.Πισωγυρίσματα...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Η οικογένεια Ζωγράφου, ενώ είχε προσδιοριστεί η ημερομηνία υπογραφής* του συμβολαίου δωρεάς του υπολοίπου 50% του κτήματος που κατέχει για της *13 Ιανουαρίου 2014,δεν προσήλθε και με την από 8-1-14 επιστολή της προς το Δήμαρχο Κώστα Καλλίρη μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι για να υπογράψει το συμβόλαιο δωρεάς πρέπει παράλληλα να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του την εγκυρότητα του συμβολαίου της αγοραπωλησίας του 50% που είχε γίνει επί Δημαρχίας Καζάκου, για το οποίο συμβόλαιο έχουν διατυπωθεί ενστάσεις εγκυρότητα και σύννομης διαδικασίας τόσο από τη Γνωμοδότηση του ... πε... περισσότερα »

.Αλ. Τσίπρας: Τα ψέματα τελείωσαν και οι εκβιασμοί στέρεψαν

 Για δεύτερη φορά σε διάστημα 48 ωρών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επιτίθεται στη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για την, όπως υποστηρίζει, πολιτική που έχει επιβάλλει μέσω της τρόικας στην Ελλάδα, αλλά και για την κατάσταση στην ΕΕ, χαρακτηρίζοντάς την «υπνοβάτη της λιτότητας», ενώ δηλώνει ότι «τα ψέματα τελείωσαν και οι εκβιασμοί στέρεψαν».

Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι «ή όλοι μαζί αλλάζουμε ρότα προς έναν συνολικό αναπροσανατολισμό της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής στην Ευρώπη ή αποχαιρετάμε την ευρωπαϊκή ιδέα μέσα στον κουρνιαχτό και στη σκόνη από τη κατάρρευση του ενιαίου νομίσματος».

Είναι, λοιπόν καιρός, σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «όσοι υπνοβατούν να ξυπνήσουν γιατί πολύ σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι το όνειρό τους είναι τελικά εφιάλτης», αναφερόμενος στην γερμανική πολιτική. 

Σημειώνεται ότι την περασμένη Τετάρτη ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του, επιτέθηκε στην κ. Μέρκελ υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να υπογράψει οποιαδήποτε δήλωση για συνέχιση του Μνημονίου. 

.Σύσκεψη στο Μαξίμου για προϋπολογισμό και τρόικα

Συνάντηση με τον Γιάννη Στουρναρα είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος του πρωθυπουργικού γραφείου είπε ότι συζήτησαν για την τρόικα και τις γενικότερες εξελίξεις.
«Τον ενημέρωσα για την εκτέλεση του προυπολογισμού και για τον προγραμματισμό για τα επόμενα eurogroup» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

Σε ερώτηση για τη νέα καθυστέρηση στην άφιξη της τρόικας είπε ότι δεν τον ανησυχεί καθόλου. «Γιατί κι εμείς επιδιώκουμε να καθυστερήσει λίγο, ώστε να έχουμε τα τελικά στοιχεία του Δεκεμβρίου που, απ' ότι φαίνεται, θα είναι καλύτερα από αυτά που περιμέναμε κι εμείς και η τρόικα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

.Οι κατευθύνσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία και τις επόμενες εκλογές

Στη δημοσιότητα δόθηκε η απόφαση της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που ελήφθη στην τελευταία συνεδρίασή της, στις 22 Δεκεμβρίου. Η απόφαση αφορά στις θέσεις του κόμματος σχετικά με την ανεργία, την κεντροαριστερά και τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις Επιπλέον, αναφέρεται ότι στη συνεδρίαση της 22ης Δεκεμβρίου, «η ΚΠΕ με μεγάλη πλειοψηφία υπερψήφισε την εισήγηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ». 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της ΚΠΕ, «εθνικός στόχος πρέπει να είναι με κάθε τρόπο η ανάσχεση της ανεργίας» και ως προς αυτό το 1ο σημείο της απόφασης αναφέρεται, μεταξύ άλλων, η... περισσότερα »

.Τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα έχουν ως εξής


Η κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ, οι απολύσεις στο Δημόσιο μες στο 2014, οι αλλαγές στο ΦΠΑ και οι πιθανές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα τω φύλλων της Παρασκευής. Τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα έχουν ως εξής: *ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ*: "Μήνας κολάσεως στον ΕΟΠΥΥ". Η εφημερίδα γράφει ότι "στον αέρα θα είναι για τουλάχιστον έναν μήνα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, κυρίως της Αττικής, καθώς δεν θα μπορούν να επισκέπτονται στα Πολυϊατρεία του πρώην ΙΚΑ τους 5.765 γιατρούς του οργανισμού, από τη στιγμή που θα μπουν σε διαθεσιμότητα". *ΕΘΝΟΣ*: "Ποιοι φεύγουν από το Δημόσιο ... περισσότερα »

.Σφοδρή αντιπαράθεση Στουρνάρα-Τσίπρα στη Βουλή για τα επισφαλή δάνεια των τραπεζών


Ο υπουργός οικονομικών ανέφερε ότι επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης έχει ξεκινήσει μια άνευ προηγουμένου διαδικασία κάθαρσης. «Δεν χαριστήκαμε ούτε θα χαριστούμε. Ασυλία δεν προβλέπεται για κανέναν», τόνισε ο κ. Στουρνάρας.
Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναζητηθούν ακόμα και ποινικές ευθύνες στην περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει με νομοσχέδιο στην επανιδιωτικοποίση των συστημικών τραπεζών με όρους που θα επιβαρύνουν το ελληνικό δημόσιο με ζημιές έως 25 δισ..
Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι τα επισφαλή δάνεια δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας και πως το ΤΤ είναι η κορυφή του παγόβουνου. Εν τω μεταξύ ο κ. Στουρνάρας έβαλε τέλος στα σενάρια για μεταπήδησή του στην θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.