.Πρωτογενές πλεόνασμα 1,929 δισ. ευρώ το 2014

Πρωτογενές πλεόνασμα 1,929 δισ. ευρώ και υστέρηση εσόδων 3,953 δισ. ευρώ, από τον στόχο που είχε τεθεί παρουσίασε ο προϋπολογισμός το δωδεκάμηνο Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2014. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα σύμφωνα με τα οποία το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης ανήλθε σε 3,640 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 5,441 δισ. ευρώ το 2013. 

Σημειώνεται ότι ο επικαιροποιημένος στόχος για το 2014 προέβλεπε πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,939 δισ. ευρώ και έλλειμμα γενικής κυβέρνησης 761 εκατ. ευρώ, στόχοι που δεν επιτεύχθηκαν λόγω της υστέρησης των εσόδων του προϋπολογισμού. 

Αναλυτικότερα το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 51,327 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας υστέρηση κατά 3,953 δισ. ευρώ ή 7,2 % έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού. Από αυτά έσοδα ύψους 1,9 δισ. ευρώ αφορά έσοδα από SMP's ( κέρδη ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης) τα οποία δεν εισπράχθηκαν στο 2014.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 46,620 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 3,529 δισ. ευρώ ή 7,0 % χαμηλότερα έναντι του στόχου του προϋπολογισμού.

.«Από τα πρώτα μέτρα της νέας κυβέρνησης η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ»

Τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, επαναλαμβάνει το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα και με την οποία απαντά στις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη. 

«Δυστυχώς για τη ΝΔ και την εκπρόσωπό της, όλοι όσοι ζουν στην Ελλάδα γνωρίζουν καλά πως η κυβέρνηση Σαμαρά είναι αυτή που ψήφισε τον ΕΝΦΙΑ οδηγώντας με αυτό τον τρόπο στη δήμευση της ακίνητης περιουσίας χωρίς εξαιρέσεις. Όλοι θυμούνται πως το "προσωρινό χαράτσι" έγινε μόνιμο με τον ΕΝΦΙΑ. Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς επιβεβαίωσε πως δεν προτίθεται να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ» είναι το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται, επίσης, ότι «η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, επαναφορά του αφορολόγητου για την πρώτη κατοικία, καθώς και κατάργηση των σημερινών αντικειμενικών αξιών που δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές πραγματικές αξίες και επιβαρύνουν άδικα την ακίνητη περιουσία, θα είναι από τα πρώτα μέτρα της νέας κυβέρνησης. Φωνάζει η ΝΔ για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

.«Το ΠΑΣΟΚ τρίτος πόλος»

«Στις 25 Ιανουαρίου η απάντηση περνάει μέσα από το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ τρίτος πόλος, τρίτη εντολή, εγγυητής της εθνικής προοδευτικής σταθερότητας», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, 

σε ομιλία του στον Πειραιά, από όπου άσκησε και κριτική προς τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι προσωπικά δεν ανέχεται το «επικοινωνιακό δημαγωγικό παιχνίδι ανάμεσα στον άγαρμπο εκφοβισμό που επαγγέλλεται η ΝΔ και τον κουτοπόνηρο εφησυχασμό που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ». «Πολιτική μας είναι η αλήθεια. Τώρα δεν υπάρχει περιθώριο, όλα κρίνονται στις 26 Ιανουαρίου κι είναι κρίμα να τεθούν σε... περισσότερα »

.«Ο λαός θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας»

Το μέλλον της χώρας περνάει μέσα από συνεργασίες, δήλωσε απόψε από τα Χανιά ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, συνομιλώντας με πολίτες σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το κόμμα του στο Ωδείο της πόλης. 

Ο κ. Θεοδωράκης δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του για την επόμενη ημέρα των εκλογών, υποστήριξε ότι «αυτή η χώρα έχει κακοπάθει από τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις», ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ο ελληνικός λαός ανεξάρτητα από το αν ψηφίζει εμάς, ψηφίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζει τη ΝΔ, θέλει στην πλειοψηφία του κυβερνήσεις συνεργασίας. Έχει την αίσθηση ο κόσμος, που δεν την ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.