.Βραδιά τζαζ στο Μουσείο “Μαρίκα Κοτοπούλη”...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


.«Η πολιτική της Μέρκελ φτωχαίνει τους εργαζόμενους στη Γερμανία»


Ο Ζαν-Πασκάλ Λαμπίγ, υπουργός της κυβέρνησης συνασπισμού του Ελιό ντι Ρουπό στο Βέλγιο, ο οποίος ανήκει στους Σοσιαλιστές, απηύθυνε έκκληση να εγκαταλειφθεί «η δημοσιονομική λογική του θανάτου» που έχει επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα κράτη-μέλη της, καταγγέλλοντας παράλληλα την πολιτική της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία «φτωχαίνει τους εργαζόμενους στη Γερμανία».

Ο υπουργός Δημοσίων Επιχειρήσεων του Βελγίου, ένας γαλλόφωνος Σοσιαλιστής της αριστερής πτέρυγας του κόμματός του, εκτίμησε ότι χρειάζεται «να χαλαρώσει λίγο αυτή η δημοσιονομική μέγγενη, τόσο από πλευράς ποσοστών όσο και χρονοδιαγράμματος», σε μια συνέντευξή του που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα Le Soir.

Πρέπει να «εγκαταλείψουμε αυτή την δημοσιονομική λογική του θανάτου», ώστε να δημιουργηθεί πλούτος και να ανακατανεμηθεί ώστε να καταπολεμηθούν οι ανισότητες, εκτίμησε ο Λαμπίγ, τονίζοντας πως αναφέρεται στην «ευρωπαϊκή δημοσιονομική πορεία η οποία μας επιβλήθηκε».

«Εάν το να μεταρρυθμίζεις σημαίνει να πλήττεις την κοινωνική πρόνοια, να φτωχαίνεις τους εργαζόμενους, όπως κάνει η κ. Μέρκελ στη Γερμανία, τότε…», ανέφερε. Η ευρωζώνη έχει «μετατραπεί σε μια ζώνη όπου επικρατεί ασφυξία, μηδενική ανάπτυξη», συνέχισε, καταγγέλλοντας μια βραχυχρόνια, μυωπική πολιτική η οποία παρά ταύτα «θυσιάζει εκατομμύρια ανθρώπους».

«Η πολιτική η οποία επιτάσσει να ισοσκελιστούν οι προϋπολογισμοί ως το 2015 δεν λειτουργεί», συνέχισε ο Λαμπίγ, κάνοντας λόγο περί «δόγματος».

«Αληθινός σκοπός όλου αυτού είναι λιγότερο η αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας και περισσότερο η μείωση του ρόλου που διαδραματίζει το κράτος», καθώς και «η επίθεση στα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας», υποστήριξε ο Σοσιαλιστής Βέλγος πολιτικός.

«Εντούτοις», πρόσθεσε ο Λαμπίγ, «η οδός της σωτηρίας είναι η Ευρώπη. Πρέπει να αγωνιστούμε για να την αλλάξουμε. Πρέπει να αναδημιουργήσουμε ένα μεγάλο σχέδιο» για αυτήν, κατέληξε ο Βέλγος πολιτικός στη συνέντευξή του στη Le Soir.

.Έτοιμος για σκληρή δουλειά ο Παναγιώτης Γιαννάκης


Στην Κίνα βρίσκεται ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος προ ημερών ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της χώρας. Τα Μέσα της Κίνας υποδέχθηκαν τον Παναγιώτη Γιαννάκη, νέο τεχνικό της εθνικής ομάδας μπάσκετ. Ο «Δράκος» δήλωσε κατά την άφιξή του έτοιμος να δουλέψει σκληρά, ζήτησε υπομονή και τόνισε πως η ομάδα μπορεί να φτάσει σε τοπ επίπεδο.

«Σας ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμά σας. Βλέπω ότι τόσο εσείς όσο κι εγώ αγαπάμε το μπάσκετ. Κι αυτός είναι ο λόγος που κι εσείς κι εγώ βρισκόμαστε εδώ. Γνωρίζω την κινεζική ομάδα, είναι μια ομάδα που πάντα διαθέτει ταλέντο και βελτιώνεται. 

Θυμάμαι την ομάδα που έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς που διοργανώσατε εσείς στο Πεκίνο. Πάντα ήταν ενδιαφέρον να βλέπω την Κίνα στο υψηλότερο επίπεδο», είπε αρχικά ο Έλληνας κόουτς και πρόσθεσε:

«Αν οι παίκτες έχουν την υπομονή να δουλέψουν σκληρά και αν έχουν την υπομονή να αλλάξουν τον τρόπο παιχνιδιού… Χρειάζεται πολλή δουλειά και χρόνο και νομίζω πως θα έχουμε την ευκαιρία να φτάσουμε σε κάτι ιδιαίτερο με την εθνική ομάδα της Κίνας».

.Μέχρι τέλος Μαΐου το πόρισμα για τον ενιαίο φόρο ακινήτων


Τη Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2014.

 Στη σημερινή σύσκεψη, που συμμετείχαν ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ο Απ. Βεζυρόπουλος από τη ΝΔ, ο Ανδρ. Μακρυπίδης από το ΠΑΣΟΚ και ο Δημ. Χατζησωκράτης από τη ΔΗΜΑΡ, 

αποφασίστηκε έως το τέλος Μαΐου να έχει παραδοθεί η εισήγηση της τρικομματικής επιτροπής για τον φόρο, προκειμένου στη συνέχεια να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σύγκλιση απόψεων των μελών της τρικομματικής επιτροπής για βασικά σημεία του νέου φόρου, που θα αντικαταστήσει το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων. 

