην υπόθεση, πλην του πρώην υπουργού, κατηγορούνται άλλα τέσσερα πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση του ποσού των 450 χιλιάδων μάρκων που έλαβε ο κ. Μαντέλης σε δύο δόσεις το 1998 και το 2000 ως αντάλλαγμα -κατά την κατηγορία- για την επιλογή της Siemens επί θητείας του στο υπουργείο Μεταφορών, για την ψηφιοποίηση των κέντρων του ΟΤΕ.

.Στις εφέτες ανακρίτριες προσέρχονται τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Ενώπιον των εφετών ανακριτριών προσέρχονται σήμερα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας κατηγορούμενοι για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για το οποίο πριν λίγο καιρό η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους.
Οι βουλευτές αναμένεται να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Σημειώνεται ότι, αίτημα για την άρση ασυλίας των τριών βουλευτών είχαν αποστείλει στη Βουλή οι ανακριτές Διαφθοράς Γεωργουλέας και Παπακώστας, λίγο πριν οριστούν οι εφέτες ανακρίτριες στην υπόθεση, καθώς από μαρτυρικές καταθέσεις προέκυπταν επιβαρυντικά στοιχεία για τον ρόλο των εν λόγω βουλευτών στη δομή της οργάνωσης.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.