.Δ. Κουτσούμπας: Ρήξη με τους δυνάστες του λαού

 Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία στο συλλαλητήριο του κόμματος στην Πλατεία Συντάγματος είπε ότι όσοι ανταποκρίθηκαν με την φυσική τους παρουσία στο προσκλητήριο του ΚΚΕ, αλλά και όσοι είναι παρόντες «με το νου και την καρδιά τους από όλη την χώρα και από τα πέρατα της οικουμένης» ζητούν την άμεση κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους, δεν δείχνουν καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ για επέκταση του μνημονίου και τάσσονται υπέρ της ρήξης με τους δυνάστες του λαού, «την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους».

Ανέφερε ότι η προ μηνός ορκισθείσα «αντιμνημονιακή» κυβέρνηση, σήμερα όχι μόνο δεν έφερε στην Βουλή αμέσως νόμο για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, αλλά αντίθετα προχώρησε «σε νέα συμφωνία με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, που αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του υφιστάμενου μνημονίου και των δεσμεύσεων του δηλαδή συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Πρόσθεσε ότι της τετράμηνης παράτασης έπεται νέο μνημόνιο -ανεξαρτήτως ονομασίας του- και κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει αμέσως στην Βουλή αυτή την 4μηνη συμφωνία προς ενημέρωση και έγκριση με ονομαστική ψηφοφορία όπως έχει ζητήσει το ΚΚΕ.

.Σε κλοιό τρίτου μνημονίου και 30 δισ. ευρώ

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για τρίτο Μνημόνιο και δάνειο όπως εκτιμούν πηγές της ευρωζώνης, όπως αποκάλυψε το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ. Ειδικότερα κορυφαίος αξιωματούχος της ευρωζώνης εκτίμησε ότι «η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί ένα νέο δάνειο ύψους πάνω από 30 δισ. ευρώ την επόμενη διετία». 

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο εν λόγω αξιωματούχος, οι πιστωτές συζητούσαν την πιθανότητα να υπάρξει νέο πρόγραμμα στήριξης πριν ακόμη διεξαχθούν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. 
Υπήρχε «συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών, μεταξύ των πιστωτών, από τον Σεπτέμβριο του 2014, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε χρ... περισσότερα »

.Η Γερμανία διαψεύδει το Βαρουφάκη για τις σκόπιμες «ασαφείς διατυπώσεις»

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στο γερμανικό κοινοβούλιο για την παράταση του τρέχοντος δανειακού προγράμματος, το ελληνικό πρόβλημα απασχόλησε και το καθιερωμένο κυβερνητικό μπρίφινγκ της Παρασκευής. 

Αφορμή για της ερωτήσεις προς τους εκπροσώπους των υπουργείων έδωσαν οι σημερινές δηλώσεις του έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, σύμφωνα με τις οποίες οι εταίροι ήταν εκείνοι που ήθελαν ασαφείς διατυπώσεις στη συμφωνία παράτασης, όπως μεταδίδει η*Deutsche Welle*. 

Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ, από την πλευρά της, διέψευσε τον ... περισσότερα »

.Πέντε νομοσχέδια και μια εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο από Δευτέρα στη Βουλή

Να κάνει στροφή στα προβλήματα της καθημερινότητας επιχειρεί η κυβέρνηση. Το απόγευμα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο και εκεί ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει ότι από Δευτέρα κατατίθενται πέντε νομοσχέδια και μία εξεταστική. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από Δευτέρα αναμένεται η κατάθεση τουλάχιστον πέντε νομοσχεδίων. Πρώτο θα είναι το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

Αναλυτικά τα νομοσχέδια:

- Για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

- Την διεύρυνση της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

- Την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

- Την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας

- Την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Παράλληλα, θα κατατεθεί και η πρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να ερευνηθούν οι συνθήκες και οι αιτίες που η χώρα οδηγήθηκε στα Μνημόνια.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.