. «Την Ελλάδα θα την σώσουμε εμείς, όχι οι άλλοι»


«Κερδίσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Που είναι στο χέρι μας να την αξιοποιήσουμε», τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε άρθο- δήλωσή του στην εφημερίδα «Τα Νέα- Σαββατοκύριακο».

Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι «με την τελευταία απόφαση του Eurogroup, κερδίσαμε την "επιμήκυνση", την πρόσθετη περικοπή του χρέους, το να "μπαίνουν" περισσότερα χρήματα στην ελληνική οικονομία από εκείνα που θα "βγαίνουν", την περικοπή επιτοκίων σε επίπεδα πρωτοφανή, την αναστολή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων για δέκα και δεκαπέντε χρόνια».

Ο κ. Σαμαράς, τονίζει ότι «ήδη μέσα στον Δεκέμβριο μπορεί να αρχίσει η καταβολή των οφειλών του δημοσίου σε ιδιώτες» και επιπλέον οι ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες, θα μπορούν να δίνουν νέα δάνεια, η επιστροφή των καταθέσεων θα επιτρέψει ακόμα μεγαλύτερη ρευστότητα, ενώ η εξάλειψη της δραχμοφοβίας θα επιτρέψει την προσέλκυση επενδύσεων.

«Τώρα το πρόγραμμα μπορεί να βγει. Και μαζί η Ελλάδα να βγει από την κρίση», αναφέρει ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι «την Ελλάδα δεν θα τη σώσουν άλλοι. Θα τη σώσουμε εμείς οι Έλληνες».

.Στοιχεία που σοκάρουν


Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS σήμερα και δυστυχώς η μεγάλη αύξηση που καταγράφηκε το 2011 στα νέα κρούσματα του ιού συνεχίζεται και το 2012, όπως δείχνουν τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει το ΚΕΕΛΠΝΟ. Αξιοσημείωτο είναι, ότι για πρώτη φορά το μεγαλύτερο μέρος των νέων κρουσμάτων αφορά χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών και όχι σε σεξουαλική επαφή. 

Στην Τεχνόπολη, Πειραιώς 100 στο Γκάζι, κορυφώνονται σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή”. Εκθέσεις, προβολές, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, είναι μερικά από τα δρώμενα που οργανώνονται ως τα μεσάνυχτα, σε τέσσερις αίθουσες.

.Αποτελεσματικότερο ένα πραγματικό «κούρεμα»


Το «μεγαλύτερο λάθος» στην τελευταία συμφωνία του Eurogroup και του ΔΝΤ για την Ελλάδα είναι ότι εξαρτά οποιαδήποτε ανακούφιση του ελληνικού χρέους από τη συνέχιση της δημοσιονομικής λιτότητας, υποστηρίζει με σημερινό, κύριο άρθρο της, η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», αλλά αναγνωρίζει ότι αυτό που συμφωνήθηκε την Τρίτη από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποτελεί «σαφή βελτίωση», σε σχέση με προηγούμενες συμφωνίες.
 Όπως επισημαίνεται, στη συμφωνία επιστρατεύονται χρήσιμα εργαλεία για τη μείωση του ελληνικού χρέους, αναγνωρίζοντας ότι οι τρέχουσες και προβλεπόμενες αναλογίες στην Ελλάδα για την έξοδο από το χρέος δεν είναι βιώσιμες.
Η εφημερίδα της Νέας Υόρκης θεωρεί ότι μέτρα όπως το πραγματικό «κούρεμα» του χρέους θα ήταν περισσότερο αποτελεσματικά και αφήνει να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο έχει μετατεθεί, για πολιτικούς λόγους, μετά τις γερμανικές εκλογές. 
Ωστόσο, σημειώνεται ότι αυτό που χρειάζεται η ελληνική οικονομία ώστε να είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα, είναι επιθετικά μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης, μεταξύ αυτών, δημόσιες επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των λιμανιών και των υποδομών, φορολογικές ελαφρύνσεις για την ενθάρρυνση των εξαγωγών και καλύτερη δημόσια εκπαίδευση.
Στο άρθρο αναφέρεται ότι η συμφωνία διατηρεί την Ελλάδα οικονομικά φερέγγυα για τους επόμενους μήνες, αλλά το τίμημα μπορεί να αποδειχθεί πολύ μεγάλο για να το αντέξει η ελληνική οικονομία και κοινωνία. 
Επίσης, η εφημερίδα κάνει λόγο για "εύθραυστο χαρακτήρα" της ελληνικής κυβέρνησης συνεργασίας και διατυπώνι την άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί να μην αντέξει μέχρι τις γερμανικές εκλογές, με ενδεχόμενο αποτέλεσμα ακόμη και τη χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.
Σύμφωνα πάντα με το κύριο άρθρο των "Νιου Γιορκ Τάιμς", η καταστροφή μπορεί να αποφευχθεί, υπό την προϋπόθεση ότι η κ. Μέρκελ θα προτάξει την επιβίωση της Ελλάδας και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναντι των εκλογικών υπολογισμών της.

.Νίκη για τον ΟΣΦΠ, ισοπαλίες για Ξάνθη - Αστέρα Τρίπολης και Άρη - Ατρόμητο


Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση στα «Πηγάδια» της Ξάνθης μεταξύ της ομώνυμης ομάδας και του Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ονουάτσι στο 2΄ και το αρκαδικό συγκρότημα ισοφάρισε με τον Καλαντζή στο 72΄, ενώ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Ουσέρο στο 68΄.

