.Γ. Ντάισελμπλουμ: Το νέο ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να περιλαμβάνει αυστηρούς όρους

Το όποιο νέο έκτακτο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την Ελλάδα πρέπει να περιλαμβάνει «αυστηρούς όρους», παρόμοιους που εκείνους τους οποίους περιείχαν οι προηγούμενες συμφωνίες, παρότι η Ελλάδα απέρριψε αυτούς τους όρους στο χθεσινό δημοψήφισμα, τονίζει ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε επιστολή του στο ολλανδικό κοινοβούλιο.
Η επιστολή προσδιορίζει τη θέση της ολλανδικής κυβέρνησης στο κοινοβούλιο πριν από τη συζήτηση σε αυτό απόψε στη Χάγη με αντικείμενο την επικράτηση του «Όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής στην Ελλάδα.

Παράλληλα στην επιστολή σημειώνεται πως η κυβέρνηση της Ολλανδίας παραμένει ανοιχτή σε συνεργασία με την Αθήνα.

.Ορκίστηκε ως νέος υπουργός Οικονομικών ο Ευ. Τσακαλώτος

Σε μια σύντομη τελετή ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς και του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ.Σακελλαρίδη και του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Σπύρου Σαγιά, ορκίσθηκε το απόγευμα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ως υπουργός Οικονομικών

. Ο κ.Τσακαλώτος έδωσε πολιτικό όρκο αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο μέχρι το πρωί κατείχε ο Γιάνης Βαρουφάκης. «Το μήνυμα της Κυριακής, αυτό το 61%, θα μείνει στην οικονομική ιστορία, στη συλλογική μνήμη της Ευρώπης και όχι μόνο», δήλωσε ο νέος υπουργ... περισσότερα »

.Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να βοηθήσει την Ελλάδα εάν του ζητηθεί. Επικοινωνία Πούτιν-Λαγκάρντ

Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να βοηθήσει την Ελλάδα «εάν του ζητηθεί», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.
Σε δήλωση της αναφέρει: «Το ΔΝΤ έχει λάβει υπόψη το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα αν μας το ζητήσει».
Τηλεφωνική επικοινωνία με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ είχε σήμερα το απόγευμα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου

«Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας Ρωσίας και ΔΝΤ, στο πλαίσιο των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, στις 5 Ιουλίου, στην Ελλάδα, σχετικά με τους όρους της παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Αθήνα, από τους διεθνείς πιστωτές.

.Σταθάκης: Η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί με αίσθημα ευθύνης

«Είναι μία μεγάλη μέρα του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί με αίσθημα ευθύνης» είπε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, εισερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών.

.Δημοψήφισμα 2015: Το αποτέλεσμα στο 100% της επικράτειας

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων του δημοψηφίσματος. Με ενσωματωμένο λοιπόν το 100% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας το ΟΧΙ συγκέντρωσε ποσοστό 61,31% και 3.558.450 σταυρούς, ενώ το ΝΑΙ 38,69% και 2.245.537 σταυρούς. 

Η συμμετοχή έφτασε το 62,50% και η αποχή στο 37,50%. Ψήφισαν 6.161.140 πολίτες. Βρέθηκαν 5.803.987 έγκυρα ψηφοδέλτια (ποσοστό 94,20%), 310.812 άκυρα (ποσοστό 5,04%) και 46.341 λευκά ψηφοδέλτια (ποσοστό 0,75%).

 Tο ΟΧΙ έλαβε τα μεγαλύτερα ποσοστά (και κατ' επέκταση το ΝΑΙ είχε τις χαμηλότερες επιδόσεις) στον νομό Χανίων (73,77%) , στη Β΄ εκλογική περιφέρε... περισσότερα »

.Κινητοποίηση και διαβουλεύσεις των ευρωπαϊκών αρχών μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα

Την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων ευρωπαϊκών αρχών πυροδότησε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, *την Τρίτη, στις 19.00 ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης* με στόχο να συζητηθεί η κατάσταση μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα.

 Ο Ντ. Τουσκ είχε ήδη σειρά διαβουλεύσεων, οι οποίες θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες έτσι ώστε να προετοιμαστεί η Σύνοδος με τον κατάλληλο τρόπο. *Σειρά διαβουλεύσεων* με τους 18 υπόλοιπους ηγέτες των κρατών μελών της ευρωζώνης είχε το βράδυ της Κυριακής κα... περισσότερα »

.Θεοδωράκης: Θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές, θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι

Μήνυμα προς τους ευρωπαίους εταίρους έστειλε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταυρός Θεοδωράκης μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Να διαψεύσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να υπάρξει χωρίς τους Έλληνες. Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για ευθύνες, θα πρέπει να κάνουμε προσπάθεια ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις κρίσιμες στιγμές έτσι ώστε να έχουμε θετική κατάληξη», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές και ότι θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι» ενώ σημείωσε ότι ο «Ελληνικός λαός δεν ψήφισε ρήξη, αλλά λύση μέσα στην Ε.Ε.».


Ο κ. Θεοδωράκης αφού αρνήθηκε να ασκήσει πολιτική κριτική, λέγοντας ότι δεν είναι τώρα η ώρα, τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός καθαρά και έντιμα μας είπε πολλές προτάσεις που θα να κάνει στην Ευρώπη. Η  ευθύνη είναι στα χέρια του πρωθυπουργού», είπε.

.Γκάμπριελ: Αντιμέτωπη με χρεοκοπία η Ελλάδα

Η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει νέα πρόταση που να ξεπερνά τις προηγούμενες προτάσεις αν θέλει να παραμείνει στο ευρώ, τόνισε τη Δευτέρα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με χρεοκοπία.

Παράλληλα, σημείωσε πως οι άλλες χώρες της Ε.Ε. πρέπει να προετοιμαστούν για ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα.

«Αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ, η κυβέρνηση της χώρας πρέπει γρήγορα να κάνει μια βιώσιμη προσφορά που ξεπερνά τις προηγούμενες», σημείωσε ο Γκάμπριελ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.