.Πολιτική σταθερότητα, αλλά πώς;

Ολοι οι διεθνείς οργανισμοί, όλες οι εκθέσεις και όλοι οι έγκυροι διεθνείς αναλυτές ως μείζον πρόβλημα για την Ελλάδα του 2014 επισημαίνουν τον κίνδυνο από την έλλειψη «πολιτικής σταθερότητας». Δεν έχουν άδικο... Αλλά πού οφείλεται αυτός ο κίνδυνος; Μήπως στην ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών; 

Μήπως γιατί δεν... ξαναμπαίνει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση; Μήπως γιατί καθυστερεί η ανασυγκρότηση της... μεγάλης Κεντροαριστεράς, καθώς φθίνει το ΠΑΣΟΚ; Ή μήπως γιατί «έρχεται» ο ΣΥΡΙΖΑ; *Είναι προφανές* ότι λίγο-πολύ όλα αυτά ισχύουν. Περιγράφουν μια κατάσταση στο πεδίο της «πο... περισσότερα »

.Το τέλος του μέσου εργαζόμενου

Της Μαρίας Κατσουνάκη 
«Θα υπάρχει πάντα αλλαγή, νέες θέσεις εργασίας, νέα προϊόντα, νέες υπηρεσίες. Αλλά εκείνο που ξέρουμε σίγουρα είναι πως με κάθε νέο επίτευγμα, οι καλύτερες θέσεις εργασίας θα απαιτούν εργαζόμενους με περισσότερη και καλύτερη παιδεία, που θα τους καθιστά άνω του μέσου όρου». 

Το απόσπασμα είναι από άρθρο του Τόμας Φρίντμαν που δημοσιεύτηκε στους New York Times πριν από δύο χρόνια. Χθες η «Κ» (σελίδα 18) παρουσίασε τα στοιχεία μιας πολύ ενδιαφέρουσας έρευνας που διεξήγαγε η εταιρεία συμβούλων McKinsey σε 8 ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ε... περισσότερα »

.Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την κατάργηση φορέων του Δημοσίου

 Σε διαβούλευση τέθηκε σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο οποίο προβλέπεται η κατάργηση 21 φορέων του Δημοσίου, που δεν κρίνονται απαραίτητοι, το νέο πλαίσιο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, με κύριο χαρακτηριστικό τον τερματισμό του καθεστώτος της μαζικής βαθμολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων με άριστα, ενώ υπάρχει και δέσμη σημαντικών διοικητικών απλουστεύσεων για πολίτες και επιχειρήσεις.

 Σημειώνεται ότι οι ΙΔΑΧ υπάλληλοι των ΝΠΙΔ που καταργούνται οδηγούνται σε υποχρεωτική αποχώρηση, ενώ οι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας. 

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η κατάργηση των φορέων επηρεάζει περίπου 250 υπαλλήλους, απ' τους οποίους κάποιοι απολύονται, κάποιοι τίθενται σε διαθεσιμότητα και κάποιοι μετακινούνται σε άλλη θέση.

.Οι στόχοι της ελληνικής Προεδρίας, όπως παρουσιάστηκαν από τον πρωθυπουργό στο ευρωκοινοβούλιο

Η τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και η μεταναστευτική πολιτική, βρίσκονται, μεταξύ άλλων, στην κορυφή της ατζέντας της ελληνικής Προεδρίας.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συνόψισε τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας:

-Τόνωση ανάπτυξης και απασχόλησης. «Πρέπει να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στη δημοσιονομική πειθαρχία και την ανάπτυξη» τόνισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έκανε λόγο για χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

-Ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης για τη θωράκιση του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος.
-Αποτελεσματική απάντηση στο μεταναστευτικό πρόβλημα. Χρειάζεται συνολική διαχείριση γιατί είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα, τόνισε ο πρωθυπουργός.

-Νέα πνοή στις θαλάσσιες πολιτικές της Ένωσης.
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη ότι η ελληνική προεδρία θα προωθήσει τη διεύρυνση της Ένωσης με τις συζητήσεις με τις βαλκανικές χώρες. Στους στόχους της Προεδρίας, ανέφερε και την ενίσχυση των σχέσεων με τους συμμάχους της Ευρώπης, όπως οι ΗΠΑ.

