.Τα «όρια» των πολιτικών κινήσεων...

*Καμία* κυβέρνηση, όταν αισθάνεται δυνατή ή όταν δεν έχει προβλήματα, δεν προσφεύγει στη Βουλή ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης. Οταν το επιχειρεί σημαίνει ότι συνειδητοποιεί την «αστάθειά της» και προσπαθεί να κλείσει κάποιες από τις «εστίες» που την προκαλούν. Στόχος μια «επανεκκίνηση» σε πιο «καθαρό περιβάλλον». 

Αυτό κάνουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος. *Επιδιώκουν* να «κλείσουν» για τους επόμενους τέσσερις μήνες την «εκλογολογία» που «διαλύει» την κυβέρνηση και τις κοινοβουλευτικές ομάδες τους. Ταυτόχρονα, με την «ψήφο εμπιστοσύνης» προσπαθούν να εξορκίσουν την «εσωτερική αμφισβ... περισσότερα »

.Διαξιφισμοί για το ασφαλιστικό

Υψηλοί τόνοι αντιπαράθεσης στη Βουλή για το ασφαλιστικό, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προαναγγέλλει την υποβολή αιτήματος για σύσταση εξεταστικής επιτροπής και τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για εύκολη παροχολογία και αόριστες υποσχέσεις. 

Πάντως, ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι στις 14 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, πιλοτικά σε 13 Δήμους της χώρας, δηλαδή σε έναν από κάθε περιφέρεια, και ότι το μέτρο θα καλύπτει και τους ανασφάλιστους υπερήλικες. 

.Η Ελλάδα στις προτεραιότητες Γιούνκερ

Έμφαση στη διευθέτηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους δόθηκε από την ελληνική πλευρά ,σύμφωνα με πληροφορίες, κατά το γεύμα εργασίας δύο ωρών μεταξύ του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στο οποίο παρέστησαν οι κ.κ. Ευ. Βενιζέλος, Γκ. Χαρδούβελης και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Στ. Παπασταύρου. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ελληνική πλευρά θεωρεί το συγκεκριμένο ζήτημα πολύ σημαντικό, ώστε να επιτευχθεί και ένα από τα μείζονα ζητούμενα που είναι η έξοδος της χώρας από την περίοδο των μνημονίων και η απομάκρυνση από το μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ. 

Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα αξιολόγηση της τρόικας, η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμά ότι έχει διανύσει μεγάλο μέρος της διαδρομής πράγμα που θα πρέπει να κατανοήσει και η τρόικα.  

Ανώτατη κυβερνητική πηγή έκανε λόγο για μια «πολύ προσδιορισμένη συζήτηση εργασίας», καθώς ο κ. Γιούνκερ είναι ο πρόεδρος της Κομισιόν και πρέπει να γνωρίζει πως έχει ακριβώς το ελληνικό θέμα και ποιες είναι οι θέσεις της Ελλάδας. 

Αποστολή μας, πρόσθεσε, ήταν να αντιληφθεί ο κ. Γιούνκερ σε βάθος τις ελληνικές θέσεις για όλα και για το χρέος. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο κ. Γιούνκερ εμφανίσθηκε θετικός, ωστόσο-όπως είπε-δεν είναι αρμόδιος για την αξιολόγηση με την τρόικα αλλά είναι βασικός παίκτης.

Τέλος, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο κ. Γιούνκερ επισήμανε ότι το ελληνικό ζήτημα είναι από τα πρώτα που έχει να αντιμετωπίσει για αυτό θέλει να έχει ιδία άποψη.

.Μια μοτοσυκλέτα «αποκάλυψε» την ταυτότητα του Σταμπούλου

Ο ίδιος αρνούνταν να πει το παραμικρό. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ήταν εριστικός, έβριζε, έφτυνε, δεν έλεγε το όνομά του και δεν έδινε αποτυπώματα. Μιλούσε στα Ιταλικά και έδειχνε σαν να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για λογαριασμό των συντρόφων του.

 Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής δύσκολα θα είχαν καταφέρει να φτάσουν γρήγορα στην αποκάλυψη της ταυτότητάς του, αν δεν υπήρχε η μοτοσικλέτα του. 

Ο 31χρονος όταν έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης στο Βύρωνα προκειμένου να μπει στο γκαράζ- κρησφύγετο πάρκαρε τη μοτοσικλέτα του σε απόσταση δυο χιλιομέτρων ώστε να λάβει...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.