.“Ο ψαράς και το ψάρι” του Αλ. Πούσκιν στα Α’ και Β’ ΚΑΠΗ του Δήμου Ζωγράφου


Το Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 πραγματοποίησε πασχαλινή εκδήλωση αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία, στο Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ της πόλης μας.
Το αριστούργημα του Αλ. Πούσκιν «Ο ψαράς και το ψάρι» ανέβηκε επί σκηνής, από την ομάδα «Διαδραστικό Θέατρο». 
Τρεις ηθοποιοί, με την συμμετοχή των θεατών σε χαρακτηριστικούς ρόλους, ερμήνευσαν με χιούμορ και ευρηματικότητα το παραμυθοποίημα του κορυφαίου Ρώσου λογοτέχνη, που στηλιτεύει την αρχομανία και την αρρωστημένη απληστία. Την παράσταση πλαισίωσε η χορωδία των ΚΑΠΗ, ψάλλοντας βυζαντινούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ζωγράφου, κ. Κων. Καλλίρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Ν.Π. του Δήμου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

.Μια εβδομάδα πριν το Πάσχα ...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Το Σάββατο 27 Απριλίου (Σάββατο του Λαζάρου) είναι αφιερωμένο στα παιδιά. Στην πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια), 

στις 11:00, η ομάδα «Αστροναύτες» θα παρουσιάσει τηθεατρική παράσταση, «Μαύρο ψαράκι», βασισμένη στο παραμύθι του Ιρανού παιδαγωγού και συγγραφέα, Σαμάντ Μπεχραγκί. 

Πρόκειται για την ιστορία του ψαριού, που ενέπνευσε τους δημιουργούς του «Νemo.

Στις 12:00 «Τα κατσικάκια απεργούν»και αρνούνται να πάρουν το δρόμο για τη σούβλα. Το χιουμοριστικό δρώμενο του Θεατρικού Εργαστηρίου του Ν.Π. του Δήμου μας είναι εμπνευσμένο από το κείμενο της Σ. Γαβριηλίδου και διασκευασμένο από την ομάδα των πρωτοετών, σε σκηνοθεσία Ρ. Μοσχοχωρίτη.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κατασκευή πασχαλινής λαμπάδας, με τη βοήθεια των μαθητών και της επιμορφώτριας του Εργαστηρίου Ζωγραφικής, Αντ. Καλύβα.
Καλό Πάσχα σε όλους

.Ελεύθεροι χωρίς όρους Π. Δούκας και Γ. Βουλγαράκης


Ελεύθεροι χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων της ΝΔ, Πέτρος Δούκας και Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγος του τελευταίου, δικηγόρος Αικατερίνη Πελέκη, που κατηγορούνται για παράβαση του νόμου για το «πόθεν έσχες».

.Αντ. Σαμαράς: Προχωράμε με σημαία μας την ανάπτυξη


«Προχωράμε με σημαία μας την προσπάθεια για ανάπτυξη», ήταν το μήνυμα που έστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη συνάντηση που είχε  με τον πρεσβευτή της Φινλαδίας στην Αθήνα Πέκα Λίντου (Pekka Lintu) και εκπροσώπους της διοίκησης της Nokia Siemens Networks, συνάντηση στην οποία παραβρέθηκαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την πρόθεση της εταιρίας να αναπτύξει περαιτέρω το τμήμα ερευνών της που διαθέτει στη χώρα μας.

.Αλ. Τσίπρας και Αντ. Σεγούρο συζήτησαν για την κρίση στον ευρωπαϊκό Νότο


Την κοινή διαπίστωση ότι με την ακολουθούμενη πολιτική, οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου δεν μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση, έκαναν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και ο γγ του Σοσιαλιστικού Κόμματος Πορτογαλίας Αντόνιο Ζοζέ Σεγούρο, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στη Λισαβόνα, ο δε Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε και πάλι την ανάγκη συνεργασίας όλων των χωρών του Νότου.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι παρά τις επιμέρους διαφορές υπήρξε συμφωνία για ανοιχτό διάλογο, διότι η συνεργασία των χωρών του Νότου και των πολιτικών δυνάμεων που επιδιώκουν μια βιώσιμη λύση εξόδου από την κρίση είναι απαραίτητη προϋπόθεση, κάτι που θα ενισχύσει και τη διαπραγματευτική τους δύναμη.

Γιατί, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, είναι αλλιώς όταν μια χώρα είναι αντιμέτωπη σε δεκαεπτά και αλλιώς όταν πολλές χώρες μαζί, ιδιαίτερα οι χώρες του Νότου, ενώσουν τις δυνάμεις τους διεκδικώντας έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι ο διχασμός ανάμεσα στο Βορρά και στο Νότο, δεν είναι η γερμανική Ευρώπη των πλεονασμάτων του Βορρά και της κοινωνικής διάλυσης στο Νότο. 
Το μέλλον της Ευρώπης είναι η αλληλεγγύη και πρέπει οι λαοί αυτό να το διεκδικήσουν, είπε.