Μεταξύ των θεμάτων που εξετάζονται είναι η καθιέρωση αφορολόγητου ορίου για φυσικά πρόσωπα και η αντιμετώπιση, με ευνοϊκό τρόπο, των αγροτεμαχίων που χρησιμοποιούνται για αγροτική χρήση.

.Αναστασίου: «Λίγα λόγια, πολλή δουλειά»


Τα λίγα λόγια και η πολλή δουλειά φαίνεται πως είναι οι δύο παράμετροι στις οποίες θα στηριχθεί ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του, που σήμερα παρουσιάσθηκαν επίσημα, αναλαμβάνοντας το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού.

Ο Έλληνας τεχνικός, που αρχίζει από τους «πράσινους» την προπονητική του καριέρα, θα έχει ως συνεργάτες τους Γιάννη Βονόρτα, Γιούσεφ Φος και Στιβ Ρούτερ, αλλά και τον «θρύλο» του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Σαραβάκο, στη θέση του football manager, όπως και τον Νίκο Νταμπίζα ως τεχνικό σύμβουλο.

Ο Αναστασίου τόνισε ότι σκοπεύει να δημιουργήσει ένα ρόστερ που θα αποτελείται από 23 παίκτες (εκ των οποίων τρεις τερματοφύλακες) και πρόσθεσε ότι εντός των ημερών θα ανακοινωθούν οι πρώτες αποχωρήσεις και μεταγραφές της ομάδας.

Επισήμανε ότι προτιμά και θα εφαρμόσει το επιθετικογενές 4-3-3 (άλλωστε έκανε καριέρα στην Ολλανδία, όπου το συγκεκριμένο σύστημα αποτελεί «καθεστώς»), ενώ από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, στάθηκε στο ήθος του τεχνικού επιτελείου, αποδέχθηκε ότι έγιναν λάθη από την διοίκηση και αποκάλυψε πως θα διεξαχθεί δημοψήφισμα με την συμμετοχή φιλάθλων και μελών της «Συμμαχίας», προκειμένου να αποφασισθεί εάν η ομάδα θα παίζει στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ή εάν θα επιχειρηθεί να προχωρήσει το θέμα με την κατασκευή γηπέδου στο Βοτανικό.

.Το δικαστήριο απέρριψε όλες τις ενστάσεις της υπεράσπισης


Την απόρριψη όλων των βασικών ενστάσεων που υπέβαλε η υπεράσπιση των κατηγορουμένων στην υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Φ. Κατσιγιάννης, το δικαστήριο έκρινε νομικά αβάσιμη την ένσταση περί εξάλειψης του αξιόποινου λόγω παραγραφής του βασικού αδικήματος, που είναι η δωροδοκία. 

Στο σκεπτικό του, επικαλέστηκε και τον νέο νόμο για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ο οποίος δεν θέτει πλεον ως προϋπόθεση τη δίωξη του υπαίτιου για βασικό αδίκημα.

Αντίστοιχα απορρίφθηκαν οι ενστάσεις για ακυρότητα της προδικασίας, για την κλήτευση Τσοχατζόπουλου, για την εκκρεμοδικία κ.α.

Με την απόφασή του, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει κατά την πρόοδο της διαδικασίας επί της ενστάσεως της Βίκυς Σταμάτη για τον τόπο τέλεσης της αποδιδόμενης σε αυτήν νομιμοποίησης εσόδων, από παράνομη δραστηριότητα. Αν δηλαδή είναι η Ελλάδα ή η Ελβετία.

Η υπεράσπιση του πρώην υπουργού υπέβαλε αίτημα για την κλήση του ΚΥΣΕΑ -της επίμαχης περιόδου- προσθέτοντας στους μάρτυρες που ζητά να κληθούν και τους πρώην υπουργούς Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο αλλά και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη ο οποίος το 2009 ειχε αντιπαρατεθεί στη Βουλή με τον τότε υπουργό Βαγγ. Βενιζέλο για το θέμα των υποβρυχίων. 

Με το αίτημα του πρώην υπουργού συντάχθηκε ο συγκατηγορούμενός του, πρώην γγ του ΥΠΕΘΑ Γιάννης Σμπώκος.

Η Πολιτική Αγωγή είπε στο δικαστήριο, ότι δεν συναινεί στο αίτημα επιφυλασσόμενη να τοποθετηθεί, όταν της δοθεί ο λόγος. 

Η διδικασία θα συνεχιστεί αύριο το πρωί.

.Πρόθεση της Ευρώπης η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα για το μεταναστευτικό


Με την επίτροπο, αρμόδια για τις εσωτερικές υποθέσεις της ΕΕ Σεσίλια Μάλμστρομ, συναντήθηκε το πρωί στο γραφείο του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Δένδιας ξενάγησε την κ. Μάλμστρομ στις εγκαταστάσεις των επιτροπών ασύλου που βρίσκονται δίπλα στο υπουργείο, στο παλαιό κτίριο της ΕΡΤ, στη συμβολή των λεωφόρων Μεσογείων και Κατεχάκη.

Η κ. Μάλμστρομ δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένη από αυτά που είδε. Όπως είπε, έχουν γίνει θετικά βήματα, αλλά υπάρχουν κάποια προβλήματα τα οποία, όμως, θα ξεπεραστούν. 

Η επίτροπος τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποφασισμένη να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, η οποία ενώ περνάει μεγάλη οικονομική κρίση, δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη.

Ο υπουργός κ. Δένδιας, επισήμανε ότι οι εγκαταστάσεις ασύλου, που διαθέτει αυτήν τη στιγμή η χώρα μας, αποτελούν πρότυπο στην Ευρώπη και υπογράμμισε την ανταπόκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρέχει χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.