.Ο Πύρρος Δήμας για το χρυσό μετάλλιο της Ατλάντα

Με αφορμή την επέτειο, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην Ατλάντα, ο Πύρρος Δήμας έκανε φλας μπακ στην καριέρα του, ενώ αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην δημόσια τηλεόραση.Ένα τυχαίο περιστατικό ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει την ενασχόλησή του με την άρση βαρών, ο Πύρρος Δήμας.

«Τελείως τυχαία ασχολήθηκα με την άρση βαρών, 7,5 χρονών ήμουνα και έκλεβα μούσμουλα, με είδε ένας προπονητής με κυνήγησε, εγώ νόμιζα ότι είναι από το σπίτι, αλλά τελικά ήτανε προπονητής, του άρεσε η σωματοδομή μου και κάπως έτσι ξεκίνησα να ασχολούμαι με το συγκεκριμένο αγώνισμα», θυμήθηκε η παλιά δόξα του αγωνίσματος, με αφορμή την επέτειο για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον πρωτεργάτη των ελληνικών επιτυχιών, Χρήστο Ιακώβου, αλλά και στο θέμα της ΕΡΤ, για το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μεγαλώσαμε με την ΕΡΤ ειδικά εμείς οι Έλληνες της διασποράς, η ΕΡΤ μας κράτησε και την γλώσσα, από εκεί περνάμε και τα μηνύματα που έπρεπε να πάρουμε ως Έλληνες, η ΕΡΤ ήταν αυτή που μας κράτησε ζωντανούς. 

Στην ΕΡΤ γνώρισα και την σύζυγο μου, εκεί έπαιξαν όλοι οι αγώνες μου, όλες οι Ολυμπιάδες. Σίγουρα ξέρουμε όλοι μας τα προβλήματα που υπήρχαν στην ΕΡΤ και κανείς δεν συμφωνούσα για αυτά που γινότανε αλλά δεν έπρεπε να κλείσει με αυτόν τον τρόπο».

.Ανανεωμένη στο Μέγαρο «Η εκδίκηση της Γυφτιάς

Ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης παρουσιάζει για πρώτη φορά στις 14 Σεπτεμβρίου στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, ολόκληρο τον κύκλο τραγουδιών του με τίτλο «Η εκδίκηση της Γυφτιάς», σε μία νέα, ανανεωμένη εκδοχή τους. 

Το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με μία επιλογή από άλλα λαϊκά τραγούδια του συνθέτη καθώς και με γνωστά τραγούδια του που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο χρόνο.

Ερμηνεύει ο ίδιος καθώς και η Γεωργία Νταγάκη, μία ξεχωριστή καλλιτεχνική παρουσία, ερμηνεύτρια και δεξιοτέχνης της κρητικής λύρας. Μαζί του και επταμελής ορχήστρα εξαιρετικών μουσικών υπό την επιμέλεια των Δημήτρη Μπουζάνη και του Γιώργου Διαμαντόπουλου.

.Πρωταρχικός στόχος η διατήρηση της συνοχής μετά το «παρών» Κακλαμάνη- Κυριαζίδη

«Θα διαγράφεται όποιος δεν ψηφίζει τα προαπαιτούμενα» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός μέσω του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Θ.Μπούρα. Αφορμή το «παρών» των κ.Κακλαμάνη και Κυριαζίδη στην χθεσινή ψηφοφορία.

Το μήνυμα βέβαια είχε και άλλους αποδέκτες καθώς ο προβληματισμός μεταξύ των βουλευτών είναι έντονος και έγινε ακόμα εντονότερος μετά τις νέες απαιτήσεις-υποδείξεις του ΔΝΤ το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά νέα μέτρα με βασικό στόχο δύο πολύ ευαίσθητους τομείς: τον τομέα της ασφάλισης και τον τομέα των εργασιακών σχέσεων υποδεικνύοντας νέες μειώσεις μισθών.

Οι κ.κ Νικήτας Κακλαμάνης και Δημήτρης Κυριαζίδης κατά την ψηφοφορία των τελευταίων προαπαιτούμενων δήλωσαν «παρών» στην τροπολογία που βάζει σε διαθεσιμότητα και τους εκπαιδευτικούς που κατέχουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους.

Οι «απώλειες» βεβαίως για την ΚΟ της ΝΔ ήταν τελικά οι μικρότερες δυνατές καθώς κι άλλοι βουλευτές είχαν διατυπώσει αντιρρήσεις αλλά πείστηκαν «να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη φάση» μετά από πολύωρες συζητήσεις με τον κ. Μπούρα αλλά και τον πρόεδρο της βουλής Β. Μειμαράκη.

Πάντως παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει σοβαρός προβληματισμός και η σκέψη των επιτελών του Α.Σαμαρά είναι στο δύσκολο φθινόπωρο και τον ακόμα πιο δύσκολο χειμώνα του 13-14 όταν τα προαπαιτούμενα θα έχουν γίνει πράξη. 

Πρωταρχικός στόχος υπ' αυτές τις συνθήκες είναι η διατήρηση της συνοχής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της ΝΔ που αποτελεί και τον βασικό πυλώνα της διακομματικής κυβέρνησης καθώς τα δύσκολα έπονται...

.Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βουλγαρία

Συνεχίζονται για 43η μέρα οι διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι στο κέντρο της Σόφιας, έξω από το κτίριο της Βουλγαρικής Βουλής.

