.«Το ταξίδι δεν τελειώνει εδώ...»

Ο Γκίκας Χαρδούβελης* ήρθε, ο Γιάννης Στουρνάρας έφυγε. Ο λόγος; Η εκτόνωση... Η λαϊκή δεξιά επανήλθε με «εφαλτήριο» τη Β' Αθηνών, ενώ οι «φιλελεύθεροι» αποσύρθηκαν, με στόχο «μικροδιορθώσεις»... *Οι σαμαρικοί* ενισχύθηκαν και, καλού-κακού, η κυβέρνηση είναι έτοιμη και για εκλογές. Η κυβέρνηση έδωσε χρόνο στον... εαυτό της, ενώ καραμανλικοί και μητσοτακικοί «κοιτάζονται» με... απορία γι' αυτό που συνέβη! Οι δε «απομακρυθέντες» αντιλαμβάνονται ίσως με διαφορετικό τρόπο αυτό που τους είπε στο τηλέφωνο ο κ. Σαμαράς: «Το ταξίδι δεν τελειώνει εδώ»... Οντως. Για πολλούς τώρα μόλις αρχ... περισσότερα »

.Συνεχίζει με Μπαρτζώκα ο Ολυμπιακός!

Προπονητολογία τέλος στον Ολυμπιακό! Οι «ερυθρόλευκοι», μετά την παραμονή του Βασίλη Σπανούλη, εξασφάλισαν και αυτή του Γιώργου Μπαρτζώκα και έκλεισαν άλλο ένα σημαντικό θέμα για το «χτίσιμο» της επόμενης σεζόν.

Μπορεί η φετινή σεζόν να ήταν άκρως αποτυχημένη για τον Ολυμπιακό, ωστόσο στην ομάδα του Πειραιά είναι αποφασισμένοι να μην… γκρεμίσουν όσα έχτιζαν τόσα χρόνια. Αρχικά, πολλά είχαν ακουστεί για την αποχώρηση του Βασίλη Σπανούλη, αλλά στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο έσπευσαν να κλείσουν το συγκεκριμένο θέμα -πριν καν ανοίξει- με την παραμονή του V-Span.

Η δεύτερη «καυτή πατάτα» ήταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο έλληνας κόουτς έχει ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμα με τον Ολυμπιακό και σύμφωνα με πληροφορίες θα το τηρήσει στο έπακρο, καθώς ύστερα από τη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές, αποφασίστηκε η συνέχιση της συνεργασίας τους.

Όσον αφορά στο ρόστερ, πρόθεση της ΚΑΕ είναι να κρατήσει τον Στράτο Περπέρογλου, αλλά θα πρέπει να κάνει και την κατάλληλη πρόταση. Από εκεί και πέρα θα γίνουν 3-4 προσθήκες, με προτεραιότητα τις θέσεις των γκαρντ και σέντερ, όπου διακαείς πόθοι είναι ο Μάλκολμ Ντιλέινι και ο Κάιλ Χάινς αντίστοιχα.

.Η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την παγκόσμια οικονομία

Η Παγκόσμια Τράπεζα (ΠΤ) αναθεώρησε επί το δυσμενέστερο την πρόβλεψή της για τον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, στο 2,8% από 3,2% που είχε εκτιμήσει τον Ιανουάριο, κυρίως λόγω των ασθενέστερων προοπτικών που βλέπει για τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τη Κίνα, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. 

Η πρόβλεψη για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας περιορίσθηκε στο 2,1% από 2,8%, της Ρωσίας στο 0,5% από 2,2% και της Κίνας στο 7,6% από 7,7%, ενώ χαμηλότερη είναι η πρόβλεψη και για τη Βραζιλία και την Ινδία. Για την Ευρωζώνη, η ΠΤ διατήρησε την πρόβλεψή της για ανάπτυξη 1,1%, ενώ για την Ιαπωνία τη μείωσε οριακά στο 1,3% από 1,4%. 

Για το 2015, η ΠΤ διατήρησε την πρόβλεψή της για τον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας στο 3,4%, ενώ την αναθεώρησε ανοδικά για την οικονομία των ΗΠΑ, της Ευρωζώνης και της Ιαπωνίας. Η ΠΤ κάλεσε τις αναδυόμενες αγορές να ενισχύσουν τις οικονομίες τους πριν η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αυξήσει τα επιτόκιά της.

