.Στις 17 Δεκεμβρίου η πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, όπως ανακοίνωσε η Σοφία Βούλτεψη.

«Δυστυχώς η ανοικτή και απροκάλυπτη προτροπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους βουλευτές, να αποτρέψουν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και να οδηγήσουν την χώρα σε πρόωρες εκλογές, υπονομεύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας και εκπέμπει μηνύματα αβεβαιότητας στις αγορές. 

Υπονομεύει ακόμα την εθνική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, εργαζόμενους και ανέργους. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτρέψει αυτή την ανοικτή υπονόμευση. Η πολιτική αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει τώρα!» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος. 

«Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος αφού ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής να κινηθεί το ταχύτερο η διαδικασία Προεδρικής Εκλογής και η σχετική ψηφοφορία να διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014» πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη.

.Την Τρίτη στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας

Επιστρέφουν αύριο στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές του υπουργείου Οικονομικών από τις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εξέλιξη αυτή θεωρείται ένα σημαντικό βήμα προς την τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται ακόμη επίσημα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αποστολή του ΔΝΤ θα βρίσκεται στην Αθήνα από τις 9 μέχρι τις 19 του τρέχοντος μηνός. Επίσης, δεν διευκρινίζεται αν η αποστολή θα έχει τη μορφή «τεχνικού κλιμακίου», τουλάχιστον σε πρώτη φάση, ή θα πρόκειται για «ολοκληρωμένη αποστολή».

Επίσημη ανακοίνωση ενδεχομένως να δοθεί μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Eurogroup. Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, βρίσκεται στις Βρυξέλλες και ο υπεύθυνος της Αποστολής του Ταμείου, Ρίσι Γκογιάλ βρίσκεται στην Ουάσιγκτον και συμμετέχει στις συζητήσεις.

.Έρχονται τα λεωφορεία χωρίς οδηγό

Ανοίγει ο δρόμος για την πιλοτική κυκλοφορία λεωφορείων χωρίς οδηγό στην Ελλάδα, με νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή. Πρόκειται για διάταξη που έχει περιληφθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και παρέχει τη δυνατότητα να τεθεί πιλοτικά, και για ορισμένο χρονικό διάστημα σε κυκλοφορία λεωφορείο χωρίς τη φυσική παρουσία οδηγού επί του οχήματος.

«Θα ανέβαινα σε λεωφορείο χωρίς οδηγό;» είναι ίσως η πιθανότερη ερώτηση που θα έκανε κάποιος στο άκουσμα της είδησης. Όπως αναφέρεται όμως στην αιτιολογική έκθεση της συγκεκριμένης διάταξης, η τεχνολογική πρόοδος επιτρέπει πλέον την ασφαλή για δημόσια κυκλοφορία λειτουργία τέτοιων οχημάτων, τα οποία πέραν των μηχανισμών, εξαρτημάτων και συσκευών που φέρουν όλα τα οχήματα της αντίστοιχης κατηγορίας, είναι εφοδιασμένα με έξυπνα συστήματα χειρισμού (ITS)».

Ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος έσπευσε σήμερα να επισημάνει, σχολιάζοντας τα ερωτήματα που τέθηκαν από βουλευτές, ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται διεθνώς στις πρωτοπόρες χώρες που συμμετέχουν σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, ενώ διαβεβαίωσε, ότι κατά την πειραματική εφαρμογή του προγράμματος θα ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή κυκλοφορία των λεωφορείων χωρίς οδηγό.

.Περαιτέρω βοήθεια για την Ελλάδα αλλά και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, ζητεί ο Μοσκοβισί

 «H Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επίγνωση των προσπαθειών και των αλλαγών που σημειώθηκαν στην Ελλάδα από τον ελληνικό λαό και προσβλέπουμε σε καλή συμφωνία προκειμένου να μειώσει το έλλειμμά της η Ελλάδα, να υπάρξει προώθηση των μεταρρυθμίσεων για να ισχυροποιηθεί η οικονομία». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Όπως τόνισε ο κοινοτικός επίτροπος, εδώ και βδομάδες ο ίδιος βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τις ελληνικές Αρχές επισημαίνοντας πως υπάρχει πρόοδος αλλά υπάρχουν και βήματα που πρέπει ακόμη να γίνουν. 

Ο Π. Μοσκοβισί τόνισε ακόμη: «Θέλουμε να κατευθυνθούμε προς την έξοδο της Ελλάδας από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και στο πλαίσιο αυτό η Κομισιόν κινητοποιείται με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία της». Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει σήμερα απόφαση για την παράταση του ελληνικού προγράμματος, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι θα γίνουν βήματα προόδου.

.Κεραυνός εν αιθρία στη Βουλή η ψηφοφορία για Πρόεδρο Δημοκρατίας

Παρά το γεγονός ότι ήταν ελάχιστοι οι βουλευτές που βρίσκονταν στη Βουλή τη στιγμή που ανακοινώθηκε η απόφαση της κυβέρνησης για διεξαγωγή ψηφοφοριών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας εν μέσω γιορτών, η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. 

Όλοι αιφνιδιάστηκαν. Τόσο αυτοί που ήταν παρόντες στη Βουλή, όσο και άλλοι που ενημερώθηκαν για την απόφαση να διεξαχθούν ψηφοφορίες στις 17 (η πρώτη), στις 22 και στις 27 Δεκεμβρίου. Πίστευαν ότι όλα θα γίνονταν μετά τα Χριστούγεννα και γενικότερα μετά τι γιορτές. 

Πλέον, αγωνιούν για να μάθουν για τον Πρόεδρο που θα προταθεί, ενώ καταλαβαίνουν ότι διακοπές… γιοκ, καθώς θα πρέπει να βρίσκονται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Βουλή.

.Στραγγάλισαν τον Μένη Κουμανταρέα

Στραγγαλισμός φαίνεται ότι ήταν τελικά η αιτία θανάτου του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα του Σαββάτου στο σπίτι του στην Κυψέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιατροδικαστές που διενήργησαν τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του συγγραφέα, διαπίστωσαν ότι το θύμα έφερε βαριές κακώσεις στο κεφάλι και στην κοιλιά. 

Ο δολοφόνος φέρεται να χτύπησε αρχικά τον άτυχο συγγραφέα με γυμνά χέρια και στη συνέχεια να τον στραγγάλισε. Οι τελευταίες πάντως στιγμές της ζωής του δεν προμήνυαν τίποτα από ότι θα επακολουθούσε. Το χρονικό του θανάτου το βράδυ της Παρασκευής ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.