Οι διαδηλωτές κρατώντας σημαίες και πανό φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Ταυτόχρονα έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, στη βουλγαρική πρωτεύουσα συγκεντρώθηκαν υποστηρικτές της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι.

Χθες οι διαδηλωτές που μετέχουν στις αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ανεξαρτησίας και επιχείρησαν να περικυκλώσουν την πρώην έδρα του Κομμουνιστικού Κόμματος, που αποτελεί τώρα το κτίριο διοίκησης της Βουλγαρικής Βουλής.

Στα συγκεκριμένα γραφεία και όχι στο κτίριο της Βουλής συνεδρίασαν χθες οι κοινοβουλευτικές επιτροπές, μετά τα επεισόδια το βράδυ της Τρίτης, όταν διαδηλωτές πολιόρκησαν τη Βουλή με αποτέλεσμα να παραμείνουν επί ώρες εγκλωβισμένοι υπουργοί, βουλευτές και υπάλληλοι.

Οι διαδηλωτές φώναζαν «Παραίτηση» στη βουλευτή του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μάγια Μανόλοβα την ώρα που έφευγε από το κτίριο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας, Novinite.

Αργότερα οι διαδηλωτές έφθασαν στον συνηθισμένο τόπο διαμαρτυρίας, έξω από το κτίριο της Βουλής.

Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βουλγαρία ξεκίνησαν με αφορμή το διορισμό του μεγιστάνα των ΜΜΕ, Ντέλιαν Πέεφσκι στην προεδρία της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας.

Παρ' ότι ο διορισμός του ανακλήθηκε οι πολίτες συνέχισαν να βγαίνουν στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι την οποία κατηγορούν για σχέσεις με την ολιγαρχία.

Η ένταση κορυφώθηκε την περασμένη Τρίτη όταν οι διαδηλωτές απέκλεισαν τις εισόδους της Βουλγαρικής Βουλής με αποτέλεσμα να παγιδευθούν στο κτίριο περίπου 100 πολιτικοί, δημοσιογράφοι και μέλη του προσωπικού.

.Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα που εμπορευόταν ανθρώπους

Δεκαοχτώ άτομα έχουν συλληφθεί κατά την εξάρθρωση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή και σεξουαλική τους εκμετάλλευση, ενώ απελευθερώθηκαν είκοσι θύματα εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα, εκ των οποίων δεκατέσσερις αλλοδαπές γυναίκες και έξι αλλοδαποί άνδρες. 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ, οι δεκαέξι συλληφθέντες κατηγορούνται ως μέλη της οργάνωσης και οι δύο για διάφορα αδικήματα. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη 19 άτομα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τα μέσα του 2011, συγκρότησαν ή εντάχθηκαν σε διάφορα χρονικά διαστήματα, σε δομημένη διεθνή εγκληματική οργάνωση που διακινούσαν παράνομα υπηκόους της Δομινικανής Δημοκρατίας, με τελικό προορισμό ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως την Ισπανία, έχοντας ως χώρες διαμετακόμισης ( transit ) την Τουρκία και την Ελλάδα. 
Στόχος τους ήταν η εργασιακή και σεξουαλική εκμετάλλευση των ατόμων αυτών.

.Πρεμιέρα αύριο για τη «Μαντάμα Μπατερφλάι» στο Ηρώδειο

«Ξέρετε, στην ιαπωνική γλώσσα δεν υπάρχει η λέξη "όχι". Αν πρέπει να αρνηθείς, πρέπει να βρεις έναν πλάγιο τρόπο για να το κάνεις». Αυτό το άγνωστο, για τους πολλούς, στοιχείο είναι αρκετά ισχυρό για να ερμηνεύει αποφάσεις και πράξεις... Και η Ιταλίδα καλλιτέχνις Μαρία Λουίτζα Μπόρσι, που θα ενσαρκώσει την Μπατερφλάι του Πουτσίνι στις δύο από τις τέσσερις παραστάσεις (27 και 30 Ιουλίου) της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ηρώδειο, μελέτησε πολύ καλά τον χαρακτήρα της έφηβης ηρωίδας. Τόσο, όσο να μπορεί να ερμηνεύσει τις αποφάσεις της.

Ταξίδεψε στην Ιαπωνία για να παρατηρήσει την ψυχολογία και τις κινήσεις των ανθρώπων. Αυτή ήταν η πρώτη ανάγνωση του ρόλου, που αγάπησε από πολύ μικρή. Μόλις επτά χρόνων ήταν και γνώριζε ήδη ολόκληρη τη δεύτερη πράξη της Μαντάμας Μπατερφλάι. 

Για μια Ευρωπαία σοπράνο, η ψυχοσύνθεση μιας Γιαπωνέζας ηρωίδας, της 15χρονης γκέισας, που ερωτεύεται έναν Αμερικανό, κυοφορεί το παιδί του και εντέλει βάζει τέρμα στη ζωή της, ήταν σχεδόν ακατανόητη.

Την ιστορία της «Μαντάμα Μπατερφλάι» θα έχει την ευκαιρία το κοινό να απολαύσει στο Ηρώδειο από αύριο, Σάββατο 27/7 και για τέσσερις συνολικά παραστάσεις (27, 28, 30 και 31/7).

Περισσότερες πληροφορίες για τις διανομές των ρόλων και τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων, στην ιστοσελίδα της ΕΛΣ, www.nationalopera.gr .

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.