.Οι πλειστηριασμοί, ο Κουτσούμπας, και η προκοπή του τόπου...

«Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη»! Έτσι πρέπει να αλλάξει το πάλαι ποτέ αγαναχτιστικό σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».  Γιατί με τις επιλογές της Κυβέρνησής μας (άφεριμ πολυχρονεμένοι μας) 5.000 σπίτια βρίσκονται εν αναμονή πλειστηριασμών... 50.000 μέσα στο  το 2017.

Βγήκε και είπε κάποιος Υπουργός "ποτέ κανένα σπίτι πλέον σε πλειστηριασμό για χρέη προς το Δήμο". Δεν μου λες καλέ μου Υπουργούλη, για χρέη προς το Δημόσιο, τα ταμεία, την εφορία θα ισχύει το ίδιο; Διότι αν ένας πολίτης έχει χρέη προς το Δήμο, φαντάσου τι θα χρωστά σε ασφαλιστικές εισφορές και ταμεία κ.λ.π; Αχάριστοι,  ε αχάριστοι, οι πλειστηριασμοί έχουν στόχο, να γλυτώσει ο κόσμος από τον ΕΝΦΙΑ... Θα σου πάρουν το σπίτι έτσι δεν θα έχεις έννοια να πληρώσεις ΕΝΦΙΑ του χρόνου...

 Είναι και εκείνοι οι Ευρωπαίοι, οι μαρτυριάρηδες, που έδωσαν στεγνά την Κυβέρνηση λέγοντας "επιλογή της Κυβέρνησης ήταν να μην ερωτηθεί ο δανειολήπτης και να δοθούν κατευθείαν στα funds τα δάνεια". Μαρτυριάρηδες ε μαρτυριάρηδες!
Η δε απάντηση της Κυβέρνησης στο κίνημα "δεν πληρώνω, δεν πληρώνω" είναι "θα στα πάρω θα στα πάρω"…
Με τούτα και με τα άλλα, θα μείνουμε χωρίς "μιστά", χωρίς δουλειά, και οι υπόλοιποι και χωρίς σπίτια. Τσίπρα θέλαμε ντε…
Ας βγούμε λοιπόν όλοι μαζί, να αλαλάξουμε, ζήτω το Έθνος....Ζήτω η κυβέρνηση...Ζήτωωωωω....

Παρεμπιπτόντως, τόσο καιρό αναρωτιόμουν γιατί δεν ανεβαίνουν τα ποσοστά του ΚΚΕ. Παρότι μιλά για ανάπτυξη,  παρότι υπόσχεται χρήμα δικό μας μόνο, παρότι μιλά για τον ιδανικό κόσμο, τα ποσοστά του κολλημένα εκεί ,  στο 5% (+/- 2%).
Ακούγαμε τόσα χρόνια ο Λαός, για την πλουτοκρατία, για το δίκιο του εργάτη, για τα συμφέροντα, για τις ανάγκες των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων, για τις αντιλαϊκές πολιτικές των άλλων κομμάτων (το δικό μας όταν ξεκολλήσει θα είναι φιλολαϊκό ως Κυβέρνηση), για την προκοπή του τόπου, και άλλα τέτοια διάφορα, κι εγώ αναρωτιόμουν γιατί δεν πηγαίνει ο κόσμος αφού όλα τα λέει τόσο καλά, να στηρίξει ΚΚΕ;
Σήμερα κατάλαβα...με καθυστέρηση 40 ετών και άσπρα μαλλιά στο κεφάλι… είδα και εγώ το Φως το αληθινό.
Κατάλαβα γιατί, μετά τις δηλώσεις "είμαι Κομμουνιστής" των κ. Κατρούγκαλου και Λεβέντη.

Κατάλαβα γιατί, μετά που διάβασα ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός ανήκε, έστω και μια διετία στην ΚΝΕ, γαλουχήθηκε με τα ιδανικά λοιπόν του ΚΚΕ. Και όπως λέει ο Λαός "όποιος μικρομάθει δεν γερονταφήνει"
Κατάλαβα γιατί, αφού ο κ Σταθάκης "προερχόμενος από το ΚΚΕ"…
Κατάλαβα γιατί, επειδή ο κ Μπαλτάς διάβασα ότι είναι "από τους σημαντικούς εν Ελλάδι μαρξιστές, μελετητές σημαντικών θεωριών όπως των Αλτουσέρ, Φουκώ, Νιτσε, Σπινόζα κλπ.
Κατάλαβα γιατί, όταν  και ο κ Κοτζιάς πέρασε από το ΚΚΕ… τι περιμένουμε;

Γιατί βλέποντας ποιοι είναι εκείνοι που αυτοπροσδιορίζονται Κομμουνισταί ή προήλθαν εκ του χώρου αυτού, είδα τι κατάφεραν στον τόπο μου (βλ. Καρανίκα).
Γιατί είδα τελικά ότι παρότι γαλουχήθηκαν με τις αρχές του κομμουνισμού, όταν ήρθε η ώρα της εξουσίας ή εφάρμοσαν ότι τους υπέδειξαν, ή αυτά είναι τα αποτελέσματα αν είσαι Κομμουνιστής.
Είτε λοιπόν είσαι κομμουνιστής και όταν πάρεις την εξουσία εφαρμόζεις αυτά που ζούμε σήμερα, είτε ως κομμουνιστής εφαρμόζεις ότι σου λένε τα ξένα και ντόπια αφεντικά.
Και τα δύο καταστροφικά

