.Δάνεια και αιχμαλωσία

*Χρήστος Γιαννίμπας * 

Πριν από περίπου δύο μήνες έγραψα το άρθρο «Δάνεια και αιχμαλωσία». Σ’ αυτό, για πολλοστή φορά, προσπάθησα να παρουσιάσω την ουσία της αιχμαλωσίας όχι μόνο του δανειολήπτη αλλά και όλων μας. Δανειοληπτών και μη. Επειδή επίκειται νομοθετική βελτίωση του νόμου Κατσέλη, επανέρχομαι σε δύο συγκεκριμένα ζητήματα. 

Αρχικά να σας πω ότι το «Δάνεια και αιχμαλωσία» είναι εις γνώση και του πρωθυπουργού (Α. Τσίπρα) και του Α’ αντιπροέδρου (Γ. Δραγασάκη). Φυσικά τα έδωσαν στα αρμόδια πρόσωπα (τα ονόματα δεν έχουν σημασία) για «επεξεργασία». Τους αξίζουν πολλά μπράβο που το ... περισσότερα »

.Ολάντ: Εάν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ, η Ευρώπη θα κατέρρεε

«Είναι μια μεγάλη τιμή που μου κάνατε. Με δεχτήκατε εδώ σε αυτό το πανεπιστήμιο με το κύρος που έχει και με αναγορεύσατε σε επίτιμο διδάκτορα» είπε ο Γάλλος πρόεδρος στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αμέσως μετά την τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο Διδάκτορα. Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, 

Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο Φρανσουά Ολάντ ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε και ανέφερε ότι «είχα την τύχη να ακούσω τους επαίνους για το έργο μου και για τις δεσμεύσεις που έχω αναλάβει. Δεν είναι τόσο συχνό να ακούει κανείς τέτοια λόγια σε διάφορε... περισσότερα »

.Παραγράφονται χιλιάδες ανοικτές υποθέσεις φορολογίας ακινήτων

Στο αρχείο μπαίνουν στις 31 Δεκεμβρίου χιλιάδες φάκελοι ανέλεγκτων υποθέσεων φορολογίας κεφαλαίου, με κίνδυνο να χαθούν εκατομμύρια ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

 Το πρόβλημα οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού και πάνω από όλα στην ελλιπή μηχανογράφηση, που καθιστούν αδύνατο τον έλεγχο όλων των υποθέσεων, οι οποίες εν έτει 2015 βρίσκονται στοιβαγμένες στα ντουλάπια των εφοριών και όχι σε ηλεκτρονικά αρχεία! 

Είναι ενδεικτικό του όγκου των υποθέσεων που πρέπει να ελεγχθούν, ότι ενώ με εγκύκλιο του 2013- τότε ξεκίνησε το ξεσκαρτάρισμα των εκκρεμών φακέλων εν όψει παραγραφής- είχαν ... περισσότερα »

.Λαφαζάνης: Είμαστε η μόνη απειλή για ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

«Μνημονιακός υπουργός, εγώ δεν θα ήμουν ποτέ. Δεν υπήρχε καμία περίπτωση, άλλωστε το είχα πει: εγώ μνημόνιο δεν ψηφίζω με τίποτα. 

Καλύτερα να με κρεμάσουν ανάποδα!», δήλωσε σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM. Αναφερόμενος στην πορεία της Λαϊκής Ενότητας στο μέλλον, ο κ. Λαφαζάνης παρατήρησε πως «από την επομένη κιόλας των εκλογών, η Λαϊκή Ενότητα δικαιώνεται και όσο περνάει ο καιρός, θα δικαιώνεται όλο και περισσότερο. 

Εμείς, παρουσιάσαμε τη μόνη αυθεντική, πραγματική και ρεαλιστική εναλλακτική αντιμνημονιακή πρόταση για τον τόπο. Κι αυτή η πρότ... περισσότερα »

.Tο τετ-α-τετ της Φώφης με τον Ολάντ

Πριν συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκε και με τη Φώφη Γεννηματά, ως επικεφαλής σοσιαλιστικού κόμματος (ΠΑΣΟΚ) στην Ελλάδα. «Είχα την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να συναντηθώ σήμερα με τον Πρόεδρο Francois Hollande και να τον καλωσορίσω στην πατρίδα μας.

 Στο πρόσωπο του, εμείς οι Έλληνες Σοσιαλιστές τιμούμε ένα κορυφαίο Ευρωπαίο Σοσιαλιστή ηγέτη και ένα πολύτιμο φίλο, ο οποίος είχε κρίσιμη και καθοριστική συμβολή στην προσπάθεια που καταβάλαμε για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε και την Ευρωζώνη, σε ιδιαίτερα δύσκολες ώρες τον περασμένο Ιούλι... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.