."Το Facebook φταίει για το 1/3 των διαζυγίων στο Ιράν"


Το Facebook ευθύνεται για το ένα τρίτο των διαζυγίων στο Ιράν, υποστηρίζει η υπηρεσία δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος στη χώρα αυτή.
Ο Αλί Μπαλί, εκπρόσωπος της ιρανικής αστυνομίας του Διαδικτύου, δήλωσε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα YJC ότι αυτός ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης είναι "το πιο επικίνδυνο και απεχθές κατασκοπευτικό εργαλείο" που έχουν αναπτύξει οι ΗΠΑ στις ισλαμικές χώρες.

Το Facebook και πάνω από 5 εκατομμύρια ιστοσελίδες θεωρούνται ανήθικου περιεχομένου και μπλοκάρονται από τις ιρανικές αρχές, ωστόσο οι Ιρανοί χρησιμοποιούν διαμεσολαβητές ελεύθερης πρόσβασης και εικονικά ιδιωτικά δίκτυα για ν΄αποφύγουν τη διαδικτυακή λογοκρισία.

 Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία υπάρχουν πάνω από 17 εκατομμύρια χρήστες του Facebook στη χώρα. Το Ιράν έχει πληθυσμό 70 εκατομμυρίων κατοίκων, εκ των οποίων το 60% και πλέον είναι κάτω των 30 ετών.

."Παράνομα τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα"


Οι Έλληνες θα μπορούσαν να καταγγείλουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τα μέτρα «απαράδεκτης λιτότητας» που τους έχουν επιβληθεί.

Αυτό υποστηρίζει ο διακεκριμένος καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο King College του Λονδίνου, Keith Ewing, που βρίσκεται στην Αυστραλία για σειρά διαλέξεων σε πανεπιστήμια της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ.

Σε δηλώσεις του στο «Νέο Κόσμο» ο καθηγητής Ewing υποστηρίζει ότι τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα είναι «παράνομα και αντισυνταγματικά», τόσο όσον αφορά το ευρωπαϊκό δίκαιο όσο και το ελληνικό σύνταγμα.

«Διεθνείς οργανισμοί και δημοκρατικές κυβερνήσεις θα πρέπει να σέβονται τη νομιμότητα και αυτό στην περίπτωση της Ελλάδας δεν έγινε» υποστήριξε ο Βρετανός καθηγητής, επικαλούμενος σχετική συνθήκη που υπέγραψαν οι χώρες της ΕΕ το 2008.

«Οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ, αναφορικά με τα εργασιακά δικαιώματα των λαών τους δεν ισχύουν πλέον» είπε ο καθηγητής Ewing.

Ο ίδιος αν και παραδέχεται ότι οι πιθανότητες να στεφθεί από επιτυχία τυχόν προσφυγή του ελληνικού εργατικού κινήματος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι περιορισμένες, υπογραμμίζει ότι τα μέτρα που επέβαλε η τρόικα στην Ελλάδα είναι «παράδειγμα προς αποφυγή».

Στη Μελβούρνη ο διακεκριμένος καθηγητής θα δώσει διάλεξη με θέμα το «Ευρωπαϊκό Εργατικό Δίκαιο σε περιόδους κρίσης: Μαθήματα από την Ελλάδα» την Πέμπτη 2 Μαΐου, στα πλαίσιο της σειράς Σεμιναρίων της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας.

.Η πλατεία Ταιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης ήταν ο επόμενος "στόχος" των δύο Τσετσένων βομβιστών


Ο ύποπτος ως δράστης της βομβιστικής επίθεσης στον Μαραθώνιο της Βοστόνης Τζοχάρ Τσαρνάεφ μεταφέρθηκε σε φυλακή του Φορτ Ντέβενς της Μασαχουσέτης από το νοσοκομείο όπου είχε διακομισθεί βαριά τραυματισμένος μετά τη σύλληψή του πριν από μία εβδομάδα, ανακοίνωσε η αμερικανική δικαστική αστυνομική υπηρεσία.

Ο Τσετσένος Τζόχαρ Τσαρνάεφ 19 ετών, αποκάλυψε στην ανάκρισή του ότι τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται για την επίθεση στη Βοστόνη, σχεδίαζαν να οδηγήσουν μέχρι τη Νέα Υόρκη και να τοποθετήσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς στην πλατεία "Ταιμς Σκουέρ".

Το σχέδιό τους κατέρρευσε όταν συνειδητοποίησαν ότι το αυτοκίνητο που είχαν κλέψει δεν είχε αρκετή βενζίνη ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους, είπε ο επίτροπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Ρέι Κέλι.

Τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη είναι αυξημένα μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 και όπως δήλωσαν οι αξιωματούχοι, το σχέδιο των Τσετσένων βομβιστών αποδεικνύει ότι η Νέα Υόρκη συνεχίζει να αποτελεί στόχο.

Ένας Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική ασφαλείας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας ότι οι επιθέσεις στη Βοστόνη σκιαγραφούν ένα «μη αποτελεσματικό» σύστημα εθνικής ασφάλειας.

