.Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν άθλησης σε εξωτερικούς χώρους απο τον ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Με τη συμμετοχή πλήθους ατόμων ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν άθλησης στο πάρκο Γουδή τη Πέμπτη 15 Μαρτίου. Υπό τη καθοδήγηση πεπειραμένων γυμναστών, εξήντα άτομα απόλαυσαν τη φύση και τον καθαρό αέρα του πάρκου και ασκήθηκαν στην ελεύθερη γυμναστική, τη πεζοπορία και το τζόκινγκ στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος εκγύμνασης. 

Καθώς αυξάνονται οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, το Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού προτίθεται να συμπεριλάβει στο μέλλον επιπλέον εξωτερικούς χώρους, με σκοπό να εξυπηρετήσει όλους τους δημότες. 

Να υπενθυμίσουμε πως η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής συνεχίζε... περισσότερα »

.Ελικόπτερο πετάει μόνο με τον έλεγχο της σκέψης

Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν τρόπο να τηλεκατευθύνουν ένα μικρό ελικόπτερο μόνο με τη δύναμη της σκέψης, μέσω των εγκεφαλικών κυμάτων του χειριστή που βρίσκεται στο έδαφος. 

Το επίτευγμα ελπίζεται ότι, μεταξύ άλλων εφαρμογών (π.χ. στρατιωτικών), θα συμβάλει στην μελλοντική κατασκευή ρομποτικών βοηθών, τα οποία θα επιτρέπουν σε παράλυτους ή όσους πάσχουν από νευροεκφυλιστικές παθήσεις, να κινούνται αυτόνομα μέσω εντολών της σκέψης τους. 

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μπιν Χε του Κολλεγίου Επιστήμης και Μηχανικής του πανεπιστημίου της Μινεσότα, που έκαναν τη σχετική δημοσ... περισσότερα »

.Επιβαρυμένη η ατμόσφαιρα στην Αττική

Οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού, εξαιτίας της σημερινής υπέρβασης του ορίου ενημέρωσης του κοινού στις τιμές του όζοντος, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ύστερα από μετρήσεις του δικτύου παρακολούθησης της ατμόσφαιρας της Αθήνας, ενώ όπως αναφέρει το ΥΠΕΚΑ, σταδιακή μείωση των τιμών αναμένεται από το απόγευμα. 

Ειδικότερα, άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. 
Επίσης, συνίστ... περισσότερα »

..ΠασοκοΣυριζαίοι

*του Δημήτρη Καμπουράκη* 

Μου το είπε πρόσφατα ένα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, με την απορία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του: - Εσύ που είσαι από την Κρήτη, μπορείς να μου εξηγήσεις κάτι; Κατέβηκα περιοδεία σε δύο νομούς του νησιού. 

Όλα είναι πολύ καλά για μας, είμαστε πρώτη δύναμη και ανεβαίνουμε συνεχώς, απλώς ο κόσμος που με πλησίαζε χρησιμοποιούσε μια φράση που μου ‘κανε μεγάλη εντύπωση. Δε μου έλεγε «σας ψηφίσαμε» όπως σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά «σας προτιμήσαμε». 

Γιατί το έλεγε έτσι; Του απάντησα γελώντας: - Αυτοί αγαπητέ μου, είναι οι λεγόμενοι ΠασοκοΣυριζαίοι. Δεν αναφ...περισσότερα »

.ΚΚΕ: Η "νέα Ελλάδα" στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, είναι φτιαγμένη από παλιά υλικά

«Η "νέα Ελλάδα", στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, φτιάχνεται από τα γνωστά παλιά υλικά. Η ανταγωνιστικότητα, οι ιδιωτικοποιήσεις, η επιχειρηματικότητα, η ευρωπαϊκή προοπτική είναι τα παλιά φθαρμένα υλικά του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ, που οδήγησαν στην καπιταλιστική κρίση και το λαό στη χρεοκοπία» επισημαίνει σε σχόλιό του το ΚΚΕ για την ομιλία του Αντ. Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ.

«Ο λαός έχει πληρώσει πανάκριβα τους "εθνικούς", δηλαδή τους ταξικούς, στόχους του κεφαλαίου. Από την "ισχυρή Ελλάδα της ΕΕ και της ΟΝΕ", μέχρι τη σημερινή "νέα Ελλάδα" της καπιταλιστικής ανάκαμψης. 

Γι αυτό και πρέπει να απορρίψει το προσκλητήριο υποταγής της ΝΔ και της κυβέρνησης, αλλά και όλα τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου που τον θέλουν εγκλωβισμένο στις διάφορες παραλλαγές διαχείρισης της σημερινής πολιτικής» αναφέρει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «η νέα Ελλάδα για τον λαό μπορεί να χτιστεί μόνο με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων».

.Ο Ομπάμα στη Νότια Αφρική για τον Μαντέλα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Νότια Αφρική δεν θα επισκεφθεί τον "ήρωά" του Νέλσον Μαντέλα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Πρετόρια, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

"Σεβόμενοι την ησυχία του Νέλσον Μαντέλα όπως και την επιθυμία της οικογένειας, δεν θα επισκεφθούν το νοσοκομείο", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο, ο Μπαράκ Ομπάμα και η Μισέλ Ομπάμα συναντήθηκαν με μέλη της οικογένειας του "ήρωα" του αγώνα κατά του απαρτχάιντ και πρώτου μαύρου προέδρου της χώρας.

.«Παγώνουν» τα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ

«Πάγωμα» των τιμολογίων χαμηλής τάσης (για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, επαγγελματίες), που απελευθερώνονται από την προσεχή, Δευτέρα, 1η Ιουλίου, ανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Α. Ζερβός μιλώντας στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων, που συνεδρίασε σήμερα στην Αθήνα. 

Παράλληλα, αναμένονται μειώσεις της τάξης του 15 % στα βιομηχανικά τιμολόγια μέσης τάσης, καθώς και ελάφρυνση των τιμολογίων στην υψηλή τάση (μεγάλες βιομηχανίες) μετά την ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης και τις διαπραγματεύσεις, που έχουν μεσολαβήσει μεταξύ της ΔΕΗ και των επιχειρήσεων

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.