.«Διαγραφή χρέους και ενέργειες για ανάπτυξη»

Διαγραφή του ελληνικού χρέους και ενέργειες με προσανατολισμό την ανάπτυξη ζήτησε από τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνάντηση που είχαν στη Φρανκφούρτη. 
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην πρωτοφανή κατάσταση όπως είπε που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία μετά από 4 χρόνια εφαρμογής σκληρής μνημονιακής πολιτικής λιτότητας. Ανέφερε εξάλλου ότι διαφωνεί με την τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδας σημειώνοντας ότι πρεπει να γινει διαβούλευση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.
Η ΕΚΤ αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στα δημόσια οικονομικά και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τόνισε εκπρόσωπος της ευρωτραπεζας, εκτιμώντας ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, καθώς και για τη μείωση του δημόσιου τομέα και την αύξηση της παραγωγικότητάς του.

.Επέστρεψε στις τηλεπωλήσεις βιβλίων ο Γεωργιάδης

Στη δουλειά του επέστρεψε μετά την αποπομπή του από την κυβέρνηση ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο πρώην υπουργός Υγείας έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην εκπομπή τηλεπωλήσεων βιβλίων στο πλάι του αδερφού του, Λεωνίδα Γεωργιάδη.

Ο Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν θέλει να κάνει κανένα σχόλιο για τη νέα κυβέρνηση και ότι νιώθει μεγάλη κούραση αλλά και υπερηφάνεια για το έργο του στο υπουργείο Υγείας.

«Δεν είναι η ώρα. Όλα είναι καλά, συνεχίζουμε και στηρίζουμε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση μας. Δεν θέλω να με μπλέξεις με οτιδήποτε έχει σχέση με την πολιτική επικαιρότητα. Δεν θέλω να μου πεις τίποτα για την κυβέρνηση και τον ανασχηματισμό. 

Ξεπέρασα τον μέσο όρο παραμονής σε ένα υπουργείο. Είμαι ευτυχής γιατί από την ώρα που ανακοινώθηκε η αποχώρησή μου από το κυβερνητικό σχήμα δεν έχω δεχθεί στην ζωή μου πιο πολλά συγχαρητήρια!»

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δέχθηκε συγχαρητήρια από πολίτες και από επώνυμους. «Έχω δεχθεί καταιγισμό τηλεφωνημάτων, email, tweet και σχολίων. όλα αυτά μου δίνουν δύναμη».

.Τόμσεν: Να απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν αποδίδουν

Να διασφαλιστεί η δυνατότητα του Δημοσίου να απολύει τους εργαζόμενους που δεν αποδίδουν ζήτησε ο επικεφαλής του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου για την Ελλάδα Πόουλ Τόμσεν σε συνέντευξη που έδωσε στην ΝΕΡΙΤ και στη δημοσιογράφο Λένα Αργύρη.

Ο κ. Τόμσεν ανέφερε πως το Ταμείο στηρίζει την Κυβέρνηση όταν λέει ότι θέλει να αποφύγει οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ωστόσο είπε πως για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξουν σημαντικά μέτρα βελτίωσης της φορολογικής διοίκησης, αλλά και αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, στην υγεία και στην εκπαίδευση.

«Μιλάμε για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην δημόσια διοίκηση. Για τη διασφάλιση ότι κάποιος μπορεί να απολύει εργαζόμενους που δεν αποδίδουν. Πιέζουμε για αυτές τις διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να αποφύγουμε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις», τόνισε. 

Για το ενδεχόμενο μείωσης των φορολογικών συντελεστών είπε πως αυτό είναι συνδεδεμένο με τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης, καθώς αν υπάρχει μια διευρυμένη φορολογική βάση, τότε θα μπορούν να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές μακροπρόθεσμα.

Ερωτηθείς για το χρέος επανέλαβε πως υπάρχει συμφωνία με τους Ευρωπαίους για την μείωση του χρέους κάτω από το 110% το 2022 και ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να καταλήξουν στα μέτρα για να μειωθεί το χρέος. Επανέλαβε δε πως δεν είναι απαραίτητο ένα κούρεμα και ότι μπορεί να γίνει είτε μέσω της μείωσης των επιτοκίων ή με άλλους τρόπους.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.