Ετσι εξηγούνται τα ποσοστά του ΚΚΕ…

.Η τελευταία σοβιετική... δημοκρατία

Θα «κλέψουμε» ένα απόσπασμα από άρθρο στην Καθημερινή για να δείξουμε με ποιους έχει μπλέξει η Ελλάδα και πόσο δύσκολα θα ξεφύγουμε από αυτούς τους τύπους που μας κυβερνούν. Το απόσπασμα είναι από αφήγηση αυτόπτη μάρτυρα μιας συνέντευξης τύπου που έγινε με αφορμή την ταινία «Πλωτοί ουρανοξύστες» του Πολωνού σκηνοθέτη Τομάς Βασιλέφσκι.
«Η ταινία πραγματεύεται τη σχέση δύο ομοφυλόφιλων ανδρών στη σύγχρονη Πολωνία. Στο τέλος ακολουθεί συζήτηση με τον δημιουργό, νέο παιδί, πρέπει μόλις να έχει περάσει τα τριάντα. Ερώτηση πρώτη: «Αντιμετωπίσατε προβλήματα, λόγω του θέματος, από την ακροδεξιά κυβέρνηση της Πολωνίας;» Απάντηση: «Όχι ιδιαίτερα. Λίγο αντέδρασε η Εκκλησία. Εγώ είμαι καθολικός, αλλά κρατώ τα θρησκευτικά μου αισθήματα για το σπίτι μου». Ερώτηση δεύτερη: «Ναι, αλλά η ακροδεξιά κυβέρνηση της Πολωνίας δεν σας δυσκόλεψε;». Απάντηση: «Όχι, εξάλλου με χρηματοδότησε το Κέντρο Κινηματογράφου, και το ακροδεξιά κυβέρνηση είναι σχετικό».
Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, μη μπορώντας να αντιληφθεί πού έμπλεξε, ο σκηνοθέτης τολμάει να πει τη γνώμη του: «Έχω αντιληφθεί ότι υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στον τρόπο που σκεφτόμαστε εμείς οι Πολωνοί και στον τρόπο που σκέφτεστε εσείς οι Έλληνες. Εμείς, επειδή τον ζήσαμε, θεωρούμε τον κομμουνισμό εγκληματικό καθεστώς. Εξίσου εγκληματικό με τον ναζισμό. Εσείς, αν κατάλαβα καλά, θεωρείτε ότι ο κομμουνισμός είναι κάτι καλό και προσπαθείτε να τον εφαρμόσετε». Κάποια φωνή φωνάζει: «Είσαι φασίστας!». Κάποιοι αποχωρούν ενώ άλλος, εξοργισμένος, φωνάζει: «Ήρθες εδώ εσύ για να μας πεις τι είναι ο κομμουνισμός;». Ο διευθύνων τη συζήτηση προσπαθεί να επιβάλει την τάξη, ο σκηνοθέτης όμως λέει ευγενικά: «Αφήστε τους να μιλήσουν».
Αυτή είναι η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια Ελλάδα όπου ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αντί να είναι μια φαιδρή προσωπικότητα που δεν ασχολείται κανείς μαζί της, είναι υπουργός και μάλιστα Εργασίας. Ο εν λόγω υπουργός λοιπόν δίνει μια ακόμη συνέντευξη και λέει: «Είμαι κομμουνιστής από τα δεκαπέντε μου» κι ότι παραμένει σε αυτό το μήκος κύματος και υπερασπίζεται αυτή την ιδεολογία.
Κομμουνιστής ο Κατρούγκαλος παιδιά, που ακόμη κι αν ήταν καλό πράγμα ο κομμουνισμός θα έπρεπε αυτόν τον άνθρωπο να τον έχει στήσει στο... σκαμνί.
Όμως, τι φταίει ο κακόμοιρος; Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις. Ο Τσίπρας δηλώνει αριστερός και επαναστάτης και ταυτόχρονα έχει προσκυνήσει όλους τους εκπροσώπους του κεφαλαίου. Ο Παππάς δηλώνει ιεροκήρυκας της διαφάνειας αλλά τα... μυστικά ραντεβού με τους παλαιούς και νέους νταβατζήδες τον εκθέτουν.
Εδώ μέχρι και ο Πάνος Κ(λ)αμμένος δηλώνει υπουργός Άμυνας, πατριώτης και ατρόμητος αλλά θα τον θυμάστε πώς έκανε 100άρι για να γλιτώσει από τις φάπες των αναρχικών. Για να μην πούμε για την προσβολή που κάνει στο εθνόσημο κάθε φορά που βάζει την στολή παραλλαγής.
Και οι υπόλοιποι υπουργοί δηλώνουν... υπουργοί αλλά έχουν διαλύσει τη χώρα, ο καθένας στον τομέα του.
Όμως, είναι ακόμη σοβαρότερα τα πράγματα. Είναι αυτό που ο νεαρός αυτός σκηνοθέτης από την... υπανάπτυκτη Πολωνία μας είπε, αλλά που να το καταλάβουμε. Στην Ελλάδα θεωρούμε ότι ο κομμουνισμός είναι κάτι καλό και προσπαθούμε να τον εφαρμόσουμε. Ότι είναι εξίσου εγκληματικός με το ναζισμό κι όμως, εδώ έχει θεοποιηθεί γιατί η κυριαρχία της αριστερής ιδεολογίας έκανε το θαύμα της δημιουργώντας σε όλους μας ενοχές για τις... διώξεις που υπέστησαν.

Αλλά αυτός είναι... αγράμματος, φασίστας, όχι σαν τους κουλτουριάρηδες που πήγαν να δουν την ταινία του και να ακούσουν τι θα έλεγε. Δεν τους άρεσε, δεν ήταν «αριστερός» γι' αυτό και τον έβρισαν. Αυτή είναι η Ελλάδα. Η τελευταία σοβιετική... δημοκρατία που με την ψήφο του ελληνικού λαού και την ανοχή του, δυνάμωσε τα τελευταία χρόνια. Να μας χαιρόμαστε.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.