«Χρειαζόμαστε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι το μέλλον των επόμενων γενεών, αυτό το μέλλον διαμορφώνουμε σήμερα, αυτό το μέλλον μας ενώνει. Προχωράμε βήμα βήμα, κάποιες φορές κάνουμε λάθη. Ξεπερνώντας την κρίση προχωράμε ακόμη πιο αποφασιστικά» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

.Λήστευε τράπεζες με καραμπίνα προσαρμοσμένη σε... πατερίτσα

Με μία κοντόκανη καραμπίνα προσαρμοσμένη σε... πατερίτσα, κατηγορείται ότι λήστεψε υποκατάστημα τράπεζας, 56χρονος, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.
Ο συλληφθείς κατηγορείται από την Αστυνομία για ένοπλη ληστεία και για απόπειρα ληστείας, σε αντίστοιχα υποκαταστήματα τραπεζών, της Alpha Bank και της Attica Bank, στα Διαβατά και τη Σίνδο Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, παριστάνοντας τον ανάπηρο και με την απειλή καραμπίνας που είχε δέσει πάνω στην πατερίτσα, φέρεται ότι απέσπασε από το τραπεζικό υποκατάστημα των Διαβατών το ποσό των 12.600 ευρώ. Στη δεύτερη περίπτωση αποχώρησε άπρακτος, καθώς το χρηματοκιβώτιο του υποκαταστήματος λειτουργούσε με χρονοκαθυστέρηση.

.«Βασικό μήνυμα της ελληνικής προεδρίας να είναι η αλλαγή πολιτικής»

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμείνει απλή διαπίστωση η αναπόφευκτη αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο του πρωθυπουργού στα λάθη του ελληνικού προγράμματος, στην υποεκτίμηση της ύφεσης αλλά και στις θυσίες του ελληνικού λαού, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, σχολιάζοντας την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. 

Η ΔΗΜΑΡ προσθέτει ότι η υπογράμμιση αυτή του κ. Σαμαρά θα πρέπει να οδηγεί στην προώθηση μειζόνων αλλαγών, σε αποφυγή νέων μέτρων και σε σύνδεση της δημοσιονομικής προσαρμογής με αναπτυξιακές διαδικασίες και επιλογές, καθώς και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. 

«Οι κυρίαρχες πολιτικές της δογματικής λιτότητας, της εθνοκεντρικής θεώρησης και του κρατικού ηγεμονισμού πρέπει να αλλάξουν. Βασικό μήνυμα της Ελληνικής Προεδρίας πρέπει να είναι η αλλαγή πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη για την έξοδο από την κρίση», καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.

.Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Μιχαλολιάκου-Κασιδιάρη

Από μία κλωστή κρέμονται οι σχέσεις μεταξύ Ηλία Κασιδιάρη και Νίκου Μιχαλολιάκου. 

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, οι πληροφορίες επιμένουν ότι οι σχέσεις του κ. Κασιδιάρη με τον κ. Μιχαλολιάκο δεν ήταν όπως ήταν πριν από την προφυλάκιση του αρχηγού. «Έχουν ψυχρανθεί», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα. 

Όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, ο κ. Μιχαλολιάκος θέλει περισσότερη δράση (δηλαδή διαμαρτυρίες, πορείες κτλ.), πράγμα που δεν γίνεται. Και προσθέτει: «Προχθές έξω από τον Άρειο Πάγο μπόρεσε να συγκεντρώσει (παρά την κινητοποίηση που έκανε) μόνο μερικές δεκάδες άτομα, τα περισσότερα των οποίων ήταν συγγενείς των προφυλακισμένων». 

Παρά τις προσπάθειες του Ηλία Κασιδιάρη να συναντήσει τον Νίκο Μιχαλολιάκο στη φυλακή, δεν του επιτρέπεται να δει κανέναν από τους προφυλακισμένους βουλευτές, αλλά και ούτε και στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής. «Του λένε ότι δεν είναι συγγενής πρώτου βαθμού και τους υπευθύνους των φυλακών τους αφήνουν παγερά αδιάφορους οι συνεχείς επισημάνσεις του ότι είναι βουλευτής», επισημαίνεται.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.