."Αντίο" με το κεφάλι ψηλά στην Ευρωλίγκα για Παναθηναϊκό


Ο μαχητικότατος Παναθηναϊκός γύρισε από το εις βάρος του -19, αλλά δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το ξέσπασμα του Ναβάρο, με το οποίο η Μπαρτσελόνα μπήκε και πάλι σε τροχιά νίκης και τελικά πρόκρισης στο 13ο φάιναλ φορ Ευρωλίγκας της Ιστορίας της. 

Οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν 64-53 των «πρασίνων» στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» στον 5ο προημιτελικό έκαναν το 3-2 στη σειρά και στέρησαν από τον Παναθηναϊκό την πρόκριση του στο Λονδίνο και τη διεκδίκηση του 7ου ευρωπαϊκού τίτλου. 

Στα ημιτελικά του φάιναλ φορ η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει τη «συμπατριώτισσα» της Ρεάλ Μαδρίτης.

.Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο-σκούπα


Περισσότερες δόσεις για την αποπληρωμή παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες Πέμπτη στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή από την Ολομέλεια, όμως ταυτόχρονα οι όροι για την υπαγωγή στη συγκεκριμένη ρύθμιση είναι αρκετά αυστηροί.

Έτσι, για χρέη έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2012 και εφ' όσον προκύπτει πραγματική οικονομική αδυναμία, παρέχονται 48 δόσεις, ενώ για χρέη από την 1η Ιανουαρίου του 2013 κι έπειτα προβλέπονται 12 δόσεις.

Οι οφειλέτες με χρέη έως και 5.000 ευρώ θα πληρώνουν ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα σε «απεριόριστες» δόσεις, ακόμη και άνω των 48 εάν αυτό κρίνεται αναγκαίο, ίσως έως και σε 100, και με ελάχιστο ποσό καταβολής για κάθε δόση τα 10 ευρώ. 

Από την άλλη, για όσους έχουν χρέη που ξεπερνούν τις 5.000 ευρώ δεν μπορούν οι δόσεις να ξεπερνούν τις 48, αλλά με τόκο 8,75%. 

Για χρέη άνω των 75.000 ευρώ ο οφειλέτης πρέπει να προσκομίσει υπογραφή ανεξάρτητου εκτιμητή που θα πιστοποιεί την αδυναμία πληρωμής, αλλά παράλληλα θα βεβαιώνει τη δυνατότητα πληρωμής των δόσεων, ενώ για χρέη άνω των 300.000 ευρώ απαιτείται επιπλέον και παροχή εγγύησης ή εμπράγματης ασφάλειας για το σύνολο της οφειλής.

Επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να εξοφλήσουν τα χρέη τους υποχρεωτικά σε έως και 48 δόσεις, έχοντας όμως τη δυνατότητα μείωσης των προσαυξήσεων έως και 50% στην περίπτωση που προχωρήσουν σε εφάπαξ εξόφληση της οφειλής τους. 

Η εξαίρεση αυτή δε θα ισχύει στις περιπτώσεις που οι επιτηδευματίες έχουν προχωρήσει σε παύση εργασιών, αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση θα αντιμετωπίζονται ως φυσικά πρόσωπα.

Αναλυτικότερα, οι δόσεις θα πρέπει να αποπληρωθούν μέχρι και τις 31.6.2017 και θα καταβάλλονται ως εξής:

- Με απαλλαγή από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής κατά 50%, εφόσον η καταβολή πραγματοποιηθεί εφάπαξ έως και την 30.6.2013,

- Με απαλλαγή 40% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, εφόσον η υπαχθείσα στη ρύθμιση οφειλή εξοφληθεί έως και την 30.6.2014,

- Με απαλλαγή ποσοστού 35% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, εφόσον η υπαχθείσα στη ρύθμιση οφειλή εξοφληθεί έως και την 30.6.2015,

- Με απαλλαγή ποσοστού 30% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, εφόσον η υπαχθείσα στη ρύθμιση οφειλή εξοφληθεί έως και την 30.6.2016,

- Με απαλλαγή ποσοστού 25% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, εφόσον η υπαχθείσα στη ρύθμιση οφειλή εξοφληθεί έως και την 30.6.2017.

Ωστόσο, αυτόματα εκτός της ρύθμισης θα βρεθούν όσοι:

- Δεν πληρώσουν δύο δόσεις

- Καθυστερήσουν για πάνω από ένα μήνα την καταβολή της τελευταίας δόσης

- Δεν υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις ή δήλωση ΦΠΑ

- Δημιουργήσουν νέα χρέη κατά τη διάρκεια της ρύθμισης

- Έχουν υποβάλει ελλιπή ή ψευδή στοιχεία ώστε να μπουν στη ρύθμιση.

Σημαντική εξέλιξη είναι η αύξηση του ορίου άνω του οποίου θα ασκείται ποινική δίωξη, από τις 5.000 ευρώ στις 10.000 ευρώ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.