Ισόπαλη 1-1 έληξε και η αναμέτρηση του Άρη και του Ατρομήτου στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Το σκορ άνοιξε ο Σουνάς στο 15΄ για να ιοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι στο 89΄ με τον Σκόνδρα, παρά το γεγονός ότι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 44΄ λόγω αποβολής του Ταυλαρίδη με δεύτερη κίτρινη.
Την ενδέκατη νίκη στις συνολικά δεκατρείς εφετινές αναμετρήσεις του στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε στο Φάληρο του Πλατανιά με 2-1 (6΄ πέναλτι Αμπντούν, 19΄ Τοροσίδης - 37΄ Ουντότζι), πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ.

.Η αθλιότητα του ΒΗΜΑΤΟΣ και η αλήθεια…


Το ΒΗΜΑ αύριο έχει ένα άθλιο άρθρο με το οποίο επιχειρεί να συνδέσει την Μαργαρίτα Παπανδρέου με τη λίστα Λαγκαρντ.
 Αναπαράγουν μια ιστορία που κυκλοφορεί στα μπλογκς εδώ και μέρες σύμφωνα με την οποία από τον ΣΔΟΕ λένε ότι πίσω από τη γυναίκα με τα 500 εκ κρύβεται η Μαργαρίτα Παπανδρέου.
Η γυναίκα με τα 500 εκ είναι πάντως υπαρκτή και από ότι έχουμε μάθει το ΣΔΟΕ την είχε βρει. 

Από την έρευνα προέκυψε οτι δουλεύει σε ναυτιλιακή εταιρία και σε καμιά περίπτωση, η περιουσιακή της κατάσταση και οι δηλώσεις εισοδήματος δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τέτοιο ποσό. 

Ο έλεγχος όμως δεν ξέρουμε αν προχώρησε και αν έχει καταλήξει κάπου.. από πληροφορίες ξέρουμε ότι μάλλον .. “σταμάτησε”…

Αυτό που ξέρουμε εμείς αποκλείεται να μην το ξέρει το ΒΗΜΑ βέβαια.. το οποίο ξαφνικά έγινε ένα με το olympia.gr που πρώτο ξεκίνησε την φήμη τον περασμένο Οκτώβριο… για να δούμε τι άλλο έχει να μας προσφέρει η “δημοσιογραφία” του “έγκυρου” ΒΗΜΑΤΟΣ… 

βλέπετε απορρίφθηκε και η εξεταστική και ίσως Μπαμπάς και Γιος να έχουν εμμονή… ίσως και ο Παπανδρέου δεν είχε τότε προαγάγει το παιδί στο ΥΠΕΞ.. τι να πει κανείς;

.Το πρόγραμμα μπορεί να πετύχει, τονίζει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς


«Κερδίσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Που είναι στο χέρι μας να την αξιοποιήσουμε», τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε άρθο- δήλωσή του στην εφημερίδα "Τα Νέα- Σαββατοκύριακο".

Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι «με την τελευταία απόφαση του Eurogroup, κερδίσαμε την "επιμήκυνση", την πρόσθετη περικοπή του χρέους, το να "μπαίνουν" περισσότερα χρήματα στην ελληνική οικονομία από εκείνα που θα "βγαίνουν", την περικοπή επιτοκίων σε επίπεδα πρωτοφανή, την αναστολή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων για δέκα και δεκαπέντε χρόνια!».

Ο κ. Σαμαράς, τονίζει ότι «ήδη μέσα στον Δεκέμβριο μπορεί να αρχίσει η καταβολή των οφειλών του δημοσίου σε ιδιώτες» και επιπλέον οι ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες, θα μπορούν να δίνουν νέα δάνεια, η επιστροφή των καταθέσεων θα επιτρέψει ακόμα μεγαλύτερη ρευστότητα, ενώ η εξάλειψη της δραχμοφοβίας θα επιτρέψει την προσέλκυση επενδύσεων.

«Τώρα το πρόγραμμα μπορεί να βγει. Και μαζί η Ελλάδα να βγει από την κρίση», αναφέρει ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι «την Ελλάδα δεν θα τη σώσουν άλλοι. Θα τη σώσουμε εμείς οι Έλληνες».

.Ευ. Βενιζέλος: Όρος για την ανάκαμψη, η πολιτική σταθερότητα


Πλαίσιο που επιτρέπει τη στροφή στην πραγματική οικονομία, στον δρόμο για την έξοδο από την κρίση, την ανάπτυξη και την απασχόληση, χαρακτήρισε τις αποφάσεις του Eurogroup ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συντακτικού Συνεδρίου του Κινήματος, στον πολυχώρο «Αθηναΐς».

Σημείωσε, δε, ότι βασικός όρος για την εθνική ανάκαμψη είναι να υπάρχει πολιτική σταθερότητα, επαναλαμβάνοντας και τις θέσεις για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση, και κανόνες για καλύτερη κυβερνητική συνεργασία. 

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το φορολογικό νομοσχέδιο «δεν μπορεί να φέρει στο στόχαστρο τα παιδιά», δήλωσε «θα θεραπεύσουμε», στον κυρωτικό νόμο, «αδικίες» για τις αναπηρικές συντάξεις και πρόσθεσε ότι θα προωθηθεί η καταβολή των εφάπαξ. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για «άγνοια κινδύνου» όταν, όπως είπε, ανέφερε χθες στην ομιλία του στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι η παράταξή του είναι έτοιμη να κυβερνήσει. 

Επιπλέον, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υπονομεύει με τις δηλώσεις της κάθε επενδυτική προσπάθεια, κάτι που χαρακτήρισε «θλιβερό και ύποπτο». Ανέφερε ακόμη, μεταξύ άλλων, ότι «θα έρθει και η ώρα πιο ριζοσπαστικών κινήσεων σε σχέση με το χρέος».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.